-
@ carfanatic
SCOTT SPARK 30 μοντέλο 2008 στο οποίο έχει φορεθεί πιρούνι FOX RLC 32 (100mm) και κάποια άλλα μικροπράγματα (βασικά σέλα, πετάλια & λάστιχα).
http://www.evanscycles.com/products/sco ... 3#features
Σχέσεις μαμά, δεν έχω πειράξει κάτι.Ευχαριστώ για τη φωτό & ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις , κλείνουν τα μάτια μου τώρα οπότε θα τα μελετήσω το πρωί...
-
Καλά, δεν πας καθόλου στο χώμα και θες να βάλεις τέτοια λάστιχα; Κρίμα, χάνεις τεράστιο κομμάτι από τις δυνατότητές του.
-
χθες πηρα για τον junior το πρωτο του μεταπαιδικο ποδηλατο
του ειναι οριακα στο μποι του και ελπιζω να το χαρει τα επομενα 3-4 χρονια
τωρα βεβαια μπαινει το θεμα να παρω δευτερο για μενα γιατι αυτο που εχω ειναι αποκλειστικα πολης... (ζηλευει και η μαμα μας...!!! τέταρτο ? ) για να τον πηγαινω περιφερειακα στο χωμα... -
Γιατί δε δανείζεσαι του μικρού; Παραείναι small;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά, δεν πας καθόλου στο χώμα και θες να βάλεις τέτοια λάστιχα; Κρίμα, χάνεις τεράστιο κομμάτι από τις δυνατότητές του.Αν δεν πήγαινα καθόλου χώμα θα έπαιρνα είτε κούρσας είτε στη χειρότερη κάποιο hard tail.
Απλά δεν θα πάω τόσο συχνά όσο το να το πάρω και να πάω π.χ. από το σπίτι στη δουλειά, ή μια γρήγορη βόλτα ως το Διόνυσο, κι έτσι γράφει πολύ περισσότερα ασφάλτινα χλμ στα οποία και θα ήθελα να το κάνω να ρολάρει λίγο πιο άνετα.
That's all. -
υποψιάστηκα οτι θα έχεις κάποιο αλουμινένιο ΗΤ που ήθελες να κάνεις repurpose σε χρήση πόλης όταν έκανα τις προτάσεις μου.
αλλά έπεσα τελείως έξω, εσύ έχεις ένα XC FS με carbon σκελετό.
άρα δεν έχει απολύτως καμία αξία να βάλεις χοντρά και βαριά λάστιχα.
βάλε λεπτά, διπλωτά σλικ 1.25-1.5 με λεπτές σαμπρέλες, να εκμεταλλευθείς στο έπακρο τη μείωση βάρους και αδράνειας και απόλαυσε ένα πολύ γρήγορο ΚΑΙ άνετο setup.ναι, θα πρέπει να ανεβάσεις το μέσο cadence σου αλλά αφενός αυτό δεν είναι κακό, αφετέρου έχει πολύ περισσότερη ευχαρίστηση ένα τέτοιο setup.
btw είχα πετύχει κάποιον με specialized enduro (βλ 150αρες μπρος πίσω) και σλικ λεπτά λάστιχα σε αστική χρήση.
δεν είναι πρωτάκουστη αυτή η προσέγγιση. -
Ρε παιδιά, είναι σα να βάζεις λάστιχα επιδόσεων σε Grand Vitara και να κυκλοφορείς μόνο στην άσφαλτο. Ναι, πολλοί το κάνουν, αλλά δεν είναι ο σκοπός που κατασκευάστηκε το GV. Έχω κούρσα και FS και τα δύο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στο περιβάλλον τους. Ειδικά το FS με ξεφτυλίζει για την πλάκα του στα μονοπάτια και στις καταβασιές και στις κροκάλες. Όλο λέω θα πέσω και όλο με βγάζει ασπροπρόσωπο. Και δεν είναι ούτε κάποιο φοβερό μοντέλο ούτε κάποιο 29άρι. Από την άλλη, η κούρσα είναι τόσο χαοτικά ταχύτερη στην άσφαλτο, που μόνο αν κάποιος περνά εξαιρετικά κακοτράχαλους δρόμους μπορεί να απολαμβάνει περισσότερο ένα FS από μια κούρσα.
Μήπως να κοιτούσες κάνα μεταχειρισμένο κουρσάκι; Πέρα από την ευκολία και την ταχύτητα στην άσφαλτο, θα σου άνοιγε έναν τελείως διαφορετικό ποδηλατικό ορίζοντα. Είναι σα να πρόκειται για διαφορετικό είδος ποδηλασίας. Όταν πήρα την κούρσα, χρειάστηκα μία εβδομάδα για να πω ότι κάπως τη συνήθισα και την έμαθα. Γυμνάζεις άλλες μυικές ομάδες και σου προσφέρει τελείως διαφορετική εμπειρία. Με ένα 500άρικο, μπορείς να πάρεις κάτι αρκετά συμπαθητικό, για αρχή τουλάχιστον. Μεταχειρισμένο πάντα. -
Ας πάρει ένα Cross να κάνει την δουλειά του...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ας πάρει ένα Cross να κάνει την δουλειά του...συμφωνω
η συμβιωση μου με το merida 20v χε εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο ειτε αυτο λεγεται χωματοδρομοι στα βασιλικα κτηματα και στο παρκο τριτση ειτε λεγεται ασφαλτος παραλιακη κλπ κλπ
-
@ carfanatic
Τι διάσταση είναι αυτά στη φωτό που έβαλες? Φαίνονται αρκετά τούμπανα....@ wannabe
είναι που με απασχολούν...
Θα το δει και το χώμα τώρα που φτιάχνει ο καιρός, π.χ. κανα άλσος Συγγρού, που είναι και στο δρόμο μου όταν γυρίζω από δουλειά, ΑΛΛΑ θέλω 'φλούφλικα' χωμάτινα, που να ρολάρουν άνετα στην άσφαλτο. Το ότι ένα κουρσάκι θα ήταν καλύτερο για αμιγώς ασφάλτινες διαδρομές είναι βέβαιο αλλά δε με απασχολεί σα αυτή τη φάση, ούτε θέλω να προσέχω τρύπες, σαμαράκια, κλπ. Απλά να προσαρμόσω λίγο καλύτερα αυτό που έχω στο μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών που κάνω. -
26x1.50. Σε 26αρια υπάρχουν και κάποια continental σε 1.3 αλλα θέλουν διαφορετικές ζάντες.
Τα λαστιχα μου είναι της CST. Είναι φθηνά, αντέχουν στο ζορισμα και δεν εχω καταφέρει να τα γλυστρησω σε στεγνο οσο και αν πλαγιασα. Σε βρεγμενο ποτε δεν ένιωσα ανασφάλεια και πετανε σημαντικά λιγότερο νερό απο τα κλασσικά χωμάτινα λάστιχα.
Α και ειναι αφθαρτα γμτ. Έχουν περίπου 1000χλμ σε ενα χρόνο και ακόμα φαίνονται καλα ακομα και σε καγκουριλικια.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Hρθε η ώρα για αγορά μεταπαιδικού ποδηλάτου στον μικρό οπότε και πήγαμε για την αγορά του. Πήραμε ένα orient mtb 24ρι χωρίς ανάρτηση για τον μικρό και ως ζηλιάρης κι εγώ έκανα βήμα και πήρα το novus 26.
Αυτό που έχω να πω είναι πως απο το περασμένω Σάββατο που το πήρα μέχρι χθές βράδυ το έχω λιώσει στη βόλτα. Ο μικρός μες στην χαρά του,παραπονιέται ότι πήγαινω γρήγορα.Ήδη απο χθές σκέφτομαι σόβαρα να το πάω πίσω και να πάρω κάτι σε πιο γρήγορο και ποιοτικό .
Ωφείλω να ζητήσω και συγνώμη στην εδω δημοσια συζήτηση γιατί κάποια στιγμή χαρακτήρισα την χρήση του ποδηλάτου ως ανούσια και ασύμφορη.
Θεωρώ πως έκανα μεγάλο λάθος. Μάλιστα αποφάσισα να μην λάβω μέρος στο drag day και τα χρήματα των εξόδων μου να τα δώσω για ποδήλατο.
Τελικά ποτέ δεν σταματάς να ανακαλύπτεις χαρές στη ζωή. -
Δώσε 3-4 κατοστάρικα για ένα καλό Cross και θα είσαι υπέρκαλυμενος για καθημερινές βόλτες. Μην πάρεις 26άρι mountain, εκτός αν το βάλεις σκοπό να ανεβοκατεβαίνεις βουνίσια κακοτράχηλα μονοπάτια. Για απλό πατημένο χώμα το mountain είναι λάθος επιλογή, γιατί θα σου βγάλει την ψυχή στην άσφαλτο. Αν δεν παίζουν τα 3-4 κατοστάρικα, έχει αρκετά μεταχείρω γύρω στα 200, σχεδόν σε άριστη κατάσταση...
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
26x1.50. Σε 26αρια υπάρχουν και κάποια continental σε 1.3 αλλα θέλουν διαφορετικές ζάντες.Τα λαστιχα μου είναι της CST. Είναι φθηνά, αντέχουν στο ζορισμα και δεν εχω καταφέρει να τα γλυστρησω σε στεγνο οσο και αν πλαγιασα. Σε βρεγμενο ποτε δεν ένιωσα ανασφάλεια και πετανε σημαντικά λιγότερο νερό απο τα κλασσικά χωμάτινα λάστιχα.
Α και ειναι αφθαρτα γμτ. Έχουν περίπου 1000χλμ σε ενα χρόνο και ακόμα φαίνονται καλα ακομα και σε καγκουριλικια.
Κορυφαίο value for money ακούγεται.
Τα δικά μου (Michelin) στη βροχή είναι πραγματικά ΑΘΛΙΑ. -
Coupea, αν έχεις σκοπό να κάνεις όντως κάμποσο ποδήλατο, μην περιοριστείς στα 3-4 κατοστάρικα αλλά ανέβασε κι άλλο το ποσό. Καλύτερα να πάρεις κάτι καλό και ποιοτικό που θα σε καλύπτει και στις μελλοντικές σου βόλτες, παρά να ρίχνεις λεφτά σε αναβαθμίσεις σε έναν μέτριο ποιοτικά σκελετό. Η ποδηλασία δε θέλει και πολύ να γίνει μικρόβιο.
-
Σήμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης είχε τοσο κόσμο και ποδηλάτες που χρειαζόταν τροχονομοι...
-
Σε δρομους που υπαρχει και ποδηλατοδρομος, ειναι υποχρεωτικο σε καθε ποδηλατο να χρησιμοποιει τον ποδηλατοδρομο κι οχι τον κανονικο δρομο;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Σε δρομους που υπαρχει και ποδηλατοδρομος, ειναι υποχρεωτικο σε καθε ποδηλατο να χρησιμοποιει τον ποδηλατοδρομο κι οχι τον κανονικο δρομο;Όχι βέβαια. Και όταν έχεις ποδηλατόδρομο πλάτους 1μ στρωμένο με τούβλο σαν, ή με 'καλλιτεχνική' συμπύκνωση ασφάλτου πρέπει να είσαι φετιχιστής για να πηγαίνεις από εκεί.
Σε επαρκή ποδηλατόδρομο πρέπει να είσαι ή κάγκουρας ή πολύ βιαστικός, για να μην τον χρησιμοποιείς. Η λόνγκ τερμ λογική λέει ότι άμα τον χρησιμοποιείς-> τον διαφημίζεις-> τον χρησιμοποιούν και άλλοι-> τον ζητάνε και άλλοι-> φτιάχνουν και άλλα χιλιόμετρα.
-
Με το κουρσακι μου ομως δεν μπορω να χρησιμοποιω τον ποδηλατοδρομο, καθως η εισοδος και η εξοδος σε καθε στενο ειναι αλλου αντι αλλου σε σχεση με το επιπεδο του δρομου. Οποτε αναρωτιομουν αν μπορει καποιος να με κατηγορησει οτι παρανομα κινουμαι στο οδοστρωμα.
-
ποια η γνωμη σας για παιδικο καθισμα; ο γιος μου ειναι 2 ετων , 13κιλα κ φυσικα οχι σε δρομο αλλα σε ασφαλης οσο γινεται διαδρομες (π.χ Φλοισβος , εντος Αγιου Κοσμα κ σε αλλα παρκα)
απο την μια ψιλοφοβαμαι , ομως σιγουρα θα ξετρελαθει..
Η ζωή...ποδήλατο!