-
Βοηθητικές στην ηλικία σου;
-
Νέο παιδί είμαι.
-
Να μην πάρεις κάτι της πλάκας
Νομίζω υπάρχει εταιρία ειδική σε ποδήλατα για παιδιά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι να προσέξω για παιδικό ποδήλατο (με βοηθητικές γι' αρχή);Ναι πρέπει κάτι να προσέξεις, να ΜΗΝ έχει βοηθητικές. Αυτό που κάνουν οι πολιτισμένοι (sic) ευρωπαίοι που έχουν χρόνια ποδηλατική κουλτούρα (sic^2) είναι να παίρνουν ποδηλατάκια εκμάθησης ισορροπίας χωρίς πετάλια και βοηθητικές για το εύρος ηλικιών 2-5. Μετά τα 5 τελειώνουν τα ψέματα, πρέπει να έχουν μάθει, αλλιώς πατίνι. Δες ολιγα σε διάφορα υλικά αν και δυστυχώς κάρμπον δεν έχει βγει ακόμα
http://www.amazon.co.uk/Kettler-Speedy- ... B002UXQM34
http://www.bikeme.gr/online-shop?page=s ... ory_id=164
http://www.kalkito.gr/product.php?id_product=1374
http://www.easywheels.gr/index.php/podi ... ike-detail -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μετά τα 5 τελειώνουν τα ψέματα, πρέπει να έχουν μάθει, αλλιώς πατίνι.Λίγο απόλυτο δεν είναι αυτό;
Και τα ροδάκια δίνουν ένα μικρό 'άερα' για ισορροπία, κάποια στιγμή σταματάνε να χρειάζονται και απλά τα αφαιρείς.
Με βοηθητικές είχα μάθει κι εγώ, μέχρι που βγήκαν. Ίσως είναι πιο αργό, αλλά τι να κάνουμε τώρα; -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
dimsabas εισαι και στο cyclist friends?
Tουλάχιστον 3 ενεργά μέλη αυτού του thread γράφουμε (και εγώ με αλλο nickname ομως) στο cyclist-friends. Έχει πολλα αξιόλογα θέματα αλλά και άλλα λίγο φευγάτα..
Βάλε και μένα, 4
-
Ρε παίδες, και μεις με βοηθητικές μάθαμε, μη μας διαγράφετε έτσι.
Αγόρασα σε ανηψάκι ένα από τον Κασιμάτη. Έδωσα 89 ευρώ και έδειχνε λες και κόστιζε 189. Εντυπωσιάστηκε ο ξάδερφος και ο μικρός βιάζεται να ακολουθήσει τον θείο.
Dodger, με το ίδιο παρατσούκλι γράφεις;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
dimsabas εισαι και στο cyclist friends?
Tουλάχιστον 3 ενεργά μέλη αυτού του thread γράφουμε (και εγώ με αλλο nickname ομως) στο cyclist-friends. Έχει πολλα αξιόλογα θέματα αλλά και άλλα λίγο φευγάτα..
Βάλε και μένα, 4
(εγώ γράφω με το ίδιο nickname από το flickr)
Ρε σεις όλα τα ισοθερμικά μόνο με polyester (>90%) είναι? Τίποτα πιο ήπιο (π.χ πιο βαμβακερό) δεν παίζει?
Από την σαββατιάτικη βουνίσια βόλτα μαζί με φίλο
(Και μια δικιά μου για να μην βάζει μόνο ο dimsabas την φάτσα του! )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά τα 5 τελειώνουν τα ψέματα, πρέπει να έχουν μάθει, αλλιώς πατίνι.
Λίγο απόλυτο δεν είναι αυτό;
Ε με τόσα τρόλ στο φόρουμ περίμενα να είστε να πιο νίντζα στον εντοπισμό τους Μη τσιμπάτε και εγώ άμπαλος ήμουν, φυσικά όπως όλοι πέρασα ατελείωτες ώρες στις βοηθητικές και τελικά έμαθα ποδήλατο σε διψήφια ηλίκια...
ΑΛΛΑ εάν μιλάμε για παιδί πριν πάει σχολείο δεν θα ήθελα να το μπλέξω με πετάλια και ιστορίες, καθώς ο συνδυασμός πετάλια+βοηθητικές+προσχολική επιδεξιότητα μου φέρνει στο νου συνδυασμό F-104 με απόφοιτο σχολής αιωροπτερισμού. από πλευράς ασφάλειας...
Ότι και εάν του πάρεις πάρε του και ένα κρανάκι και φρόντισε να το φοράει από μικρός...
[
Ρε σεις όλα τα ισοθερμικά μόνο με polyester (>90%) είναι? Τίποτα πιο ήπιο (π.χ πιο βαμβακερό) δεν παίζει?
Τα βαμβακερά ρουφούν τον ιδρώτα και τον κρατάνε εκεί, οπότε δεν είναι καλά. Τα συνθετικά καραβρωμάνε, οπότε μόνη λύση μένει το μαλλί που δεν αποβάλλει ιδρώτα τόσο καλά όσο τα συνθετικά και θέλει προσοχή στο πλύσιμο (αχ τι θα τραβήξει αυτή η μαμά πάλι) αλλά δεν βρωμάς στο 5λεπτο...
-
Ρε σεις όλα τα ισοθερμικά μόνο με polyester (>90%) είναι? Τίποτα πιο ήπιο (π.χ πιο βαμβακερό) δεν παίζει?Δεν ξέρω αν θές κάτι ιδιαίτερο για ποδήλατο πάντως γενικά συστήνω μαλλί merino. Ακριβό αλλά αξίζει.
Smartwool Icebreaker απο μάρκες.
-
Σωστος ο travelman περι κρανους. Αντε μηπως αλλαξει τιποτα.
Manosk δωσε προσοχη στην τοποθέτηση των βοηθητικων. Ουτε να στηριζουν το ποδήλατο, ούτε να ειναι πολύ ψηλά.
Παντως στην θεση ενος γονεα χαλαρα θα επαιρνα ενα orbea grow. Μου φαίνεται απίστευτα γαματοΓια τα ισοθερμικά δεν εννοώ εξ ολοκλήρου μάλλινα ή συνθετικα. Ψαχνω κατι ενδιαμεσο με περισσότερο μαλλί απλά. Με τα συνθετικά υφασματα δεν τα παω καλα και προσπαθω να τα αποφεύγω.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Έχει ισοθερμικά από βδομάδα στο Lidl, για χιόνια. Φαντάζομαι δεν έχουν διαφορά για ποδηλασία, ε?
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/ ... _26786.htm
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/ ... _26785.htmΠιό πολύ βέβαια με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/ ... _26789.htmθα κάνει δουλειά για χειμερινή ποδηλασία? Δεν θα βγαίνω και με πολλά μείον, αλλά κάπου εκεί, μηδέν έως 5-6 βαθμούς. Υπάρχει περίπτωση να είναι υπερβολικά ζεστό?
-
Θα βγάλεις την μπέμπελη. Εκτός κι αν ποδηλατείς όπως οι γυναίκες, που πιάνουν την αστρονομική ταχύτητα των 10 χλμ/ω στην απόλυτη ευθεία, στα 5 λεπτά έχουν κουραστεί και θεωρούν ότι έκαψαν 7 χιλιάδες θερμίδες.
-
Για τα ισοθερμικά δεν εννοώ εξ ολοκλήρου μάλλινα ή συνθετικα. Ψαχνω κατι ενδιαμεσο με περισσότερο μαλλί απλά. Με τα συνθετικά υφασματα δεν τα παω καλα και προσπαθω να τα αποφεύγω.Merino 100% (lightweight) και δεν θα χάσεις.
+οτι δεν θα βρωμάει σαν ψόφιο κουνάβι που σαπίζει σε επαρχιακή οδό με ντάλα ήλιο το καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά τα 5 τελειώνουν τα ψέματα, πρέπει να έχουν μάθει, αλλιώς πατίνι.
Λίγο απόλυτο δεν είναι αυτό;
Και τα ροδάκια δίνουν ένα μικρό 'άερα' για ισορροπία, κάποια στιγμή σταματάνε να χρειάζονται και απλά τα αφαιρείς.
Με βοηθητικές είχα μάθει κι εγώ, μέχρι που βγήκαν. Ίσως είναι πιο αργό, αλλά τι να κάνουμε τώρα;Πήρα στο γιο μου το '10 (και στην κόρη μου φέτος) ένα Ideal V-Track. Βγάλαμε τις βοηθητικές φέτος το καλοκαίρι (σχεδόν στα 6 του χρόνια), μετά από κάμποσους γύρους γύρω από την εκκλησία στο χωριό, κρατώντας τον από την σέλα. Μου βγήκε η μέση, αλλά ο μικρός έμαθε μια χαρά .
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Για τα ισοθερμικά δεν εννοώ εξ ολοκλήρου μάλλινα ή συνθετικα. Ψαχνω κατι ενδιαμεσο με περισσότερο μαλλί απλά. Με τα συνθετικά υφασματα δεν τα παω καλα και προσπαθω να τα αποφεύγω.
Merino 100% (lightweight) και δεν θα χάσεις.
+οτι δεν θα βρωμάει σαν ψόφιο κουνάβι που σαπίζει σε επαρχιακή οδό με ντάλα ήλιο το καλοκαίρι.
Τα ειδα στο ebay. Για ελλαδα ξερουμε που ποσο?
Thanks for the info
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Θα βγάλεις την μπέμπελη. Εκτός κι αν ποδηλατείς όπως οι γυναίκες, που πιάνουν την αστρονομική ταχύτητα των 10 χλμ/ω στην απόλυτη ευθεία, στα 5 λεπτά έχουν κουραστεί και θεωρούν ότι έκαψαν 7 χιλιάδες θερμίδες.Στην ευθεία κρατάω ρυθμό με περίπου 25-30χαω, λες να σκάω ε?
Άρα για τις θερμοκρασίες τριγύρω από το μηδέν τι φοράμε, κάποιο τύπου fly jacket?
-
Δε λέει τίποτα ο ρυθμός. Με τι ποδήλατο; Για πόση ώρα τα κρατάς αυτά; Με τι παλμούς; Διαφορετικά ζεσταίνεται ο καθένας μας. Όπως και να έχει, αν κάνεις κανονική ποδηλασία, θα σου πρότεινα κάποιο εξειδικευμένο ποδηλατικό ρούχο κι όχι παρεμφερές.
Εγώ φοράω κατάσαρκα κάποιο απορροφητικό αθλητικό μπλουζάκι, απέξω κάτι ελαφρύ και από πάνω ένα αντιανεμικό, πάρα πολύ λεπτό. Ίσα-ίσα να κόβει τον παγωμένο αέρα. -
η μικρη μου κορη ειχε αργισει να μαθει ειχε παει 5 χρονων
περιμενα ο βλαξ να μαθει με τις βοηθητικες.
καποια στιγμη θυμηθηκα οτι τα αλλα δυο μεγαλυτερα εμαθαν μονα τους παρατωντας τα δικατους
ποδηλατα και παιρνοντας αλλων παιδιων χωρις βοηθητικες .
χαμηλωνω λοιπον την σελα για να παταει ανετα κατω και να μην φοβαται και εβγαλα και τα πεταλ
για να μην την εμποδιζουν.
λοιπον σε 2 μερες εμαθε διασκεδαζοντας και χωρις να κουραστω καθολου.
φετος το καλοκαιρι η γυναικα μου με τα παιδια ηταν σκανδιναβια , και μου ειπαν οτι ολα τα παιδια μαθαινουν με αυτον ακριβως τον τροπο δεν υπαρχουν βοηθητικες.
ανακαλυψα μαλλον κατι που ειχε ηδη ανακαλυφτει. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δε λέει τίποτα ο ρυθμός. Με τι ποδήλατο; Για πόση ώρα τα κρατάς αυτά; Με τι παλμούς; Διαφορετικά ζεσταίνεται ο καθένας μας. Όπως και να έχει, αν κάνεις κανονική ποδηλασία, θα σου πρότεινα κάποιο εξειδικευμένο ποδηλατικό ρούχο κι όχι παρεμφερές.
Εγώ φοράω κατάσαρκα κάποιο απορροφητικό αθλητικό μπλουζάκι, απέξω κάτι ελαφρύ και από πάνω ένα αντιανεμικό, πάρα πολύ λεπτό. Ίσα-ίσα να κόβει τον παγωμένο αέρα.Σορτς από κάτω και από πάνω ποδηλατικό ισοθερμικό, κοντομάνικο και ποδηλατικό αντιανεμικό και γάντια.
Στην μάπα κρυώνω μόνο όταν έχει πολύ κρύο.
Η ζωή...ποδήλατο!