-
Για να γινω πιο κατανοητος , το DHS ειδα οτι ειχε πιο χοντρες κολλησεις , πιο χοντρους συνδεσμους . π.χ
στο σημειο που συνδεεται το τιμονι με το πηρουνι στον λαιμο του ποδηλατου εκεινο το σημειο ( νομιζω οτι το λενε ποτηρι ) ηταν 1.5 φορα πιο χοντρο απο το ideal και γενικα στις γωνιες φαινοταν οτι ειναι πιο΄΄ δεμενο ΄΄ τωρα βεβαια επειδη ειμαι και σχετος με τα ποδηλατα μπορει να λεω και μπουρδες ......... -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Για να γινω πιο κατανοητος , το DHS ειδα οτι ειχε πιο χοντρες κολλησεις , πιο χοντρους συνδεσμους . π.χ
στο σημειο που συνδεεται το τιμονι με το πηρουνι στον λαιμο του ποδηλατου εκεινο το σημειο ( νομιζω οτι το λενε ποτηρι ) ηταν 1.5 φορα πιο χοντρο απο το ideal και γενικα στις γωνιες φαινοταν οτι ειναι πιο΄΄ δεμενο ΄΄ τωρα βεβαια επειδη ειμαι και σχετος με τα ποδηλατα μπορει να λεω και μπουρδες .........Ακριβώς, πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, συμφωνώ μαζί σου.
Όμως δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα. Γιατί πέραν των ορατών ενισχύσεων υπάρχει και το θέμα της εφαρμογής αυτών, αν έχουν υπολογιστεί καλά αυτές και αν τοποθετήθηκαν στο σωστό μέρος και κολλήθηκαν σωστά. Μπορεί δηλαδή να είναι εντυπωσιακό στο μάτι αλλά στην πράξη ένα άλλο ποδήλατο ακόμα και χωρίς αντίστοιχες ενισχύσεις να είναι το ίδιο ή και πιο γερό λόγω καλύτερης σχεδίασης, υλικών και κολλήσεων.
Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω γενικά και όχι για τα συγκεκριμένα ποδήλατα που αναφέρεις. Ο στόχος μου δεν είναι να μειώσω κάποιο αλλά να μας κάνει να ψάχνουμε πέραν της εξωτερικής εμφάνισης ή κάποιων εντυπωσιακών χαρακτηριστικών. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν ζητήσω να μου αλλάξουν πχ τα shifters στο Coaster 1, το κάνουν ή είναι fix? Μου κάτσανε στο μάτι τα ST-EF50 στο Universal του Carrefour και άμα δεν τα βάλω θα σκάω κάθε φορά που θα πήγαίνω εκεί για ψώνια και θα το βλέπω...
το Coaster 1 έχει 3χ7=21 ταχύτητες και το 2 3χ8=24. άρα άλλα γρανάζια πίσω και άλλες αλλαγές ταχυτήτων. δεν θα είναι φύγε εσύ έλα εσύ.
μην πειράζεις τίποτα, οτι αλλάξεις χρεώνεται. πάρε απο την αρχή αυτό που θες και μπορείς αλλιώς θα σου βγει ακριβότερο στη πορεία.
-
Έχει και ST-EF50 -7 R/L, βάζω αυτό. Αν είναι λογική η τιμή θα το αλλάξω, αν φεύγει πολύ πάω κατευθείαν για το Crossmo ή το Coaster 2...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε τι ακριβώς είναι πιό ανθεκτικό το MTB, αφού φοράνε ίδια εξαρτήματα?
αυτο που ειδα ....ειναι οτι το ....εχει πιο χοντους συνδεσμους , με μια πρωτη ματια που του έριξα φαινεται πιο ανθεκτικο
Ο όρος αντοχή αφορά κυρίως στην αντοχή του σκελετού που εξαρτάται από τη σχεδίαση, το υλικό, τις κολλήσεις, τις ενισχύσεις και βέβαια το έδαφος, το βάρος του αναβάτη και την αγριότητά του...
Τα εξαρτήματα δεν δυναμώνουν τον σκελετό. Η αντοχή (αλλά και βάρος, υλικό, τεχνολογία, αξιοπιστία κλπ) των εξαρτημάτων είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Συνήθως επιλέγονται εξαρτήματα ανάλογα του σκελετού και του γενικού προσανατολισμού.Μιλάμε για το αν αντέξει ο σκελετός για βάθος χρόνου 20 χρόνων ας πούμε? Πχ, Crossmo με Strobe της Ideal, πόσο πιό δυνατός να είναι ο δεύτερος? Υπάρχει περίπτωση κάποιος να διαλύσει έναν σκελετό Cross με 80% χρήση πόλης? Και να είμαστε όλη μέρα στα βουνά (οπότε κακώς διαλέξαμε το Cross) άντε και τον διέλυσα τον σκελετό, αλλά μέσα στην πόλη? Θα πάρεις ΜΤΒ που στο 80% της χρήσης του θα είναι χειρότερο από το 20% της χρήσης off-road του Cross? Μου θυμίζει λίγο το 'παίρνω SUV γιατί θέλω να αντέχει όταν ανεβαίνω στα πεζοδρόμια'...
-
Που φτιάχνεται?Τα Ballistic που είναι και Θεσσαλονικιώτικα βλέπω, τι λένε?
Τα Clermont φτιάχνονται στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο εργοστάσιο με Ballistic και κάποιες άλλες μάρκες.
Τα Clermont είναι σιδερένια και κυκλοφορούν και με επώνυμα περιφερειακά (shimano+αλουμίνια) ή όχι.
To δικό μου μπορεί κάποιος να το πάρει και με 120euro αλλά χωρίς shimano κλπ...κλπ...
Περισσότερα εδώ:
www.clermont.gr -
Merida Crossway 20-MD τελικά για μένα. Μου το αφήσανε όσο το Crossmo, οπότε δεν αντιστάθηκα και πολύ...
-
Merida Crossway 20-MD τελικά για μένα. Μου το αφήσανε όσο το Crossmo, οπότε δεν αντιστάθηκα και πολύ...Γιατί λέει LADY; γυναικείο μοντέλο είναι;
-
Μετά την κάθετο είναι το optional -Lady με τον χαμηλό λαιμό. Το δικό μου είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται στην φωτό, το αντρικό...
Υ.Γ. Το γυναικείο είναι κάτω δεξιά, εκεί που λέει additional models...
-
Merida Crossway 20-MD τελικά για μένα. Μου το αφήσανε όσο το Crossmo, οπότε δεν αντιστάθηκα και πολύ...Καλές βόλτες!
Ποια ήταν η τελική του τιμή? -
Εγώ έχω αυτό: http://www2.merida-bikes.com/el_INT/Bikes.Detail.207
Το χρησιμοποιώ εντατικά εδώ και 2 μήνες και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μου αρέσει πολύ. Έχει τρομερή δουλειά στον σκελετό, είναι ελαφρύ και πάει σαν τον άνεμο!
Τιμή δε γνωρίζω διότι ήταν δώρο!!!
-
http://www.bicyclestore.com.au/merida-s ... -bike.html
Απλός μια ενδεικτική τιμή.
-
Σήμερα χάζεψα λιγάκι ποδήλατα στο σούπερ μάρκετ Carrefour. Μηδέν υποστήριξη, τα περισσότερα χωρίς τιμές (τα ό,τι πάρεις 95 από 119 που είχαν ξεχωριστά δεν μετράνε), μερικά όχι προσεκτικά συναρμολογημένα (είμαι και ψείρας...), πουθενά ενημέρωση για μεγέθη, υλικό και τί έχει το καθένα.
Με τις νέες μου γνώσεις συνειδητοποιώ πλέον γιατί δύσκολα θα αγόραζα ποδήλατο από εκεί... Και βλέποντας εκεί διστακτικό υποψήφιο αγοραστή μάλλον τον αποθάρρυνα παρά τον βοήθησα δίνοντάς του περισσότερες πληροφορίες από όσες φανταζόταν ότι υπήρχαν (είδος, αναρτήσεις ή όχι, μεγέθη, Shimano).... τουλάχιστον τον έπεισα και δεν πήρε το μικρό ποδήλατο που του άρεσε ενώ ήταν δίμετρος.... με διπλή ανάρτηση και παχιά λάστιχα για καμιά βολτούλα στη γειτονιά.... -
Στα Carrefour δεν ειχε σημερα και εκπτωση στα ποδηλατα τους?
Πηγα το πρωι για ψωνια με την μητερα μου και ειχε μια μεγαλη ταμπελα για 20% εκπτωση... Δεν μπηκα καν στο κοπο να τα δω προσεκτικα γιατι ηταν πολυ λιγα κομματια και παρατημενα στην εισοδο... Φαινοταν οτι ηταν τα τελευταια και προσπαθουσαν να τα διωξουν...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Merida Crossway 20-MD τελικά για μένα. Μου το αφήσανε όσο το Crossmo, οπότε δεν αντιστάθηκα και πολύ...
Καλές βόλτες!
Ποια ήταν η τελική του τιμή?Από 440€ αν θυμάμαι καλά αρχική, το πήρα 330€ μαζί με κάμποσα δωράκια (κλειδαριά, σαμπρέλλα, κιτ επισκευής ελαστικού, κουδουνάκι, σταντ, τσαντάκι σέλας).
Το ποδήλατο πάει σφεντόνα στην άσφαλτο και απλά ικανοποιητικά στον χωματόδρομο. Οι Acera απλά κορυφή, αλλαγές χωρίς να χρειάζεται να ρίξεις ούτε βλέφαρο.
Την πρώτη μέρα πήγα να κάνω γρήγορα 5km και ψόφησα, την δεύτερη βρήκα τις ανάσες μου και έκανα 30km και ήθελα κι άλλο. Σήμερα έχει κενό γιατί πονάει ο πωπός από την σέλα, ξεσυνήθισε...
-
Καλές βόλτες!
Ποια ήταν η τελική του τιμή?Από 440€ αν θυμάμαι καλά αρχική, το πήρα 330€ μαζί με κάμποσα δωράκια (κλειδαριά, σαμπρέλλα, κιτ επισκευής ελαστικού, κουδουνάκι, σταντ, τσαντάκι σέλας).
Το ποδήλατο πάει σφεντόνα στην άσφαλτο και απλά ικανοποιητικά στον χωματόδρομο. Οι Acera απλά κορυφή, αλλαγές χωρίς να χρειάζεται να ρίξεις ούτε βλέφαρο.
Την πρώτη μέρα πήγα να κάνω γρήγορα 5km και ψόφησα, την δεύτερη βρήκα τις ανάσες μου και έκανα 30km και ήθελα κι άλλο. Σήμερα έχει κενό γιατί πονάει ο πωπός από την σέλα, ξεσυνήθισε...
οταν λες οτι στον χωματοδρομο παει ικανοποιητικά τι ακριβός ενοεις ?
-
Ότι απλά περπατάει στο πατημένο χώμα. Μόλις βρήκαμε λίγο πιό χαλαρό χώμα, το Kenda Kwest δεν βοηθούσε καθόλου, βυθιζόταν και παραπατούσα σαν μεθυσμένος. Το Clermont Monza της γυναίκας με το φαρδύτερο τρακτερωτό δεν χαμπάριαζε τίποτα.
Δεν το λέω βέβαια σαν μειονέκτημα, δεν περίμενα και τίποτα παραπάνω από Cross-trekking ποδήλατο, ούτε θα χαλάλιζα το αεράτο περπάτημα που έχει στην άσφαλτο για να έχω καλύτερη πρόσφυση μιά στις τόσες στο μαλακό χώμα. Στην άσφαλτο έκανες δυό πεταλιές και ρολάριζες 20 μέτρα και το mountain ήθελε συνέχεια πετάλι για να κρατήσει ίδια ταχύτητα δίπλα μου.
-
Θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί στις διαφορές μεταξύ mountain και cross trekking, trekking γιατί έχω μπερδευτεί. Εκτός από τα λάστιχα και πιο ενισχυμένο σκελετό για το mountain τι άλλο υπάρχει;;
-
Τα Cross-Trekkiing 28άρες ζάντες, πιό σφιχτό πηρούνι και συνήθως με μικρότερη διαδρομή (και δυνατότητα κλειδώματος), μακρύτερο σασμάν και ταχύτητες. Νομίζω. Κάτι σαν 80-20 άσφαλτο-χώμα.
Τα trekking επιπλέον σχάρες, φτερά, δυναμό, φώτα. Εκδρομικά...
-
Ευχαριστώ.
Η δυνατότητα κλειδώματος τι ακριβώς είναι; Καταργεί την κινητικότητα; Και γιατί να το θέλεις αυτό;
Γενικά οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες ή μόνο μερικές;
Δεν υπάρχουν διαφορές γεωμετρίας και τί ακριβώς κάνουν αυτές; Το μόνο που καταλαβαίνω από γεωμετρία μέχρι τώρα είναι ότι τα πιο άγρια ποδήλατα έχουν πιο όρθιο πηρούνι ενώ τα πιο δρομίσια πιο ξαπλωτό (μεγαλύτερη κάστερ) οπότε είναι πιο σταθερό αν πηγαίνεις χωρίς να κρατάς το τιμόνι!
Η ζωή...ποδήλατο!