-
50 USD πρόστιμο σε ποδηλάτη στη Νέα Υόρκη, γιατί βρισκόταν εκτός του ποδηλατοδρόμου. Και αν η λωρίδα για τα ποδήλατα έχει εμπόδια; Τότε...
Youtube Video -
Χαχαχα που να ρθει ελλάδα...
-
-
Σύντομο overview: To ποδήλατο είναι πολύ ξεκούραστο. Το 52/20 σε 28άρη τροχό για τα γούστα μου είναι μπερεκέτι σε συνδυασμό με την όχι καμπουριαστή θέση οδήγησης.
Το single speed δεν το αλλάζω. Με τον απλό μηχανισμό του, είναι πολύ στιβαρό, δεν ακούγονται εκνευριστικοί θόρυβοι από τις αλυσίδες κτλ. Στις ανηφορές ορθοπεταλιάζω για λίγο στην εκκίνηση και μετά οκ. Ίσως να μην ενδείκνυται για κάποιον που είναι απροπόνητος, αλλά μετά από 2 ώρες ποδηλασία (πιο πολύ σε ανοιχτό δρόμο) δεν μπορώ να πω πως είχα πρόβλημα.
Αν οδηγήσω fixed και μου αρέσει ίσως να πάω προς τα εκεί στο μακρινό μέλλον. Προς το παρόν το ποδηλατάκι είναι γκαύλα . Ειδικά για τα 120 ευρώ που στοίχισε. -
Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας. Το πήρα απόφαση μετά από καιρό ενδοιασμών να χτυπήσω κ εγώ ένα ποδηλατάκι για τις μετακινήσεις μου στην πόλη αλλά και αρκετό βουνό (έτσι το φαντάζομαι τουλάχιστον ελπίζω να μην το παρατήσω στην πορεία )
Έχω καταλήξει, σύμφωνα με το budget μου πάντα, στο pro rider της ideal. Το θέμα μου είναι αν αξίζει να πάω σε δίσκους ή v brakes. Η διαφορά στα χρήματα είναι σχεδόν αμελητέα (γύρω στα 30 ευρώ) αλλά εκτός της τιμής με προβληματίζει και το γεγονός ότι το δισκάτο σύμφωνα με την σελίδα της ideal έχει και λίγο κατώτερα περιφερειακά ( πεταλιέρα, 'συμπλέκτης' μπροστά) αν δεν κάνω λάθος. Χαζοδίλλημα, ξέρω , αλλά με προβληματίζει όσο να ναι .
Ποια είναι η γνώμη σας ? (Προτείνεται ελεύθερα αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο στον νου (κατηγορίας ΜΤΒ και μέχρι 450 ευρά)Εδώ είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα 2 ποδήλατα:
http://www.idealbikes.net/?section=2146 ... d1494=2166
http://www.idealbikes.net/?section=2146 ... d1494=2162 -
Θέλω να αλλάξω σαμπρέλα στο ποδήλατο μου, το οποίο έχει λάστιχα 26χ1.95. Στα μαγαζιά που κοίταξα βρίσκω μόνο σαμπρέλα 26χ1.75. Θα υπάρχει πρόβλημα να βάλω τέτοια σαμπρέλα με τα λάστιχα που έχω;
Ευχαριστώ
-
Νομιζω δεν υπαρχει.. εκανα το ιδιο την προηγουμενη βδομαδα απλα δεν θυμαμαι αν ηταν τα ιδια νουμερα.. αυτα πρεπει να ειναι.. Οταν γυρισω αν θελεις το βλεπω..
Εγω μαλιστα εκανα λαθος την πηγα πισω και μου εδωσε αλλη:)
Sent from my GT540 using Tapatalk -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Νομιζω δεν υπαρχει.. εκανα το ιδιο την προηγουμενη βδομαδα απλα δεν θυμαμαι αν ηταν τα ιδια νουμερα.. αυτα πρεπει να ειναι.. Οταν γυρισω αν θελεις το βλεπω..
Εγω μαλιστα εκανα λαθος την πηγα πισω και μου εδωσε αλλη:)
Sent from my GT540 using TapatalkΑν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ.
Θα δοκίμαζα με την μικρότερη απλά βαριέμαι το βάλε-βγάλε μίας και είναι ο πίσω τροχός, οπότε θέλω να το κάνω μια και καλή.
-
Τελος της εβδομαδας θα ειμαι σπιτι να το δω..
Και μενα ο πισω ηταν.. Δεν χρειαζεται βαλε-βγαλε.. ξετυλιξε την παλια και την καινουργια και βαλτες διπλα διπλα.. αν ειναι μικροτερη σε μηκος τοτε δεν κανει!Sent from my GT540 using Tapatalk
-
-
Στο freeday προχτες αισθάνθηκα τη διαφορά της κουρσας με το trekking. Εκανα πενταλιες για να ειμαι δίπλα τους όταν αυτή απλά κάνανε μία στις 4 και μετά κενό...
Ρολαρανε καταπληκτικά χωρία τριβες -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας. Το πήρα απόφαση μετά από καιρό ενδοιασμών να χτυπήσω κ εγώ ένα ποδηλατάκι για τις μετακινήσεις μου στην πόλη αλλά και αρκετό βουνό (έτσι το φαντάζομαι τουλάχιστον ελπίζω να μην το παρατήσω στην πορεία )
Έχω καταλήξει, σύμφωνα με το budget μου πάντα, στο pro rider της ideal. Το θέμα μου είναι αν αξίζει να πάω σε δίσκους ή v brakes. Η διαφορά στα χρήματα είναι σχεδόν αμελητέα (γύρω στα 30 ευρώ) αλλά εκτός της τιμής με προβληματίζει και το γεγονός ότι το δισκάτο σύμφωνα με την σελίδα της ideal έχει και λίγο κατώτερα περιφερειακά ( πεταλιέρα, 'συμπλέκτης' μπροστά) αν δεν κάνω λάθος. Χαζοδίλλημα, ξέρω , αλλά με προβληματίζει όσο να ναι .
Ποια είναι η γνώμη σας ? (Προτείνεται ελεύθερα αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο στον νου (κατηγορίας ΜΤΒ και μέχρι 450 ευρά)Εδώ είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα 2 ποδήλατα:
http://www.idealbikes.net/?section=2146 ... d1494=2166
http://www.idealbikes.net/?section=2146 ... d1494=2162Και τα 2 είναι πολύ καλά ποδήλατα, οι διαφορές τους είναι οριακές.
Για τα φρένα έχει γίνει συζήτηση στις προηγούμενες σελίδες. Αν το 'αρκετό βουνό' που αναφέρεις περιλαμβάνει και διαδρομές με πολλή λάσπη αν σκοπεύεις να κάνεις συχνές βόλτες με βροχή, τα δισκόφρενα είναι πιο αξιόπιστα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα.Γιατί είναι καλύτερα? Οκ, το να πεις 'δεν έχουν καμιά διαφορά' το αντιλαμβάνομαι, αλλά που έγκειται η διαφορά που κάνει τα v-brakes καλύτερα (και όχι απλώς ισάξια) από τα μηχανικά δισκόφρενα?
-
Και τα 2 είναι πολύ καλά ποδήλατα, οι διαφορές τους είναι οριακές.
Για τα φρένα έχει γίνει συζήτηση στις προηγούμενες σελίδες. Αν το 'αρκετό βουνό' που αναφέρεις περιλαμβάνει και διαδρομές με πολλή λάσπη αν σκοπεύεις να κάνεις συχνές βόλτες με βροχή, τα δισκόφρενα είναι πιο αξιόπιστα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα.Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα δισκόφρενα πιο πολύ τα σκέφτομαι σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης σε υδραυλικά, να με βγάλουν από εξοδάκια σε ζάντες πχ.
Απ ότι καταλαβαίνω οι διαφορές σε περιφερειακά δεν είναι και τόσο τρανταχτές ώστε να με αποτρέψουν απ την αγορά του δισκάτου. Άρα το μόνο που μένει είναι να κατασταλάξω για το αν τα δισκόφρενα μου είναι όντως απαραίτητα ή όχι. Σωστά? -
SaligariMePodilato ,
η αναβάθμιση σε υδραυλικά πιο μετά όμως θα σου κοστίσει. Ενα αξιοπρεπές σετ κοστίζει €200 !!
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα.
Γιατί είναι καλύτερα? Οκ, το να πεις 'δεν έχουν καμιά διαφορά' το αντιλαμβάνομαι, αλλά που έγκειται η διαφορά που κάνει τα v-brakes καλύτερα (και όχι απλώς ισάξια) από τα μηχανικά δισκόφρενα?
Σε ideal hillmaster (νομίζω έχει τα ίδια ακριβώς μηχανικά της shimano) δεν πιάνουν δυνατά, όπως και να τα ρύθμισα. Είμαι βέβαια και 100 κιλά, ο γιος μου που το κυκλοφορεί (είναι 50 κιλά...) φρενάρει μια χαρά. Με τα v-brakes όμως δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Επίσης (το έχουμε ξανασυζητήσει) το βάρος είναι μεγαλύτερο, τα 2 ποδήλατα εδώ έχουν διαφορά σχεδόν μισό κιλό, γιατί να τα κουβαλάς αν δεν τα χρειάζεσαι; -
Αυτό με το βάρος είναι υπερατού. Τhanasi δεν θα κατέβεις σε αγώνες. Σιγά το πράγμα. Ισα ισα περισσότερη γυμναστική.
-
Ερωτηση!! Ενα μπροστινο πιρουνι με αναρτηση -αξιοπρεπες- για hillmaster 10ετιας ποσο περιπου θα μου κοστισει??
-
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα.
Γιατί είναι καλύτερα? Οκ, το να πεις 'δεν έχουν καμιά διαφορά' το αντιλαμβάνομαι, αλλά που έγκειται η διαφορά που κάνει τα v-brakes καλύτερα (και όχι απλώς ισάξια) από τα μηχανικά δισκόφρενα?
Σε ideal hillmaster (νομίζω έχει τα ίδια ακριβώς μηχανικά της shimano) δεν πιάνουν δυνατά, όπως και να τα ρύθμισα. Είμαι βέβαια και 100 κιλά, ο γιος μου που το κυκλοφορεί (είναι 50 κιλά...) φρενάρει μια χαρά. Με τα v-brakes όμως δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Επίσης (το έχουμε ξανασυζητήσει) το βάρος είναι μεγαλύτερο, τα 2 ποδήλατα εδώ έχουν διαφορά σχεδόν μισό κιλό, γιατί να τα κουβαλάς αν δεν τα χρειάζεσαι;Πάντως εμένα δεν θα με χάλαγε να είχα πίσω (αντί για v-brakes) το ίδιο μηχανικό δισκόφρενο που έχω και μπροστά. Μια χαρά φρενάρισμα μου δίνει, και δεν έχω προσέξει την παραμικρή υστέρηση.
Όσο για το βάρος, όπως λέει και ο elteo, σιγα τη διαφορά μισό κιλό πάνω ή κάτω. Εκτός και αν, όταν βγαίνεις για βόλτα, αφήνεις στο σπίτι κινητά, κλειδιά, αλυσίδες, τσαντάκια, παγούρια με νερό κλπ. για να μειώσεις το συνολικό βάρος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
SaligariMePodilato ,η αναβάθμιση σε υδραυλικά πιο μετά όμως θα σου κοστίσει. Ενα αξιοπρεπές σετ κοστίζει €200 !!
Ναι ρε συ το ξέρω.Απλά λέω τουλάχιστον να υπάρχουν οι τροχοί μην μπαίνω σε τζάμπα έξοδα. Μπορεί βέβαια να μην μου ρθει και ποτέ να τ αλλάξω αλλά ας βρίσκεται η 'βάση' κι αν είναι να γλιτώσω και τίποτα μπορεί να χτυπήσω κανά σετ μεταχειρο, τόσα ανεβαίνουν κατά καιρούς στο cyclist friends..
Η ζωή...ποδήλατο!