-
Αυτα ειναι! Θα κανουμε club Beretta στο τελος Παντως καλο το ποδηλατακι τραβαει τις βολτιτσες του ακομα αλλα θα το εχω σαν εφεδρικο. Καιρος να το χαλαρωσω λιγακι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να πω την αμαρτία μου δε διάβασα και τις 48 σελίδες αλλά μόνο τις τελευταίες 8... Επίσης διαβάζω και στο cyclist.gr κάποια άρθρα.Η καλή μου θέλει να μου κάνει δώρο ποδήλατο για να μη σκουριάσω τελείως.
Εχω να κάνω ποδήλατο 25 χρόνια αν και τότε έκανα αρκετά τα καλοκαίρια.
Χρήση πόλη 90% στο χαλαρό και άντε και κανά βατό χωματόδρομο. Καθόλου mountain, εδώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου
Επίσης μιλάμε για μεγάλο ύψος (190) και ακόμα μεγαλύτερο βάρος (αρκετά παραπάνω από 100 )
Μπροστινή ανάρτηση και δισκόφρενα κατά προτίμηση.
Ανετη σέλα οπωσδήποτε.Επίσης θέλω να μπορώ να προσαρμόσω καθισματάκι πίσω (έχω ένα από σπόντα) να παίρνω βόλτα την κόρη μου.
Το κόστος δεν είναι #1 προτεραιότητα (δεν πληρώνω εγώ άλλωστε ) όσο η καλή ποιότητα και αξιοπιστία.
Κατασκευαστές ? Ξέρω τις Ideal, Trek, άλλες ?
Προτάσεις ?απο τη πρώτη μέρα θα πετάξεις τη σέλα. είναι απαράδεκτες, ειδικά για ανθρώπους κάποιον διαστάσεων, και χαλάνε όλη την εμπειρία. (τώρα λες οτι είμαι υπερβολικός αλλά κράτα το και ας μην το ενστερνίζεσαι)
το πηρούνι θα είναι μουράτο μπιχλιμπίδι στο μπροστά μέρος του ποδηλάτου για τα κιλά σου. εκτός αν είναι με αέρα, οπότε θα το ρυθμίσεις, ή αλλάξεις ελατήρια (δύκολο έως ακατόρθωτο για πηρούνια για 28αρη τροχό)
τα δισκόφρενα με συρματόσκοινο, λένε δεν έχω δοκιμάσει, οτι είναι χειρότερα απο τα κλασσικά v-brakes.
αν όμως πάρεις κάποιο με τέτοια μπορείς εύκολα, και με πολύ μικρό κόστος, να αναβαθμιστείς σε υδραυλικά. αντίθετα με v-brakes κατά 90% θέλεις και αλλαγή τροχών και δίσκους=$
οπότε επέλεξε σωστά απο την αρχή.σου προτείνω χωρίς σειρά προτίμησης
1.Trek Valencia 650 euro
2.Vienna 3 Disc 600euro
3.Vienna 1 σε διάφορα χρώματα 390 euro
4.kona dew drop (άμα έχεις συνηθίσει να τραβάς τα βλέμματα )590 euro
5.kona dew plus 475 euro ή kona dew deluxe 665 euro
6.Scott Sub 20 795 euro, ακριβό αλλά πανέμορφο. -
Πάντως εγώ με την ίδια ανάγκη να κάνω λίγο γυμναστική για να μην σκουριάσω περισσότερο, βολεύτηκα με ένα μεταχειρισμένο. Είναι ένα Τσεχοσλοβάκικο κουρσάκι Favorit με δέκα ταχύτητες, χρονολογίας του 1990 περίπου, το οποίο αγόρασα από έναν παλιό συνάδελφο έναντι ...50 ευρώ πριν από ένα χρόνο. Ο άνθρωπος απλώς άδειαζε την αποθήκη του.
Το ποδήλατο ήθελε απλώς μία σαμπρέλλα, 1,5 ευρώ δηλαδή και τίποτα άλλο, ούτε παπουτσάκια στα φρένα δεν άλλαξα, αν και τα λάστιχα (Barum ) έχουν πλέον ξεραθεί.
Έχω μουρλαθεί στη βόλτα. Είναι ελαφρύ, περί τα 8 κιλά και με βολεύει αφάνταστα. Επίσης δεν αγχώνομαι αν θα μου το πάρουν, δείχνει σχετικά παλιό και αυτό είναι συν όταν παρκάρεις σε κοινή θέα.Είναι κάτι τέτοιο.
http://farm3.static.flickr.com/2144/1708841011_22fc33d797_m.jpgΕπίσης όποιος ψάξει στην Χρυσή βρίσκει πολλά που τα σκοτώνουν έναντι ολίγων ευρώ, αν και τα περισσότερα είναι Μάουντεν με χοντρά λάστιχα .
-
Ο χρήστης isidore2 έγραψε:
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να αναθερμανουμε το θεμα αφου η ανοιξη ειναι προ των πυλων.Πηγα για ενα συγκεκριμενο ποδηλατο στο ποδηλαταδικο και οπως γινετε συνηθως μου εδιξε ενα αλλο που ειχε stock = MERIDA MOUNTAIN του 2009 με υδραυλικα δισκοφρενα για 450 ευρω. Η χρηση του μου κανει. Τι λετε να το παρω? η να περιμενω και για αλλες προσφορες λογω κρισης? Σας ευχαριστω ....Πολύ καλό το MERIDA αλλά και τα SPECIALIZED και τα KTM που σου λέει παρακάτω ο φίλος.
Αλλά ακριβά.
Δες τα IDEAL και μην τα υποτιμάς. Τα περιφεριακά τους είναι κορυφαία και οι τιμές τους πολύ καλές.
Στα 450 και κάτω παίρνεις μοντέλο 2010 (το ZIG-ZAG , μπορεί και το HILMASTER) με υδραυλικά δισκόφρενα. Ψάξε λίγο γιατί μπορείς να βρεις μεγάλες διαφορές στις τιμές στα μαγαζιά ειδικά τώρα με την κρίση.
Πρόσεξε πολύ το μέγεθος. Δεν λέει τίποτα να βρεις καλό και φτηνό ποδήλατο αν δεν σου κάνει για το σώμα σου. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να πω την αμαρτία μου δε διάβασα και τις 48 σελίδες αλλά μόνο τις τελευταίες 8... Επίσης διαβάζω και στο cyclist.gr κάποια άρθρα.Η καλή μου θέλει να μου κάνει δώρο ποδήλατο για να μη σκουριάσω τελείως.
Εχω να κάνω ποδήλατο 25 χρόνια αν και τότε έκανα αρκετά τα καλοκαίρια.
Χρήση πόλη 90% στο χαλαρό και άντε και κανά βατό χωματόδρομο. Καθόλου mountain, εδώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου
Επίσης μιλάμε για μεγάλο ύψος (190) και ακόμα μεγαλύτερο βάρος (αρκετά παραπάνω από 100 )
Μπροστινή ανάρτηση και δισκόφρενα κατά προτίμηση.
Ανετη σέλα οπωσδήποτε.Επίσης θέλω να μπορώ να προσαρμόσω καθισματάκι πίσω (έχω ένα από σπόντα) να παίρνω βόλτα την κόρη μου.
Το κόστος δεν είναι #1 προτεραιότητα (δεν πληρώνω εγώ άλλωστε ) όσο η καλή ποιότητα και αξιοπιστία.
Κατασκευαστές ? Ξέρω τις Ideal, Trek, άλλες ?
Προτάσεις ?Νάσσο. Πρώτο και κυριότερο. Οχι την κόρη σου στο ποδήλατο!!!
Το ποδήλατο είναι εξίσου (και παραπάνω) επικίνδυνο με τα μηχανάκια. Οπότε ακόμα και αν φοράει πανοπλία η μικρή δεν θα είναι ασφαλής. Όταν το πάρεις με το καλό και περνάνε δίπλα σου φορτηγά θα με θυμηθείς.Μετά
Αν και η κατηγορία που σε ενδιαφέρει είναι TREKING εγώ θα σου πρότεινα MOUNTAIN ακόμα και για την χρήση που εσύ θέλεις. Εγώ χρησιμοποιώ ποδήλατο κάθε μέρα (γύρω στα 10-15 χλμ) για τις δουλειές μου και όχι μόνο και κάνω χρήση με την αναλογία που αναφέρεις. Το MOUNTAIN σου δίνει την δυνατότητα να οδηγάς και στην ροή της κίνησης και κόντρα-τέμπο, δηλαδή από πεζοδρόμια-πλατείες-πάρκα κλπ. και αυτό θα δεις ότι είναι πολύ αναγκαίο.
Πηρούνι μπροστά οπωσδήποτε. Χαρίζει μεγάλη άνεση ειδικά για τα χέρια, άσε που τα σημερινά πηρούνια κελιδώνουν κιόλας οπότε μπορεί να τα έχεις όλα.
Σέλα θα πάρεις στα μέτρα σου και θα είναι το μόνο πράγμα που θα 'αναβαθμίσεις'. Μην μπλέξεις με αναβαθμίσεις, ότι πάρεις από την αρχή σαν να παίρνεις λαπτοπ. Οι αναβαθμίσεις κοστίζουν και είναι για πολύ ειδικούς.
Φρένα οπωσδήποτε δισκόφρενα, ακόμα και μηχανικά. Τα v brakes είναι καλά αλλά μοιάζουν με τα ταμπούρα στα αυτοκίνητα, δηλαδή έχουν αίσθηση διακόπτη on-off, ενω τα δισκόφρενα λειτουργούν όπως σε μοτο και αυτοκίνητα, δηλαδή είναι προοδευτικά και όσο εσύ πατάς την μανέτα τόσο φρενάρουν. Ειδικά τα υδραυλικά είνα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!
Το μέγεθος προσοχή. Εκτός από θεωρητικά να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις μην σου το φέρουνε με φιογκάκι δώρο γιατί μπορεί να μην σου κάνει.
Υλικό σκελετού φυσικά αλουμίνιο. Το κάρμπον μαζί με το τιτάνιο είναι κορυφαία, αλλά είναι πανάκριβα και για ερασιτέχνη, είναι υπέρβολή, άσε που ειδικά το κάρμπον είναι ευαίσθητο σε χτυπήματα και πεσίματα.
Σε γενικές γραμμές για σκελετούς όλες οι εταιρείες 'ράβονται' στην Ταϊβάν, εκτός από μερικά μοντέλα μερικών κορυφαίων εταιρειών (Trek, Specialized, Scott) και τις περισσότερες κούρσες επίσης μεγάλων ονομάτων του χώρου.
Για τα περιφεριακά θα πρέπει να διαβάσεις λίγο. Υπάρχουν βασικά οι εταιρείς SHIMANO και SRAM (που είναι θυγατρική της SHIMANO) Στα MOUNTAIN μια καλή σειρά για ερασιτέχνη είναι η DEORE. Παραπάνω είναι σειρές XT και XTR και παρακάτω η ALIVIO.
Μπορείς και να παραγείλεις ποδήλατο στα μέτρα σου. Η τιμή ανεβαίνει κατα πολύ.
Για τα IDEAL που ξέρω είναι 500 ευρώ παραπάνω στην τιμή του αντίστοιχου μοντέλου. Μην το κάνεις είναι υπερβολή.Τέλος θέλω να σου πω ότι και εγώ όταν ξαναξεκίνησα το ποδήλατο το 2005 μετά από 20 χρόνια διακοπής ήμουνα στο 1.85 του υψους μου 92 κιλά. Τώρα κα με προσεγμένη διατροφή βέβαια είμαι 72 κιλά.
Κύριος 'φταίχτης' εκτός από την διατροφή το ποδήλατο!
Αυτά -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Φρένα οπωσδήποτε δισκόφρενα, ακόμα και μηχανικά. Τα v brakes είναι καλά αλλά μοιάζουν με τα ταμπούρα στα αυτοκίνητα, δηλαδή έχουν αίσθηση διακόπτη on-off, ενω τα δισκόφρενα λειτουργούν όπως σε μοτο και αυτοκίνητα, δηλαδή είναι προοδευτικά και όσο εσύ πατάς την μανέτα τόσο φρενάρουν. Ειδικά τα υδραυλικά είνα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!
Διαφωνώ καθέτως για το απαραίτητο των δισκόφρενων, ειδικά για τα μηχανικά.
-
η SRAM http://en.wikipedia.org/wiki/SRAM_Corporation καμμία σχέση συγγένειας δεν έχει με Shimano
επίσης συμφωνώ με drdino για v-brakes vs disc brakes και έχω και απο τα δύο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διαφωνώ καθέτως για το απαραίτητο των δισκόφρενων, ειδικά για τα μηχανικά.
Διαφώνησε όσο θέλεις, αλλά γιατί ξεκαρδίστηκες στα γέλια...;
Επίσης θέλω να μου πείς αν κάποιος στραβώσει λίγο την ζάντα, τα vbrakes που θα πιάνουν;
Στον αέρα; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η SRAM http://en.wikipedia.org/wiki/SRAM_Corporation καμμία σχέση συγγένειας δεν έχει με ShimanoΣτην τελευταία έκθεση ποδηλάτου μου το είπε αυτό ποδηλατάς από τους γνωστούς του χώρου, αν μου είπε ανακρίβειες τι να πω...
-
Κάντε πέρα ρε φλώροι, που μιλάτε και για ποδήλατα, αφήστε να μιλήσει ο ολλανδός
μόνο ένα θέλω να σχολιάσω, περί φρένων, για να πώ κι εγώ την παπαριά μου.
Μηχανικά δισκόφρενα δεν έχω οδηγήσει, αλλά τα υδραυλικά σε σχέση με τα v brakes είναι η μέρα με τη νύχτα, ειδικά αν πιάσει και βροχή..
Αν έχω λατρέψει ένα πράγμα στο mountain μου, είναι τα δισκόφρενακαταλαβαίνεται πόσο απαραίτητα μου είναι με τέτοιο ανάγλυφο
-
Δεν ξεκαρδίστηκα, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχα βάλει το ' '. Απλά έβαλα το για να μη νομίσεις ότι τα έχω πάρει κιόλας.
Τι να σου πω, έχω στραβώσει άπειρες ζάντες κυρίως λόγω βλακείας και δεν είχα σοβαρό πρόβλημα φρεναρίσματος μέχρι να γίνει η επισκευή, υπάρχει άλλωστε και το φρένο του άλλου τροχού. Φυσικά είχα κραδασμούς.
Εκεί που πάσχουν τα v-brakes είναι στη λάσπη και στο πολύ νερό.
Τα υδραυλικά είναι respect για τέτοιες χρήσεις αλλά κοστίζουν. Τα μηχανικά είναι μια απογοήτευση IMHO. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
η SRAM http://en.wikipedia.org/wiki/SRAM_Corporation καμμία σχέση συγγένειας δεν έχει με Shimano
Στην τελευταία έκθεση ποδηλάτου μου το είπε αυτό ποδηλατάς από τους γνωστούς του χώρου, αν μου είπε ανακρίβειες τι να πω...
ναι, δεν ισχύει, απολύτως σίγουρο σου λέω
μεταξύ των δύο προσωπικά προτιμώ shimano. για περίπου ίδιες σειρές πάντα.
σχετικά με ζάντες, παραδόξως είμαι μια χαρά απο στραβώματα και λοιπές ανωμαλίες. και σε 26 και σε 28.
τηρώ ευλαβικά όμως τις πιέσεις και τις ελέγχω σχεδόν κάθε φορά. -
Δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορώ σε 'μεγάλους' δρόμους, πόσο δε μάλλον με την κόρη μου πάνω. 20 σχεδόν χρόνια οδηγώ μηχανή και ξέρω... Αλλά δε βλέπω γιατί όχι με την κόρη μου στον πεζόδρομο / ποδηλατόδρομο δίπλα στο τραμ στην παραλιακή μέχρι το Φλοίσβο ή και το ΣΕΦ.
-
Σε ελεγχόμενα μέρη μπορείς να παίρνεις την κόρη μαζί. Κι εγώ το έκανα όταν ήταν μικρότερα (τώρα πάμε όλοι μαζί ).
Τώρα για τις απαιτήσεις σου τα v-brakes είναι μια χαρά για βολτίσια κατάσταση. Έχω ΜΤΒ εδώ και 3 χρόνια και η γυναίκα μου Trekking (IDEAL pro-rider & megisto αντίστοιχα) και προτιμώ το megisto για τις βόλτες μου στην πόλη (τώρα το έχει το μοντέλο 2009 με έκπτωση γύρω στα 320-340€). Θα κάνεις σίγουρα τη δουλειά σου. -
Μετά από μια έρευνα αγοράς στην περιοχή μου βρήκα τα εξής:
Ideal Megisto €400
Trek 7100 €460
Trek 7300 €560και το εξής:
Ideal Integrator από €780 --> €570 προσφορά (με υδραυλικά δισκόφρενα) προς το οποίο ομολογώ ότι προσανατολίζομαι.
και ερωτώ:
- Τι προτείνετε από αυτά για τη χρήση που περίγραψα ?
- Αξίζει να δώσω τα παραπάνω €170 για να πάρω το Integrator σε σχέση με το Megisto με τη λογική ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις σε περιφερειακά κτλ. ? Σίγουρα δεν θα πολυκαταλάβω τη διαφορά εκτός από τα υδραυλικά δισκόφρενα
- Γιατί στα Trek θέλω 54 cm ποδήλατο και στα Ideal 58 cm ? (με ίδια θεωρητικά σωστή θέση δηλ. τεντωμένο το πόδι στο κάτω μέρος της πεταλιάς και πάτημα στις μύτες)
- Τελικά τι 'παίζει' με τις σέλες για τα αγοράκια, θέλουν ή δε θέλουν 'σχισμή' ? Γιατί άλλα μου έλεγαν οι μεν (ότι είναι απαραίτητη) και άλλα οι δε (ότι μάλιστα είναι και επιζήμια)
-
Να ρωτησω τα V-brakes ειναι τα τακακια που πιανουν πανω στις ζαντες?
-
Το όλο σύστημα των φρένων είναι, το πώς στηρίζονται στο πιρούνι κλπ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω τα V-brakes ειναι τα τακακια που πιανουν πανω στις ζαντες?Ακριβώς.
-
Δεν είναι απόλυτα έτσι...
V-brakes:
Υπάρχουν και τα πιο απλά, με το συρματόσχοινο στο κέντρο, δεν είναι τύπου v-brake αυτά.
Και τα δύο δουλεύουν με τακάκι στη ζάντα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μετά από μια έρευνα αγοράς στην περιοχή μου βρήκα τα εξής:Ideal Megisto €400
Trek 7100 €460
Trek 7300 €560και το εξής:
Ideal Integrator από €780 --> €570 προσφορά (με υδραυλικά δισκόφρενα) προς το οποίο ομολογώ ότι προσανατολίζομαι.
και ερωτώ:
- Τι προτείνετε από αυτά για τη χρήση που περίγραψα ?
- Αξίζει να δώσω τα παραπάνω €170 για να πάρω το Integrator σε σχέση με το Megisto με τη λογική ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις σε περιφερειακά κτλ. ? Σίγουρα δεν θα πολυκαταλάβω τη διαφορά εκτός από τα υδραυλικά δισκόφρενα
- Γιατί στα Trek θέλω 54 cm ποδήλατο και στα Ideal 58 cm ? (με ίδια θεωρητικά σωστή θέση δηλ. τεντωμένο το πόδι στο κάτω μέρος της πεταλιάς και πάτημα στις μύτες)
- Τελικά τι 'παίζει' με τις σέλες για τα αγοράκια, θέλουν ή δε θέλουν 'σχισμή' ? Γιατί άλλα μου έλεγαν οι μεν (ότι είναι απαραίτητη) και άλλα οι δε (ότι μάλιστα είναι και επιζήμια)
Πάρε αυτό που 'προσανατολίζεσαι' θα δεις εκτός από τα περιφερειακά έχει και μια διαφορά στο σκελετό στο Intergrator το υλικό είναι αλουμίνιο 7005 SUPERLITE οπότε θα έχεις κέρδος σε βάρος αν και η διαφορές είναι μικρές.
Νομίζω κάθε εταιρεία έχει τη δική της γεωμετρία οπότε δεν είναι παράξενο που υπάρχουν διαφορές στο μέγεθος του κεντρικού σωλήνα.
Το θέμα με την σέλα είναι να είναι αναλόγως φαρδιά με την λεκάνη μας, για να στο πω απλώς. Ένας πρακτικός τρόπος να βρεθεί ποια σέλα ταιριάζει στο καθένα μας, είναι να καθήσει κάποιος σε ένα μαξιλάρι και από τα 'ίχνη' που θα αφήσει το κάθισμα αυτό στο σημείο των οστών της λεκάνης υπολογίζεται η σέλα που αναλογεί στον καθένα μας. Το άνμοιγμα στην μέση περισσότερο υπάρχει για εξοικονόμηση βάρους παρά για πρακτικούς λόγους.
Η ζωή...ποδήλατο!