-
kyr80 είσαι τυχερός που έχεις και το χώρο κοντά σου και την παρέα.
Τώρα όμως μάλλον τσίμπησες το μικρόβιο.... ψάξε τώρα καλά καλά για το επόμενό σου ποδήλατο. -
kyr80 το ποδήλατο δεν είναι προτεραιότητα, μπορείς άνετα να κάνεις βόλτες και με αυτό που έχεις, δε φαντάζομαι όλοι στην παρέα να έχουν ποδήλατα >1.000€ και να αισθάνεσαι μειονεκτικά. Η κούραση έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που έχεις στα πόδια σου, σε κάθε βόλτα θα βελτιώνεται η κατάσταση.
Τα παπούτσια + πετάλια κάνουν διαφορά και αξίζουν, γυμνάζεσαι και πιό σωστά (δεν πατάς μόνο αλλά και τραβάς), θέλουν όμως προσοχή μέχρι να τα συνηθίσεις, ιδίως σε μονοπάτια. Επίσης χρειάζεσαι καλό κράνος, γάντια, γυαλιά, φόρμα και αδιάβροχο.Φυσικά αν δεις οτι γράφεις χιλιόμετρα στο βουνό αξίζει να ψάξεις και για ένα καλύτερο ποδήλατο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ποδήλατο Μαζεράτι ,για έχοντες 3.600 ευρά και κόμπλεξ επίδειξης. Και με μία ταχύτητα, για να σου βγαίνει η γλώσσα στην πρώτη ανηφόρα.Ψιλό εκτός τόπου το σχόλιο.
Κυρίως για τη γλώσσα και την ανηφόρα, ως μομφή για ..κουρσάκι. -
Γιατί? εγώ ένα που έχω με μία ταχύτητα με κουράζει πλέον και στο ίσιωμα. Δεν μιλάω για ανηφόρα, το έχω από έφηβος χρονών και με κούραζε και τότε.
-
Αν πιο πολύ μετράει για κάποιον το στυλ, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
Για παράδειγμα, μπορεί να αγοράσεις φιρμάτα παπούτσια με 1.000€ αλλά να μην μπορείς να πεπατήσεις άνετα, εννοείται φυσικά οτι δεν μπορείς να τρέξεις αφού δεν είναι αθλητικά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
kyr80 είσαι τυχερός που έχεις και το χώρο κοντά σου και την παρέα.
Τώρα όμως μάλλον τσίμπησες το μικρόβιο.... ψάξε τώρα καλά καλά για το επόμενό σου ποδήλατο.kyr80 το ποδήλατο δεν είναι προτεραιότητα, μπορείς άνετα να κάνεις βόλτες και με αυτό που έχεις, δε φαντάζομαι όλοι στην παρέα να έχουν ποδήλατα >1.000€ και να αισθάνεσαι μειονεκτικά. Η κούραση έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που έχεις στα πόδια σου, σε κάθε βόλτα θα βελτιώνεται η κατάσταση.
Τα παπούτσια + πετάλια κάνουν διαφορά και αξίζουν, γυμνάζεσαι και πιό σωστά (δεν πατάς μόνο αλλά και τραβάς), θέλουν όμως προσοχή μέχρι να τα συνηθίσεις, ιδίως σε μονοπάτια. Επίσης χρειάζεσαι καλό κράνος, γάντια, γυαλιά, φόρμα και αδιάβροχο.Φυσικά αν δεις οτι γράφεις χιλιόμετρα στο βουνό αξίζει να ψάξεις και για ένα καλύτερο ποδήλατο.
Βασικά ναι... Ολονών είναι άνω του 1000ρικου Αλλά μειονεκτηκά, δεν αισθάνομαι. Στα πελέ μου. Ποτέ δεν με απασχολούσε τι έχει ο δίπλα. Το θεωρώ μεγάλη .
Απλά δοκίμασα ένα από αυτά και είδα πραγματική διαφορά στην ευκολία. Και μου είπαν ότι και το δικό μου γίνεται. Αλλά αν είναι να αλλάξω τα μισά και βάλε περιφερειακά, και να μου βγει πιο ακριβό..... Καλύτερα να το σπρώξω στη γυναίκα, και να πάρω άλλο. Γάντια-κράνος είναι η άμεση αγορά. Μόλις σκέφτηκα τι θα γίνει αν πέσω, έκοψα ταχύτητα. Αν σκάσω σε καμιά πέτρα, σαν καρπούζι θα ανοίξει το κεφάλι μου.
thanks for the info -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Ποδήλατο Μαζεράτι ,για έχοντες 3.600 ευρά και κόμπλεξ επίδειξης. Και με μία ταχύτητα, για να σου βγαίνει η γλώσσα στην πρώτη ανηφόρα.
Ψιλό εκτός τόπου το σχόλιο.
Κυρίως για τη γλώσσα και την ανηφόρα, ως μομφή για ..κουρσάκι.Δεν είναι κουρσάκι, είναι φιξάκι! Ξεκίνησαν από τα βελοντρόμ, τώρα είναι η τελευταία μόδα στα ποδήλατα, και οι χαρντοκορίστες τα παίρνουν χωρίς φρένα και φρενάρουν πεταλάροντας ανάποδα. Στο δρόμο έχω δει μία φορά φιξάκι να φρενάρει έτσι και μου ήρθε να λυθώ στα γέλια. Ωστόσο μερικά που είναι ρετρό με μεταλλικό σκελετό και λαιμό παλαιού τύπου είναι απλά κουκλιά
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
...
Απλά δοκίμασα ένα από αυτά και είδα πραγματική διαφορά στην ευκολία. Και μου είπαν ότι και το δικό μου γίνεται. Αλλά αν είναι να αλλάξω τα μισά και βάλε περιφερειακά, και να μου βγει πιο ακριβό..... Καλύτερα να το σπρώξω στη γυναίκα, και να πάρω άλλο. Γάντια-κράνος είναι η άμεση αγορά. Μόλις σκέφτηκα τι θα γίνει αν πέσω, έκοψα ταχύτητα. Αν σκάσω σε καμιά πέτρα, σαν καρπούζι θα ανοίξει το κεφάλι μου.
thanks for the infoΑν μιλάς για τα πετάλια, νομίζω έχουν 40-50€ (και τουλάχιστον άλλα 100€ για τα παπούτσια) και ταιριάζουν σε όλα τα ποδήλατα, δηλαδή απλά τα βιδώνεις στο ποδήλατο που έχεις και αν αργότερα πάρεις άλλο ποδήλατο τα μεταφέρεις εκεί. Συνήθως τα καλά ποδήλατα πωλούνται χωρίς πετάλια ή με πολύ απλά πετάλια και τα αλλάζεις με όποια σε βολεύουν.
Νομίζω δεν χρειάζεται να αλλάξεις άλλα περιφερειακά για να κινείσαι αξιοπρεπώς. -
κυρ80 θέλω μια χάρη.
στο ποδήλατο σου τα ποτήρια στο λαιμό πρέπει να είναι fsa. έτσι φαίνεται τουλάχιστον απο το site.
μπορείς να δεις ποιο μοντέλο ακριβώς είναι? θα το λέει μάλλον στο πάνω ποτήρι στο κωνικό αποστάτη ή το ελαστικό χείλος που έχει. δεν είναι πολύ ευδιάκριτο αλλά πρέπει να το λέει. αν τα καταφέρεις ενημέρωσε μια. -
Στα ποτήρια πάνω δε γράφει κάτι. Στο εξάρτημα που τα ενώνει με το τιμόνι, έχει 2 κωδικούς. H908D από τη μια, ΕΝ-Μ από την άλλη.
Αν δω κάτι άλλο στο φως της ημέρας αύριο, θα σε πω. Αλλιώς -
βλέπεις που λέει 'pro seal technology' με λαστιχένια γράμματα?
απο την άλλη θα λέει το μοντέλο, αν το λέει. τσέκαρε με φως ημέρας και αν το δεις με λες.
ευχαριστώ που μπήκες ήδη μια φορά στο κόπο.επίσης, μια συμβουλή για αν αλλάξεις ποδήλατο. απο τη στιγμή που θα ανέβεις επίπεδο τα fs με τα ht επιπέδου έχουν πολύ μικρότερη διαφορά στη τιμή απο όσο νομίζεις. αξίζει να έχεις ανοικτό πεδίο αν και εφόσον το αποφασίσεις.
-
Το site γράφει αυτό
FSA 1-1/8' semi-integrated head set w/conical spacer -
Παιδες ωραιο το ποδηλατο, απο περσι το μαη που το ξαναεπιασα το χρησιμοποιω πολυ ακομα και το χειμωνα (ποιον?? ) αλλα η πολη κρυβει πολλες παγιδες ρε γμτ... Προσεχω οσο δεν παει αλλα σημερα την 'πατησα' εκει που δεν το περιμενα!!
Σε πεζοδρομο γεματο κολωνακια παω να περασω αναμεσα για να βγω. Ελα ομως που εχουν κανει ενα πεζουλακι 1εκατοσοτου ακριβως πριν απο αυτα, με αποτελεσμα να παρει μαζι του τη μπροστινη ροδα εκτοξευοντας εμενα απο την αντιθετη πλευρα!! αφου δεν εσκασα σε κανενα κολωνακι η στο διπλανο δεντρο παλι καλα που τη γλιτωσα με ενα πρησμενο γονατο απο τη μια και μια μελανιασμενη γαμπα απο την αλληΝα'στε καλα παιδες κ να προσεχετε!!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Παιδες ωραιο το ποδηλατο, απο περσι το μαη που το ξαναεπιασα το χρησιμοποιω πολυ ακομα και το χειμωνα (ποιον?? ) αλλα η πολη κρυβει πολλες παγιδες ρε γμτ... Προσεχω οσο δεν παει αλλα σημερα την 'πατησα' εκει που δεν το περιμενα!!
Σε πεζοδρομο γεματο κολωνακια παω να περασω αναμεσα για να βγω. Ελα ομως που εχουν κανει ενα πεζουλακι 1εκατοσοτου ακριβως πριν απο αυτα, με αποτελεσμα να παρει μαζι του τη μπροστινη ροδα εκτοξευοντας εμενα απο την αντιθετη πλευρα!! αφου δεν εσκασα σε κανενα κολωνακι η στο διπλανο δεντρο παλι καλα που τη γλιτωσα με ενα πρησμενο γονατο απο τη μια και μια μελανιασμενη γαμπα απο την αλληΝα'στε καλα παιδες κ να προσεχετε!!!
Κάτι παρομοιο πήγε να πάθει ο ξάδερφος, με τον οποίο κάνουμε παρέα ποδήλατο ως νέοι ποδηλάτες. Πήγε να ανέβει ένα πεζοδρόμιο, κόλλησε η μπροστινή ρόδα, και έκανε ένα μικρό τραμπολίνο λόγω του full suspension του. Είχε πολύ γέλιο.
Α ναι, και περαστικά σε σένα.
-
Το απόγευμα είχα πάει για ποδήλατο. Ξεκίνησα από Νέα Σμύρνη με έναν φίλο και φτάσαμε Γλυφάδα. Κάπου εκεί άρχισε να ψιχαλίζει και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Δυστυχώς, από το Παλαιό Φάληρο και μετά η ένταση της βροχής ανέβηκε και είχα την 'ευκαιρία' να διαπιστώσω τι σημαίνει άσφαλτος-γυαλί για τους οδηγούς δικύκλων. Έφαγα δύο 'σούπες', μία στην Ελευθερίου Βενιζέλου και μία στην Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη δύο φορές που χρειάστηκε να φρενάρω και να στρίψω ταυτόχρονα λίγο προς τα δεξιά. Ο πίσω τροχός δεν υπάκουε Οπότε από εδώ και πέρα θα κοιτάω καλύτερα την πρόβλεψη του καιρού πριν βγω για ποδήλατο.
-
βασικά διαφωνώ. εάν μου έλεγες οτι έχασες το μπροστινό ή οτι έπεσες πάνω σε κάποιον επειδή δεν έπιασαν τα φρένα θα έλεγα οκ, αλλά όταν χάνεις το πίσω είναι 99,9999% user error.
η βλακεία με τη βροχή είναι οτι τρώς όλο το σπρει και τη βρώμα του δρόμου που πετάνε τα αυτοκίνητα και ο τροχός σου.
έχει πλάκα όμως, ειδικά απο όταν βραχείς μέχρι το κόκκαλο και μετά, οπότε δεν σε νοιάζει και απολαμβάνεις μια διαφορετική εμπειρία. -
Στη βροχή ή στα γλιστερά, (πάντα όμως σε άσφαλτο, είμαι φλούφλης σπάνια πατάω χώμα) δοκίμασε να οδηγήσεις λίγο πιο ...φιλανδικά
Φρέναρε συνεχόμενα τον πίσω τροχό για να έχεις μία ομαλή επιβράδυνση και πάτα απότομα το μπροστά διακεκομμένα (σαν να πατάς φρένο σε αμάξι χωρίς ΑΒΣ). Το αποτέλεσμα? Έχεις πάντα μία ομαλή επιβράδυνση, χωρίς όμως να χάνεις πρόσφυσή μπροστά. Μπορεί να πετάξει λίγο την ουρίτσα του, αλλά αυτό γίνεται με ένα τρόπο απαλό που σε βοηθάει να κλείσεις την τροχία σου. Ας μην ξεχνάμε και το σοφό ρητό περί υπό/υπερστροφής
*
Oversteer is when the passenger is scared. Understeer is when the driver is scared...*Με λασπωτήρες και επιλέγοντας ερημικές διαδρομές η βροχή δεν είναι θέμα. Αυτό που είναι θέμα είναι το καθάρισμα μετά Απορώ με την υπομονή των μαουντενάδων με το καθάρισμα...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βασικά διαφωνώ. εάν μου έλεγες οτι έχασες το μπροστινό ή οτι έπεσες πάνω σε κάποιον επειδή δεν έπιασαν τα φρένα θα έλεγα οκ, αλλά όταν χάνεις το πίσω είναι 99,9999% user error.
η βλακεία με τη βροχή είναι οτι τρώς όλο το σπρει και τη βρώμα του δρόμου που πετάνε τα αυτοκίνητα και ο τροχός σου.
έχει πλάκα όμως, ειδικά απο όταν βραχείς μέχρι το κόκκαλο και μετά, οπότε δεν σε νοιάζει και απολαμβάνεις μια διαφορετική εμπειρία.Τωρα μου θύμισες χειμωνιάτικη ανάβαση Πεντέλης με βροχή και 4-5 βαθμούς όπου είχα κάνει τη σοφή κίνηση να φορέσω την 2.5άρα wetsuit που φοράω στις ρηχές καταδύσεις σε ζεστά νερά το καλοκαίρι, και δεν καταλάβαινα τίποτα από κρύο.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Απορώ με την υπομονή των μαουντενάδων με το καθάρισμα...Πιεστικό, σκούπισμα με πανί και λίπανση όπου χρειάζεται.
αλλά και
http://icycling.gr/index.php/iread/ekso ... akiera.php
-
Πάντως εδώ Αθήνα μας το χάλασε ο καιρός αυτό το σ/κ.
Η ζωή...ποδήλατο!