-
Εγώ πήρα 54 σε off road trekking. Βέβαια εν γνώσει μου είναι σχετικά μεγάλο για τις αναλογίες μου (1,72 ύψος, 80cm καβάλο), αλλά με ρύθμιση σέλας-τιμονιού καβαλιέται χωρίς πρόβλημα. Το 54 πιστεύω πως είναι ιδανικό για ανάστημα 1,77-1,82. Για ανάστημα 1,70-1,75 λογικά είμαστε στο 50-51.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το 54 νουμερο μοιαζει μεγαλο για 1,80... μαλλον 51 χρειαζομαι ή 46κογιότ, στην ιστοσελίδες του κάθε μοντέλου της Ideal υπάρχει πάνω δεξιά μια επιλογή που λέει 'πίνακας ύψους αναβάτη'. Ρίχτου μια ματιά, σε γενικές γραμμές είναι εύστοχος, το γνωρίζω γιατί πολλοί φίλοι μου έχουν επιλέξει ποδήλατο με την βοηθεια αυτή και τους έπεσε 'γάντι', το ίδιο και εγώ. Όμως κοίτα κάθε μοντέλο ξεχωριστά γιατί οι σκελετοί δεν είναι ίδιοι.
Ένα παράδειγμα ταν m/b της Ιντεάλ από την κορυφή μέχρι το μοντέλο Boomax έχουν άλλη γεωμετρία σκελετού από τα m/b της εταιρείας που είναι σε πιο κάτω κλίμακα αξίας και τα νούμερα τους είναι διαφορετικά από το μοντέλο αυτό οπότε κάθε μοντέλο ψάξτο ξεχωριστά. -
Επίσης ένα καλό σύστημα μέτρησης από την εταιρεία Canyon, που τα ποδήλατα της πουλιούνται μόνο από το Ιντερνέτ οπότε δεν έχει ο πελάτης την δυνατότητα να τα δοκιμάσει σε κάποιο κατάστημα.
http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html
Αφορά βέβαια μόνο τα ποδήλατα της εταιρείας αλλά δίνει σε όλους μας μια εικόνα που κινούμαστε σε νούμερο ποδηλάτου.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το 54 νουμερο μοιαζει μεγαλο για 1,80... μαλλον 51 χρειαζομαι ή 46
κογιότ, στην ιστοσελίδες του κάθε μοντέλου της Ideal υπάρχει πάνω δεξιά μια επιλογή που λέει 'πίνακας ύψους αναβάτη'. Ρίχτου μια ματιά, σε γενικές γραμμές είναι εύστοχος, το γνωρίζω γιατί πολλοί φίλοι μου έχουν επιλέξει ποδήλατο με την βοηθεια αυτή και τους έπεσε 'γάντι', το ίδιο και εγώ. Όμως κοίτα κάθε μοντέλο ξεχωριστά γιατί οι σκελετοί δεν είναι ίδιοι.
Ένα παράδειγμα ταν m/b της Ιντεάλ από την κορυφή μέχρι το μοντέλο Boomax έχουν άλλη γεωμετρία σκελετού από τα m/b της εταιρείας που είναι σε πιο κάτω κλίμακα αξίας και τα νούμερα τους είναι διαφορετικά από το μοντέλο αυτό οπότε κάθε μοντέλο ψάξτο ξεχωριστά.Ο πίνακας είναι διαφορετικός τελικά
Ενώ μπορώ να πάρω megisto 54 δεν μπορώ να πάρω MTB
Γενικά κατάλαβαίνω ότι το 54 δεν είναι πολύ λάθος. Μάλλον ¨ΚΑΒΑΛΑ' πας στην Εκκλησιά (πρεπει να καβαλήσω). To σωστό φαίνεται πάντως 50αρι....
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
cmarin, ποιο πηρες τελικα;Ήθελα το gitane, αλλά τελικά δεν υπέκυψα αφού ήταν εκτός του badget μου αυτή την εποχή. Έτσι μου κράτησε ένα Megisto αλλά υπάρχει και ένα specialized που θέλω να δω και περιμένω specs.
Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά που έγραψα πιο πάνω εξαφανίστηκαν σε φίλους, μέσα σε 4-5 ώρες. Εγώ δεν είμαι Αθήνα και έτσι όσοι πήγαιναν από εκεί τα έπαιρναν αμέσως. -
http://www.runnermagazine.gr/html/ent/9 ... 161991.asp
θα πάτε.... εγω σκέφτομαι να πάω με τον μικρό (ανάλογα τις δουλειές)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
cmarin, ποιο πηρες τελικα;
Ήθελα το gitane, αλλά τελικά δεν υπέκυψα αφού ήταν εκτός του badget μου αυτή την εποχή. Έτσι μου κράτησε ένα Megisto αλλά υπάρχει και ένα specialized που θέλω να δω και περιμένω specs.
Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά που έγραψα πιο πάνω εξαφανίστηκαν σε φίλους, μέσα σε 4-5 ώρες. Εγώ δεν είμαι Αθήνα και έτσι όσοι πήγαιναν από εκεί τα έπαιρναν αμέσως.αν έχει καλά σπεκς το specialized με τα 1000.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το 54 νουμερο μοιαζει μεγαλο για 1,80... μαλλον 51 χρειαζομαι ή 46
κογιότ, στην ιστοσελίδες του κάθε μοντέλου της Ideal υπάρχει πάνω δεξιά μια επιλογή που λέει 'πίνακας ύψους αναβάτη'. Ρίχτου μια ματιά, σε γενικές γραμμές είναι εύστοχος, το γνωρίζω γιατί πολλοί φίλοι μου έχουν επιλέξει ποδήλατο με την βοηθεια αυτή και τους έπεσε 'γάντι', το ίδιο και εγώ. Όμως κοίτα κάθε μοντέλο ξεχωριστά γιατί οι σκελετοί δεν είναι ίδιοι.
Ένα παράδειγμα ταν m/b της Ιντεάλ από την κορυφή μέχρι το μοντέλο Boomax έχουν άλλη γεωμετρία σκελετού από τα m/b της εταιρείας που είναι σε πιο κάτω κλίμακα αξίας και τα νούμερα τους είναι διαφορετικά από το μοντέλο αυτό οπότε κάθε μοντέλο ψάξτο ξεχωριστά.Ο πίνακας είναι διαφορετικός τελικά
Ενώ μπορώ να πάρω megisto 54 δεν μπορώ να πάρω MTB
Γενικά κατάλαβαίνω ότι το 54 δεν είναι πολύ λάθος. Μάλλον ¨ΚΑΒΑΛΑ' πας στην Εκκλησιά (πρεπει να καβαλήσω). To σωστό φαίνεται πάντως 50αρι....
Σωστα , πρεπει να καβαλησεις , αλλα δες και εδω
http://www.ktm-bikes.at/en/service/rahmengroessen.php -
με κούφανες...
για trekking μου βγάζει 56!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
με κούφανες...για trekking μου βγάζει 56!
Κι έμενα, ίσως είναι μόνο για ΚΤΜ.
-
ΜΠορεί να μεγαλώσαμε από χτες....
-
Το ποδήλατο της γυναίκας (Clermont Monza), ήρθε με shifters Revo, κατηγορίας γιούχου, με τελίτσες αντί για νούμερα ταχυτήτων. Θέλω να τα αλλάξω είτε με κανονικούς Shimano Revo (RS-35 / RS-41), ή ακόμη καλύτερα με αυτάκια SL-TX30 ή SL-TX50. Θέλουν αλλαγή και τα ντεραγιέ σε SIS ή παίζει να δουλέψει με αυτά που έχει πάνω το ποδήλατο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.runnermagazine.gr/html/ent/991/ent.161991.aspθα πάτε.... εγω σκέφτομαι να πάω με τον μικρό (ανάλογα τις δουλειές)
Είχα πάει πέρυσι που είχε γίνει στο εκθεσιακό κοντά στο αεροδρόμιο. Είχα πάει και πρόπερσι.
Κάθε χρόνο και χειρότερα. Στην ουσία είναι μια διοργάνωση των του περιοδικού mbike συμφερόντων Μανιατόπουλου (Ideal, Scott, shimano κλπ) όπου την μερίδα του λέοντος έχουν οι εταιρείες συμφερόντων Μανιατόπουλου και λείπουν (τουλάχιστον πέρυσι) μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Trek, Specialized, Orbea κλπ. οπότε τζίφος.
Ειδικά φέτος γίνεται πολύ νωρίς (τα προηγούμενα χρόνια γινόταν τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου) και μου φαίνεται δύσκολο οι εταιρείες που θα πάρουν μέρος να διαθέτουν στο περίπτερο τους τα μοντέλα 2011 που σε γενικές γραμμές αυτή την εποχή παρουσιάζονται ή παρουσιάστηκαν.
Για εσάς που ζείτε στην Αθήνα πάντως αντί να πάτε για καφέ καλό είναι να πάτε να χαζέψετε αφού είδα ό,τι και η είσοδος είναι ελεύθερη (τα προηγούμενα χρόνια είχε εισιτήριο) -
Ο τίτλος του θέματος άλλαξε σε κάτι γενικότερο για τα ποδήλατα. Αγορές, ειδήσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις κλπ όλα εδώ.
-
Ωραίος τίτλος!
-
εμένα πάντως μου θυμίζει...ΔΝΤ.
-
ειδοποιήσεις δεν παίρνουμε από το φορουμμμμμ......
λόγω αλλαγής τίτλου ή κάτι άλλο -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ειδοποιήσεις δεν παίρνουμε από το φορουμμμμμ......
λόγω αλλαγής τίτλου ή κάτι άλλοKατι αλλο μαλλον που ειναι γνωστο ως προβλημα αλλα αγνωστο ως προς την λυση.Δοκιμασε να σβησεις και να ξαναβαλεις την ειδοποιηση,σε καποιους δουλεψε.
-
αυτό έκανα,,,
αλλά δε παίρνω ειδοποίηση για τίποτα...
εχω ξεχάσει πλεόν που είχα γραφτεί ως ρουφιάνος -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ο τίτλος του θέματος άλλαξε σε κάτι γενικότερο για τα ποδήλατα. Αγορές, ειδήσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις κλπ όλα εδώ.Προτεινω να μεταφερθει στα περι ΑΥΤΟκινησης, καθως ειναι το πλεον καταλληλο topic για αυτην την ενοτητα. Επισης εκει βρισκεται και το 'Χρησιμοποιειτε το ποδηλατο ως μεσο μεταφορας', το οποιο, μετα την αλλαγη του τιτλου του παροντος θεματος, μαλλον περιττευει.
Η ζωή...ποδήλατο!