-
Καλά, με ύψος 1.94, οι πίνακες με δίνουν για νούμερο 65, οπότε μην τους πιστεύεις απόλυτα. 58αρι θα πρότεινα στο ύψος μου. Δε θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σου φανεί τεράστιο. Ε, θα βάλεις κάνα κοντό λαιμό, τη σέλα μπροστά, θα το μαζέψεις.
-
Δέν ξέρω, θα δείξει. Πάντως το τωρινό που υποτίθεται είναι στο μέγεθός μου το νοιώθω μικρό .
-
Καλοτάξιδο και από μένα.
Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος. Το effective horizontal top tube length είναι οκ.
Η cube είναι γνωστό πως είναι λίγο περίεργη στο sizing.
http://www.bikeradar.com/forums/viewtop ... p=17299054
Αν κοιτάξεις όμως αναλυτικά τα geometry size charts, βλέπεις πως το 62 της cube
είναι αντίστοιχο με τα 58 των πχ. specialized κτλ.
σε κάθε περίπτωση βρίσκω την επιλογή του peloton pro -
Αγορά SUV ποδηλάτου.
Σκοπεύω να αγοράσω ένα ποδήλατο που θα χρησιμοποιείται κυρίως για commuting (σε αποστάσεις 1,5-4 Km one way) σε αστικούς δρόμους αλλά περιστασιακά και σε βατούς χωματόδρομους-μονοπάτια, παραλίες με πατημένη άμμο κλπ. Από την έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής, κατέληξα ότι θα με βολέψει περισσότερο ένα υβριδικό ποδήλατο, το αντίστοιχο των crossover SUV.
Ο προϋπολογισμός μου είναι γύρω στις 200 με 250 λίρες (άντε και λίγο παραπάνω μέχρι τα 275 αν βρω κάτι πολύ καλύτερο) αλλά θέλω προφανώς να ξοδέψω όσο το δυνατόν λιγότερα, για να μη χάσω πολλά χρήματα σε ενδεχόμενη περίπτωση κλοπής, γιατί πρέπει να υπολογίσω επίσης το κόστος για λασπωτήρες (αρκετή βροχή) αν το ποδήλατο δεν έχει ήδη, φώτα (έχω ένα σετ αλλά λόγω της μικρής διάρκειας της ημέρας το χειμώνα χρειάζεται καλύτερο) και κλειδαριάς. Συν το ότι έχω κάποια άλλα μεγάλα έξοδα στο προσεχές μέλλον. Επίσης να προσθέσω εδώ ότι μάλλον θα χρειαστεί να πουλήσω το μηχανάκι, οπότε μέχρι να αγοράσω μελλοντικά κάποιο κουτί με ρόδες, το ποδήλατο θα είναι το μοναδικό μου μεταφορικό μέσο (και τα λεωφορεία είναι ΓΤΠ εκεί που θα πάω).
Ψάχνω λοιπόν ένα υβριδικό, με ταχύτητες (έχει λόφους στη περιοχή), ελαστικά με πέλμα κάπως έτσι ή έτσι. Αυτό λόγω μικρότερης αντίστασης κύλισης. Επίσης τα ελαστικά ποδηλάτων πώς τα πάνε σε καταστάσεις παγωνιάς το πρωί και black ice;
Επιθυμώ ανάρτηση μπροστά και όχι πίσω. Τα πιο φτηνά ποδήλατα τύπου σούπερ μαρκετ είναι εντελώς μάπα, αλλά μήπως και σε αυτή τη κατηγορία τιμής έχουν κακά περιφερειακά; Οπότε και ανάρτηση μπορεί να μη προσφέρει τίποτα στη πράξη;
Σε αυτή τη κατηγορία τιμής, έχω βρει και ένα με πίσω ανάρτηση:
http://www.decathlon.co.uk/original-700 ... 65505.html
Υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι άχρηστη, απλά αυξάνοντας το κόστος και το βάρος χωρίς κάποιο όφελος. Μπροστινή ανάρτηση όμως θέλω, για τα γέρικα κόκκαλα μου.Από τύπο σκελετού, θα προτιμούσα εμφανισιακά κάτι σαν αυτό παρά αυτό
Το βάρος που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι υπό στάνταρ συνθήκες ή έχουν ψιλά γράμματα 'χωρίς σέλα, χωρίς πετάλια' κλπ; Δεν βλέπω να το διευκρινίζουν τα σάιτ των μαγαζιών.
Επίσης, οι υποδοχές για λασπωτήρες είναι στάνταρ (λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των τροχών φυσικά) ή παίζουν ασυμβατότητες με διάφορους τύπους;
Θα επανέλθω το βράδυ με κάποια συγκεκριμένα μοντέλα που βρήκα για να μου πείτε απόψεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Οι λσσπωτήρες δεν έχουν υποδοχές πιάνουν στο λοξό και στο παλουκόσελλο. Μάλλον δεν χρειάζεσαι ανάρτηση. Για τόσα λεφτά ξέχνα ανάρτηση και βάρος.
-
Ρε σεις πριν 2-3 μηνες συζηταγαμε ειτε σε αυτο το τοπικο ειτε σε αυτο των διακοπων για την βαση μεταφορας ποδηλατων που μπαινει στο octavia rs κ καποιο παιδι ειχε βαλει ενα link με κατι πλαστικα προσθετα που πρεπει να βαλω, με τιμες κ.λ.π.. θυμαται κανεις τπτ; δεν μπορω να το βρω γμτ....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
έχω αυτήν τη σχάρα για τα ποδήλατα..
όταν την πήρα , δεν είχα αυτό το αυτοκίνητο , πιστεύετε ότι θα κάνει (λόγω αεροτομής Rs). Την έχω στο χωριό και θέλω κάποια στιγμή να τη δοκιμάσω..
Δεν είναι μονο η αεροτομη το θέμα.Αυτο λυνεται.
Στα Οctavia οι μεγάλοι κατασκευαστες δεν προτείνουν τοποθέτηση σχάρας στη 5η πορτα γιατι τα γαντζακια πιανουν στο τεράστιο πίσω τζαμι και δεν είναι ασφαλές,γιατί δεν έχει όλη η πίσω πόρτα πλαίσιο γύρω από το τζάμι.
Οπότε θα πρέπει να πάρεις κάτι τέτοιο
Διαβασε εδω για παραπάνω πληροφορίες...http://www.groupvag.gr/skodaclub/showth ... %F5&page=2
Το βρηκα ο μπουφος..
Kostis 20 λαμβανει;;;;
Μπαινω στο site αλλα δεν μπορω να παραγγειλω, εσυ απο το site τα παρηγγειλες; -
Δε το έχω έγω ,αλλα νομίζω οτι τα παιδια που το πήραν το αγορασαν απο το μαγαζι.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι λσσπωτήρες δεν έχουν υποδοχές πιάνουν στο λοξό και στο παλουκόσελλο. Μάλλον δεν χρειάζεσαι ανάρτηση. Για τόσα λεφτά ξέχνα ανάρτηση και βάρος.Εννοώ τέτοιους λασπωτήρες που πιάνουν στη τρύπα πάνω από το πίσω άξονα , όχι τέτοιους.
-
Λοιπον εκανα σημερα μια ερευνα αγορας.
Μπαρες οροφης thule +βαση ποδηλατου πλησιαζουμε τα 300 ευρω..
Βρηκα σε 2-3 μαγαζια μπαρες hermes (ελληνικες) στα 80 ευρω κ μπορω να τις συνδυασω ειτε παλι με hermes δεστρα ποδηλατου (φτηνη λυση=25€) η να παω σε ιταλικη δεστρα ποδηλατου (=65€), η ακομα και με την ακριβη (thule). Με λιγα λογια με ενα 150αρι φτιαχνω ενα ψιλοκαλο σετακι (χρηση 1-2 φορες το χρονο) ωστε με το octavia να παιρνω το ποδηλατο μαζι. Δεν θελω κ δεν εχω κιολας να διαθεσω για thule.Τι στο καλο δεν θα κανω τη δουλεια μου κ με τις φθηνοτερες;
Οι εχοντες μπαρες κ δεστρα οροφης τι λενε;
Με ποση ταχυτητα πρεπει να κινουμαι στην εθνικη οδο ; εννοειτε χωρις μαλακιες στην οδηγηση.. -
http://www.viking-bikes.com/products/Ur ... amden.html
250 λίρες.I think we have a winner...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Βρηκα σε 2-3 μαγαζια μπαρες hermes (ελληνικες) στα 80 ευρω κ μπορω να τις συνδυασω ειτε παλι με hermes δεστρα ποδηλατου (φτηνη λυση=25€) η να παω σε ιταλικη δεστρα ποδηλατου (=65€), η ακομα και με την ακριβη (thule). Με λιγα λογια με ενα 150αρι φτιαχνω ενα ψιλοκαλο σετακι (χρηση 1-2 φορες το χρονο) ωστε με το octavia να παιρνω το ποδηλατο μαζι. Δεν θελω κ δεν εχω κιολας να διαθεσω για thule.Τι στο καλο δεν θα κανω τη δουλεια μου κ με τις φθηνοτερες;
Με ποση ταχυτητα πρεπει να κινουμαι στην εθνικη οδο ; εννοειτε χωρις μαλακιες στην οδηγηση..Νομιζω οτι ολες οι εταιριες λενε μεχρι 130χαω.
Οι ακριβες εχουν πιστοποιηση οι φτηνες μαλλον οχι.Ουτως η αλλως αλλαζει αρκετα η συμπεριφορα του αυτοκινητου με πραγματα στην οροφη οποτε ενας σοφρων οδηγος προσεχει και ρυθμιζει αναλογα τον τροπο οδηγησης του.
-
Ναι σαφως κ αλλαζει η οδηγ συμπεριφορα..Ετσι κ αλλιως με τον μικρο μεσα πηγαινω max 140 στην Εθνικη , απλα ηθελα την γνωμη οσον αφορα τις μπαρες+δεστρα που ΔΕΝ ειναι thule...
-
Τα γαντζακια τα βρήκες τελικά?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Με ποση ταχυτητα πρεπει να κινουμαι στην εθνικη οδο ; εννοειτε χωρις μαλακιες στην οδηγηση..Γιάννη έχω και οροφής και πίσω πόρτας. Καμία δεν είναι Thule και δεν έχω πρόβλημα ποτέ. Χρησιμοποιώ μόνο τις πίσω πλέον. Οι οροφής αυξάνουν την κατανάλωση βενζίνης και ζορίζουν το αυτοκίνητο. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην Εθνική όπου μπορεί να πρέπει να πηγαίνεις έως και 20 χιλιόμετρα/ώρα λιγότερο. Επιπλέον αν έχεις e-pass, fast pass, κλπ μπορεί είτε να μην σε αφήσει να περάσεις είτε να σε χρεώνει σαν φορτηγό. Στις Θερμοπύλες πάντως δεν περνάς. Ασε που δεν μπορώ να τα φορτώσω μέσα στο παρκιγκ... Με την πίσω σχάρα ξεχνάω ότι έχω φορτωμένα ποδήλατα....
-
Τα γαντζακια τα βρήκες τελικά?Οχι ρε συ γαμωτο.. και εχω κ την βαση ετοιμη..
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Με ποση ταχυτητα πρεπει να κινουμαι στην εθνικη οδο ; εννοειτε χωρις μαλακιες στην οδηγηση..Γιάννη έχω και οροφής και πίσω πόρτας. Καμία δεν είναι Thule και δεν έχω πρόβλημα ποτέ. Χρησιμοποιώ μόνο τις πίσω πλέον. Οι οροφής αυξάνουν την κατανάλωση βενζίνης και ζορίζουν το αυτοκίνητο. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην Εθνική όπου μπορεί να πρέπει να πηγαίνεις έως και 20 χιλιόμετρα/ώρα λιγότερο. Επιπλέον αν έχεις e-pass, fast pass, κλπ μπορεί είτε να μην σε αφήσει να περάσεις είτε να σε χρεώνει σαν φορτηγό. Στις Θερμοπύλες πάντως δεν περνάς. Ασε που δεν μπορώ να τα φορτώσω μέσα στο παρκιγκ... Με την πίσω σχάρα ξεχνάω ότι έχω φορτωμένα ποδήλατα....
Ευχαριστω Νικολα, ομως το θεμα με την πισω βαση ειναι οτι θα στηριζονται οι πανω ιμαντες στο πισω τζαμι του αυτοκινητου (octavia )..Αν μπορεσω κ βρω το κολπο που προτεινε ο Κωστης εχει καλως. Θα γλυτωσω και τα 150..
-
Δε το έχω έγω ,αλλα νομίζω οτι τα παιδια που το πήραν το αγορασαν απο το μαγαζι.Μπορεις να μου πεις ποιο μαγαζι; ειναι εδω Αθηνα;
-
Για ρώτα εδώ
Spiros binetzis & co
S. Makarygianni 87 18233 Rentis Athens Greece
2109403205 -
Ευχαριστω Κωστη , πηρα τηλ , τις εχουν. Συνεργαζονται με ενα ποδηλαταδικο στην Ν.Σμυρνη (wheelmania) που ειναι κ κοντα μου . Θα περασω το απογευμα να δω.
Η ζωή...ποδήλατο!