-
εδω κ καναδυο βδομαδες εβγαλα το θηριο απο την αποθηκη κ αρχισα δειλα δειλα με αφορμη
τα πιτσιρικια να γραφω χιλιομετρα κ παλι........http://m.youtube.com/index?client=mv-go ... Ja5XmDVyl8
μερικες κ οχι τοσο απροοπτες μαλλον συναντησεις στη φυση....
περιοχη φραγμα θερμης στη Θεσσαλονικη
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υ.Γ. Δες και τα Schwalbe Marathon, αν και φοβάμαι ότι κ αυτά θα ξεφεύγουν σε τιμή. Όμως να θυμάσαι ότι κάθε σαμπρέλα που αλλάζεις κοστίζει 3-5 €...
Ποια απ'όλα. Είναι τα Greenguard, dureme folding, Mondial, Plus, Plus MTB, Plus Reflective tour, supreme, winter (με καρφιά) και σκέτο..... τιμές από 17 λίρες το σκέτο σε 1,75 μέχρι πάνω από 45 λίρες κάποιο άλλο. Το Greenguard για 22 λίρες φαίνεται αρκετά καλό αλλά πολλά δεν είναι τα 730 γραμμάρια για το 1.5;
Θα πρότεινα τα Marathon Plus για λόγους αντοχής αλλά έχεις πάλι θέμα με βάρος και η τιμή του λογικά θα είναι γύρω στα 35 €.
Το θέμα είναι ότι πραγματικά ελαφρύ λάστιχο με επαρκή χάραξη και σοβαρή προστασία κατά των φούιτ δύσκολα θα βρεiς. Σε τέτοιο πλάτος πέλματος, ό,τι και αν βρεις δύσκολα θα πέσει κάτω από 550g.
Δύο ακόμη προτάσεις, το πρώτο με πιο σλικ χάραξη, μικρότερη προστασία και για το λόγο αυτό μισή τιμη, και το το δεύτερο με πιο σλικ χάραξη αλλά εξαιρετική προστασία και για το λόγο αυτό τιμή γύρω στα 35 €.
-
κοίτα σε Kenda.
φθηνά και έχω καλή εμπειρία με τη μάρκα γενικά.
http://www.polisbikes.gr/index.php?page ... Itemid=128http://www.kendatire.com/en/bicycle/commuter/kwest/
γενικά μάλλον αξίζει να πάρεις απο Ελλάδα αν δεν το βάλεις σε κάποια μεγαλύτερη παραγγελία με δωρεάν μτφ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
what is εσωτερικές ταχύτητες;
Αυτοί οι τρελοί που γυρίζουν τον κόσμο με τα ποδήλατα δεν φοβούνται μη τους πατήσουν;
Εσωτερικές ταχύτητες είναι αυτές που βρίσκονται μέσα στο κεντρικό μέρος του τροχού γύρω από τον άξονα και δεν βλέπεις γρανάζια και ντεραγιέρ όπως στις εξωτερικές. Απλά η ντίζα για τις ταχύτητες πάει στο κέντρο του τροχού και όλα είναι κρυμμένα εκεί μέσα.
Ξεπερνάνε το φόβο τους! Και βέβαια μερικούς τους πατάνε οπότε δεν γυρίζουν τον κόσμο και μένουν άγνωστοι! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Υ.Γ. 2. Η πρόσφυση στο βρεγμένο δεν είναι η καλύτερη δυνατή (λόγω σκληρότητας του ελαστικού και έλλειψης ιδιαίτερων αυλακώσεων).Οι αυλακώσεις στα λάστιχα ποδηλάτου μάλλον αρνητικά επηρεάζουν το κράτημα στο βρεγμένο (και το κράτημα γενικότερα) αφού ελαττώνουν τη διαθέσιμη επιφάνεια επαφής. Ούτως η άλλως αυτές οι συνθήκες θέλουν προσοχή κι ένα λάστιχο με αυλακώσεις δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει. Η επιφάνεια επαφής στο λάστιχο ποδηλάτου έχει τέτοιο σχήμα που δεν επιτρέπει υπό τις συνήθεις συνθήκες στο ποδήλατο να υδρολισθήσει (δεν είναι σαν τα λάστιχα αυτοκινήτου στα οποία έχουμε μια σχεδόν επίπεδη επιφάνεια σε επαφή με το δρόμο που πρέπει απαραίτητα να έχει αυλακώσεις για να διοχετεύει το νερό). Κρατάω βέβαια μια επιφύλαξη (επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λάστιχα city/tour) για το αν οι αυλακώσεις βοηθούν στο να μη γίνεται τόσο χάλια ο αναβάτης (αν, π.χ. έχουν σχεδιαστεί για να διώχνουν το νερό στα πλάγια).
Και για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.michelinbicycletire.com/michelinbicycle/index.cfm?event=smoothtread.view
http://sheldonbrown.com/tires.html -
-
Παλι κλαιει αυτο?
-
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
χθεσινή βόλτα , Μαρίνα Φλοίσβου..Ωραίος, εγώ χθες ξεκίνησα με συννεφιά και κατέληξα μετά από 2 ώρες μούσκεμα. Ήταν ωραία όμως.. Κρίμα που δεν έβγαλα φωτό από μαρίν.. εεεεε λιμάνι Ελευσίνας
-
Τζιτιαϊ τσίμπησα
Λοιπόν, σκοπεύω να προβώ στην απόκτηση ενός ποδηλάτου (το ροδεσιανό το έχω ήδη). Ως εκ τούτου θα πάω το σκ να κοιτάξω και θα ήθελα να μου πουν οι γνώστες κάποια συμβουλή, κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξω, που πρέπει να έχει ή να μην εχει το υποψήφιο για αγορά ποδήλατο.
Υποψιν ότι το ποδήλατο θα χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που έχουν να ασχοληθούν με το σπορ από τα δέκα τους, ενώ η χρήση του θα ειναι σε διαδρομές πολης.
Επίσης κυκλοφορουν ένα κάρο συμπράγκαλα και εξοπλισμοί. Πέραν του φωτος για το σκοτάδι, τι άλλο θεωρείται must have;
ντρίφτερ
-
Δε μας είπες σε τι τερέν θα κινείται το ποδήλατο (είσαι σίγουρος ότι το 'πόλης' δε θα περιλαμβάνει καθόλου χώμα?) και τι ποσό θα διαθέσεις.
-
Για οσους ενδιαφερονται εκτος απο το να κανουν ποδηλατο, να βλεπουν κιολας, σημερα το πρωτο ανηφορικο εταπ του Γυρου Ιταλιας. Ειναι σε εξελιξη, αλλα το πιο ενδιαφερον θα ειναι ο τερματισμος σε ανηφορα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δε μας είπες σε τι τερέν θα κινείται το ποδήλατο (είσαι σίγουρος ότι το 'πόλης' δε θα περιλαμβάνει καθόλου χώμα?) και τι ποσό θα διαθέσεις.Ξέχασε λόγω άγχους να σας πει trekking μέχρι 350 ευρώ. Κυρίως ασφάλτινες διαδρομές αλλά και πατημένες χωμάτινες.
Επίσης ήθελε να σας ρωτήσει ποιον έμπορο προτείνετε για την αγορά. Τσιρίκος (λέω εγώ τώρα), γκατσούλης, κασιμάτης, σάικλιστ, καρφούρ, λιντλ, car.gr για μτχ κλπ Όχι μόνο από άποψη τιμών, αλλά και after sales, τεχνική υποστήριξη κλπ
Funis συγκεντρώσου. Εγώ θα τα λέω;
-
Δεν είναι τόσο θέμα έμπορα, όσο να βρεις ένα ποδήλατο που θα σου κάνει, και στην τιμή που θέλεις.
Αγόρασα πριν από μήνες ένα καινούργιο ποδήλατο από ένα από τα μαγαζιά που αναφέρονται, και για το οποίο έχω σούρει τα ακατανόμαστα. Το ποδήλατο έσκαβε όμως, ήταν στα αζήτητα, ήταν ήδη σε προσφορά και τον πήρα ακόμη φθηνότερα πληρώνοντας μετρητά για κάτι που είχε μήνες απούλητο και το διαλαλούσε κιόλας .Εγώ θα κοίταζα να πάρω κάτι όσο πιο ελαφρύ γίνεται, ει δυνατό γυμνό, ούτε φτερά δηλαδή, ούτε αναρτήσεις, ούτε μπιχλιμπίδια.
Αλλά εγώ είμαι εγώ, είμαι η εξαίρεση, η σύγχρονη τάση είναι κανείς να παίρνει κάτι όσο πιο φορτωμένο γίνεται και να αγοράζει και ένα μπαούλο 'προίκα' κι αποπάνω .
Και μετά από τη σεζόν, να το έχει στην αποθήκη μέχρι νεωτέρας. -
dstou δηλ όποιος το παίρνει φορτωμένο βλέπε αναρτήσεις, φωτάκια κτλ το αφήνει στην αποθήκη;
Αυτός που έχει την τάση να το βαρεθεί θα το κάνει είτε αγοράσει treking είτε mtb είτε city είτε κούρσα.
-
Το ότι κάτι είναι τάση δε σημαίνει ότι ακολουθείται από όλους.
-
funis μη πάρεις ποδήλατο, τσάμπα λεφτά θα δώσεις.
με παιδιά, σκυλιά σε κρίσιμη ηλικία και ποδηλατική αποχή απο την εποχή της δραχμής καλύτερα να βάλεις τα 350 euro κατευθείαν στην αποθήκη, να γλιτώσεις και το ψάξιμο.άλλο να είσαι βασανιάρης απο γενετική προδιάθεση και άλλο να βασανίζεσαι απο καλή πρόθεση.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Δε μας είπες σε τι τερέν θα κινείται το ποδήλατο (είσαι σίγουρος ότι το 'πόλης' δε θα περιλαμβάνει καθόλου χώμα?) και τι ποσό θα διαθέσεις.
Ξέχασε λόγω άγχους να σας πει trekking μέχρι 350 ευρώ. Κυρίως ασφάλτινες διαδρομές αλλά και πατημένες χωμάτινες.
Επίσης ήθελε να σας ρωτήσει ποιον έμπορο προτείνετε για την αγορά. Τσιρίκος (λέω εγώ τώρα), γκατσούλης, κασιμάτης, σάικλιστ, καρφούρ, λιντλ, car.gr για μτχ κλπ Όχι μόνο από άποψη τιμών, αλλά και after sales, τεχνική υποστήριξη κλπ
Funis συγκεντρώσου. Εγώ θα τα λέω;
Απο έμπορους δεν ξερω αλλα σε αυτήν την τιμή εφυγε καρφωτή για Megisto. (ή αντρικό)
Κάτοχος από το 2010 -κανένα πρόβλημα, ότι πρεπει για κακή άσφαλτο με λίγο χωματάκι (δηλ. διαδρομες πολης ). (Υποψη οτι είχα και γω καμιά 20αρια χρόνια να ασχοληθώ. Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα) -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Απο έμπορους δεν ξερω αλλα σε αυτήν την τιμή εφυγε καρφωτή για Megisto. (ή αντρικό)
Κάτοχος από το 2010 -κανένα πρόβλημα, ότι πρεπει για κακή άσφαλτο με λίγο χωματάκι (δηλ. διαδρομες πολης ). (Υποψη οτι είχα και γω καμιά 20αρια χρόνια να ασχοληθώ. Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα)Πραγματικα... μια απο τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ!!!
Ενα Megisto του 10 εχω και ειχα να καβαλησω... 15-17 χρονια!!!
Το ποδηλατο ειναι παρα πολυ καλο και βγαζει τα χιλιομετρα πολυ ευκολα και ξεκουραστα!!!
Η μονη αλλαγη που εκανα ειναι να βαλω φρενα Deore και τωρα πλεον σταματαει με την σκεψη!!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Επίσης κυκλοφορουν ένα κάρο συμπράγκαλα και εξοπλισμοί. Πέραν του φωτος για το σκοτάδι, τι άλλο θεωρείται must have;
ντρίφτερ
Κρανάκι βασικά, δε θέλει πολύ φόρτωμα...
Η ζωή...ποδήλατο!