-
Να μην μπορω να χωνεψω τις 17'' με τιποτα...μαλλον φταινε οι μεγαλοι θολοι...δν ξερω...α!σημαντικο...αναλογα με τη ζαντα αλλαζουν και αμορτισερ...πανε σετ.Μου το εχουν πει 2 πωλητες.
-
Σιγουρα ειναι και οι θολοι αφου οταν πρωτοπαρουσιαστηκε στην Γενευη,
φαινοταν τελειο με τις 19αρες Lugano!
Πιθανοτατα ομως κατι ξερουν οι Γερμανοι που τα δινουν με 17αρες στο βασικο εξοπλισμο.
Στο 2λιτρο ισως να αξιζει η αναβαθμιση σε 18αρες λογω δυναμης κυριως. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σιγουρα ειναι και οι θολοι αφου οταν πρωτοπαρουσιαστηκε στην Γενευη,
φαινοταν τελειο με τις 19αρες Lugano!
Πιθανοτατα ομως κατι ξερουν οι Γερμανοι που τα δινουν με 17αρες στο βασικο εξοπλισμο.
Στο 2λιτρο ισως να αξιζει η αναβαθμιση σε 18αρες λογω δυναμης κυριως.Ναι δεν λεω,αλλα απο το να το βλεπω καθε πρωι και να μη μου αρεσει ας αποφευγω και καμια λακκουβα και ας χανω και 0,1
-
ρε σεις! βάλτε μυαλό απο τα παθήματα των άλλων...
ακόμα και να μην στραβώσει μόνο το κοπάνημα και η τιμή για τα 18αρια ελαστικά είναι αρκετά για να μην τις προτιμήσει κάποιος. 18/40 στην Ελλάδα μπρρρρ -
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.Το «βήμα» αλλάζει μόνο αν αλλάξεις τη συνολική διάμετρο του τροχού. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε αλλαγή διαμέτρου, αφού μπορεί να αυξάνει η διάμετρος της ζάντας αλλά ταυτόχρονα μειώνεται το προφίλ του ελαστικού. Οπότε άκυρη η αλλαγή του «βήματος».
Το πέλμα επίσης δεν αλλάζει (235 και στις δύο περιπτώσεις), οπότε οι μόνες αλλαγές που έχουμε είναι ως προς το βάρος (που επηρεάζει τις επιδόσεις) και το προφίλ του ελαστικού (που επηρεάζει την άνεση και την καταπόνηση της ζάντας και της ανάρτησης). -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε σεις! βάλτε μυαλό απο τα παθήματα των άλλων...
ακόμα και να μην στραβώσει μόνο το κοπάνημα και η τιμή για τα 18αρια ελαστικά είναι αρκετά για να μην τις προτιμήσει κάποιος. 18/40 στην Ελλάδα μπρρρρΜάλλον έχεις δίκιο, αν λάβω υπόψη και το πάθημα του φίλου με το S3. Και εφόσον η διαφορά από 17άρα σε 18άρα είναι απλά και μόνο εμφανησιακή, με το κράτημα να είναι το ίδιο λόγω ίδου προφίλ (235), μάλλον θα προτιμήσω τις 17άρες. Άλλωστε, ίσως κάποιοι να τις βρουν και ωραιότερες από τις Interlagos...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Να μην μπορω να χωνεψω τις 17'' με τιποτα...μαλλον φταινε οι μεγαλοι θολοι...δν ξερω...α!σημαντικο...αναλογα με τη ζαντα αλλαζουν και αμορτισερ...πανε σετ.Μου το εχουν πει 2 πωλητες.Αυτό μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Είσαι σίγουρος; Και πως αλλάζουν; Πιο μαλακά για μεγαλύτερη ζάντα;
-
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου
κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.γιατι θα χασεις σε τελικη?
-
οι 4Τροχοι το μετρησαν 157αλογα στο τροχο...
ειναι που θα εκοβαν 10 αλογα απο το 170 για λογους ...αξιοπιστιας οπως ειχαν μαντεψει καποιοι...
-
το βημα δεν αλλαζει, αρα δεν χανεις σε τελικη, ισως απειροελαχιστα λογω αυξημενης τριβης. (η λογικη υπαγορευει φαρδυτερο ελαστικο)
λογικα χανεις σε βαρος με οτι αρνητικο συνεπαγεται αυτο.
κ κατι χρησιμο για να υπολογιζουμε το βημα http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp -
Είδα χθες το Scirocco...όμορφο εξωτερικά με πολύ ωραίες καμπύλες, εντυπωσιακό εμπρός μέρος, αλλά και πίσω...σε σημείο που δε VW-ίζει! Όταν όμως μπαίνεις μέσα...καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε VW! Κλασσικά ίδιο εσωτερικό με EOS/Golf V! Ας το άλλαζαν λίγο ρε γμτ!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είδα χθες το Scirocco...όμορφο εξωτερικά με πολύ ωραίες καμπύλες, εντυπωσιακό εμπρός μέρος, αλλά και πίσω...σε σημείο που δε VW-ίζει! Όταν όμως μπαίνεις μέσα...καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε VW! Κλασσικά ίδιο εσωτερικό με EOS/Golf V! Ας το άλλαζαν λίγο ρε γμτ!+1
Δυστυχώς αυτά είναι τα 'Ασχημα' των συγγενικών μοντέλων στα γκρούπ. Το 'κόλπο' έγκειται ότι αυτός που θα πάει να δει το Σιρόκο δεν είναι απαραίτητα κάτοχος Γκολφ ή Εοs οπότε δεν πρόκειται να του 'κακοφανεί' πολύ (μη νομίζεται ότι όλοι οι αγοραστές διαβάζουν περιοδικά ή συμμετέχουν σε φόρουμ όπως οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα). Άλλωστε από κάπου πρέπει να μαζέψουν τα κόστη. Το ταμπλό είναι το πιο εύκολο να είναι 'ϊδιο' και με μια-δυο μαλακίες να φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό. Για το εξωτερικό επαυξάνω. Το έχω πετύχει αρκετές φορές και είναι 'απλωμένο' στο δρόμο, σα κροκόδειλος. Πολύ ωραία εικόνα.Για την αντιπαράθεση μεταξύ 17 - 18 ιντσών.
Πέρα από την ομορφιά και την σπανιότητα (πολλοί λίγοι θα βάλουν τις 18αρες) δεν προσφέρουν πολλά παραπάνω οι 18 ίντσες. Αναλογιστείτε ότι το 'στήσιμο' του αυτοκινήτου σε όλες τις εταιρίες γίνεται με τις 'βασικές' ζάντες με ότι θετικό σημαίνει αυτό. Στο αγγλικό CAR είχε ένα τεστ με ένα GTI και σε μια πίστα του 1:20 το ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο οδηγό και τις ίδιες συνθήκες όσο και αν ακουστεί περίεργο με τις 18αρες ήταν 1.5 δεύτερο πιο αργό!
Σίγουρα κερδίζεις ένα κλικ στην αίσθηση του τιμονιού αλλά επίσης κερδίζεις ένα μόνιμο άγχος στους ελληνικούς δρόμους. Εχω φίλο με 18αρες που δεν έχει κάποιο πρόβλημα όπως αναφέρθηκε με ένα S3 πιο πάνω. Υποφέρει λιγάκι και το ένα μάτι του είναι διαρκώς σε αναζήτηση λακούβας για την αποφυγή της. Γενικά όμως είναι ΟΚ. Φυσικά μη νομίζετε οτι αν είστε απρόσεκτοι ΔΕΝ στραβώνουν ΚΑΙ οι 17αρες. Όλα θέλουν το σεβασμό τους.Συνοψίζοντας, για ομορφιά δαγκωτό 18. Για οτιδήποτε άλλο μείνετε 17.
-
Αυτό που αναφέρθηκε σχετικά με τα αμορτισέρ μου κάνει κι εμένα εντύπωση - άλλα να μπαίνουν αν το πάρεις με 17άρες κι άλλα (σε τι διαφέρουν, στην αντοχή στο κοπάνημα?!...) αν θες 18άρες.
Το ότι μερικοί προτιμούν το 'είναι' και μερικοί το 'φαίνεται' οι αυτοκινητοβιομηχανίες το έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά οπότε -ευτυχώς- υπάρχουν επιλογές για όλους. Η διαφορά στο βήμα είναι απειροελάχιστη μεταξύ 235/45R17 & 40R18 (0.3%) και η διαφορά στις επιδόσεις μάλλον δε θα προβληματίσει όσους βάλουν πρώτη προτεραιότητα την εξωτερική εμφάνιση.
Πάντως το πώς τα conceptual drawings, τα εκθεσιακά πρωτότυπα, κλπ μας έχουν κάνει να θεωρούμε τις 17άρες μικρές όταν πριν λίγα χρόνια οι 15άρες ήταν 'γομάρια' και να σκάμε μια περιουσία για τεράστιες ζάντες και καινούργια λάστιχα είναι εντυπωσιακό.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Να μην μπορω να χωνεψω τις 17'' με τιποτα...μαλλον φταινε οι μεγαλοι θολοι...δν ξερω...α!σημαντικο...αναλογα με τη ζαντα αλλαζουν και αμορτισερ...πανε σετ.Μου το εχουν πει 2 πωλητες.
Αυτό μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Είσαι σίγουρος; Και πως αλλάζουν; Πιο μαλακά για μεγαλύτερη ζάντα;
Kοιτα,απλα λογια μεταφερω...δεν μου εκαναν συγκεκριμενο το αν θα ειναι πιο μαλακα η οχι.Απ οτι καταλαβα τοπεθετουν καταλληλα αμορτισερ με οτι αυτο να σημαινει...τωρα ενταξει...η εγκυροτητα της πληροφοριας παιζει...απο πωλητες το εμαθα...οχι απο κανεναν σχετικο
-
Διάβασα οτι μεσα στον Ιανουάριο θα ειναι διαθέσιμη η έκδοση των 122ps με το DSG.ρο έχει ακούσει αυτό και κανένας απο σας γιατι για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για κατεγιστικές επιδόσεις και οικονομία θα είναι πιστεύω πιο σωστή σαν επιλογή.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Αυτό μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Είσαι σίγουρος; Και πως αλλάζουν; Πιο μαλακά για μεγαλύτερη ζάντα;
Kοιτα,απλα λογια μεταφερω...δεν μου εκαναν συγκεκριμενο το αν θα ειναι πιο μαλακα η οχι.Απ οτι καταλαβα τοπεθετουν καταλληλα αμορτισερ με οτι αυτο να σημαινει...τωρα ενταξει...η εγκυροτητα της πληροφοριας παιζει...απο πωλητες το εμαθα...οχι απο κανεναν σχετικο
Αχ αυτοι οι πωλητες...
Λενε ο,τι βλακεια τους κατεβει λες και απευθυνονται σε μικρα παιδακια ή σε γιαγιαδες του προηγουμενου αιωνα.
Ε Λ Ε Ο Σ
Ας ενημερωσει καποιος αυτους τους 'γνωστες' οτι πλεον ο κοσμος ενημερωνεται και δεν αγοραζει 'γουρουνι στο σακκι' ή ο,τι του πασσαρει καθε εξυπνακιας , παντογνωστης 'πωλητης '. -
Ο χρήστης gamaeffe έγραψε:
Διάβασα οτι μεσα στον Ιανουάριο θα ειναι διαθέσιμη η έκδοση των 122ps με το DSG.ρο έχει ακούσει αυτό και κανένας απο σας γιατι για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για κατεγιστικές επιδόσεις και οικονομία θα είναι πιστεύω πιο σωστή σαν επιλογή.Μου είπανε σήμερα στην Έκθεση πως το DSG στο 1,4 160 από Απρίλιο/Μάιο.
Οδηγώντας λίγο το Scirocco στην έκθεση μου άρεσε πολύ. Δεν είχανε 1.4 με DSG αλλά οδήγησα Golf VI με 1.4 160 και 7άρι DSG... ωραιότατο.
-
Μου είπανε σήμερα στην Έκθεση πως το DSG στο 1,4 160 από Απρίλιο/Μάιο.
Οδηγώντας λίγο το Scirocco στην έκθεση μου άρεσε πολύ. Δεν είχανε 1.4 με DSG αλλά οδήγησα Golf VI με 1.4 160 και 7άρι DSG... ωραιότατο.
Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό....εμένα μου είπαν σε τουλάχιστον 2 αντιπροσωπείες για παράδοση του 160 τον Μάρτιο αν γίνει παραγγελία τώρα!!!!!
Θα τρελαθώ αν μου πάνε την παράδοση Μάιο. Την άλλη εβδομάδα σκοπεύω να το κλείσω...
-
5 μήνες για παραγγελία εμένα μου είπαν.
-
Το τιγκουαν φρέσκο είχε 6-8 μήνες παράδοση. Οπότε κάτι ανάλογο θα γίνει και με το Σιρόκο. Εχουν βρεί τη συνταγή και πουλάνε σα ζεστά κουλούρια. Πήγαινε κλείστο γρήγορα-γρήγορα και απλά να εύχεσαι να είσαι στο (φυσιολογικό για σουξεδιάρικο VW και όχι γενικά) 5μηνο περίπου ...
VW Scirocco