-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
πηγα κ δοκίμασα το λιντερ κ μου έπεφτε μάλλον μικρό (σκελετός medium)
αυριο θα παω να δω το παρακάτω
http://www.topcycles.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&Itemid=64&category_id=5&product_id=44
για πείτε καμιά γνώμη
υγ οικονομικά έχω πιάσει οροφήΤο μέγεθος του ποδηλάτου είναι πολύ βασικό, οπότε μην πας στο περίπου. Υπάρχουν τρόποι υπολογισμού, π.χ η Ideal στο site της σε καθοδηγεί για το μέγεθος του ποδηλάτου (απ' ότι θυμάμαι).
Ή μπορείς να πας σε ένα κατάστημα να δεις ποιο μέγεθος σου κάνει, κι ας μην αγοράσεις. π.χ στο cyclist (google it).
Και βάλε και τα μεταχειρισμένα στις επιλογές σου, γιατί όχι ένα μεταχειρισμένο Ideal; Θα ναι καλύτερο από καινούριο noname ή άγνωστης μάρκας.ρε παιδιά τα μεταχειρίσμενα είναι ακριβά. Τί στο καλό.
Όπως κ να έχει...
ΠΗΓΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Κ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. 2 ΤΕΜΑΧΙΑ.
Πήραμε large κ μου ταιριάζει μια χαρά (ύψος 1.78), όπως κ της κοπέλας μου (1.70). μόνη παρατηρηση οτι μου φαινεται οτι σκυβω αρκετά να πιάνω το τιμόνι, αλλά προφανώς όλα έτσι είναι, από ότι παρατηρώ.
ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΒΡΕΙ. Ειδικά στο Μενίδι που μένω είναι τέλεια Μεγάλος πλάτος δρόμων ώστε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία, μικρή έτσι κ αλλιώς κυκλοφορία, σχεδόν φλατ περιοχή!
κάθε μερα βγαινουμε για 45λεπτη βολτιτσα, ακόμα κ στις 11:30 το βράδυ
η απουσία μπροστά ανάρτησης δεν με εχει προβληματίσει προς το παρόν, ενώ έβαλα μια καλύτερη σέλα για να μη χτυπάω το προστάτη μου -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
http://www.topcycles.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&Itemid=64&category_id=5&product_id=44
για πείτε καμιά γνώμη
υγ οικονομικά έχω πιάσει οροφήΤο μέγεθος του ποδηλάτου είναι πολύ βασικό, οπότε μην πας στο περίπου. Υπάρχουν τρόποι υπολογισμού, π.χ η Ideal στο site της σε καθοδηγεί για το μέγεθος του ποδηλάτου (απ' ότι θυμάμαι).
Ή μπορείς να πας σε ένα κατάστημα να δεις ποιο μέγεθος σου κάνει, κι ας μην αγοράσεις. π.χ στο cyclist (google it).
Και βάλε και τα μεταχειρισμένα στις επιλογές σου, γιατί όχι ένα μεταχειρισμένο Ideal; Θα ναι καλύτερο από καινούριο noname ή άγνωστης μάρκας.ρε παιδιά τα μεταχειρίσμενα είναι ακριβά. Τί στο καλό.
Όπως κ να έχει...
Πήραμε large κ μου ταιριάζει μια χαρά (ύψος 1.78), όπως κ της κοπέλας μου (1.70). μόνη παρατηρηση οτι μου φαινεται οτι σκυβω αρκετά να πιάνω το τιμόνι, αλλά προφανώς όλα έτσι είναι, από ότι παρατηρώ.1.78 large μέγεθος; Τώρα κατάλαβες γιατί σκύβεις πολύ;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα παρέλαβα το fitness απο το service. Ίσιωσαν το σταβωμενο ντεραγιέ που δεν με αφηνε να επιλεξω καποιες σχεσεις και προσθέσαμε ενα πιο δυνατο φως πισω, ενα πολυ μικρο καθρεπτακι το οποιο ομως πιανει στο πιρουνι και μαλλον δεν κανει τιποτα και... μπάρες (δεν ξέρω πως λέγονται ).Ακροτίμονα. Επίσης χρησιμεύουν πολύ να κουβαλάς με ευκολία τσάντες με ψώνια και είναι πολύ είναι πολύ καλοί αποσβετήρες πτώσεων του ποδήλατο (χωρίς τον αναβάτη φυσικά πάνω).
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παίδες ψάχνομαι για ποδήλατο... Κυρίως για μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και καμμιά εξόρμηση στην εξοχή που και που!Σχετικά οικονομικό... Προτάσεις; Ευχαριστώ πολύ...
Σου πουλαω το ποδηλατο μου στην προνομιακη τιμη των 500€ επειδη εισαι φιλος
Να σαι καλά!
-
τελικά αγόρασα σήμερα το
http://www.cube.eu/hardtail/comp-series ... ack-white/
στην προνομιακή τιμή των 750€ αντί για 800 -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
τελικά αγόρασα σήμερα τοhttp://www.cube.eu/hardtail/comp-series ... ack-white/
στην προνομιακή τιμή των 750€ αντί για 800Πολύ όμορφο φαίνεται. Με γειές.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
τελικά αγόρασα σήμερα το
http://www.cube.eu/hardtail/comp-series ... ack-white/
στην προνομιακή τιμή των 750€ αντί για 800Πολύ όμορφο φαίνεται. Με γειές.
Ευχαριστώ πολύ!
Δε με ενθουσίασε κ τόοοοοοσο σε σχέση με το 15 ετών Ideal Pro Rider που είχα , αλλά έπρεπε να πάρω κάποιο. Μου αρέσει που ξεκίνησα για μεταχειρισμένο καλό, πήγα σε καινούριο που αναγκαστικά κόστιζε γύρω στα 300€ ένα σοβαρό, στη συνέχεια πέρασα στην cube κ το φθηνότερο κόστιζε 500-600€ κ σήμερα πήγα να πάρω το 700€. Δεν το είχε αλλά στο τηλ μου είχαν πει πως το είχαν... οπότε επειδή έγινε αυτή η μ@λκί@ μου έκαναν έκπτωση στο επόμενο μοντέλο κ μου το έδωσαν 750€. Ιστορία μεγάλη!!! -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
για πείτε καμιά γνώμη
Όπως κ να έχει...
Πήραμε large κ μου ταιριάζει μια χαρά (ύψος 1.78), όπως κ της κοπέλας μου (1.70). μόνη παρατηρηση οτι μου φαινεται οτι σκυβω αρκετά να πιάνω το τιμόνι, αλλά προφανώς όλα έτσι είναι, από ότι παρατηρώ.1.78 large μέγεθος; Τώρα κατάλαβες γιατί σκύβεις πολύ;
όχι
ρε το medium μου φαινοταν μικρο κ στο ματι αλλά κ όταν ανέβαινα πάνω. το τιμονι μου φαινοταν πολυ κοντά στο σώμα μου κ μου εδινε μια ακόμα πιο αφύσικη στάση
και στα δυο μαγαζια που πηγα, για large με κόψαν
σημερα εφτιαχνα το καρτ, πέρασε η ώρα κ δεν έκανα ποδηλατο κ μου κακοφάνηκε
να σας πω την αλήθεια, δε περίμενα ότι θα κολησω έτσι με το ποδήλατο!!! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
για πείτε καμιά γνώμη
Όπως κ να έχει...
όχι
ρε το medium μου φαινοταν μικρο κ στο ματι αλλά κ όταν ανέβαινα πάνω. το τιμονι μου φαινοταν πολυ κοντά στο σώμα μου κ μου εδινε μια ακόμα πιο αφύσικη στάση
και στα δυο μαγαζια που πηγα, για large με κόψαν
σημερα εφτιαχνα το καρτ, πέρασε η ώρα κ δεν έκανα ποδηλατο κ μου κακοφάνηκε
να σας πω την αλήθεια, δε περίμενα ότι θα κολησω έτσι με το ποδήλατο!!!Δεν ξέρω μπορεί να είναι στα μέτρα σου, εγώ με ύψος 1.85 σε large ideal mtb πολλές φορές θα ήθελα ένα κλικ παρακάτω στο μέγεθος.
Πάντως στις περισσότερες μάρκες αν ψάξεις για το ύψος σου το medium προτείνουν, αλλά να σου κάνει το μεγάλο εσυ ξέρεις.
Όσο για το να κόλλησες ή όχι με το ποδήλατο, θέλει χρόνο ακόμα να το καταλάβεις.
Θα περάσει από πολλά στάδια η σχέση σου με το ποδήλατο πριν παγιωθεί κάπου. Σαν πραγματιική σχέση ένα πράγμα. -
Χτες μετά από πολύ καιρό ξαναπήγα στο Freeday. Πάρα πολλά ποδήλατα στον δρόμο (as in πάνω από 1000 ). Διαδρομή για εμένα Ελληνικό - Π. Φάληρο για να συναντήσω κάποιους φίλους- Θησείο - Βάρκιζα - Ελληνικό. 45 χιλιόμετρα σε σχέση με τα 26 που κάνω συνήθως μόνος μου, αλλά απείρως πιο ξεκούραστα γιατί οι ρυθμοί είναι χαλαροί.
Μου έκανε εντύπωση ότι το fitness είναι πολύ πιο γρήγορο στον δρόμο από την πλειοψηφία των ποδηλάτων που υπήρχαν, (με εξαίρεση κάποια κουρσάκια που κερνούσαν τσάγια για πλάκα) ακόμα και κάποιοι υπερπροπονημένοι φίλοι δυσκολευόντουσαν να ακολουθήσουν όταν ανοίγαμε. Έχει εκρηκτικότητα το Lapierre, αλλά όταν είμαι μόνος μου με τα αυτοκίνητα δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Πάντως ο περισσότερος κόσμος δεν πηγαίνει για να βγάλει προπόνηση και χιλιόμετρα, αλλά για να κάνει μια χαλαρή βόλτα. Όχι ότι είναι κακό αυτό, φυσικά.
-
Τα freeday είναι αυτά που πάνε ποδήλατα συνοδεία μπάτσων από Θησείο-Χολαργό-Βριλήσσια κλπ; Πολύ καλή φάση ειδικά το βράδυ αν και θέλει παραπάνω προσοχή.
ακόμα και κάποιοι υπερπροπονημένοι φίλοι δυσκολευόντουσαν να ακολουθήσουν όταν ανοίγαμε
Να δω -ελέω ΔΝΤ- να πιάνουμε κουβέντα στο φόρουμ για κόντρες ανάμεσα σε ποδήλατα και να πλακώνονται οι Lapieristi με τους BMXίστι για το ποιό ποδήλατο έχει καλύτερη σέλα και τι στον κόσμο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τα freeday είναι αυτά που πάνε ποδήλατα συνοδεία μπάτσων από Θησείο-Χολαργό-Βριλήσσια κλπ; Πολύ καλή φάση ειδικά το βράδυ αν και θέλει παραπάνω προσοχή.ακόμα και κάποιοι υπερπροπονημένοι φίλοι δυσκολευόντουσαν να ακολουθήσουν όταν ανοίγαμε
Να δω -ελέω ΔΝΤ- να πιάνουμε κουβέντα στο φόρουμ για κόντρες ανάμεσα σε ποδήλατα και να πλακώνονται οι Lapieristi με τους BMXίστι για το ποιό ποδήλατο έχει καλύτερη σέλα και τι στον κόσμο...
Και κατά πόσο το 24άρι Shimano είναι καλύτερο του ανταγωνισμού...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χτες μετά από πολύ καιρό ξαναπήγα στο Freeday. Πάρα πολλά ποδήλατα στον δρόμο (as in πάνω από 1000 ). Διαδρομή για εμένα Ελληνικό - Π. Φάληρο για να συναντήσω κάποιους φίλους- Θησείο - Βάρκιζα - Ελληνικό. 45 χιλιόμετρα σε σχέση με τα 26 που κάνω συνήθως μόνος μου, αλλά απείρως πιο ξεκούραστα γιατί οι ρυθμοί είναι χαλαροί.Μου έκανε εντύπωση ότι το fitness είναι πολύ πιο γρήγορο στον δρόμο από την πλειοψηφία των ποδηλάτων που υπήρχαν, (με εξαίρεση κάποια κουρσάκια που κερνούσαν τσάγια για πλάκα) ακόμα και κάποιοι υπερπροπονημένοι φίλοι δυσκολευόντουσαν να ακολουθήσουν όταν ανοίγαμε. Έχει εκρηκτικότητα το Lapierre, αλλά όταν είμαι μόνος μου με τα αυτοκίνητα δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Πάντως ο περισσότερος κόσμος δεν πηγαίνει για να βγάλει προπόνηση και χιλιόμετρα, αλλά για να κάνει μια χαλαρή βόλτα. Όχι ότι είναι κακό αυτό, φυσικά.
Ήμουν αδιάφορος προς ψιλοθετικά διακείμενος με το freeday, μέχρι που την περασμένη Παρασκευή χρειάστηκε να ανέβω επειγόντως για ζήτημα ζωής-θανάτου στο ΚΑΤ στο Μαρούσι, και η άνοδος της Κηφισίας ήταν μπλοκαρισμένη σε μήκος χιλιομέτρων από μερικές χιλιάδες ποδήλατα...
-
-
Έχω να κάνω ποδήλατο περί την 20ετία κι από τότε έχω και καμμιά ...30άρα παραπανίσια κιλά !
Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάτι για τη φυσική μου κατάσταση (πριν με βρει κανένα κακό) και το ποδήλατο είναι ένα μέσο (και) γυμναστικής, τ' οποίο ΠΟΤΕ δεν βαριόμουν ... Βασική απορία: πώς να το προσεγγίσω εξ' αρχής σωστά και πώς περίπου να το χρησιμοποιώ για να δω κάποιο αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή, όπως φιλοδοξώ ) ;;Επίσης, αν θέλετε πείτε μου καμμιά άποψη για τα παρακάτω IDEAL:
EZIGO 2010 στην κατηγορία trekking (κατά την εταιρεία), που κοστίζει 370 € σε ποδηλατάδικο της γειτονιάς μου:
Strobe 2011, mountain με V-brakes, στα ίδια περίπου χρήματα, αλλά υπάρχουν μόνο ένα-δυο κομμάτια, καθώς έχει σταματήσει η παραγωγή για φέτος (έτσι μου είπε ο μαγαζάτορας ), ενώ έχει ΚΑΙ ζήτηση
και τέλος το οικονομικότερο Freeder 2011 (περί τα 290 €), για τ' οποίο ισχύει ό,τι και για το από πάνω...
Ποιο υποψιάζεστε, πως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή μου ...; -
Τα ideal είναι πολύ καλά ποδήλατα. Έχω ένα 15 χρόνια κ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πέρα από την αλυσίδα που διόρθωσα μία φορά, τίποτα δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω. Ούτε τα τακάκια του αν θυμάμαι καλά. Και εδώ στη Γερμανία ideal θα αγόραζα, αλλά τελικά είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο κ πήρα το cube που έβαλα παραπάνω. Θα σου πρότεινα αν μπορείς να μην πας κατευθείαν στο entry level, ειδικά αν είσαι μερακλής κ σου αρέσει το ποδήλατο. Πάρε το 2ο ή το 3ο στη σειρά μοντέλο.
Τα ideal έχουν πολύ καλά περιφερειακά συστήματα σε σχέση με τα χρήματά τους. Πάρε κάποιο μοντέλο που να μπορεί να σε ικανοποιεί ακόμη κ αν αργότερα θέλεις το κάτι παραπάνω. Από την άλλη αν το κλειδώνεις έξω, πρόσεχε γιατί ίσως κλαπεί κ λυπάσαι τα χρήματά σου. Το μόνο που θα σου έλεγα να αποφύγεις είναι τα μηχανικά δισκόφρενα κ το να μην κλειδώνει το πιρούνι μπορστά αν πάρεις ποδήλατο με ανάρτηση στο πιρούνι.
-
Πέτρο καλά λασπώματα
-
Εγω με το μηχανικο δισκοφρενο μπροστα δεν εχω κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πέτρο καλά λασπώματαthanks θανάση!
ήδη σήμερα ξεκίνησα βόλτα μετά από 6 μήνες απραξίας... μπορώ να πω ότι έβγαλα δεν έβγαλα 10 χλμ...στόχος να φτάσω τα 30 όπως παλιά κ να τα ανεβάσω με τον καιρό. Υπάρχουν πολύ όμορφες διαδρομές εδώ γύρω, ειδικά εδώ που δεν είμαστε καθαρά πόλη αλλά προάστιο...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εγω με το μηχανικο δισκοφρενο μπροστα δεν εχω κανενα προβλημα.είναι διαφορετική η απόκριση, όπως κ στο μηχανικό πιρούνι σε σχέση με το υδραυλικό. μάλιστα σε οποιοδήποτε μαγαζί πήγα, δεν είδα ούτε ένα μηχανικό δισκόφρενο... σε ερώτηση μου είπαν πως τα έχουν βγάλει οι ίδιοι από τη γκάμα τόσο των ποδηλάτων όσο κ των ανταλλακτικών τους.
Η ζωή...ποδήλατο!