-
Στις πολλές, πολύ μικρές, σχισμές που έχει το λάστιχο όντως μαζεύονται μικρά πετραδάκια τα οποία με λίγο άνοιγμα σε εθνική φεύγουν. Στα μεγάλα αυλάκια στα δικά μου (michelin alpin) δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά προς το χειρότερο σε σχέση με τα θερινά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στην επιτάχυνση τα λάστιχα σφυρίζουν
-
Καλησπέρα,
Πρώτες εντυπώσεις από τα Vredestein Quatrac 3 RFT είναι:
α) Είναι κατά 50% μαλακότερα από τα Conti PC2 (παρότι είναι και αυτά Run Flat)
β) Μείωση κραδασμών που περνάνε στην καμπίνα
γ) Ελαφρά αυξημένος θόρυβος, σε πολύ ανεκτά επίπεδα
δ) Καλή πρόσφυση στο βρεγμένο δρόμο (βρέχει εδώ)Περισσότερες εντυπώσεις (πχ. καταναλώσεις, πρόσφυση υπό πίεση, κτλ) εις το εγγύς μέλλον
-
Μάριε γιατί δεν έβαλες πάλι Yokohama? Λόγω ραν φλατ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μάριε γιατί δεν έβαλες πάλι Yokohama? Λόγω ραν φλατ?Η Vredestein είναι η μόνη που βγάζει All Weather Run Flat ελαστικά Παναγιώτη, εάν είχα επιλογή θα έβαζα Yokohama ξανά......κάνουν καλή δουλειά αυτά που σου έδωσα ε??
-
alles goed
Δεν έχω πατήσει χιόνι βέβαια και είμαι περίεργος
Πάντως το σημαντικό είναι ότι δεν νοιώθω να έχω κάνει κάποια παραχώρηση σε σχέση με τα καλοκαιρινά.
Ούτε σε θόρυβο, ούτε σε πρόσφυση (ακόμα και στο στεγνό στην ελλάδα)Άσε που με 200 πήγαινα και πριν στην autobahn με διακόσια πάω και τώρα
Αρκεί να τα προσέξεις λίγο στην αρχή μέχρι να ζεσταθούν
-
alles goed
Δεν έχω πατήσει χιόνι βέβαια και είμαι περίεργος
Πάντως το σημαντικό είναι ότι δεν νοιώθω να έχω κάνει κάποια παραχώρηση σε σχέση με τα καλοκαιρινά.
Ούτε σε θόρυβο, ούτε σε πρόσφυση (ακόμα και στο στεγνό στην ελλάδα)Άσε που με 200 πήγαινα και πριν στην autobahn με διακόσια πάω και τώρα
Αρκεί να τα προσέξεις λίγο στην αρχή μέχρι να ζεσταθούν
Κάνουν άριστη δουλειά φίλε στα χιόνια, τα είχα δοκιμάσει εγώ όταν ανέβηκα Γερμανία και βρήκα πολλά χιόνια στην Ελβετία!!! Να δω τα δικά μου νέα Vredestein πώς θα συμπεριφερθούν (όταν βρω χιόνια ξανά)
-
Ούτε σε θόρυβο, ούτε σε πρόσφυση (ακόμα και στο στεγνό στην ελλάδα)Γλιστράνε αρκετά νωρίτερα από τα καλοκαιρινά και βγάζουν καπνούς εύκολα. Το καλοκαίρι γίνονται σαπούνια, φθείρονται και γλιστράνε πολύ.
Το χειμώνα δεν είναι καλή ιδέα να ζεσταίνεις τα λάστιχα όταν ο δρόμος εναλλάσσεται στεγνό/χιόνι/πάγος. Το ζεστό λάστιχο λιώνει το χιόνι και γλιστράει πιο εύκολα - γι αυτό δεν είναι εύκολο να έχεις το τέλειο χειμερινό λάστιχο, πολύ μαλακό = ζεσταίνεται και γλιστράει στο χιόνι.
-
Έτσι όπως το έγραψα, είναι λογική η παρατήρησή σου
Εννοούσα ότι οδηγώντας τα τώρα το χειμώνα, είναι σαν να οδηγώ καλοκαιρινά το καλοκαίρι.
Δεν περίμενα ότι δεν θα έκανα σοβαρές παραχωρήσεις
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και η συμπεριφορά τους σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Σίγουρα δεν είναι τελείως το ίδιο (πχ σου βγάζουν μιά ασάφεια και μιά καθυστέρηση στο turn in) αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.Σημειωτέον ότι δεν είχα καμία εμπειρία απο χειμερινά και μπορεί να υπερβάλλω
-
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και η συμπεριφορά τους σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Σίγουρα δεν είναι τελείως το ίδιο (πχ σου βγάζουν μιά ασάφεια και μιά καθυστέρηση στο turn in) αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.Νομίζω ότι τα χειμερινά ελαστικά επιδόσεων πηγαίνουν σαφώς καλύτερα από τα απλά χειμερινά και είναι αρκετά καλά.
Όμως ο λαστιχοφάγος HUNTER τα θεωρεί απαράδεκτα σε θέματα επιδόσεων.
(σε σχέση με καλοκαιρινά) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και η συμπεριφορά τους σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Σίγουρα δεν είναι τελείως το ίδιο (πχ σου βγάζουν μιά ασάφεια και μιά καθυστέρηση στο turn in) αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Νομίζω ότι τα χειμερινά ελαστικά επιδόσεων πηγαίνουν σαφώς καλύτερα από τα απλά χειμερινά και είναι αρκετά καλά.
Όμως ο λαστιχοφάγος HUNTER τα θεωρεί απαράδεκτα σε θέματα επιδόσεων.
(σε σχέση με καλοκαιρινά)Ξανα τα ιδια ρε Λεωνίδα;
Ξαναπάρε την ιδια απάντηση που σου'χα δωσει καποτε
viewtopic.php?f=6&t=14918&start=180
-
Ψάχνω (για εγκυκλοπαιδικούς λόγους) να βρω κάποιο επίσημο στοιχείο για τη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία εδάφους που αντέχουν τα χειμερινά λάστιχα χωρίς να καταστρέφονται ταχέως.
Πρέπει να είναι κοντά στους 20 βαθμούς, αλλά δεν μπορώ να το βρω γραμμένο 'αρμοδίως'. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ψάχνω (για εγκυκλοπαιδικούς λόγους) να βρω κάποιο επίσημο στοιχείο για τη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία εδάφους που αντέχουν τα χειμερινά λάστιχα χωρίς να καταστρέφονται ταχέως.
Πρέπει να είναι κοντά στους 20 βαθμούς, αλλά δεν μπορώ να το βρω γραμμένο 'αρμοδίως'.Εκεί είναι περίπου, αλλά εξαρτάται κι από τον τρόποοδήγησης.
-
Too good to be true? Άλλωστε με €25 για 20 χρήσεις (για πόσα λάστιχα εννοεί; ) δεν είναι και η ευκαιρία του αιώνα.
-
Δεν ξέρω προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε χιόνια αλλά για αγώνες ντράγκστερ υπάρχουν άφθονα προϊόντα που μαλακώνουν το λάστιχο.
Αρκετοί χρησιμοποιούν δικές τους συνταγές για να μαλακώνουν τα λάστιχα. Τυλίγουν τα λάστιχα όλη νύχτα με πανιά βουτηγμένα σε πετρέλαιο (και άλλα χημικά ανάλογα με τη συνταγή).
Νομίζω ότι τα λάστιχα χαλάνε μετά από τέτοια μεταχείριση, δηλαδή όταν το πετρέλαιο στεγνώσει το λάστιχο θα είναι πολύ πιο ξερό από πριν.Υπάρχουν άλλοι που χαράζουν τα καλοκαιρινά λάστιχα (τα κάνουν να μοιάζουν με χειμερινά) και αυτές οι αυλακιές βελτιώνουν πολύ τη συμπεριφορά στο χιόνι/πάγο.
Θα μπορούσαν βέβαια να αγοράσουν ένα χειμερινό ελαστικό που σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα.Για το δεύτερο προϊόν κρίνοντας από αυτούς που το πουλάνε αλλά και με το τι υπόσχεται, μάλλον είναι απάτη.
-
Καλησπέρα φίλοι μου.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για χειμερινά ελαστικά 195/65/15Τ. Πρόκειται για το mazda6. Μένω έβρο και εδώ τα χιόνια μας επισκέπτονται συχνά και στα πεδινά και νότια.
Προτεραιότητα κατά σειρά: Πρόσφυση στο χιόνι, στην βροχή, χαμηλός θόρυβος, άνεση.
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για χειμερινά ελαστικά 195/65/15Τ. Πρόκειται για το mazda6. Μένω έβρο και εδώ τα χιόνια μας επισκέπτονται συχνά και στα πεδινά και νότια.
Προτεραιότητα κατά σειρά: Πρόσφυση στο χιόνι, στην βροχή, χαμηλός θόρυβος, άνεση.
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.Δεν ανεφερες το πιο βασικο......ποιο ειναι το Βudget σου...
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=Wi -
Έκανα μια έρευνα στη Θεσ/νίκη προχθές για 195-50-15
- Nokian WR G2 340 έουροζ
- Dunlop Sp Winter Sport M3 335
- Kleber Krisalp HP2 280
- Nankang SV2 260
και Goodyear UltraGrip 7 185-55-15 370
(οι φτηνότερες τιμές απ το καθένα, άμα θέλετε πληροφορίες πείτε)επίσης έχω βρει τα Vredestein Snowtrak 3 στα 370 σε άλλη πόλη.
εδώ έχω βρει πολλά τεστ για όποιον ενδιαφέρεται:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#winterΗ χαζομάρα είναι ότι στα τεστ βρίσκω ότι το Dunlop Sp Winter Sport 3D είναι πολύ καλό, αλλά στη διάστασή μου υπάρχει μόνο το Μ3
Δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να έχουν μεταξύ τους, πάντως φατσικά φαίνονται τελείως διαφορετικά:
http://www.dunlop-tires.com/dunlop_grel ... winter_3d/
http://www.dunlop-tires.com/dunlop_grel ... _sport_m3/
Τα 3D θα τα είχα βάλει χθες μ αυτήν την τιμή.Με προβληματίζουν τα νόκιαν. Είναι χαλαρά το πιο σπορ της κατηγορίας, πολύ καλό στο βρεγμένο και γι αυτό τρώγομαι. Στην Φλώρινα δεν θα χω πρόβλημα (τα είχε γνωστός που πηγαινοερχόταν καθημερινα προς χιονοδρομικό) και μάλλον δεν θα σιχτιρίζω κάθε φορά που θα στρίβω (θα τα φοράω και του χρόνου που θα πηγαινοέρχομαι Θεσ/νικη - Πολύγυρο)
Ερωτηματικό για τα Κλεμπέρ. Έχουν εξαιρετική τιμή, μάλλον είναι πολύ καλά στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο; Γενικα δεν με πολυεμπνέει η μάρκα.
Θα θελα να βρω κάπου Fulda Kristal, δεν τα κατάφερα.
Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να βάλω τα Vredestein 'τζάμπα', οπότε θα τα προτιμήσω.
-
Ειναι τοσο ακριβοτερα απο τα καλοκαιρινα ελαστικα;
-
Βάλε τα τζάμπα ή αυτά με το ενσωματομένο σπόρ κινητό. Τα Kleber είναι δευτεροκλασάτα Michelin, τπτ το φοβερό.
-
Ασυζητητί τα Vredestein 'τζάμπα'!
Χειμερινα Ελαστικα