-
Ο χρήστης blaoulis έγραψε:
meco : Εισαι σιγουρος οτι εχει κεντρικο διαφορικο ???Που επιτυγχανει αυτες τις εμπλοκες?Ναι είμαι σίγουρος. Το κεντρικό διαφορικό αναλαμβάνει να μοιράσει τη ροπή ανάμεσα στον μπροστά και τον πίσω άξονα. Σε ιδανικές συνθήκες σταθερή ταχύτητα ευθύγραμμη κίνηση το ποσοστό είναι όντως 50-50.
Με το που θα υπάρξει όμως, είτε απώλεια πρόσφυσης, είτε κυκλική κίνηση το ποσοστό αυτό μεταβάλλεται, ανάμεσα σε όρια που προανέφερα... -
meco , σκεφθηκα το εξης για παραδειγμα στην αλανα που υπαρχει απολεια προσφυσης ..Ο συντελεστης τριβης της επιφανειας ειναι ο ιδιος παντου..Αρα δεν εχει λογο το αμαξι να κατανεμει παραπανω κινηση στους εμπρος η τους πισω τροχους..Αρα με 50-50 δουλευω στην αλανα ..Αρα lefos-wrx , το παραδειγμα με τα τετρακινητα με κεντρικο μπλοκε και παραπανω ιπποδυναμη δειχνει να χωλαινει λιγακι..
-
meco , σκεφθηκα το εξης για παραδειγμα στην αλανα που υπαρχει απολεια προσφυσης ..Ο συντελεστης τριβης της επιφανειας ειναι ο ιδιος παντου..Αρα δεν εχει λογο το αμαξι να κατανεμει παραπανω κινηση στους εμπρος η τους πισω τροχους..Αρα με 50-50 δουλευω στην αλανα ..Αρα lefos-wrx , το παραδειγμα με τα τετρακινητα με κεντρικο μπλοκε και παραπανω ιπποδυναμη δειχνει να χωλαινει λιγακι..ΟΧΙ!!!
Πρώτον το αυτοκίνητο στρίβει οπότε και μεταβάλλεται αυτό το ποσοστό και δεύτερον δε γίνεται σχεδόν ποτέ να υπάρχει ίδιος συντελεστής πρόσφυσης σε διαφορετικά σημεία του ίδιου οδόστρωματος πόσο μάλλον σε μία αλάνα. -
Αρα υπαρχει μια πι8ανοτητα να κατανεμεται και παραπανω ροπη στους εμπρος τροχους οποτε οχι για σβουριδια και ομοκεντρους δεν παμε..Αλλα μονο για μουριασματα:(
-
Με την αποτομη επιταχυνση, το βαρος μεταφερεται στον πισω αξονα ο οποιος αποκτα ετσι μεγαλυτερη προσφυση με αποτελεσμα το κεντρικο διαφορικο να στελνει μεγαλυτερο ποσοστο στους πισω τροχους.
-
lefos-wrx , το Μ5 σου εχει βγει καλο?Επειδη δεν εχω δει πολλα να κυκλοφορουν ?
-
eixame to sigkekrimeno amaxi stin oikogeneia kai eixa kataferei auto pou les mono se laspi en kinisi..... tsimpima xeirofreno kai meta gkazi!!!
-
lefos-wrx , το Μ5 σου εχει βγει καλο?Επειδη δεν εχω δει πολλα να κυκλοφορουν ?clopyright αλλά παρόλα αυτά είχε πλάκα...
Πέρα από την πλάκα μάλλον πως κυκλοφορούν αρκετές. Εδώ στο Ηράκλειο για παράδειγμα έχουμε μία. Στην Αθήνα φαντάζομαι θα είναι πολύ περισσότερες.
-
meco
α)Τα καλα copies κτωνται..
β)Μ5 Ε39 δεν ειναι πολλα , κατ αναλογια μπορω να σου πω οτι εχω δει περισσοτερα Ε60 !!!
Πχ Ε60 εχω δει 2-3 ενω Ε39 εχω δει πολυ λιγα ενω κυκλοφορει αρκετα χρονια το μοντελο! -
χααχχαχα, σωστος blaoulis!
Οντως Ε39 δεν κυκλοφορουν πολλα (αν σκεφτουμε οτι ηταν πολλα χρονια στην αγορα). Καλο μου εχει βγει και ευτυχως δεν εχω το προβλημα με τις σβουρες που αντιμετωπιζει το RAV!Και για να επανελθουμε στο θεμα, δοκιμασε αυτο που προτεινει ο george_STi... Χειροφρενο με συμπλεκτη πατημενο και μολις γυρισει ασε αποτομα συμπλεκτη και δωσε τερμα γκαζι. Λογικα θα 'σβουρηξει'
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
lefos-wrx , το Μ5 σου εχει βγει καλο?Επειδη δεν εχω δει πολλα να κυκλοφορουν ?
clopyright αλλά παρόλα αυτά είχε πλάκα...
Απο ποιον μπορω να ζητησω τα δικαιωματα?
Ειδα προχτες στο Κολωνακι μια Turbo S σταματημενη σε φαναρι κ ψηνομουν αγρια να τον ρωτησω!Το χει κανει κανεις στο δρομο? 8α χει γελιο!
-
Ένα βράδυ οδηγώντας Autobianchi Abarth φίλου το είχα πει σε ηλικιωμένο ιδιοκτήτη Boxster που ηττήθηκε στις στροφές της Κηφισίας .Και για να μην είμαι τελείως off topic επειδή έχω πειραματιστεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με το RAV της οικογένειας θέλει πολλή προσπάθεια και ειδικές συνθήκες μέχρι να σου 'κάτσει', ενώ όσο παλεύεις να παίξεις με την τετρακίνησή του σε τέτοιου είδους κόλπα τόσο σου θυμίζει πως δεν είναι φτιαγμένο για αυτό το σκοπό.
-
Με καλυψατε παιδια , να ειστε καλα ολοιιι
Για οποιοδηποτε νεοτερο μην ξεχνιομαστε.. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γίνεται να σβουρίξει το RAV4, όπως και όλα τα μόνιμα 4κίνητα με κεντρικό διαφορικό. Απλά θέλει λίγο τέχνη και πολύ δύναμη (ή χαμηλή πρόσφυση).
Πάντως ένα subaru θα σβουρίξει ευκολότερα γιατί το κεντρικό διαφορικό του μοιράζει τη ροπή μπροστά πίσω σε πιο ακραία ποσοστά σε σχέση με το RAV.Tελικά είχα δίκιο... Το Σάββατο το μεσημέρι κατάφερα σε μία λασπωμένη αλάνα πάνω στο οροπέδιο του Στρούμπουλα και 'σβουρίδια' να κάνω και ατελειώτη ώρα με το πλάι να πηγαίνω...
Πολύ πλάκα το RAV4!!!
Και όλα αυτά λόγω πολύ χαμηλής πρόσφυσης με πολύ λίγα χιλιόμετρα...20-30 το πολύ.Υ.Γ. Το δικό μου είναι comfort και δεν έχει ούτε TRC ούτε VSC, απλά ένα περιορισμένης ολίσθισης πίσω διαφορικό.
-
mecooo ETSIIIII!
-
Ο χρήστης KiLL_BiLL@off-road.gr έγραψε:
Raid Πάτρας λοιπόν,
με βροχή, γλίτσα, λάσπη, ομίχλη, πέτρα, λούκια, νεροφαγώματα, πολύ και καλό Off-Road, flat out κομμάτια, δάσος, ξανά ομίχλη, στεναδούρες, κατηφόρια, αρκούδες (!!!), ανηφόρια, Οργάνωση, εξαιρετικό road book και .... περιπέτεια.
**45 τετρακίνητοι και 56 αναβάτες **
Τετρακίνητα:
Σε ένα τόσο σκληρό αγώνα θα περίμενε κανείς τα «σκληροπυρηνικά» τετρακίνητα να έχουν πλεονέκτημα.Όμως οι Δηλές / Ματιάτος, **πάτησαν στο λαιμό το RAV4 **και όχι απλά πήραν την γενική και την κατηγορία τους, αλλά... καθάρισαν με μεγαλύτερη ΜΩΤ ακόμα και απο τις μοτοσυκλέτες!
Στον αγώνα της Α1-4Χ4, λοιπόν, μετά τους
Βασίλη Δηλέ/Σπύρο Ματιάτο, ακολούθησαν οι
Αντώνης Κυλίτης / Παντελής Ηλιακάκης και το μικτό πλήρωμα
Δημήτρη Σταθάκου / Αγγέλας Παπαδημητροπούλου.Χρειάστηκε το Raid Πάτρας για να ξεκαθαρίσει η βαθμολογία του κύπελλου της Α1-4Χ4:
1ος Βασίλης –Kill Bill- Δηλές / Σπύρος –Atlas- Ματιάτος
(Ravage – Ολύμπιος εμπορική – Εγγλεζόπουλος / Toyota Rav4)2ος Σταθάκος –Dista- Σταθάκος / Αγγέλα -4WDMama- Παπαδημητροπούλου
(Stratego Adv. Team-MakisSport-Tetrakinisi / Suzuki Vitara)3ος Αντώνης –Antoni$- Κυλίτης / Παντελής –Pili- Ηλιακάκης
(Ιχνηλάτης-Τετρακίνηση-Εγγλεζόπουλος / Jeep Cherokee).........
ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ RAVΑΚΙ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ -
Ρε παιδιά.
Το Σαββατοκύριακο στην πόλη μου στο Ναύπλιο, είδα τουλάχιστον 4 καινούργια RAV4 συν ότι μερικές νταλίκες μεταφοράς αυτοκίνήτων που ήταν παρακαρισμένες στο λιμάνι, είχαν αρεκετά από δαύτα.
Τώρα αυτά παραγγελίες από καιρό είναι ή είναι ετοιμοπαράδοτο με το καλημέρα; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρε παιδιά.
Το Σαββατοκύριακο στην πόλη μου στο Ναύπλιο, είδα τουλάχιστον 4 καινούργια RAV4 συν ότι μερικές νταλίκες μεταφοράς αυτοκίνήτων που ήταν παρακαρισμένες στο λιμάνι, είχαν αρεκετά από δαύτα.
Τώρα αυτά παραγγελίες από καιρό είναι ή είναι ετοιμοπαράδοτο με το καλημέρα;Στην αντιπροσωπία λένε οτι είναι ετοιμοπαράδοτο.
Αρκεί να μη ζητας τίποτα εξειδικευμένο.
Κάνουν οι ίδιοι τις παραγγελίες γιατί ξερουν οτι θα τα δώσουν -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρε παιδιά.
Τώρα αυτά παραγγελίες από καιρό είναι ή είναι ετοιμοπαράδοτο με το καλημέρα;Eδώ μιλάμε για το RAV4 MK2...
Για RAV4 MK3 εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9768 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ρε παιδιά.
Τώρα αυτά παραγγελίες από καιρό είναι ή είναι ετοιμοπαράδοτο με το καλημέρα;Στην αντιπροσωπία λένε οτι είναι ετοιμοπαράδοτο.
Αρκεί να μη ζητας τίποτα εξειδικευμένο.
Κάνουν οι ίδιοι τις παραγγελίες γιατί ξερουν οτι θα τα δώσουνPut the RAV down.... slowly......
Rav 4