-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Φίλε focusman ποιες οι εντυπώσεις σου με τα χειμερινά σε σχέσυ με τα θερινά?Τι αλλάζει,έχουν μεγάλες διαφορές?Π.χ κρατήματα,στροφιλίκια,φρένα,κατανάλωση,ποιότητα κύλισης?Στο χιόνι ικανοποιούν αρκετά?Πάντως στην διάσταση μας 195/45/16 δεν έχει ποικιλία από μάρκες χώρια που είναι και ακριβότερα.Καλύτερα στο 195/50/15 αλλά fiesta s με τασια 15άρια θα λέει ?Εσυ ποια έβαλες?
Πραγματι σε 195/45/16 δυσκολευτηκαμε πολυ να βρουμε διασταση... Ηθελα να βαλω Continental αλλα εβγαιναν μονο με 15αρες και δεν ηθελα να αγορασω και ζαντες μαζι. Τελικα κατεληξα σε pirelli Snowcontrol..
Γενικες εντυπωσεις: Ειναι η δευτερη χρονια που τα φοραω και γενικα εχουν πολλη φαση...Στο βρεγμενο δεν εχω δει καμια διαφορα σε σχεση με τα Premium Contact 2 που φοραω κανονικα.. Στο χιονι ειναι παρα πολυ καλα... Στην αρχη θα ψιλοσπινιαρουν αλλα μετα απο 1,2 δευτερολεπτα θα 'κολλησουν' πανω στο χιονι και δεν θα φοβασαι τυχον αποτομα φρεναρισματα ή στριψιματα...
Μπορεις να κανεις και λιγες πλαγιολισθησεις αλλα οχι και πολλα πραγματα γιατι κρατανε πολυ καλα
Στον παγο πηγαινοντας χαλαρα (20-30 χλμ.), δεν γλιστραει.. Ωστοσο οσο πατας γκαζι, σε αποτομες αλλαγες πορειας υποστρεφει και η πολυποθητη υπερστροφη ερχεται μονο οταν τραβηξεις χειροφρενο και μετα διορθωσεις με αναποδο τιμονι και τερμα γκαζι (τυφλα να χει ο Χιρβονεν στο ραλλυ Σουηδιας!! ).Στο στεγνο ομως εχουμε θεματακι.. Αν και γενικα ειμαι και εκει ευχαριστημενος (το αυτοκινητο εγινε ανετο κι αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει κι ο Orestisren ), περυσι σε κυκλικη πορεια οπως εμπαινα με 60 υπεστρεψε αλλα το μαζεψα αμεσως.. Αυτο μαλλον θα συνεβη επειδη ηταν κρυα τα λαστιχα και ειχα και νευρα εκεινη τη στιγμη.. Στο φρεναρισμα, επισης, κανεις και μια προσευχη να σταματησεις
Γενικα παντως τα συστηνω για οποιον κινειται σε περιοχες που πιανει συχνα χιονι κι επικρατουν χαμηλες θερμοκρασιες... Θες να βαλεις και συ χειμερινα? Εχω δει Fiesta s εδω πανω με χειμερινα αλλα με ατσαλινες ζαντες.. Οχι τις εργοστασιακες...
Εχω και βιντεακι:
Youtube VideoΘα ανεβουν κι αλλα 2 εντος των προσεχων ημερων
-
Ωραίος .Βασικά σκεφτόμουν να βάλω,αλλά για να μην παίρνω και 15άρες στο fiesta,ίσως μπουν στο golf tsi του father(αλλωστε δεν τα χρείαζομαι στην πόλη,αλλά στο χωρίο που είναι ορεινά και χιονίζει και πάμε συνήθως με το golf οικογενειακά) που έχει και μεγάλη ποικιλία στη διασταση 205/55/16 .Αν όχι φέτος μάλλον του χρόνου σκεφτόμουν κάτι σε goodyear-dunlop-continental που έχουν και τα καλύτερα χειμερινά.Thanks για τις πληροφορίες!
Υ.γ ο Χιρβονεν μας την έκανε πλέον για αλλού,το μπαγάσικο πήγε citroen ,γύρισε ο γερόλυκος peter
-
5η χρονιά για τα χειμερινά michelin alpin. Λόγω κρίσης είπα να τα φορέσω και φέτος. Ανέβηκα μέχρις στιγμής 3 φορές με συνθήκες άσχημες και πήγαιναν καλά. Και σε κατηφόρα - φρενάρισμα που φοβόμουν ανταπεξήλθαν καλά. Τετρακίνηση δεν χρειάστηκε παρά μόνο σε μια ανηφορική φουρκέτα που ενεπλάκη αυτόματα.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.
Το χειρότερο είναι φρέσκο χιόνι (να χιονίζει) και να έχει αρκετά κάτω από το μηδέν. Κολλάς και με αλυσίδες.
ίσα ίσα είναι καλύτερο το φρέσκο χιόνι από το παλιό και το σκληρό.Στο παγομένο χιόνι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και με αλυσίδες και με 4χ4.
Οχι, έχει δίκιο ο leonp...! Tα τελευταία 10 χρόνια που κυκλοφορώ σε βουνά και οχι μόνο, τα χειμερινά που είχα, κώλωσαν μόνο σε εντονες χιονοπτώσεις, με χαμηλή θερμοκρασία (χιόνι 'πούδρα') και αρκετό σχετικά υψος χιονιού. Το παλιό και σκληρό χιόνι που λες, είναι ψωμοτύρι για τα χειμερινά ελαστικά....! Εκει είναι το στοιχείο τους..! Εκει που τα βρίσκουν σκούρα στα σοβαρά, είναι ο πάγος 'γυαλί'....Αλλα εκει μπορεί και αλυσίδες να αντιμετωπισουν προβλημα..!
Επίσης, να πω οτι μία φορά που μου έτυχε έντονη χιονοπτωση, με υψος χιονιού απο 8 εως 12 πόντους περίπου ανα διαστηματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα χειμερινά, ηταν πριν 4-5 χρόνια σε ενα ταξίδι μου απο Καιμάκ προς Λάρισα. Ηταν βράδυ, η χιονοπτωση ήταν έντονη, αλλα η θερμοκρασία ήταν σχετικά ψηλή, δηλαδή κοντα στους 2 βαθμούς. Το χιόνι σχετικά υγρό και η πορεία μου στο χιονισμένο δρόμο απροβληματιστη, με ταχύτητα κοντά στα 80χλμ, αλλα κι 90 όταν προσπερνουσα καμμιά νταλίκα που πηγαινε τέρμα δεξιά. Το τελευταίο φυσικα αφορά το κομμάτι Θεσ/νικη Λεπτοκαρυά, οπου και ο δρόμος ήταν επίπεδος και οχι ανηφορικός.
-
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.
Το χειρότερο είναι φρέσκο χιόνι (να χιονίζει) και να έχει αρκετά κάτω από το μηδέν. Κολλάς και με αλυσίδες.
ίσα ίσα είναι καλύτερο το φρέσκο χιόνι από το παλιό και το σκληρό.Στο παγομένο χιόνι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και με αλυσίδες και με 4χ4.
Οχι, έχει δίκιο ο leonp...! Tα τελευταία 10 χρόνια που κυκλοφορώ σε βουνά και οχι μόνο, τα χειμερινά που είχα, κώλωσαν μόνο σε εντονες χιονοπτώσεις, με χαμηλή θερμοκρασία (χιόνι 'πούδρα') και αρκετό σχετικά υψος χιονιού. Το παλιό και σκληρό χιόνι που λες, είναι ψωμοτύρι για τα χειμερινά ελαστικά....! Εκει είναι το στοιχείο τους..! Εκει που τα βρίσκουν σκούρα στα σοβαρά, είναι ο πάγος 'γυαλί'....Αλλα εκει μπορεί και αλυσίδες να αντιμετωπισουν προβλημα..!
Επίσης, να πω οτι μία φορά που μου έτυχε έντονη χιονοπτωση, με υψος χιονιού απο 8 εως 12 πόντους περίπου ανα διαστηματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα χειμερινά, ηταν πριν 4-5 χρόνια σε ενα ταξίδι μου απο Καιμάκ προς Λάρισα. Ηταν βράδυ, η χιονοπτωση ήταν έντονη, αλλα η θερμοκρασία ήταν σχετικά ψηλή, δηλαδή κοντα στους 2 βαθμούς. Το χιόνι σχετικά υγρό και η πορεία μου στο χιονισμένο δρόμο απροβληματιστη, με ταχύτητα κοντά στα 80χλμ, αλλα κι 90 όταν προσπερνουσα καμμιά νταλίκα που πηγαινε τέρμα δεξιά. Το τελευταίο φυσικα αφορά το κομμάτι Θεσ/νικη Λεπτοκαρυά, οπου και ο δρόμος ήταν επίπεδος και οχι ανηφορικός.
Προσυπογράφω και εγώ τα λεγόμενα του spartan.
-
Εχει μήπως κανείς κανένα τεχνικό κείμενο για το πως λειτουργούν τα χειμωνιατικά ελαστικά;
-
Στον πάγο πιάνουν οι γωνιές από τα τακούνια, γι αυτό έχουν πολλές και μυτερές γωνιές τα τακούνια.
Στο χιόνι θέλεις να κολλάει λίγο χιόνι στο λάστιχο (όχι πολύ γιατί θα κολλήσεις πανηγυρικά) και αυτό το λίγο χιόνι προσφέρει πρόσφυση.
Όπως στα σκι βάζεις κερί για να μη κολλάει το χιόνι και φρενάρουν, στα χιονολάστιχα θέλεις το αντίθετο.Το βάθος από τα τακούνια έχει 2 δείκτες φθοράς. Όταν πιάσεις τον πρώτο το λάστιχο δεν κάνει πλέον για χιόνια αλλά μπορείς να το κυκλοφορείς το χειμώνα. Όταν πιάσεις τον δεύτερο δείκτη (ίδιος με τα καλοκαιρινά λάστιχα) το λάστιχο είναι για πέταμα.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Εχει μήπως κανείς κανένα τεχνικό κείμενο για το πως λειτουργούν τα χειμωνιατικά ελαστικά; -
Καιρός να ανέβει το θέμα μιας και ο Νοέμβρης μας αποχαιρετά και παίρνει την σκυτάλη ο σκοτεινός (σε διάρκεια νύχτας εννοώ) Δεκέμβρης είμαι σε σκέψεις να βάλω χειμερινά ελαστικά λάσπης χιονιού γιατί κινούμαι καθημερινά σε χωματόδρομους . Οι λόγοι που με έχουν βάλει σε σκέψεις είναι, αυτή την στιγμή βρίσκομαι στα όρια των νομών Αιτωλ/νιας-Ευρυτανίας και σε υψόμετρο 902μ. οπότε έχουμε τον χειμώνα συχνά αρνητικές θερμοκρασίες, χίονια , μπόλικες βροχές όπως τις μέρες που διανύουμε και σκέφτομαι κάτι οικονομικό. Οι διαστάσεις είναι 205-55 R16.
Να σημειώσω ότι ακόμα η αγορά χειμερινών ελαστικών λάσπης-χιονιού είναι υπο σκέψηνΕυχαριστώ εκ των προτέρων
-
Φέτος ήταν να αλλάξω τα Gislaved Nord Frost 5, αλλά με την κρίση θα τα κρατήσω και 5η χρονιά. Ο βουλκανιζατεράς μου ορκίζεται ότι τα λάστιχα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Αν τώρα κολλήσω και καμιά φορά, θα παίξουν πανιά και στα δύσκολα, αλυσίδες. Απλά, για την ώρα ο καιρός δεν με εμπνέει να τα περάσω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φέτος ήταν να αλλάξω τα Gislaved Nord Frost 5, αλλά με την κρίση θα τα κρατήσω και 5η χρονιά. Ο βουλκανιζατεράς μου ορκίζεται ότι τα λάστιχα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.Αν τώρα κολλήσω και καμιά φορά, θα παίξουν πανιά και στα δύσκολα, αλυσίδες. Απλά, για την ώρα ο καιρός δεν με εμπνέει να τα περάσω.
Φαίνεται όμως να δροσίζει απο βδομάδα
-
Ναι, και από ότι διαβάζω στο snowclub από τους Ινδιάνους, αναμένονται χιόνια. Για να δούμε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, και από ότι διαβάζω στο snowclub από τους Ινδιάνους, αναμένονται χιόνια. Για να δούμε.Αυτά διαβάζω και εγώ, χαζέυω και διάφορα καιρικά φόρουμ και χαίρομαι
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
...χειμερινά ελαστικά λάσπης χιονιού γιατί κινούμαι καθημερινά σε χωματόδρομους . ...στα όρια των νομών Αιτωλ/νιας-Ευρυτανίας και σε υψόμετρο 902μ. οπότε έχουμε τον χειμώνα συχνά αρνητικές θερμοκρασίες, χίονια , μπόλικες βροχές όπως τις μέρες που διανύουμε και σκέφτομαι κάτι οικονομικό. Οι διαστάσεις είναι 205-55 R16.
Να σημειώσω ότι ακόμα η αγορά χειμερινών ελαστικών λάσπης-χιονιού είναι υπο σκέψην ...Αν πρόκειται να πηγαίνεις τακτικά σε λασποκαταστάσεις ίσως βολεύει να βάλεις πιο στενά με πιο ψηλό προφίλ πχ 195-70 16. Στενό για να βρίσκει πρόσφυση και να ξεστομώνει πιο εύκολα και πιο ψηλό για να κερδίσεις και λίγο απόσταση από το έδαφος (αν και μάλλον τα άγρια λάστιχα μπορεί να είναι λίγο πιο μεγάλα σε περιφέρεια από τα κοινά). Πρώτα όμως εξασφαλίζεις ότι δεν βρίσκουν πουθενά σε θόλους κλπ. Και θα πρέπει να αποδεχτείς αυξημένο θόρυβο και μειωμένες εντός δρόμου επιδόσεις. Με το ύφος οδήγησης που νομίζω ότι διαθέτεις μάλλον δεν πρέπει να σε απασχολεί. Το να μην μείνεις σε ερημικό κατσικόδρομο στα βουνά νύχτα με χιόνια κάπου που δεν πιάνει και το κινητό είναι πιο σημαντικό....
-
SImera me ta Gislaved Nord Frost 5 se 10-15 cm fresko xioni eixa ekseretiki prosfush pantou.
-
Ναι αλλά είναι ΠΟΛΥ χειμωνιάτικα.
Δεν θα σου βγάλουν πολλά χιλιόμετρα στο στεγνό.Αν όμως σου χρειάζονται είναι αρκετά καλύτερα από ένα απλό χειμερινό λάστιχο.
-
Τα δικά μου φαίνεται δεν το ήξεραν αυτό! Όπως έγραψα παραπάνω, πάμε για 5η χρονιά.
-
Πήγα χθες να βάλω τα χειμερινά λάστιχα Goodyear Ultragrip 8 performance που είχα παραγγείλει (περιμένουμε χιόνια) και τελικά ήρθαν μόνο τα Goodyear Ultragrip 8, γιατί όπως κοιτάξαμε στον κατάλογο δεν υπάρχουν/βγαίνουν στις διαστάσεις που ζητούσα (205 60 16R). Δεν ήθελα να βάλω όμως αυτά που ήρθαν και ζήτησα αλλαγή στην παραγγελία, αίτημα που ο λαστιχάς έκανε δεκτό αμέσως, με εξαιρετική συμπεριφορά, χωρίς ίχνος δυσαρέσκειας. Ζητήσαμε τα Dunlop SP wintersport 4D, που ήρθαν σήμερα το πρωί και τα βάλαμε στο αυτοκίνητο αμέσως (205 60 16R, 96H XL και με DOT4412 ). Ο υπεύθυνος για την ευθυγράμμιση έκανε μια βόλτα το αυτοκίνητο κι αφού βεβαιώθηκε ότι πάει ευθεία, μου το παρέδωσε. Για το κατάστημα έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Επαγγελματική συμπεριφορά, πολύ καλή δουλειά και άριστη εξυπηρέτηση.
-
Πολύ καλή επιλογή πιστεύω . Πόσο κόστισαν?
Χειμερινα Ελαστικα