-
Για πείτε κι άλλα για CVT σε ποδήλατα. Είναι πολύ σωστό μια και ο καθένας βολεύεται να στροφάρει διαφορετικά διατηρείς στροφάρισμα κι επιταχύνεις με το κιβώτιο.
Τα city είναι πολύ συνηθισμένα σε Ολλανδία. Έχουν σχετικά χαμηλή σέλλα, ακουμπάς όλο το πόδι κάτω και ο άξονας του εμπρός γραναζιού είναι λίγο πιο μπροστά από το σωλήνα της σέλλας προσδίδοντας μια πιο χαλαρή στάση.
-
Το city bike ειναι καταπληκτικο ποδηλατο γι αυτο που φτιαχτηκε, ανετα χιλιομετρα σε αστικο περιβαλλον. Ημουν κι εφω προκατειλημενος αλλα κακως. 3 ταχυτητες ειναι οριακα επαρκεις παντως, καλυτερα 7
-
NουΒίντσι, όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες. Seamless που λένε και στη Μανωλάδα.
-
Αστικό περιβάλλον; 29άρι διπλανάρτησο για να τα καταπίνει όλα και να σκαρφαλώνει παντού (πεζοδρόμια, σκαλοπάτια) κι ένα μοτέρακι 350W για το απαραίτητον γκάζι. Α ναι, και ένα μεγαλύτερο δίσκο μπροστά (από τα μετριοπαθή 40άρια και 44άρια) για τελικές.
-
Tίποτα άλλο;
Εγώ στην Αθήνα τις λίγες φορες που ποδηλάτησα από Ραφήνα > Αθήνα μέσω λεωφόρων Μαραθώνος & Μεσογείων δεν αντιμέτωπισα πρόβλημα με ένα Trek με εμπρός ανάρτηση μόνο, 26αρηδες με σλικ ελαστικά (που πήρα πρόσφατα μεταχείρο για αυτό τον λόγο). Ούτε ως ταχύτητα με ζόρισε, ούτε με τις ανωμαλίες μιας και έχει dna (mtb). Δεν είναι θέμα ποδηλάτου αλλά αναβάτη. Ολα είναι μέσα στο μυαλό. Αν και πιστεύω οι ανωμαλίες είναι μεγάλο ζόρι για τις κούρσες. Kαι την δικιά μου την λυπάμαι να την βασανίζω έτσι.
Btw πιο πολύ φοβήθηκα τα αυτοκίνητα που περνούσαν δίπλα μου παρά τις ανωμαλίες και τις ανηφοριές.
-
Οι ανωμαλιες ειναι μεγαλο ζορι και για τον κωλο οσων καβαλαμε τα κουρσακια μας επισης...
-
Ε καλά τώρα, αυτό δεν το λες αστικό περιβάλλον. Ειδικά η Μαραθώνος ενδέχεται να έχει και το καλύτερο οδόστρωμα (εκτός Αττικής Οδού) του Λεκανοπεδίου.
Για κατέβα στο κέντρο της Γλυφάδας, με γραμμές τραμ, πλακόστρωτο παντού, τσιμεντάκι-τοιχάκι 20τόσους πόντους για να μην επιτρέπει στα αμάξια να μπουν στις γραμμές του τραμ. Εκεί η κούρσα υποφέρει παντού (από το οδόστρωμα) και δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ένα FS θα είναι ασταμάτητο. Αν λέγοντας αστικό εννοούμε το Βουλιαγμένη-Σαρωνίδα, συμφωνώ ότι μια κούρσα δεν παίζεται. -
ένα καλό σλικ λάστιχο μεγάλου όγκου, τύπου ballon tire, είτε σε 26 είτε ακόμα καλύτερα σε 28 κάνει πολύ δουλειά στη πόλη.
και σε άνεση και σε προστασία απο τα εμπόδια τύπου πεζοδρόμιο/λακούβες.
οπότε μπορείς να έχεις τα περισσότερα πλεονεκτήματα του fs που είναι εκμεταλλεύσιμα εντός ασφάλτου, και μειωμένο κόστος/συντήρηση.το trade off είναι το βάρος σε σχέση με μια κούρσα ή ένα ψιλό λαστιχάκι trekking αλλά προσωπικά το βρίσκω μικρό τίμημα για τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
-
Kαι το 1.5αρι, σε 26' πάντα, είναι ανθεκτικό wannabe. Εχω γράψει καμιά 3,000 χλμ σε greek shitroads και δεν έχω ούτε ένα κλατάρισμα.
-
ναι τα περισσότερα είναι ανθεκτικά απο άποψη φουιτ
περισσότερο το είπα όμως σαν ανθεκτικότητα τροχού. με ένα baloon μπορείς να έχεις χαμηλές πιέσεις=άνεση και να μην έχεις σκασίμα/σκισίματα/στραβώματα ζάντας σε ελληνική άσφαλτο.
πολλά city bike, αφού αναφέρθηκαν, έχουν λάστιχα τέτοιας φιλοσοφίας.άμα σου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσεις κάνε το κόπο.θεωρώ οτι αξίζει.
-
Εγώ ένα που οδήγησα με μπαλλόνια έκανε σαν ερπύστριες, δεν είναι τόσο το βάρος όσο η τριβή του με την άσφαλτο.
-
ποια οδήγησες?
υποτίθεται οτι είναι τελείως σλικ χαράξη οπότε θα έπρεπε να έχεις τριβή ανάλογη με τρεκινκ. -
Σε άσφαλτο. Νταξ' δεν ήταν και σλικ. Πάντως η επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα και το μαγούλιασμα που κάνει (αν και εξαρτάται από την πίεσή του), αλλά και το επιπλέον βάρος του δεν προδιαθέτουν για μικρή τριβή. Εκτιμώ ότι κερδίζεις αρκετά σε άνεση και προστασία τροχών, αλλά το πληρώνεις σε κούραση.
Θα προτιμούσα κάτι σε 1,5'' και πέριξ. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ναι τα περισσότερα είναι ανθεκτικά απο άποψη φουιτ
περισσότερο το είπα όμως σαν ανθεκτικότητα τροχού. με ένα baloon μπορείς να έχεις χαμηλές πιέσεις=άνεση και να μην έχεις σκασίμα/σκισίματα/στραβώματα ζάντας σε ελληνική άσφαλτο.
πολλά city bike, αφού αναφέρθηκαν, έχουν λάστιχα τέτοιας φιλοσοφίας.άμα σου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσεις κάνε το κόπο.θεωρώ οτι αξίζει.
Εχω δοκιμάσει. Σε 2' πλάτος αυτό. Να σου πω την αλήθεια δεν είδα τρομερή διαφορά από το μαμά 2ιντσο επίσης που φορούσε το συγκεκριμένο mtb όταν το πήρα έτσι. Απλά είχε δόντια όχι τίποτα τεράστια. Το ίδιο ακριβώς με του λινκ φοράω σε 1.5'. Υπάρχει αισθητή διαφορά στην κύλιση. Επίσης το βρήκα εξίσου άνετο. Κι εγώ το φοβόμουν στην αρχή. Σημείωση: στο 2' ο κατασκευαστής έλεγε να του βάζω 35-40 psi και στο 1.5' δίνει 60 έως 65 psi.
-
-
Φίλος έκανε Άμστερνταμ - Βενετία σε 11 μέρες...
Εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι του.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Φίλος έκανε Άμστερνταμ - Βενετία σε 11 μέρες...Εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι του.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από 3-4 ταχύτητες ακόμα
Υπάρχουν και με 5,7,8,11,14 εσωτερικές ταχύτητες, ακόμη και με CVT!. Κάποια με κόντρα, κάποια με ταμπουρόφρενο, κάποια χωρίς. Πράγματι ΆΡΧΟΝΤΑΣ. Ο τύπος ποδηλάτου που καλύπτει χαλαρά το 50% των αναγκών του κοσμάκη, όλα τα άλλα μαζί το υπόλοιπο 50%.
Ποσοστό διείσδυσης στην 'προηγμένη' ντόπια αγορά? Πέριξ του 0%.
Εγώ έχω 2, και φτιάχνω και το τρίτο.what is εσωτερικές ταχύτητες;
Αυτοί οι τρελοί που γυρίζουν τον κόσμο με τα ποδήλατα δεν φοβούνται μη τους πατήσουν;
Εντυπωσιακές οι ζάντες τζο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
what is εσωτερικές ταχύτητες;Αυτοί οι τρελοί που γυρίζουν τον κόσμο με τα ποδήλατα δεν φοβούνται μη τους πατήσουν;
Εσωτερικές ταχύτητες είναι αυτές που βρίσκονται μέσα στο κεντρικό μέρος του τροχού γύρω από τον άξονα και δεν βλέπεις γρανάζια και ντεραγιέρ όπως στις εξωτερικές. Απλά η ντίζα για τις ταχύτητες πάει στο κέντρο του τροχού και όλα είναι κρυμμένα εκεί μέσα.
Ξεπερνάνε το φόβο τους! Και βέβαια μερικούς τους πατάνε οπότε δεν γυρίζουν τον κόσμο και μένουν άγνωστοι! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτοί οι τρελοί που γυρίζουν τον κόσμο με τα ποδήλατα δεν φοβούνται μη τους πατήσουν;Φοράνε high visibility jackets
Η ζωή...ποδήλατο!