-
Πάντως εγώ σήμερα που καβάλησα το ποδηλατάκι μου το πρωί, τα αυτιά μου παγώσανε...
-
Ρε αφήστε τους ηρωισμούς. Την άλλη εβδομάδα θα έχει 10 βαθμούς περισσότερους. Χάθηκε ο κόσμος να μην κάντε λίγες μέρες;
-
Δεν πρόκειται περί ηρωισμού. Για πολλούς το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς για εργασία-σχολείο.
Και εφόσον υπάρχουν λύσεις για το κρύο (βλέπε post 'dimsabas') τότε γιατί να σταματήσουμε..? -
Λέτε να βγήκα με κοντομάνικο;
Φορούσα ισοθερμικό ποδηλατικό πάνω, μπλούζα, διαπνέον αντιανεμικό, γάντια ποδηλατικά και ισοθερμικό παντελόνι και σορτς κάτω. Ε τον δάγκωσα.... -
Τουλάχιστον έμαθες;; (=δεν ξανακάνω ποδήλατο σε τέτοιες συθήκες)
-
μύτη, αυτιά, δάχτυλα χεριών και ποδιών, την ακούνε κανονικά εάν δεν είσαι κατάλληλα ντυμένος.
λύσεις υπάρχουν σίγουρα καθώς σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης και Αμερικής το commuting με συνθήκες ίδιες και χειρότερες, είναι καθημερινή ρουτίνα.
το θέμα είναι αν αξίζει η επένδυση σε αυτές τις λύσεις για τις λίγες φορές που θα προκύψει η ανάγκη στην Ελλάδα.
προσωπικά δεν νομίζω οτι αξίζει γιατί έχω εναλλακτικές μορφές μετακίνησης/απασχόλησης για αυτές τις περιπτώσεις. -
Και δάχτυλα ποδιών; Θα με κάνετε να πιστέψω ότι είμαι και πολύ θερμός άνδρας... να 'ούμε...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Αναπνέεις με την μύτη ή με το στόμα;
Μονο στομα συνηθως(υποθετω,εκει εγκειται το ''προβλημα'' μου )
Εισπνοή μύτη, εκπνοή στόμα
-
Eιδικά όταν έχει κρύο η αναπνοή απο την μύτη είναι πολύ σημαντική αφού ο αέρας προλαβαίνει να ζεσταθεί λίγο παραπάνω αφού διανύει μεγαλύτερη διαδρομή πριν φτάσει στους πνεύμονες
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αναπνέεις με την μύτη ή με το στόμα;
Μονο στομα συνηθως(υποθετω,εκει εγκειται το ''προβλημα'' μου )
Εισπνοή μύτη, εκπνοή στόμα
Αυτος ειναι ο σωστος τροπος,και για λογους προληψης απο μικροβια κλπ αλλα ποτε δε το εκανα
-
Για τα δαχτυλα ποδιων, το μονο που σωζει την κατασταση καπως ειναι καλυμματακια που υπαρχουν. Ψαξτε, με 15-20 ευρω θα βρειτε.
-
εδω και ενα χρονο περιπου ειχα πει για τον ποδηλατοδρομο που θα φτιαχναμε εδω στη Ντοχα.... Ε!!! ειναι ετοιμος και σε μια βδομαδα μπαινει σε χρηση.... 15 χλμ σχεδον οριζοντιος και με βραδυνο φωτισμο απο ηλιακα σωματα LED. Θερμοκρασιες τωρα 15 - 25 ..
-
Αυτό στην Ελλάδα θα γίνει το 3012 μ.Χ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό στην Ελλάδα θα γίνει το 3012 μ.Χ.Ε!! ναι σιγουρα αλλα λαβε υπ'οψιν σου οτι δεν εχουμε στην Ελλαδα- Αθηνα χωρο να τους φτιαξουμε τοσο ευρυχωρα!!!
Τωρα δημοπρατουν παραδρομους σε αυτοκινητοδρομο 100 χλμ που θα ειναι δυο κλαδων - κατευθυνσεων απο καθε πλευρα του αυτοκινητοδρομου και που θα εχει και ποδηλατοδρομο σαν αυτο πιο πανω... σε ολο το μηκος του....Τελικα ισως καταληξουν να εχουν και 'Ποδηλατικο Γυρο' στο Καταρ... οπως Γαλλια κ.λ.π. βεβαια δεν εχει ορεινες διαδρομες...
-
Με θερμοκρασίες κάτω απ το μηδέν, γύρω στους -5 και φουλ υγρασία, τα μόνα μέτρα που χρειάζομαι για να μετακινηθώ με ποδήλατο είναι κασκόλ-γάντια, κάποιες φορές ισοθερμικές κάλτσες γιατί έχω κρύα πόδια, το χειμωνιάτικο μπουφάν και η φούτερ με κουκούλα που βοηθάει απίστευτα. Προφανώς είναι χαζομάρα να βγεις με το κεφάλι ξέσκεπο ή χωρίς γάντια, αλλά πέραν αυτού τπτ ιδιαίτερο
-
έχει κανείς τέτοιου τύπου μανέτες ; βολεύουν ; http://cyclist.gr/product.php?codenum=ERG1242400010
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Με θερμοκρασίες κάτω απ το μηδέν, γύρω στους -5 και φουλ υγρασία, τα μόνα μέτρα που χρειάζομαι για να μετακινηθώ με ποδήλατο είναι κασκόλ-γάντια, κάποιες φορές ισοθερμικές κάλτσες γιατί έχω κρύα πόδια, το χειμωνιάτικο μπουφάν και η φούτερ με κουκούλα που βοηθάει απίστευτα. Προφανώς είναι χαζομάρα να βγεις με το κεφάλι ξέσκεπο ή χωρίς γάντια, αλλά πέραν αυτού τπτ ιδιαίτεροΤο ιδιο ακριβως. Ειμαι και εγω στο Βορρα, και ακουω περι 'κρυο για ποδηλατο' στην ελλαδα, και μη κανετε παλικαριες και γελαω (καλοπροαιρετα)
Εγω το οριο μου ειναι οι -12 οπως εχω διαπιστωσει, γιατι ο αερας ειναι τοσο κρυος που γινεται επιπονο να ποδηλατεις γιατι κρυωνεις ' εσωτερικα '. Το εκανα παντως και δεν επαθα κατι, απλα δεν ειναι πια ευχαριστο. Οσο για τα 'μετρα' ενα σκουφι, το χειμωνιατικο μπουφαν μου, και γαντια 3 ευρω H&M. A και κασκολ.
Δεχομαι οτι απο τους 3 βαθμους και κατω κρυωνεις λιγο αλλα μονο στα πρωτα 1000 μετρα = 3 λέπτα.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
λαβε υπ'οψιν σου οτι δεν εχουμε στην Ελλαδα- Αθηνα χωρο να τους φτιαξουμε τοσο ευρυχωρα!!!Σίγουρα όχι τόσο ευρύχωρα, αλλά βγάλε μία λωρίδα κυκλοφορίας ή μία σειρά από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ορίστε ο ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης όπου θες στην Αθήνα.
Το μόνο που θέλει είναι λίγη φαντασία, αρκετό χρήμα, και άπειρη πολιτική βούληση.
Το τελευταίο από τα τρία το θεωρώ ως το πιο ανέφικτο.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Με θερμοκρασίες κάτω απ το μηδέν, γύρω στους -5 και φουλ υγρασία, τα μόνα μέτρα που χρειάζομαι για να μετακινηθώ με ποδήλατο είναι κασκόλ-γάντια, κάποιες φορές ισοθερμικές κάλτσες γιατί έχω κρύα πόδια, το χειμωνιάτικο μπουφάν και η φούτερ με κουκούλα που βοηθάει απίστευτα. Προφανώς είναι χαζομάρα να βγεις με το κεφάλι ξέσκεπο ή χωρίς γάντια, αλλά πέραν αυτού τπτ ιδιαίτερο
Το ιδιο ακριβως. Ειμαι και εγω στο Βορρα, και ακουω περι 'κρυο για ποδηλατο' στην ελλαδα, και μη κανετε παλικαριες και γελαω (καλοπροαιρετα)
Εγω το οριο μου ειναι οι -12 οπως εχω διαπιστωσει, γιατι ο αερας ειναι τοσο κρυος που γινεται επιπονο να ποδηλατεις γιατι κρυωνεις ' εσωτερικα '. Το εκανα παντως και δεν επαθα κατι, απλα δεν ειναι πια ευχαριστο. Οσο για τα 'μετρα' ενα σκουφι, το χειμωνιατικο μπουφαν μου, και γαντια 3 ευρω H&M. A και κασκολ.
Δεχομαι οτι απο τους 3 βαθμους και κατω κρυωνεις λιγο αλλα μονο στα πρωτα 1000 μετρα = 3 λέπτα.
Εγώ πάντως από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο απέχω από το ποδήλατο γιατί το δαγκώνω.
(έχω ζήσει σε χώρα με πολύ κρύο το χειμώνα, αλλά Ελλάδα μου φαίνεται πολύ πιο κρύο. Ντύνομαι και πιο βαριά ) -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Το ιδιο ακριβως. Ειμαι και εγω στο Βορρα, και ακουω περι 'κρυο για ποδηλατο' στην ελλαδα, και μη κανετε παλικαριες και γελαω (καλοπροαιρετα)
Σκουφί; Φαντάζομαι κράνος δεν φοράς...Αν όχι κακώς.
Η ζωή...ποδήλατο!