-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με την ποδηλασίαΈχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα ποδηλάτου? Επίσης θα ήθελα το ποδήλατο να είναι αρκετά μεγάλο και ανθεκτικό, καθώς είμαι αρκετά βαρύς και επιπλέον πρόκειται να φάει μεγάλη κακομεταχειριση (πεζοδρόμια, άλματα, λακούβες κτλ.)
Επίσης, ποιά χαρακτηριστικά να προτιμήσω? Να πάρω ποδήλατο με αναρτήσεις ή όχι? Απο ταχύτητες (μάρκες σαζμάν, αριθμός σχέσεων) τί παίζει? Τα δισκόφρενα αξίζουν?
εχω ενα αγωνιστικο motobecane. κατασκευασμενο στην γαλλια το εχω αρκετο καιρο και το χρησιμοποιω καθε μερα(γερμανια μενω και με αυτο παω στο πανεπιστημιο). χιονια βροχες λιακαδες και δεν εχω αλλαξει ουτε ενα τακακι!!!
-
'Ανασταίνω' το θέμα αυτό γιατί αυτήν την εβδομάδα θα αγοράσω ποδήλατο. Έχω κάνει ήδη μια μικρή έρευνα αγοράς και θα ήθελα και την άποψη όσων ασχολούνται με το αντικείμενο.
Ποδήλατο έχω να κάνω εδώ και 8-9 χρόνια (αποστάσεις -
Πες πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις, ποόσο ύψος έχεις καθώς και τι το θέλεις το ποδήλατο;[/img]
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19246
και
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19483Εντιτ:
Καί εγώ θά ήθελα να τα τσεκάρω μιάς και το σκέφτομαι και εγώ τό θέμα του ποδηλάτου,αλλά και τα δύο είναι Αθήνα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πες πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις, ποόσο ύψος έχεις καθώς και τι το θέλεις το ποδήλατο;[/img]Είμαι διατεθειμένος να δώσω το πολύ 400 ευρώ. Είμαι 1.94 και το ποδήλατο το θέλω γιατί πρέπει να ασχοληθώ με κάποια φυσική/αθλητική δραστηριότητα γιατί τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει πολύ καθισιό Όπως είπα και στο προηγούμενο post, θα το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο σε άσφαλτο και δευτερευόντως σε καλούς χωματοδρόμους. Δεν είμαι σε (φυσική) κατάσταση αυτή τη στιγμή να ανέβω τα κατσάβραχα σε βουνά και λαγκάδια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19246και
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19483Εντιτ:
Καί εγώ θά ήθελα να τα τσεκάρω μιάς και το σκέφτομαι και εγώ τό θέμα του ποδηλάτου,αλλά και τα δύο είναι Αθήνα.
Τις έχω δει τις αγγελίες, αλλά υπάρχουν δύο 'αλλά':
- Μη γνωρίζοντας πολλά από ποδήλατα είμαι επιφυλακτικός ως προς την αγορά μεταχειρισμένου. Πιθανότατα να μην μπορώ να καταλάβω πλήρως την κατάστασή του.
- Λόγω ύψους (1.94) το ποδήλατο του citastak δε μου κάνει. Υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και με το άλλο.
-
Με τέτοιο ύψος που έχεις είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις μεταχειρισμένο..
Αλλά και άν πάρεις καινούριο να προσέξεις να σου δώσουν το μέγεθος που σου ταιριάζει και όχι οτι έχουν stock... -
Λοκατζή το ποδήλατο μου σου είναι μικρό. Εσύ θέλεις extra large σε GT. Να προσέξεις τι θα σου πουλήσει ο πωλητής. Συνήθως δεν έχουν πολλά μεγαλα μεγέθη και προσπαθούν να σε βολέψουν με κατι μικρότερο.
Τα GT ειναι καλά ποδήλατα (σκελετοί). Το avalanche 3.0 για το οποίο ενδιαφέρεσαι, έχει φθηνά περιφερειακά που μετά από λίγα χιλιόμετρα θα τα αλλάξεις αν θέλεις να κάνεις κάτι καλύτερο. Πλέον έχοντας μια μικρή εμπειρία αν θα έπαιρνα Gt θα έπαιρνα οπωσδήποτε avalanche 2.0
Ta Ideal ειναι ελληνικά ποδήλατα ( μέτριοι σκελετοί φασόν από χώρες της ανατολής) αλλά στα ίδια χρήματα παίρνεις αρκετά καλύτερα περιφερειακά. Από Ideal θα σου πρότεινα το Hillmaster. Είναι full Deore ακόμα και στα κέντρα και ένα μέτριο Πηρούνι rst. Tο θεωρώ επίσης πολύ όμορφο. Μπορείς να βρεις στα 380 ευρώ το συγκεκριμένο ποδήλατο αλλά μοντέλο 2005 αν ψάξεις και είσαι τυχερός στο μέγεθος.
Μην ξεχάσεις να αποδεσμεύσεις ένα καλό ποσό για ρουχισμό, κράνος, γάντια, πολυεργαλείο, κοντεράκι. Ένα καλο σορτσάκι με σωστη επένδυση για ποπο και προστάτη θα κάνει πιο ξεκούραστες τις βόλτες και λιγότερο βασανιστικές.
Ότι άλλο θέλεις θα χαρώ να σε βοηθήσω. Καλή επιλογή και κάνε πολλά χιλιόμετρα να το ευχαριστηθείς.
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω στα είπα γιατι κατάλαβα οτι καποια στιγμη θα θελεις να μπεις σε χώμα. Αλλιώς πάμε σε καθαρό city bike (σκελετος mountain με 28άρες ρόδες, πιο στενό ελαστικό και πιο όρθια θέση οδήγησης) ή ακόμα και σε κούρσα (road bike) αλλά έχει αρκετά πιο εξειδικευμένη θέση οδήγησης για να ξεκινήσεις.
-
Πρόσφατα μετά από αποχή 13 ετών αποφάσισα να ξαναενεργοποιήσω ένα mountain bike που είχα. Του άλλαξα τα ελαστικά με ασφάλτινα σλικ, τακάκια και του λάδωσα την αλυσίδα. Σκουριές δεν είχε μιας και είναι σχεδόν ολόκληρο από αλουμίνιο (πραγματικά πανάλαφρο).
Είναι ένα Carrera με 21 ταχύτητες.
Ξεσκούριασα λίγο γιατί υπολογιστές, αυτοκίνητο και δουλειά με έκαναν πολύ 'μαλθακό'. Τώρα το καλοκαιράκι είναι πολύ όμορφα. Αν και θέλουν λίγο προσοχή οι κάφροι οδηγοί μηχανών και αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρόσφατα μετά από αποχή 13 ετών αποφάσισα να ξαναενεργοποιήσω ένα mountain bike που είχα. Του άλλαξα τα ελαστικά με ασφάλτινα σλικ, τακάκια και του λάδωσα την αλυσίδα. Σκουριές δεν είχε μιας και είναι σχεδόν ολόκληρο από αλουμίνιο (πραγματικά πανάλαφρο).Είναι ένα Carrera με 21 ταχύτητες.
Ξεσκούριασα λίγο γιατί υπολογιστές, αυτοκίνητο και δουλειά με έκαναν πολύ 'μαλθακό'. Τώρα το καλοκαιράκι είναι πολύ όμορφα. Αν και θέλουν λίγο προσοχή οι κάφροι οδηγοί μηχανών και αυτοκινήτων.
Να πηγαινεις εκει που δεν εχει πολλα αυτοκινητα. Κανενα δασικο σε κανα βουνό.
-
citastak
εννοείται ότι πάω σε τέτοιους δρόμους ...άλλωστε μέσα στην φύση είμαι αλλά μέχρι να πάω εκεί περνάω κανα 10λεπτο με τους κάφρους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρόσφατα μετά από αποχή 13 ετών αποφάσισα να ξαναενεργοποιήσω ένα mountain bike που είχα. Του άλλαξα τα ελαστικά με ασφάλτινα σλικ, τακάκια και του λάδωσα την αλυσίδα. Σκουριές δεν είχε μιας και είναι σχεδόν ολόκληρο από αλουμίνιο (πραγματικά πανάλαφρο).Είναι ένα Carrera με 21 ταχύτητες.
Ακριβώς οι λόγοι που αποφάσισα να αγοράσω ποδήλατο!!! Από τότε που εγκατέλειψα την φοιτητική ζωή (πριν 14 μήνες) με έχει 'φάει' το καθισιό. 8-9 ώρες την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή μόνο για τη δουλειά αρκούν
-
citastak,
ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν ήμουν σίγουρος ότι το ποδήλατο δε θα κλειστεί σε λίγο καιρό σε κάποια αποθήκη, θα πήγαινα για κάποιο καλύτερο (π.χ. Avalanche 2.0). Μακάρι να κολλήσω - όποιο κι αν πάρω - κι ας χάσω κάποια λεφτά αγοράζοντας καλύτερο σύντομα.
-
Λοκατζή νομίζω οτι θα βαλω τα μεγαλα μεσα για να σε πείσω... Κοίτα φωτό...
Μετά από ενα χρόνο προπόνησης καταφερα και ετρεξα τον πρώτο μου αγώνα. Δες φωτο απο τερματισμό και άλλα... I love Λάσπη...
Το χαμόγελο το βλέπεις; είναι μετά απο 43 δύσκολα αλλά λασπερά χιλιόμετρα, 2 τουμπίδια και κανα 2 κράμπες...
Εκκίνηση στο 'Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Νάουσσα 3-5 Πηγάδια'...
Θα καταλαβεις ποσο ομορφα ειναι οταν κανεις την πρώτη σου βολτα στο βουνο. Πως θα ξεχνιεσαι απο τα αγχη της εβδομάδας. Θα περιμενεις να ερθει το σ/κ για να οργώσεις τα βουνα...
ΣΕ ΕΠΕΙΣΑ????
-
ΣΕ ΕΠΕΙΣΑ????κοντεύεις να πείσεις εμένα
-
Το ποδήλατο αγοράσθηκε πριν 1-2 ώρες και είναι το Avalanche 3.0
citastak, πολύ καλή η προσπάθειά σου, αλλά λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο: εμένα. Έχω ένα ελάττωμα, βαριέμαι σχετικά γρήγορα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω αλλάξει 5-6 αθλήματα!
Ελπίζω με το ποδήλατο να κολλήσω για πολλά χρόνια. -
Μεγειά σου Λοκατζή!! Τι χρώμα είναι? Λιώστο, κάνε πολλά χιλιόμετρα!!!!!
-
Μεγειά σου Λοκατζή!! Τι χρώμα είναι? Λιώστο, κάνε πολλά χιλιόμετρα!!!!!Κόκκινο. Το απόγευμα θα γίνουν τα 'πρώτα βήματα'!
Υ.Γ.: Από τα πρώτα μέτρα που έκανα νοιώθω όπως όταν από το αμάξι των 11+ ετών πήρα το αμάξι των 4 ετών
-
Κρανος γαντια πολυεργαλειο τρομπα σαμπρελα.
-
citastak Τι βαθμό δυσκολίας είχε ο αγώνας που έτρεξες;
Πόσα χιλιόμετρα ήταν;Θα με ενδιέφερε και εμένα κάτι τέτοιο μιας και ασχολούμε με την ποδηλασία αρκετά χρόνια αλλά όχι εντατικά..Κάνω κάθε βδομάδα μια ,δύο φορές μια διαδρομή 10χμ...
Η πιο δύσκολη διαδρομή που έχω κάνει είναι η ανάβαση της πάρνηθας τον περασμένο χειμώνα με κούρσα..
Η ζωή...ποδήλατο!