-
χειρόφρενο δεν υπάρχει Ευτυχώς έχω κουμπάκι για το ABS то опоίο το χρησιμοποίησα χτες
Όντως, στο μόνο σημείο που αντιμετώπισα πρόβλημα ήταν στην μοναδική πόλη της ολλανδίας που εχει κλίσης (Arnhem) όπου σε κάποια φάση σταμάτησα σε φανάρι σε ανηφόρα και σπίναρε αρκετά μέχρι να καταφέρει να βρει πρόσφυση.Σημειωτέον τα λάστιχα δεν είναι για φουλ χειμερινές καταστάσεις.
Vredestein φοράει κων -
Καλά λάστιχα είναι. Ήμουν μεταξύ αυτών και michelin alpin.
Σε test της adac είχαν πάρει πολύ καλή βαθμολογία.Περίπτωση που χρειάστηκα χειρόφρενο:
Χορτιάτης προς Περιστερά μέσα από το βουνό, πολύ χιόνι. Σε καλή κατηφόρα παρόλο που μπήκα πολύ προσεκτικά με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα δεν μπορούσα να αφήσω σε εμπλοκή την πρώτη γιατί η ταχύτητα που αποκτούσε ακόμα και με ρελαντί ήταν ψηλή για την κλίση που υπήρχε Αν τολμούσα να πατήσω φρένο έμπαινε το abs και έφευγε χωρίς ασφαλή έλεγχο. Ακινητοποίησα το αυτοκίνητο και με προσεκτικές μαλακές κινήσεις συνέχεια άφηνα - τσιμπούσα χειρόφρενο. Δεν την γνώριζα αυτήν την τεχνική (αν υπάρχει βέβαια ). Την σκαρφίστηκα εκείνη τη στιγμή. -
то χειρόφρενο χρειάζεται και στην αντιμετώπιση της υποστροφής πάντως
-
Δεν το ήξερα. Θα το έχω υπόψιν και μόλις χιονίσει θα το δοκιμάσω σε ασφαλή αλάνα.
Ευχαριστώ. -
τα παιδία παίζει
δύο ερωτήσεις προς τους βουνίσους:
όταν χιονάει, βράδυ, δεν είναι καλύτερα να κλείνεις τα μεσαία και να πηγαίνεις με ομίχλης και τα μικρά? το δοκίμασα στον αυτοκινητόδρομο, και ήταν πολύ πιο ξεκούραστο. Δεν ξέρω όμως αν σε βλέπου οι απέναντι με αυτό τον συνδιασμό εύκολα2)σε bmw 1 τί χειμερινά παίζουν? βγαίνουν χειμερινά σε runflat?
ρώτησε φίλος εδώ για την 116 και του ζητήσαν 900€ -
Σε βλέπουν μια χαρά και αν είναι ρυθμισμένα κανονικά δε θα πρέπει να τους τυφλώνεις... Τα δικά μου πάντως έχουν βίδα για ρύθμιση πάνω κάτω και υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την ρύθμιση.
Όντως είναι βολικό αλλά νομίζω δεν γίνεται σε όλα τα αυτοκίνητα αυτός ο συνδυασμός. Δηλαδή δεν μπορείς να ανάψεις ομίχλης αν δεν έχεις αναμμένα μεσαία....
Επίσης είναι πολύ καλό σε ομίχλη, εκεί το χρησιμοποιώ εγώ με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα αφού τους περνάω όλους και όντως βλέπω ότι οι άλλοι με τα μεσαία φωτίζουν την ομίχλη μπροστά τους.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όντως είναι βολικό αλλά νομίζω δεν γίνεται σε όλα τα αυτοκίνητα αυτός ο συνδυασμός. Δηλαδή δεν μπορείς να ανάψεις ομίχλης αν δεν έχεις αναμμένα μεσαία....
Επίσης είναι πολύ καλό σε ομίχλη, εκεί το χρησιμοποιώ εγώ με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα αφού τους περνάω όλους και όντως βλέπω ότι οι άλλοι με τα μεσαία φωτίζουν την ομίχλη μπροστά τους....Κάνεις λάθος όνυξ, η σωστή χρήση των φώτων ομίχλης επιβάλλει την μή χρήση των μεσαίων γιατί αχρηστεύονται.
Σε ομίχλη αν δοκιμάσεις να ανάψεις μεσαία δεν βλέπεις τπτ
Σε πολλά αμάξια δεν ανάβουν αν δεν ανάψεις πρώτα τα μικρά, αυτό μάλλον θες να πεις -
Νομίζω πως εννοείς τα μεγάλα και όχι τα μεσαία. Αν θυμαμαι καλά το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου έλεγε αυτό και το δικό μου τεστ σε ομίχλη. Το πρόβλημα με τα μεγάλα είναι η έντονη διάθλαση μέσα στην ομίχλη λόγω της έντασης του φωτός και της συγκεντρωμένης δέσμης. Τα μεσαία δεν προκαλούν τέτοιο πρόβλημα και μπορούν να παραμείνουν αναμμένα. Γενικά στην ομίχλη όσο μεγαλύτερη διάχυση έχει η δέσμη τόσο καλύτερα γιατι έτσι καταφέρνει να περνάει την ομίχλη. Επίσης οι κίτρινες λάμπες και ο πορτοκαλί φωτισμός τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα από τον λευκό και γι αυτό προτιμώνται στις εφαρμογές φωτισμού σε δρόμους
-
όντως, μπέρδεψα τα μεγέθη
-
Φορεσα και εγω σημερα τα ultragrip 7+
Πολυ αγριεψε παλι το σκοντακι με τις μαυρες σιδερενιες ζαντες
ultragrip7+-4 by bujinkan, on Flickr -
Γιατί δεν βάζεις καπάκια;
-
μεγαλύτερη αηδία απ τα πλαστικά τάσια δεν πρέπει να υπάρχει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μεγαλύτερη αηδία απ τα πλαστικά τάσια δεν πρέπει να υπάρχειΥπαρχουν !!Τα tie wrap που τα συγκρατουν
-
αυτά ακριβώς είχα στο μυαλό μου
εεπ, παλιά είχαμε τις 'ασημένιες' σιδερένιες ζάντες, δεν ήταν γαμάτες
Τις θυμάμαι στο accord@sharmak κάνε τις προσευχές σου να περάσει το paper και θα τις γνωρίσεις από κοντά (βαθύς αναστεναγμός )
**Το έφτιαξα λιγάκι το αρχικό σου πόστ ** -
παλι καλά που δε μιλάει ελληνικά
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις καπάκια;Για να το ασχημηνω δηλαδη?
-
Όλα τα καινούρια αμάξια που έχουν σιδερένιες ζάντες πουλιούνται με πλαστικά καπάκια και
δεν έχω δει κανέναν να βγάζει τα πλαστικά καπάκια από το καινούριο αμάξι του και να το κυκλοφορεί με τη μαύρη σιδερένια ζάντα. -
γι αυτό οι περισσότεροι βάζουν ζάντες στο τέλος
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλα τα καινούρια αμάξια που έχουν σιδερένιες ζάντες πουλιούνται με πλαστικά καπάκια και
δεν έχω δει κανέναν να βγάζει τα πλαστικά καπάκια από το καινούριο αμάξι του και να το κυκλοφορεί με τη μαύρη σιδερένια ζάντα.Kαταρχην τι σχεση εχει το καινουργιο αμαξι με μενα.Εγω εψαξα,βρηκα και αγορασα 4 σιδερενιες ζαντες για να φορεσω τα χειμερινα ελαστικα μου και να μην ζανταρω και ξεζανταρω τις κανονικες μου ζαντες.
Αλλα ακομα και να ειχαν τασια αυτες που αγορασα,παλι θα τα εβγαζα διοτι δεν μαρεσουν εμενα τα τασια. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μεγαλύτερη αηδία απ τα πλαστικά τάσια δεν πρέπει να υπάρχειΜπορεί το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι το καλύτερο επιθυμητό, αλλά προστατεύουν επίσης
και απο διάφορες βρωμιές που θα συσσωρευτούν πάνω στα μπουλόνια η στο μουαγιέ(αν το λεω σωστά).
Χειμερινα Ελαστικα