-
-
Τέτοια εννοείς?

Πάντως μην το παρατήσεις το ποδήλατο..
-
κριμα kantoniou.
η σχαρίτσα που βλέπω στη φωτό, σε είχε βολέψει? -
το είχες δεμένο σε σταθερό σημείο με τέτοια αλυσίδα και στο βουτήξανε?
too much ρε γμτ
-
Καλησπεραααα!
Θα μπω κατ' ευθειαν στο ψητο..
Εχω ενα Hillmaster αγορασμενο το 2001.. Απο την στιγμη που αγορασα ενα κομπουτερ, εχει κανει περιπου 1000κμ το ποδηλατο..
Ειχα ξεκινησει περπατημα, αλλα επειδη το βαρεθηκα, το γυρισα στο ποδηλατο και κανω με την συμβια στους εδω ποδηλατοδρομους. Εκεινη διαθετει ενα Ideal Crossmo του 2010, αν θυμαμαι καλα.. Προχθες, αφου τα ειχα δει ολα με τα τρακτερωτα λαστιχα (το ποδηλατο δεν εχει παει ποτε βουνο), του εβαλα kenda cruising.. Η διαφορα μεταξυ πλυμμενου και πραγματικα καθαρου... Καποια στιγμη χθες, ομως, που γυριζαμε απ την βολτιτσα μας, ειπα να καβαλησω λιγο το Crossmo.. Επαθα πλακα απ το ποσο ευκολα πηγαινε και την ωραια θεση οδηγησης, σε συγκριση με το σκυφτο το δικο μου..
Δεδομενου - δε - οτι ο σκελετος που εχω πρεπει να ειναι και λιγο μεγαλυτερος για το μεγεθος μου, δεν βολευομαι και ιδιαιτερα...
Μπηκαν, λοιπον, ψυλοι στ' αυτια, πως ειναι ωρα να αλλαξω ποδηλατο και να παρω κατι πιο σωστο!!
Πηγα στο φιλικα προσκειμενο ποδηλαταδικο που εχουμε σχετικα κοντα και του λεω.. Μαστορα, θελω ενα ποδηλατο το οποιο δεν θα πατησει ποτε χωμα, θελω να ειμαι ανετος, κυριος σε ορθια θεση και να κανω πεταλ αρχοντικα! Δεν ανεφερα χρηματα... Αμεσως μου εδειξε το Ideal Megisto.. Οκ, το καβαλησα (το small μεγεθος), ηταν ΟΚ, βολτα δεν το εκανα, γιατι δεν ηταν βιδωμενα τα πεταλια, αλλα το αφησα να το σκεφτω...
Γυρισα και καθησα και διαβασα ολα τα ποστ του θεματος απ την αρχη και εφτασα μεχρι την μεση.. Διαβασα το οτι η Ideal δεν ειναι κατι ιδαιτερο σαν σκελετοι, αλλα παιρνεις καλα περιφερειακα και διαβασα, επισης, οτι το Megisto, θεωρειται ιδιαιτερα καλο value for money...
ΑΛΛΑ!!
Δεδομενου οτι δεν θα παω ΠΟΤΕ σε βουνο, αλλα με ενδιαφερουν οι χαλαρες βολτες στην πολη (ασφαλτος, ποδηλατοδρομοι, πεζοδρομια κλπ) και επειδη δεν θελω να δημιουργησω κανα θεμα σε σβερκο, αρχιζα να κοιταζω τα urban ποδηλατα της Ideal (στηριζω Μανιατό), μου κεντρισαν το βλεμα τα Chicane και Futour..
Αφου φτασατε μεχρι εδω, θετω και τα ερωτηματα μου:- Ποια η διαφορα της σειρας trekking με την σειρα urban?
- Με ενδιαφερει ιδιαιτερως να εχω πληρη σειρα Deore (τα 2 αυτα που ανεφερα το εχουν αυτο), ενω τα παραπανω λεφτα του futour, φαινεται να ειναι οι σχαρες, δυναμο, φωτακια κλπ πραγματα για την πολη.. Δεν ειναι απαραιτητα, δεν χαλανε (ενταξει, ομολογω οτι αν παω εκει, θα παω με δυσκολια, πραγμα που σημαινει οτι η τιμη του ειναι το απολυτο οριο και δεν ξεπερνιεται ουτε ενα σεντι). Γνωριζει καποιος αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στους σκελετους των 2 ή η διαφορα τιμης ειναι οπως φανταζομαι στα περιφερειακα?
- Σ' αυτα τα λεφτα, εχουμε κατι αλλο να προτεινουμε?
- Μεχρι και πριν τη σημερινη βολτα, σκεφτομουν μηπως κρατησω το hillmaster και του αναβαθμιζα τα περιφερειακα, αλλα ο σβερκος εχει αλλη γνωμη.. Αληθεια, το τιμονι μπορει να σηκωθει, θα διορθωνε αυτο την κατασταση?
Ευχαριστω!
(Citastak, ακουει?? )
-
Ανάλογα τον λαιμό νομίζω πως ναι αλλάζει Ρώτα τον ποδηλατά σου.
Επίσης δοκίμασε να διορθώσεις όσο περισσότερο γίνεται την στάση σου στο ποδήλατο. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο google με μέτρημα καβάλου κτλπ.
Αλλά όπως σε βλέπω έχεις 'ψηθεί' για καινούργιο. Do it+1 στην αλλαγή ελαστικών τύπου kenda cruising.
Εγώ χθές είδα αυτά και

-
να σου πω την αληθεια, αυτο με το τιμονι, τωρα το σκεφτηκα, καθως εθετα τα ερωτηματα...
Δεν εχω ψηθει καθολου για καινουριο, δεν θα με χαλαγε καθολου αν θα μπορουσα να διορθωσω και να βελτιωσω το υπαρχον!
καλα, με τα λαστιχα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορα! -
Γίνεται και φθηνά μπορώ να πω.(είδα κάτι σελίδες πίσω στο θέμα,ψάξε ποστ του 'κάβουρας' )
Καλά όλοι στην αρχή έτσι ξεκινάμε 'να διορθώσω λίγο το παλιο κτλπ'
-
Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό τώρα καψούρα να αποκτήσω μια κούρσα. Λεφτά για καινούρια δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω. Η φθηνότερη ήταν η Ideal Intempo που κοστίζει 580 ευρώ και δεν αποσπά τις κολακευτικότερες των εντυπώσεων. Λογικό, σε ποια κατηγορία προϊόντων είναι το φθηνότερο δείγμα στο επίπεδο του μέσου όρου;
Έψαχνα λοιπόν σαν τρελός στις αγγελίες. Έμπαινα στο car.gr 3 φορές την ημέρα και τσέκαρα τις αγγελίες ημέρας, ώστε να είμαι πάντα ενήμερος για τις νεότερες αναρτήσεις. Απογοήτευση... όλες οι διαθέσιμες κούρσες (σε φυσιολογικά χρήματα, μέχρι το πεντακοσάρικο ας πούμε) ήταν ακατάλληλες σε μέγεθος. Άπειρες σε medium και large αλλά ούτε μία σε XL.
Μέχρι χτες το μεσημέρι, που έσκασε η ευκαιρία του αιώνα. Focus Thron, γερμανική κούρσα (στην ούγια τουλάχιστον, αφού όλα πλέον κατασκευάζονται στην Ασία), σε XL μέγεθος, 9 μηνών, σε άριστη κατάσταση (έγραφε κι αυτό έδειχναν οι φωτογραφίες), στα μισά χρήματα από την τιμή της καινούριας.
Παίρνω τηλέφωνο, το σηκώνει ένας 17χρονος. 'Ναι, την αγόρασα πέρσι τον Αύγουστο, έχει ελάχιστα χλμ, κάπου στα 120, τώρα μαζεύω χρήματα για μοτοσικλέτα, έρχεσαι και το βλέπεις'. Σε μία ώρα ήμουν εκεί. Είχα τηλεφωνήσει σε φίλο αγωνιζόμενο, ώστε να έρθει μαζί μου, αλλά ήταν εκτός Αθηνών. Μου είπε 3-4 πραγματάκια, ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένος ο έλεγχός μου και να μαι μπροστά στον λυκειόπαιδα.
Εν ολίγοις, η κούρσα φαινόταν όντως αχρησιμοποίητη. Η βόλτα έδειξε ότι τα πάντα έχαιραν άκρας υγείας, εκτός από το σασμάν που ήθελε μια ελάχιστη ρύθμιση. 5 λεπτά αργότερα τη φόρτωνα στο αμάξι.Σήμερα την είδε ο ποδηλατάς μου (που τόσο καιρό προσπαθούσε να μου πασάρει μια μεταχειρισμένη κούρσα με 650 ευρώ) κι είπε τα καλύτερα λόγια.
Καταρχάς, συμφώνησε στο ότι είναι καινούρια. Μου είπε ότι το μπροστινό σασμάν θέλει στρώσιμο, γιατί έχει δουλέψει ελάχιστα και το ελατήριό του θα μαλακώσει με τον καιρό. Ακούσατε, ακούσατε, να αγοράζεις μεταχειρισμένο ποδήλατο και να θέλει στρώσιμο.
Πάντως είναι ψιλοθηρίο. Και στο μάτι, και στο χέρι. Φαίνεται πολύ δεμένο και η κύλισή του είναι ωραιότατη. Αν έχεις λίγο το μυαλό σου, δεν προβληματίζεσαι από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Αρκεί να μην πέσεις σε καμία τάφρο. Ή να καβαλήσεις καμία κοτρωνίτσα.
Από εκεί και πέρα, μαζί με παγούρι (άδειο), φώτα και κοντέρ, πρέπει να ζυγίζει 11-11.1-11.2 κιλά. Κάπου εκεί το ψευτοζυγίσαμε. Οι εταιρίες ανακοινώνουν βάρος για το μικρότερο δυνατό μέγεθος, αλλά το XL μου είναι σίγουρα βαρύτερο κατά 0.5-0.7 κιλά από το βασικό μέγεθος. Καλύτερα μισό ή ένα κιλό παραπάνω και λίγο πιο δεμένο, παρά το ανάποδο. Γιατί τα τριψήφια κιλά μου και ο άγαρμπος τρόπος ποδηλασίας (που τόσο καλά είχε εκολλαφθεί στο ΜΤΒ) δεν αστειεύονται.
Πάντως, η αίσθηση είναι ότι τόσο καιρό με κορόιδευαν με το άλλο (ένα GT Avalache 2.0, με χοντρά λάστιχα). Ότι είχα ένα ποδήλατο για να προπονηθώ και τώρα πήρα το φυσιολογικό. Πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει με το κοντέρ. Μπορεί να νομίζεις ότι κοιμάσαι και το κοντέρ να δείχνει πάνω από 30. Στην απόλυτη ευθεία.
Ή πας αργά μέσα στην πόλη, λίγο το σανιδώνεις και κατευθείαν 25. Αν και η σημερινή βόλτα δεν ήταν καθόλου ενδεικτική (24 χλμ αλλά όλα με πολύ άνεμο, 5-6 μποφόρ και πολλά από αυτά τελείως κόντρα), η αίσθηση είναι ότι κινείσαι περίπου 25% ταχύτερα από το άλλο. Τελείως μπακαλίστικο το νούμερο, ίσως με περισσότερες βόλτες σε διαδρομές που ξέρω καλά τα νούμερα, να μπορώ να πω με περισσότερη ακρίβεια.
Πάντως, πρέπει να το μάθω από την αρχή. Η θέση οδήγησης θέλει συνήθεια, το σασμάν το ίδιο, οι αγκώνες με πέθαναν (πέφτει όλο το βάρος πάνω τους-μάλλον δεν κάθομαι όσο σωστά θα έπρεπε). Σε κάποιες στιγμές, ένιωθα να καίνε οι τετρακέφαλοι, πράγμα που δε μου συμβαίνει ποτέ με το GT, στο οποίο μπορεί να ανεβάσει παλμούς η καρδιά, αλλά ποτέ δεν καίνε οι μύες. Δηλαδή, πρώτα παραδίδει η καρδιά και μετά οι μύες. Μιλάμε για έντονη άσκηση μικρής διάρκειας, όχι μαραθώνιο.
Επίσης, στο τέλος με πόνεσε και λίγο η μέση. Μάλλον θέλει πολλή προσαρμογή, είναι σα να ξεκινώ τώρα την ποδηλασία.Τα 450 ευρώ που έσκασα θεωρώ ότι αποτελούν τον ορισμό του bargain. Πρόκειται όμως για σεβαστό ποσό στις μέρες που ζούμε. Ευτυχώς, τα χιλιόμετρα που διανύω εβδομαδιαίως είναι μπόλικα, όλα είναι στην άσφαλτο και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι υποχρεωτικές δουλειές κι όχι βόλτες. Ως εκ τούτου, το ποδήλατο μου εξοικονομεί χρήματα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή με πληρώνει, ενώ αν το είχα μόνο για βόλτες, θα το πλήρωνα εγώ. Αν καταλαβαίνετε το σκεπτικό...
Επίσης, αφού περάσει κάποιο διάστημα να το συνηθίσω, θα δω αν υπάρχει λόγος για να μείνει το GT. Ιδανικά, θα του έβαζα τρακτερωτά λάστιχα και θα το είχα μόνο για το χώμα. Αλλά επειδή είναι αξιοπρεπές για το είδος του και μπορεί να πιάσει κάποια καλά λεφτάκια, ίσως το βγάλω στο κλαρί. Θα δούμε, έχει ο Θεός.Φωτογραφίες δεν έχω, οπότε αρκεστείτε σε αυτές της αγγελίας:

ΥΓ. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει εμφανισιακά. Δεν είναι από τις κούρσες που κάθεσαι και τις χαζεύεις με τις ώρες, με τα σαλάκια να τρέχουν στο πάτωμα. Ίσως αποδειχθεί πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου, επειδή δε θα τραβάει τόσο πολύ τα κλεφτρόνια.
ΥΓ2. Η τιμή περιελάμβανε πλήρες σετ φώτων, παγούρι τσίλικο και κρανάκι πρώτης τάξεως. :exaclty:
-
Μεγειές dimsabas!
Nα το λιώσεις στα χιλιόμετρα!
-
Μεγειές, και 3δισκο βλέπω, πασάς! Εκτός της ταχύτητας που πιάνεις με μερικές δυνατές πεταλιές στις κούρσες,
το καλύτερο είναι ότι οι ελάχιστες τριβές κύλισης σου επιτρέπουν να την διατηρείς. Κάνεις 6-7 βαριές ορθοπεταλιές,
πιάνεις 30, σκύβεις και κυλάει για μισό χιλιόμετρο -
Μεγειες!!
Ωραιο το ποδηλατο σου, καλες κι ασφαλεις βολτες!
Το τελευταιο φρουτο (συναντησα 2 σημερα στην πρωινη μου βολτα), παπακια στον ποδηλατοδρομο!
Ενταξει, για τα παρκαρισμενα αυτοκινητα, για τις μαμαδες που πρεπει να παρκαρουν ΑΚΡΙΒΩΣ εξω απ τον παιδικο σταθμο /σχολειο, για να παει το μπασταρδι τους με την ελπιδα να γινει ανθρωπος και θα τους πεσει ο κωλος αν παρκαρουν στο διπλα τετραγωνο, δεν λεω τιποτα!
Ετοιμαζω κι εγω κινηση, αλλα δεν λεω τιποτα -
dimsabas , ωραίο το ποδηλατάκι σου και καλοτάξιδο. Με ένα ζευγάρι αργότερα καλών τροχών σε μαύρο χρώμα θα δείξει πολύ και θα σου τρέχουν τα σαλάκια στο πάτωμα.
-
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Η αλήθεια είναι πως το έχω μια εβδομάδα τώρα, έχω κάνει πάνω από 150 χλμ (ο προηγούμενος έκανε 120 σε 9 μήνες), θα μπορούσα να είχα κάνει πολύ περισσότερα γιατί απλούστατα... είναι πανεύκολο! Νομίζω ότι τόσο καιρό κάποιος με κορόιδευε. Μου είχε δώσει το ΜΤΒ και μου είχε πει ότι έτσι είναι τα ποδήλατα. Αμ δε... Όποιος το σκέφτεται για κάλυψη αποστάσεων στην άσφαλτο, μην κάνει δεύτερες σκέψεις: υπάρχει χάος στην απόδοση μιας κούρσας (έστω και απλώς αξιοπρεπούς, όχι καμιάς ακριβής και πρωτοκλασάτης) και ενός trekking (γιατί τέτοιο ήταν πια το GT μου με τα ασφάλτινα λάστιχα και την 46άρα πεταλιέρα).
Στην αρχή προβληματίστηκα από πόνους στη μέση και στους αγκώνες (από το σκύψιμο). Αναγκάστηκα να βάλω ανάποδα το βραχίονα του τιμονιού, κερδίζοντας δύο πόντους σε ύψος και να φέρω τη σέλα πιο μπροστά. Μπορεί κάποιος πιουρίστας να τραβούσε τα μαλλιά του, αφού έτσι κάθομαι λίγο πιο όρθιος και χάνω ένα κατιτίς σε απόδοση, όμως το να καταστρέψει τη μέση μου, δεν είναι λύση.
Είχα καταντήσει να σκέφτομαι την τοποθέτηση ίσιου τιμονιού, αλλά οι διορθωτικές κινήσεις που έκαναν φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς.Από εκεί και πέρα, διαπιστώνω ότι τα 7.500 χιλιάδες χλμ με το ΜΤΒ είχαν γυμνάσει τους μύες διαφορετικά από ό,τι θέλει η κούρσα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τετρακέφαλοι ζεματάνε, κάτι που δε γινόταν με τίποτα πλέον στο ΜΤΒ. Αφού πρώτα ανέβαζε τρελούς παλμούς η καρδιά και μετά θα ζορίζονταν τα πόδια.
Πάντως, μετά από μια εβδομάδα, μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω. Το σίγουρο είναι ότι η κούρσα μάς εισαγάγει σε μια καινούρια ποδηλατική διάσταση και ως εκ τούτου, θέλει χρόνο και συνήθεια. Μη βιαστείτε να την αφορίσετε από την πρώτη βόλτα. Μπορεί να μην περνάει τάφρους, όμως με λίγη προσοχή και το βάρος μας στη μεσαία τριβή, μια χαρά κινείται στο δρόμο. Η θέση οδήγησής της ξενίζει αρχικά, αλλά (πέρα από τα προφανή οφέλη στην αεροδυναμική και στο βάρος που ασκείς στα πεντάλ) έχει κι άλλο ένα καλό: δε σε αφήνει να αγιάσεις. Πολύ γκάζι βρε παιδί μου αυτές οι κούρσες και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο πόσο γρήγορα πάνε, αλλά και στο πόσο σε προκαλούν να τις σκίσεις. Αν μπορεί να σταθεί ένας παραλληλισμός, είναι σαν το S2000. Σε προκαλεί να το δουλεύεις συνέχεια στο όριο.
Elteo, μεγάλη ζημιά η φωτογραφία που έβαλες. Πόσο κοστίζουν δύο τέτοιες ζάντες; Το θέμα είναι πως οι δικές μου είναι ολοκαίνουριες, μακάρι να έβρισκα κάποιον να τις εκτιμήσει, ώστε να περιοριστεί η οικονομική δαπάνη.
-
Αναλόγως αν είναι κάρμπον ζεματάνε...
Κάνε χλμ με αυτές που φοράς τώρα, μάζεψε λεφτά και ξόδεψε τα σε ένα τέτοιο ζευγάρι. Θα σε ανταμείψει και σε απόδοση και σε design. -
Όχι, δε θέλω κάρμπον. Τα 107 κιλά μου κι η αγαρμποσύνη μου θα τις τσακίσουν. Δε με νοιάζει το ελάφρωμα. Πες, πόσο πάνε.
-
Οι συγκεκριμένοι δεν ξέρω αλλά υπολόγιζε ενα 200αρι για ένα καλούλι σετ πχ της Fulcrum.
-
Ωραίο εργαλείο και σε σούπερ τιμή. Καλοτάξιδο και πάντα όρθιο! Βάλε και φώτο από το πλάι να γουστάρουμε
ΥΓ: Φρενάρει με τα φρένα που έχει? Η μόνη αναβάθμιση που θεωρώ απαραίτητη σε εισαγωγική κούρσα...
-
Είδες πόσο γρήγορες είναι οι κούρσες;
Ας είναι άβολες, ξεσκίζεις όλους τους άλλους στο δρόμο.
-
Δεν είναι το παν η ταχύτητα όμως.
Η ζωή...ποδήλατο!