-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν και προφανώς έχεις διαμορφώσει ήδη άποψη, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και αυτό το μήνυμα (το αμέσως από πάνω έχει το βιντεάκι που σου ποστάρισε ο Αχιλλέας):http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=&showtopic=8421&view=findpost&p=200627
Τα κοίταξα, καταλαβαίνω τι λες και δεν διαφωνώ, απλα για προσεκτική και περιστασιακή χρήση το θεωρώ υπερβολή.
Θεωρώ επίσης αρνητική του λειτουργία του abs στο χιόνι. Παρατήρησα δε, οτι στα βιντεάκια οι τύποι οδηγούν τα αυτοκίνητα οπως θα τα οδηγούσαν σε στεγνό δρόμο. Το χιόνι θέλει απαλές κινήσεις, τόσο στα πεντάλ όσο και στο τιμόνι.
Με τέτοια οδήγηση πιστεύω οτι λάστιχα και να χεις κινδυνεύεις...Σίγουρα 4 είναι καλύτερα από 2... αλλά και με 2 προσεκτικά γίνεται η δουλεια. Δεν αναφέρομαι για μετακινήσεις στην Σουηδια αλλά στα max 2km χιονισμένο δρόμο που θα κάνεις σε κάποια εξόρμηση.
Τα barum λοιπόν, τα έψαξα κοστίζουν ~70€ εκαστο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα αμεσα λόγω ελλειψης στις κεντρικές αποθηκες και λόγω απογραφής θ' αργησουν να 'ξαναγεμίσουν'.
Κάποια εναλλακτική λύση?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θέλω χειμερινά λάστιχα ....Δεν είχα κανένα πρόβλημα σε ταξίδι σε Ελβετία και στη νοτιοδυτική Γερμανία παρά την ισχυρή χιονόπτωση. Αλλά έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Θέλω κάτι πιο ήσυχο.Δεν είναι όλα τα χιονολάστιχα ίδια. Υπάρχουν πιο ήπια και πιο άγρια πέλματα. Όσο πιο άγριο τόσο πιο καλό στα χιόνια και τόσο πιο θορυβώδες. Αν μάλιστα είχε και μεταλλικά καρφάκια σίγουρα θα είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε πάγο αλλά και πολύ θορυβώδες.... (και σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να κυκλοφορείς με αυτά σε μη χιονισμένους δρόμους)
Θα έλεγα ότι θέλεις όχι κάτι πολύ άγριο αλλά κάτι μέτριο, θα το έλεγα ταξιδιάρικο, να κάνει χλμ σε αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες και στεγνό χωρίς να καταστραφεί και έτσι κι αλλιώς στα δύσκολα από Ελλάδα είσαι σα χ€σμ€ν0ς θα πηγαίνεις.... Βασικά όποιο και να βάλεις (εφόσον έχει τις σωστές προδιαγραφές με τα κατάλληλα σημαδάκια Μ+S και μια χιονισμένη βουνοκορφή) θα είσαι πολύ καλά αφού οι δρόμοι ακόμα κι αν έχουν χιόνι καθαρίζονται συχνά και αλατίζονται. Εκτός αν είσαι άτυχος και σου τύχει πάλι ο βρωμόκαιρος που είχαν που δεν προλάβαιναν να ανοίξουν ούτε τους διαδρόμους στα αεροδρόμια... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέλω χειμερινά λάστιχα ....Δεν είχα κανένα πρόβλημα σε ταξίδι σε Ελβετία και στη νοτιοδυτική Γερμανία παρά την ισχυρή χιονόπτωση. Αλλά έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Θέλω κάτι πιο ήσυχο.
Δεν είναι όλα τα χιονολάστιχα ίδια. Υπάρχουν πιο ήπια και πιο άγρια πέλματα. Όσο πιο άγριο τόσο πιο καλό στα χιόνια και τόσο πιο θορυβώδες. Αν μάλιστα είχε και μεταλλικά καρφάκια σίγουρα θα είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε πάγο αλλά και πολύ θορυβώδες.... (και σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να κυκλοφορείς με αυτά σε μη χιονισμένους δρόμους)
Θα έλεγα ότι θέλεις όχι κάτι πολύ άγριο αλλά κάτι μέτριο, θα το έλεγα ταξιδιάρικο, να κάνει χλμ σε αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες και στεγνό χωρίς να καταστραφεί και έτσι κι αλλιώς στα δύσκολα από Ελλάδα είσαι σα χ€σμ€ν0ς θα πηγαίνεις.... Βασικά όποιο και να βάλεις (εφόσον έχει τις σωστές προδιαγραφές με τα κατάλληλα σημαδάκια Μ+S και μια χιονισμένη βουνοκορφή) θα είσαι πολύ καλά αφού οι δρόμοι ακόμα κι αν έχουν χιόνι καθαρίζονται συχνά και αλατίζονται. Εκτός αν είσαι άτυχος και σου τύχει πάλι ο βρωμόκαιρος που είχαν που δεν προλάβαιναν να ανοίξουν ούτε τους διαδρόμους στα αεροδρόμια...Thanks. Αλλά αυτά τα δεν προλαβαίνουν τα ακούω βερεσέ. Μέχρι πριν 2 χρόνια στη Γερμανία, καθάριζαν όλους τους δρόμους. Πλέον καθαρίζουν μόνο τους κεντρικούς. Κάνουν περικοπές από παντού. Το αλάτι έχει απαγορευτεί από πέρυσι και στα πεζοδρόμια ρίχνουν χαλικάκι για να μην γλιστράνε. Εχθές γύρισα και ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα δυσλειτουργία στο Γερμανικό κράτος, εδώ και πολλά χρόνια. Και όχι για μια στιγμή. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις ήταν σε καθημερινή βάση σε επίγειους προορισμούς. Ακόμα και σε τρένα.. Ακύρωσα τα εισητήριά μου για Ελβετία, και νοίκιασα αμάξι, γιατί ήταν η πρώτη φορά που είχα αμφιβολίες. Πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και για Γερμανούς...
Μην ακούσω κανα Γερμανό το καλοκαίρι να μη μιλάει για ανοργανωσιά, γιατί έχω κάνει σημειώσεις 15 ημερών... Και στην Ελβετία είχαν χιόνι, αλλά κανένα πρόβλημα(δεν ξέρω για τα αεροδρόμια).Με κανένα μτχ λάστιχο θα γίνει η δουλειά, ή δεν αξίζει η διαφορά; Να βάλω μικρότερο πέλμα; Οι τιμές που κυμαίνονται;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Να βάλω μικρότερο πέλμα; Οι τιμές που κυμαίνονται;Ρωτα και σε 195/50-15 .Πρεπει να ειναι πιο φτηνα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θέλω χειμερινά λάστιχα για το punto. 185/55/15 φοράει σε θερινά. Τα χρειάζομαι μόνο για είσοδο σε Αυστρία-Ελβετία-Σλοβακία. Για ταξίδι που θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη. Δε με απασχολεί η μάρκα ή η ποιότητα αντοχής. Να με κρατήσουν με ασφάλεια για το ταξίδι αυτό.όχι νανγκανγκγκαγκαν
έχω βρει 195/50/15 τα kleber στην θεσσαλονίκη. ίσως ο ίδιος να χει και τα barum. αυτά σε λαστιχάδικο continental στην Αιγαίου (κάθετος στην Εθνικής Αντιστάσεως, έχει αντιπροσωπεία Kettler στη γωνία, στα φανάρια πριν βγεις στην έξοδο για την Θεσ/νικης-Μουδανιών)
νομίζω πως εδώ στην φλώρινα τα barum τα βρηκα με 260, χωρίς να παίρνω όρκο. δεν ξέρω πόσο μπορεί να τα βρεις εκεί. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Thanks. Αλλά αυτά τα δεν προλαβαίνουν τα ακούω βερεσέ. Μέχρι πριν 2 χρόνια στη Γερμανία, καθάριζαν όλους τους δρόμους. Πλέον καθαρίζουν μόνο τους κεντρικούς. Κάνουν περικοπές από παντού. Το αλάτι έχει απαγορευτεί από πέρυσι και στα πεζοδρόμια ρίχνουν χαλικάκι για να μην γλιστράνε.;
Συγνωμη αλλα αν καταλαβα καλα για το αλατι,εννοεις οτι εχει απαγορευτει για τους δρομους?
Αν ναι κανεις λαθος διοτι καθε μερα βλεπω γερμανικες ειδησεις.
Και φετος το προβλημα τους με την μεγαλη συνεχη κακοκαιρια (χιονια παντου) ηταν οτι πριν απο μια βδομαδα τελειωσαν τα αποθεματα αλατιου που ειχαν στις αποθηκες οι εκαστοτε δημοι.
Δεν υπολογιζαν τοσο μεγαλη κακοκαιρια και εκ τουτου καποια στιγμη τελειωσε το αλατι. -
Κι εγώ πάντως γνωρίζω πως από περυσι δεν ρίχνουν αλάτι (εχω ακούσει διάφορα σενάρια).
Αντι για το αλάτι ρίχνουν ψιλό χαλίκι και συν τοις αλλοις ανά λίγα μέτρα υπάρχει ενα φτυαράκι και ενας σάκος (με τα ιδια χαλικάκια) για να ρίξουν οι ενοικοι σε πεζοδρόμια κτλ. -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Thanks. Αλλά αυτά τα δεν προλαβαίνουν τα ακούω βερεσέ. Μέχρι πριν 2 χρόνια στη Γερμανία, καθάριζαν όλους τους δρόμους. Πλέον καθαρίζουν μόνο τους κεντρικούς. Κάνουν περικοπές από παντού. Το αλάτι έχει απαγορευτεί από πέρυσι και στα πεζοδρόμια ρίχνουν χαλικάκι για να μην γλιστράνε.;
Συγνωμη αλλα αν καταλαβα καλα για το αλατι,εννοεις οτι εχει απαγορευτει για τους δρομους?
Αν ναι κανεις λαθος διοτι καθε μερα βλεπω γερμανικες ειδησεις.
Και φετος το προβλημα τους με την μεγαλη συνεχη κακοκαιρια (χιονια παντου) ηταν οτι πριν απο μια βδομαδα τελειωσαν τα αποθεματα αλατιου που ειχαν στις αποθηκες οι εκαστοτε δημοι.
Δεν υπολογιζαν τοσο μεγαλη κακοκαιρια και εκ τουτου καποια στιγμη τελειωσε το αλατι.Και εγώ ζω με Γερμανούς... Και γύρισα εχθές από Φρανκφούρτη...
Έχουν ξοδέψει μέχρι τώρα 5 δις € για την κακοκαιρία. Όσα πέρυσι για όλο το χειμώνα. Υπολογίζουν τουλάχοστον άλλα 3 δις €. Αυτά από το ZDF. Αλάτι έχουν ΜΟΝΟ για επείγον καταστάσεις για αυτό και τελείωσε. Και δεν ρίχνουν πλέον γιατί καταστρέφει τους δρόμους. Όπως σταμάτισαν να χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια λάστιχα με καρφιά(και είναι και παράνομα) για τον ίδιο λόγο...
Το 'Σούπερ' οργανωμένο κράτος τους, να το βάλουν στον βολεμένο γερμανικό πισινό τους.... Περιμέναμε 3 ώρες στο σταθμό με -8, χωρίς καμιά ενημέρωση... Και το τηλ. κέντρο έλεγε απλά για καθυστερήσεις, ενώ είχαν ακυρωθεί τα λεωφορεία.... Και τις επόμενες ημέρες, ενώ οι δρόμοι ήταν καθαροί, τα λεωφορεία είχαν 20λεπτες καθυστερήσεις. Σε συνθήκες -10 και με συχνότητα δρομολογίων 1 ώρας. Αλαλούμ σε τρένα, αεροδρόμια κλπ. Τα εντός Γερμανίας δρομολόγια οι αεροπορικές(lufthansa) τα έστελνε με τρένο. Την ίδια ώρα που η DB έκανε το ανάποδο . Και μη στηρίζεσαι στο τι λέει η Γερμανική τηλεόραση. Υπαρχει τρομερό φιλτράρισμα ειδήσεων. Εδώ σκέψου ότι δείχνουν το 'dinner for one' κάθε παραμονή...(για να ευθυμήσουμε και λίγο ). Η ενοικίαση αυτοκινήτου γίνεται με θερινά λάστιχα, ενώ η κυκλοφορία επιτρέπεται ΜΟΝΟ με χειμερινά. Αυστρία και Ελβετία δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Απλά για να πληρώσεις το νταβατζιλίκι. 'Είναι ευθύνη του οδηγού'... Βέβαια αν ζητήσεις με καλοκαιρινά θα σου πούνε ότι δεν έχουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...Κι εγώ πάντως γνωρίζω πως από περυσι δεν ρίχνουν αλάτι (εχω ακούσει διάφορα σενάρια).
Αντι για το αλάτι ρίχνουν ψιλό χαλίκι και συν τοις αλλοις ανά λίγα μέτρα υπάρχει ενα φτυαράκι και ενας σάκος (με τα ιδια χαλικάκια) για να ρίξουν οι ενοικοι σε πεζοδρόμια κτλ.Το χαλικάκι το αγοράζεις εσύ.... Όπως και καθαρίζεις το πεζοδρόμιό σου, γιατί αν χτυπήσει κάποιος τη μάμισες... Έχω και μια φωτογραφία φετινή που καθαρίζω το δικό μας... Με μπουφάν που γράφει πάνω 'Ρωσία'. Έτσι για να τους θυμίσω λίγο τι τράβηξαν από τον κόκκινο στρατό... . Ταλάκες
-
Δεν θυμάμαι σε ποια πόλη (γερμανική) είχα πετύχει το μικρό μαύρο χαλικάκι αντί για αλάτι.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΤΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 2
-
Ο χρήστης lelis έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΤΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 2Πως;
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
-
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΩ ΦΟΡΑΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΛΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ...
-
Ο χρήστης lelis έγραψε:
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΩ ΦΟΡΑΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΛΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ...Mαλλον εννοεις τους τυπους χειμερινων ελαστικων .
Performance Winter Tires
Studdable Winter Tires
Studless Winter Tires
http://searchwarp.com/swa676579-Three-T ... -Tires.htm -
μυρίζει τιρινίνι
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΩ ΦΟΡΑΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΛΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ...
Mαλλον εννοεις τους τυπους χειμερινων ελαστικων .
Performance Winter Tires
Studdable Winter Tires
Studless Winter Tires
http://searchwarp.com/swa676579-Three-T ... -Tires.htmΑν καταλαβαίνω σωστά μιλάμε για τα σκέτα χειμωνιάτικά με το ανάλογο πέλμα, και η άλλη κατηγορία που έχει και
καρφιά και ενδεικνύονται ποιό πολύ για πάγο μιας και έχουν πολύ καλήτερη πρόσφυση. Τα λέω καλά; -
@kyr80
Δεν ξερω αν ζεις ελλαδα,αλλα αυτα που λες δεν πολυστεκουν και σου εξηγω το γιατι
Ναι μεν υπηρξε πολυ μεγαλο προβλημα τον τελευταιο μηνα στη γερμανια,αλλα αυτος ο χειμωνας ηταν η εξαιρεση.Τετοιοι χειμωνες ενας καθε 20 χρονια.Στο ελλαδα αντιστοιχα καθε χρονια με τις πρωτες μπορες του φθινοπωπου (που συμβαινει καθε χρονο βεβαια),ολοι πνιγονται και η πρωτευουσα νεκρωνει απο τις πλημυρες
Το να συγκρινουμε τη γερμανια με την ελλαδα σε θεματα οργανωσης κρατους,ειναι σα να συγκρινεις την @ουτσα με τη βουρτσα
-
Άκουσα πως στο λιμάνι του Αμβούργου μετά από πάρα πολλά χρόνια μπήκε παγοθραυστικό για να το ανοίξει
http://www.portworld.com/news/i99090.print
Χειμερινα Ελαστικα