Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η ζωή...ποδήλατο!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Η ζωή...ποδήλατο!
    • 1
    • 2
    • 147
    • 148
    • 149
    • 150
    • 151
    • 316
    • 317
    • 149 / 317
    Αντίλογος
    321
    6326
    20588
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • elteo
      elteo last edited by

OK ας μην το πάρει τότε. Εγώ μιλάω για μένα που θα τσιμπήσω ένα μάλλον.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dimsabas last edited by

Στο ποδήλατο δε με πολυνοιάζουν. Μόνο οι βόλτες με απασχολούν και το να περνάω καλά. Κι αυτό δε σχετίζεται με τα κιλά.

Από την άλλη, έχω μια ιδέα για το τι σημαίνει κούρσα έχοντας καβαλήσει μία απλώς αξιοπρεπή, των 700 ευρώ. Και 9 κιλών. Αν πάρω μία που θα είναι 3 κιλά πάνω και με χειρότερα περιφερειακά, τότε δε θα έχει σημαντική διαφορά από το ΜΤΒ. Γιατί λοιπόν να ασχοληθώ/ξοδευτώ;

Τέλος πάντων, προτιμώ μια μεταχειρισμένη διετίας στα ίδια χρήματα. Αν και όσες αγγελίες βρήκα στο car.gr και δεν είχαν μέγεθος, στο τηλέφωνο άκουσα το ξενερωτικό medium ή large. Φαίνεται ότι οι ψηλοί παίζουν μπάσκετ και σνομπάρουν την ποδηλασία, ή απλώς είμαστε πολύ λιγότεροι.

https://cartalk.gr/

• C
          coyote last edited by

εγω λεω να το παρεις.... δε θα βρεις κάτι άλλο
          αλλά ψαξε στην αγγλία να δεις καμία κριτική για να εισαι πιο σίγουρος

• D
            dimsabas last edited by

Έψαξα στην Αγγλία και τρώει απίστευτο κράξιμο από όλους, εκτός από έναν που λέει ότι το έχει ένας συναθλητής του και είναι το ίδιο γρήγορος στις βόλτες με τους υπόλοιπους.

• B
              billopoulos last edited by

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
              Έψαξα στην Αγγλία και τρώει απίστευτο κράξιμο από όλους, εκτός από έναν που λέει ότι το έχει ένας συναθλητής του και είναι το ίδιο γρήγορος στις βόλτες με τους υπόλοιπους.

Σε αυτο φταιει οτι ο συναθλητης του ηταν καλυτερος ποδηλατης κι οχι οτι η κουρσα ηταν ικανοποιητικου επιπεδου.

Αν καβαλησεις κουρσα 9 κιλων (που και παλι δεν ειναι οτι πιο ελαφρυ) και μετα καβαλησεις και αυτη των 12 θα παθεις πολιτισμικο σοκ. Σε σχεση με το ΜΤΒ προφανως η κουρσα των 12 κιλων θα ειναι πιο ξεκουραστη (δεν μετραει το βαρος αλλα και αλλα πραγματα οπως αντιστασεις κυλισης κλπ).

Παντως η διαφορα αναμεσα σε αυτη των 12 κιλων και το Ideal δεν ειναι μονο το βαρος. Ειναι και τα περιφερειακα. Και καλυτερα περιφεριακα (ντεραγιε, αλυσιδες, δισκοι κλπ) σημαινει μεγαλη διαφορα στην αποδοση.

• C
                c-l-a-b last edited by

τοσα χρονια οι ιταλοι χρησιμοποιουν καθημερινως το ποδηλατο για τις εντος πολεως μετακινησεις τους..ελαχιστοι ψαχνουν βαρος κτλ..επεστρεψα στην ελλαδα κ εβλεπα ποδηλατα 200-3000€..κ λεω..κοιτα να δεις..τελικως λεφτα υπαρχουν..οπως κ ποδηλατοδρομοι..κ εγω μαλλον ημουν μαλακας που ειχα ποδηλατο μεταχειρισμενο των 10€(κυριολεκτικα)..χωρις αναρτησεις,χωρις ταχυτητες,χωρις τπτ..
                χωρις παρεξηγηση,προς κατοχους,απλως βλεπω οτι αν στην ελλαδα γινει κατι μοδα,πρεπει να παρουμε το καλυτερο που κυκλοφορει,αγνοωντας την ουσια,που ειναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ μετακινηση,συνδυασμενη με αθληση..
                παρολα αυτα,δεν ειναι δικα μου τα χρηματα,οποτε με το καλο το παιδι να βρει αυτο ακριβως που του αρεσει.

• D
                  dstou last edited by

Είναι γνωστό ότι είμεθα λαρτζ.

• W
                    wannabe last edited by

ποιος είπε οτι αποκλειστικός σκοπός είναι η οικονομική μετακίνηση?
                    μπορεί για σένα.

στη τελική τι ακριβώς οικονομική μετακίνηση κάνουν στα βουνά με ΜΤΒ οι Ιταλοί? μάλλον το ένα που έχουν για την πόλη έβλεπες.

στο ερώτημα του dimsabas θα απαντήσω να περιμένει, είτε για να πετύχει κάποια προσφορά σε σπασμένα νούμερα πχ απο crc είτε να μαζέψει λίγο περισσότερα και να μπει στη τιμή των 500-600.

• C
                      coyote last edited by

αυτό είναι αλήθεια ρε παιδιά
                      όλοι αγοράζουμε καλά ποδήλατα...
                      Περίεργο.
                      Παντως εχω και το παλιο ποδήλατο... και η γυναίκα μου λεει... ότι είμαι σαν πακιστανος

• W
                        wannabe last edited by

πλύσου και εσυ καμιά φορά ρε αδερφέ...

• C
                          coyote last edited by

σε ποιον μιλάς? στον αριστερό ή στον δεξί

• B
                            bihlas87 last edited by

Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
                            αγνοωντας την ουσια,που ειναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ μετακινηση,συνδυασμενη με αθληση..

Με αυτή τη λογική, εφόσον έχει ήδη ποδήλατο που τον κάλυψε για 6000km η οικονομική επιλογή θα ήταν να μείνει
                            με αυτό. Απο πλευράς άσκησης επίσης είναι καλύτερο το mtb αφού καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια για την
                            ίδια διαδρομή σε σχέση με το δρόμου.
                            Από τη στιγμή που αποφασίζει όμως να δώσει μέχρι 400 για αγορά δεύτερου, σημαίνει ότι θέλει κάτι για να κάνει
                            τη δουλειά του καλύτερα. Με τη συγκεκριμένη κούρσα θα την κάνει ελάχιστα καλύτερα σε σχέση με το mtb, σε
                            καμία περίπτωση 360 ευρώ καλύτερα...
                            Στην ίδια φάση ήμουν και εγώ πέρυσι και μάλιστα χωρίς να έχω οδηγήσει αξιοπρεπή κούρσα. Παρακολουθούσα
                            για 1 μήνα αγγελίες και ευτυχώς βρήκα κουρσάκι με 400 που τελικά αποδείχτηκε πολύ καλό deal.
                            Ο dimsabas έχει πολύ περιορισμένες επιλογές λόγω ύψους αλλά αν δεν βιάζεται και ρίχνει μια ματιά σε αγγελίες
                            κάτι μπορεί να βρεθεί. Και να μην βρεθεί, αν πάρει αργότερα το viking και ξενερώσει, θα λέει στον εαυτό του
                            ότι τουλάχιστον το έψαξε.

• R
                              rx8_drifter last edited by

καλά, τους ιταλούς έφερες για παράδειγμα για τα ποδήλατα?
                              οι μισοί από δαύτους έχουν και κανα 2 αγωνιστικά και mountain στην αποθήκη

• T
                                thvarveris last edited by

Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
                                τοσα χρονια οι ιταλοι χρησιμοποιουν καθημερινως το ποδηλατο για τις εντος πολεως μετακινησεις τους..ελαχιστοι ψαχνουν βαρος κτλ..επεστρεψα στην ελλαδα κ εβλεπα ποδηλατα 200-3000€..κ λεω..κοιτα να δεις..τελικως λεφτα υπαρχουν..οπως κ ποδηλατοδρομοι..κ εγω μαλλον ημουν μαλακας που ειχα ποδηλατο μεταχειρισμενο των 10€(κυριολεκτικα)..χωρις αναρτησεις,χωρις ταχυτητες,χωρις τπτ..
                                χωρις παρεξηγηση,προς κατοχους,απλως βλεπω οτι αν στην ελλαδα γινει κατι μοδα,πρεπει να παρουμε το καλυτερο που κυκλοφορει,αγνοωντας την ουσια,που ειναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ μετακινηση,συνδυασμενη με αθληση..
                                παρολα αυτα,δεν ειναι δικα μου τα χρηματα,οποτε με το καλο το παιδι να βρει αυτο ακριβως που του αρεσει.

Είσαι λίγο υπερβολικός (έως και πολύ).
                                Άλλο 200 ευρώ, άλλο 3000. Επίσης δεν μπορείς να 'απαιτείς' από κάποιον που κυρίως κινείται σε ανηφόρες να μην έχει ταχύτητες στο ποδήλατο του. Στο τέλος θα μας πεις ότι και τα φρένα είναι περιττά (πλάκα κάνω)!
                                Συμφωνώ μαζί σου ότι τα τελευταία χρόνια στην αγορά ποδηλάτου έχουν γίνει υπερβολές και ότι οι διαφορές στην αίσθηση ανάμεσα σε φτηνά (όχι πολύ φτηνά) και ακριβά ποδήλατα δεν είναι ανάλογη της τεράστιας πολλές φορές διαφοράς τιμής, αλλά κακά τα ψέματα ποδήλατο της προκοπής κάτω απο 400 ευρώ αυτή τη στιγμή δεν παίρνεις. Εννοώ ποδήλατο να κρατήσει στον χρόνο και να μην σου βγάζει το λάδι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• T

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                                  καλά, τους ιταλούς έφερες για παράδειγμα για τα ποδήλατα?
                                  οι μισοί από δαύτους έχουν και κανα 2 αγωνιστικά και mountain στην αποθήκη

Και λίγα λες...

• C
                                    c-l-a-b last edited by

μα για ποδηλατο που προοριζεται για χρηση στην πολη δεν μιλαμε?τι σχεση εχουν τα βουνα?
                                    εξαλλου δεν εκανα τπτ αλλο παρα αναφορα σε μια παρατηρηση μου περι ελληνων κ ποδηλατων..εχω γνωστους με μαουντεν με αναρτησεις κ δισκοφρενα κ πενηνταδωδεκα ταχυτητες,που τα βολταρουν τα καλοκαιρινα βραδια που δεν εχουν να κανουν κατι αλλο,στην παραλια της θεσσαλονικης.με τιμες εξωφρενικες!εννοειται πως απαραιτητο αξεσουαρ αποτελει το μηλοφωνο.
                                    το ιδιο με γνωστους μου με ''αγωνιστικα δρομου'' η ''κουρσες'' οπως τα λετε.
                                    βεβαιως θα μου πειτε οτι το ιδιο συμβαινει κ με μηχανες πιστας η εντουρο στην πολη,η κ με σουβλακια η υπεραυτοκινητα,που παλι κινουνται στην πολη..
                                    οπως κ να εχει,ξαναλεω οτι ανεφερα μια παρατηρηση.ουδεμια διαθεση να την πω σε κανεναν δεν ειχα.

υ.γ.
                                    τοσο εμφανησιακα οσο κ πρακτικα,για χρηση στην πολη δεν υπαρχει καλυτερο ποδηλατο απο τα πολης,αυτα δλδ που σχεδιστηκαν για αυτο ακριβως τον σκοπο.με δυνατοτητες φορτωσης,προστασιες απο νερα,αρκουντως γρηγορο βημα,ελαστικα ασφαλτου κτλ..
                                    για εμενα,αν δεν προκειται να εισαι αποκλειστικα στο βουνο,δεν χρειαζεσαι μαουντεν,αν πατας μια στο τοσο βουνο,υπαρχουν τα τρεκινκ,αν δεν προκειται να τρεξεις μεγαλες αποστασεις με βαση τον χρονο,δεν χρειαζεσαι ''κουρσα''.αν δεν εισαι στην πολη δεν χρειαζεσαι πολης.αν δεν κανεις κολπα δεν χρειαζεσαι βμχ.

υ.γ.2
                                    ρχ8 μιλαω για ατομα που ζουν στην πολη κ κυκλοφορουν με ποδηλατα μεταχειρισμενα αξιας 5-100ε..αλλιως πιθανως 8 ετη στην ιταλια,να εβλεπα λαθος.
                                    βαρβερης,δεν ειπα να μην εχει τα στοιχειωδη,οπως ταχυτητες η φρενα.αλλα απο εκεινο το σημειο,μεχρι το αλλο ακρο,υπαρχει χασμα..επισης δεν ''απαιτησα'' απολυτως τιποτε.οποτε ας χαλαρωσουμε λιγο.

• D
                                      dimsabas last edited by

Μπορούν οι Έλληνες να κατηγορηθούν για σπατάλες και φιγούρα;
                                      Νομίζω ότι ο CLAB το βλέπει μονοδιάστατα.
                                      Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τα παρακάτω:

1. ο Ιταλός (όπως και ο Άγγλος και ο Γάλλος) ξέρουν ότι τα ποδήλατα κλέβονται αβέρτα. Όποιος έχει πάει στο Παρίσι ή στο Λονδίνο θα έχει δει ξέμπαρκες αλυσίδες σε πεζοδρόμια που συγκρατούν έναν τροχό ή έναν γυμνό σκελετό. Όλα τα υπόλοιπα, έχουν κλαπεί. Οπότε, 10 ευρώ είναι μια χαρά για να κάνει ο άλλος 2-3-4 χλμ σε ευθεία (συνήθως) για να πάει στη δουλειά του. Όπου μάλιστα θα πηγαίνει σιγά, γιατί δε θέλει να ιδρώσει
                                      2. σπανίως ο Έλληνας χρησιμοποιεί έτσι το ποδήλατο. Ή θα κάνει μεγαλύτερες αποστάσεις ή πιο κουραστικές (ανηφοριές) ή θα πάει βόλτα. Λες να έκανε ο Ιταλός 40 χλμ ημερησίως για τη δουλειά του, με δύο ανηφόρες 150-200 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, χωρίς ταχύτητες και με σκελετό από μπετό;
                                      3. πόσοι από μας κόψαμε το γυμναστήριο και αμοληθήκαμε στους δρόμους και τα βουνά, ενθυμούμενοι τα νιάτα μας; Όταν ασχολείσαι με ένα χόμπι, είναι λογικό να δαπανήσεις και 4-5-6 κατοστάρικα. Κι αν τα βάλεις κάτω, τα έχεις κάνει απόσβεση μέσα στον πρώτο χρόνο (από τα λεφτά του γυμναστηρίου). Αν το χρησιμοποιείς πιο τακτικά και γλιτώνεις και βενζίνες, άσ΄το, χάος.
                                      4. τη στιγμή που αναγκαζόμαστε διά της βίας να κόψουμε άλλα χόμπι (βλέπε αυτοκίνητο: πού λεφτά για πίστες; Εδώ πάμε για παράδοση πινακίδων), το να δώσουμε 5-6 κατοστάρικα σε κάτι άλλο, δεν μπορεί να θεωρηθεί σπατάλη.

Με αυτό, δε θέλω να πω πως δε γίνονται και ακρότητες. Πολλοί τα έχουν σκάσει κανονικότατα
                                      Έχουμε κάμποσα προσωπικά παραδείγματα:

1. Αφού ξεκίνησε σιγά-σιγά ποδηλασία, αγόρασε κούρσα 4Κ ευρώ. Δεν τον λες καν σοβαρό χομπίστα. Κι από λεφτά; Δεν του περισσεύουν. Το αυτοκίνητο (που βάζει και την οικογένειά του) ζήτημα να πιάνει 2-2.5 χιλιάρικα τώρα... Xsara 10τόσων ετών.
                                      2. Έσκασε τριχίλιαρο γιατί βρήκε σε προσφορά ένα ΜΤΒ που κόστιζε 4.5. Ναι, είχε κάνει και 5 βόλτες προηγουμένως. Απλώς τον προσέλκυσε το γεγονός ότι ήταν προσφορά...

Αναφορικά με τα δικά μου, ευχαριστώ για τις γνώμες. Παραμένω σε αναζήτηση στις αγγελίες και δεν αγχώνομαι. Όπως είπε και ο Μπίχλας, οι αποστάσεις γίνονται και με το ΜΤΒ (μεταχειρισμένο των 210 ευρώ παρακαλώ) και καθώς έχω μπει για τα καλά στη γενιά των 700 (και πού είσαι ακόμα...), δεν περισσεύουν.

• C
                                        c-l-a-b last edited by

διμσαβας,για ποιο λογο παρεξηγησες τα λεγομενα μου?
                                        τι διαφορετικο ειπα απο εσενα?αν προσεξες ειπα οτι δεν θα δαπανουσα τοσα χρηματα για ποδηλατο που θα ειχα αποκλειστικα για ανοιξιατικες κ καλοκαιρινες βολτες.οπως δλδ βλεπω γνωστους μου να κανουν,οπως ανεφερα κ ανωτερω.
                                        επισης τα ποδηλατα ναι,κλεβονται αβερτα στην ιταλια.αλλα στην ελλαδα δεν συμβαινει αυτο?εστω κ προς το παρον σε μικροτερο βαθμο.
                                        με λιγα λογια δεν εστιαζα σε εσενα ξεκινωντας με το πρωτο ποστ μου.προς θεου.
                                        κ να μιλησω προσωπικα για μενα,το αυτοκινητο ηδη το χρησιμοποιω μονο σε πολυ κρυο κ βροχη.αλλιως εχω την μοτοσυκλετα.κ εδω κ καποιες μερες σκεφτομαι για ποδηλατο για αποκλειστικη χρηση στην πολη.δεν κοιτω ουτε μαουντεν,ουτε κουρσα.πολης κ αν εχει ταχυτητες σε φθηνη τιμη,καλοδεχουμενο.αλλιως με βλεπω να φερνω το παλιο μου απο ιταλια κ να το επισκευασω.

• T

@CLAB το 'απαιτείς' σχήμα λόγου προφανέστατα, οπότε δεν νοιώθω 'σφιγμένος' (επίσης σχήμα λόγου) για να χαλαρώσω...

• T
                                            travelman last edited by

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:

Αναφορικά με τα δικά μου, ευχαριστώ για τις γνώμες. Παραμένω σε αναζήτηση στις αγγελίες και δεν αγχώνομαι. Όπως είπε και ο Μπίχλας, οι αποστάσεις γίνονται και με το ΜΤΒ (μεταχειρισμένο των 210 ευρώ παρακαλώ) και καθώς έχω μπει για τα καλά στη γενιά των 700 (και πού είσαι ακόμα...), δεν περισσεύουν.

Δις ιζ δε μπεστ σολούσιον. Ναι είναι τρέλα η κούρσα αλλά εάν το θες για χόμπι και ουχί μετακίνηση και είσαι πιεσμένος δεν είναι ανάγκη να ζορίστεις, οπότε περίμενε το μτχ. Για να βάλω φωτιά πάντως στον οικογενειακό προϋπολογισμό θα σου πω να περάσεις και μία βόλτα από τον Τσιπίδη ο οποίος έχει ή και στήνει ατσάλινα κουρσάκια ακόμα και με 300 ευρώ προδιαγραφών σαν και αυτά περίπου
                                            http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/podi ... E%B5%CF%82
                                            http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/podi ... E%B5%CF%82
                                            http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/podi ... E%B5%CF%82 αλλά στα ίδια χρήματα ίσως και φτηνότερα και φυσικά είναι καινούργια. Παντώς καλό να πας διαβασμένος γιατί οι ποδηλατάδες είναι και λίγο απατεώνες γενικά, οπότε δεν είναι καλό να σου βάλει ότι του έχει μείνει.

Έχω καβαλήσει χρεποκουρσάκι μπόλικων δεκαετιών με στραβές ζάντες, φρένα για πολύ προνοητικούς και ηχητική πανδαισία στο πεταλάρισμα, αλλά η στάση της κούρσας σε συνδυασμό με τα λεπτά λάστιχα με έκανε να νιώθω λίγο λανς άρμστρονγκ σε σχέση με το σύγχρονο μεν διαφορετικής κατηρίας δε ποδήλατο. Η κούρσα για μένα είναι μεγάλη καψούρα, αλλά δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ξεπαραδιαστείς για να την απολαύσεις...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 147
                                            • 148
                                            • 149
                                            • 150
                                            • 151
                                            • 316
                                            • 317