-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αυτά τα αντισταθμιστικά ωφέλη (ΑΩ ή offset benefits) ποτέ δεν τα κατάλαβα.
Για να χρησιμοποιήσω την απλότητα των Αμερικανών (την οποία εκτιμώ αλλά όπως πάντα η υπερβολή δημιουργεί παρενέργειες) είναι δυνατόν να αγοράζεις κάτι με 100 δραχμές και ο άλλος μαζί με το προιόν να σου κάνει δώρο 110 δραχμές?
Εαν το βλεπεις απο την πλευρα της Ελλαδος, βεβαιως ειναι δυνατον. Απο την πλευρα τις Λοκιντ ομως, εχουν κερδος και αυτοι στο μακρον μελλον.
Προφανώς την 'μεταφορά τεχνογνωσίας' την κοστολογούν όπως θέλουν.
Βεβαιως. Τα Εφ16 μονο αυτοι τα ξερουν.
Γενικά πάντως, αγορά 1δις $ συνήθως δημιουργεί μερικές 100ντάδες θέσεις εργασίας για κάποια χρόνια, σημαντικό αλλά μικρής σημασίας σε σχέση με το μέγεθος του πακέτου.
Το ποσες θεσεις εργασιας διμηουργουν, εαν μιλας για τα offset credits εξαρταται απο τους Ελληνες. Το πως θα εκμεταλευτουν τα κρεντιτς.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Απο εκει και περα, περι αντισταθμιστικων οφεληματων που αναφερεις. Απο οσο γνωριζω, πολιτικη αυτης της κυβερνησης ειναι να ΜΗΝ ασχοληθουν με τετοιου ειδους ανταλλαγματα γιατι στο παρελθον ΔΕΝ απεδωσαν τα αναμενομενα. Αυτο το οποιο φαινεται να προτιμα η κυβερνηση ειναι η απευθειας αναθεση προμηθειων και οι καλυτερες τιμες αντι των ωφεληματων.
Το ποσο οφελος θα κερδισει η Ελλαδα απο τις προτασεις της Λοκιντ ειναι θεμα 100% Ελληνικο. Ειναι θεμα εκμεταλευσης. Μεταφορικα: Η Λοκιντ σου ανηγει ενα μεγαλο συρταρι απο εργαλεια. Το πως θα τα χρισημοποιησεις ειναι δικο σου θεμα. Αλλες χωρες το βρισκουν ευκαιρια, εαν η Ελλαδα δεν μπορεσε να οφεληθει στο παρελθον, ειναι θεμα Ελληνικο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Κατά τα άλλα, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ επένδυση δεν έχω δει τόσο εγώ, όσο κανένας άλλος που ξέρω. Και καλά να μην ξέρει ένας-δύο, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ;;
Πόσο μυστικά μπορεί να κρατηθούν μερικές δεκάδες ΔΙΣεκατομμύρια δολλάρια και να μην πάνε κάπου ως μίζα;;;Εδω δεν ειδες τα ποστ που εβαλα πιο πανω για να αποδηξω ενα μικρο μερος αυτων, πως θα δεις τις επενδυσεις.
Σοβαρα ομως, επηδει εγινε μια επενδυση 6 δις στην Ελλαδα σε διαρκεια 10 ετων νομιζεις οτι θα την 'δεις' εσυ? Σε ποιο τομεα εργαζεσαι που σου φενετε παραξενο οτι δεν την 'ειδες'?
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Κατά τα άλλα, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ επένδυση δεν έχω δει τόσο εγώ, όσο κανένας άλλος που ξέρω. Και καλά να μην ξέρει ένας-δύο, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ;;
Πόσο μυστικά μπορεί να κρατηθούν μερικές δεκάδες ΔΙΣεκατομμύρια δολλάρια και να μην πάνε κάπου ως μίζα;;; ?Με αλλα λογια, στο θεμα: Αμφιβαλεις οτι εγιναν οι επενδυσεις τυπου offset credit στο παρελθον, ή αμφιβαλεις οτι προταθηκαν, ή και τα δυο?
-
posting diarrhoea Gab?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
posting diarrhoea Gab? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Α, να σου πω εγώ:
το offset credit που μας το λέει ο gavriil1 σαν επτασφράγιστο μυστικό (μέχρι που έχει και όνομα στα Ελληνικά, σωστά είπες 'αντισταθμιστικά οφέλη') είναι κάτι τόσο δωρεάν όσο και το σχέδιο Marshall.
Πχ. ένα αντισταθμιστικό όφελος για την 'αγορά του αιώνα' της δεκαετίας του 80 γνώρισα και εγώ από κοντά: ένα ξεπερασμένο ακόμα και την εποχή που εγκαταστάθηκε mainframe Concurrent στο ΚΜΗ της ΠΑ.
Το οποίο παρασχέθηκε 'δωρεάν' μαζί με τα F16.
Και το οποίο έφαγε, στα ~10 χρόνια της υπηρεσίας του, δεκαπλάσια από την αξία 'καταλόγου' του σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ από τον εκπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα. Μαντέψτε που κατέληξαν τα χρήματα αυτά: εκτός από το ποσοστό των Ελλήνων αντιπροσώπων, πίσω στις ΗΠΑ
Οπως και στο σχέδιο Marshall: 'πακέτο' με τα λεφτά πήγαινε η υποχρέωση τα συμβόλαια να δοθούν σε Αμερικάνικες εταιρίες
There is no free lunch...
gavriil1, έχω και εγώ υπογράψει NDAs. Και αυτό που ξέρω είναι πως ούτε που διανοήθηκα να πω 'ξέρω αλλά δεν λέω διότι δεσμεύομαι από NDA'
Ας πούμε αν το Κογκρέσσο μας επιτρέπει να αγοράσουμε τα αεροπλάνα αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτά που παίρνει η USAF ή το Ισραήλ...
Νασο ξερεις τι σκεφτομαι οταν διαβαζω το παραπανω? Ειδικα απο σενα... Οτι αυτος ακριβως ο τροπος σκεψης ειναι αυτος που δεν 'αφηνει' την Ελλαδα να προχωρησει 'εμπρος' οσο γρηγορα οσο οι (χρηματοοικονομικα και οικονομικα) τοπ χωρες στον πλανητη. Ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης.
Εκτος του 'there is no such thing as free lunch'. Αυτο ειναι 100% σωστο. Ομως ολα τα αλλα που γραφεις, εκτος εαν δεν τα καταλαβα σωστα, ειναι αντιθετα του παραπανω ρητου (το οποιο ειναι ΗΠΑμερικανικο (ισως να εχει Εγγλεζικες ριζες, αλλα τελος παντων)).
Σας εδωσε μέινφρέιμ η Λοκιντ (ή η οποιαδηποτε ΗΠΑμερικανικη εταιρια) λογο οφσετ κρεντιτ. ΟΚ. Και θελει συντηρηση. Και θελει πληρωμη η συντηρηση. Και η πληρωμη παει στον αμερικανακι (οοπς σορρυ σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι ηλιθιος που μας επιασε τον κ@λ@ ως Ελληνες, αρα δεν ειναι αμερικανακι, αλλα αλλο θεμα αυτο).
ΟΚ και?
Οπως εγραψα πιο πανω, το πως θα εκμεταλευτει η Ελλαδα ενα εργαλειο που της δινουν, δωρεαν! (οκ εκτος της συντηρησης), ειναι θεμα της Ελλαδος! Αλλες χωρες θα σκεφτοντουσαν εξυπνα ισως και θα εβαζαν τον πατο τους στην καρεκλα και δεν θα πηγεναν για υπνο μεχρι να εβρισκαν τον πιο αποδοτικο τροπο χρισημοποιησης του μέινφρέιμ (που αλλιως δεν θα αγοραζαν ποτε εαν δεν ηταν για το παραπανω deal). Στην Ελλαδα, κλετε για 'ω! οι αμερικανοι παλι μας τον επιασαν με τα της συντηρησης' αντι να βλεπετε τα ωφελη ενος εργαλειου (κι ας εχει και κοστος συντηρησης).
Και πας και το κανεις και παραλληλισμο με το σχεδιο Μαρσαλ. Εαν εννοεις οτι τα χρηματα 'κλαπηκαν 'η πηγαν για τον εμφυλιο' οπως ειπε ο Κριεζα καποτε, τοτε η απαντηση μου σε αυτο ειναι η ιδια οπως και του Κριεζα. Φτενε οι ΗΠΑμερικανοι που δεν ανεθεσαν τα χρηματα απο σπιτι σε σπιτι και οχι η Ελληνικη 'ηγεσια' για ελληψη...'ηγετικης ικανοτητας'.
Τι να σου πω...
Και στο κατω κατω, τα οφσετ ειναι optional και μαλιστα ειναι κατι το οποιο η Ελλαδα διαλεγει απο τα πολλα που παρουσιαζοντε. Εαν δεν της αρεσει, ας διλξει αλλα άς μην τα παρει καν.
Τις εκλογες αγορας ενος οπλου εσεις τις κανετε, τις εκλογες οφσετ εσεις τις κανετε, στο τελος εμεις παλι φτεμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
gavriil1, έχω και εγώ υπογράψει NDAs. Και αυτό που ξέρω είναι πως ούτε που διανοήθηκα να πω 'ξέρω αλλά δεν λέω διότι δεσμεύομαι από NDA'
Ειπα εγω οτι εχω υπογραψει NDAs? Δεν εχω ιδεα τι πας να πεις με το παρπανω.
Ας πούμε αν το Κογκρέσσο μας επιτρέπει να αγοράσουμε τα αεροπλάνα αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτά που παίρνει η USAF ή το Ισραήλ...
Α! Αυτος ειναι ο καημος σου? Μηπως θες να σου φτιαξουμε και καλυτερο απο αυτα που εχουμε εδω? Και να στο δωσουμε και δωρεαν? Μηπως θες να κατσουμε να μας %^&*^% κιολας? Σαν να χρωστανε οι ΗΠΑ την Ελλαδα μιλας... Κι απο χθες...
Τι να σου πω ρε Nass..
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
παιδια ολα οσα λεγονται παραπανω ειναι ενα τελειωτο π@π@ριλικι,λες και τα αλλα μαχητικα θα ερχονταν χωρις αντισταθμιστικα οφελη.και ετσι λεει ο γαβριηλος. εγω μπορω να ισχυριστω οτι αυτα τα οφελη ειναι ενα τιποτα και ''δινονται'' για να δικαιολογηθει το υψηλο κοστος.
Και αυτο που σε κανει να 'μπορεις να ισχυριστεις' το παραπανω ειναι τι ακριβως?
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥΣ....ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ........ -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Νασο ξερεις τι σκεφτομαι οταν διαβαζω το παραπανω? Ειδικα απο σενα... Οτι αυτος ακριβως ο τροπος σκεψης ειναι αυτος που δεν 'αφηνει' την Ελλαδα να προχωρησει 'εμπρος' οσο γρηγορα οσο οι (χρηματοοικονομικα και οικονομικα) τοπ χωρες στον πλανητη. Ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης.Oχι ρε γαμωτο, μας στεναχωρας τωρα....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Νασο ξερεις τι σκεφτομαι οταν διαβαζω το παραπανω? Ειδικα απο σενα... Οτι αυτος ακριβως ο τροπος σκεψης ειναι αυτος που δεν 'αφηνει' την Ελλαδα να προχωρησει 'εμπρος' οσο γρηγορα οσο οι (χρηματοοικονομικα και οικονομικα) τοπ χωρες στον πλανητη. Ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης.
Oχι ρε γαμωτο, μας στεναχωρας τωρα....
Σορρυ
-
Σορρυ
No prob, μας αξιζει!! Ευτυχως που εχουμε και σενα να μας επισημαινεις τις αδυναμιες μας ωστε να μπορουμε να προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι. Ειμαστε πραγματικα ευγνωμονες!!
-
Όπως έχει ήδη ειπωθεί, oi αγορές τελικά είναι πολιτικές αποφάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο πέρνουμε ότι μας προσφέρουν και οι ικανότητες ελιγμών είναι περιορισμένες.Για τον μικρό αριθμό θέσεων εργασίας ευθύνεται τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η εμπλεκόμενη εταιρία, κυρίως πάντως η εμπλεκόμενη εταιρία.
Στα F16 για παράδειγμα φτιάχνουμε μόνο τις αποριπτόμενες δεξαμενές καυσίμου (σιγά τα ωά δηλαδή)-διορθώστε με αν κάνω λάθος-, στα Μιράζ τουλάχιστον φτιάχνουμε μια πτέρυγα ως αποκλειστικός προμηθευτής!Γενικά πάντως, περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούν τα Ευρωπαικά προγράμματα, και δεδομένου ότι είμαστε μέλη της Ε.Ε. πιστεύει κανείς ότι υπάρχει λόγος αγοράς Αμερικανικών οπλικών συστημάτων πέρα από το 'νταβατζιλίκι' των ΗΠΑ? Εγώ πάντως όχι.
...σαν να λέμε ότι η Μοντάνα εξοπλίζει την εθνοφρουρά της με Eurofighter.
-
posting diarrhoea Gab?Eννοεις post whoring?
Posting diarrhea δειχνει κακια και ανοιγεις το εαυτο σου σε αναλογες ειρωνικες απαντησεις.
Νικος
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Σορρυ
No prob, μας αξιζει!! Ευτυχως που εχουμε και σενα να μας επισημαινεις τις αδυναμιες μας ωστε να μπορουμε να προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι. Ειμαστε πραγματικα ευγνωμονες!!
Thank you!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
posting diarrhoea Gab?
Eννοεις post whoring?
Posting diarrhea δειχνει κακια και ανοιγεις το εαυτο σου σε αναλογες ειρωνικες απαντησεις.
Νικος
Έλα ρε Νίκο, μεγαλοποιείς τα πράγματα. Απλώς μετέφρασα (σε fluent βλαχο-αγγλικά) την ελληνική λέξη 'λογοδιάρροια' ( ), χωρίς ίχνος κακίας, σε διαβεβαιώ!
-
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω οτι η τιμή των gripen είναι γύρω στα 50 εκ.δολλάρια .Κάτω από αυτό το πρίσμα η τιμή των F16 φαίνεται λογική.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την ποιότητα του προϊόντος μερικών ελληνικών εταιριών ,δηλώνω (με πόνο) οτι αισθάνομαι ανακούφιση που δε συμμετέχουμε στην παραγωγή κάποιου σοβαρού εξαρτήματος.
-
posting diarrhoea Gab?
Eννοεις post whoring?
Νικος
Έλα ρε Νίκο, μεγαλοποιείς τα πράγματα. Απλώς μετέφρασα (σε fluent βλαχο-αγγλικά) την ελληνική λέξη 'λογοδιάρροια' ( ), χωρίς ίχνος κακίας, σε διαβεβαιώ!
Κανενα προβλημα. Απο εμενα.
Συγνωμη για το ασχετο.
-
Α, να σου πω εγώ:
το offset credit που μας το λέει ο gavriil1 σαν επτασφράγιστο μυστικό (μέχρι που έχει και όνομα στα Ελληνικά, σωστά είπες 'αντισταθμιστικά οφέλη') είναι κάτι τόσο δωρεάν όσο και το σχέδιο Marshall.
Πχ. ένα αντισταθμιστικό όφελος για την 'αγορά του αιώνα' της δεκαετίας του 80 γνώρισα και εγώ από κοντά: ένα ξεπερασμένο ακόμα και την εποχή που εγκαταστάθηκε mainframe Concurrent στο ΚΜΗ της ΠΑ.
Το οποίο παρασχέθηκε 'δωρεάν' μαζί με τα F16.
Και το οποίο έφαγε, στα ~10 χρόνια της υπηρεσίας του, δεκαπλάσια από την αξία 'καταλόγου' του σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ από τον εκπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα. Μαντέψτε που κατέληξαν τα χρήματα αυτά: εκτός από το ποσοστό των Ελλήνων αντιπροσώπων, πίσω στις ΗΠΑ
Οπως και στο σχέδιο Marshall: 'πακέτο' με τα λεφτά πήγαινε η υποχρέωση τα συμβόλαια να δοθούν σε Αμερικάνικες εταιρίες
There is no free lunch...
Εκτος του 'there is no such thing as free lunch'. Αυτο ειναι 100% σωστο. Ομως ολα τα αλλα που γραφεις, εκτος εαν δεν τα καταλαβα σωστα, ειναι αντιθετα του παραπανω ρητου (το οποιο ειναι ΗΠΑμερικανικο (ισως να εχει Εγγλεζικες ριζες, αλλα τελος παντων)).
Σ**ας εδωσε μέινφρέιμ η Λοκιντ **(ή η οποιαδηποτε ΗΠΑμερικανικη εταιρια) λογο οφσετ κρεντιτ. ΟΚ. Και θελει συντηρηση. Και θελει πληρωμη η συντηρηση. Και η πληρωμη παει στον αμερικανακι (οοπς σορρυ σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι ηλιθιος που μας επιασε τον κ@λ@ ως Ελληνες, αρα δεν ειναι αμερικανακι, αλλα αλλο θεμα αυτο).
ΟΚ και?
Οπως εγραψα πιο πανω, το πως θα εκμεταλευτει η Ελλαδα ενα εργαλειο που της δινουν, δωρεαν! (οκ εκτος της συντηρησης), ειναι θεμα της Ελλαδος! Αλλες χωρες θα σκεφτοντουσαν εξυπνα ισως και θα εβαζαν τον πατο τους στην καρεκλα και δεν θα πηγεναν για υπνο μεχρι να εβρισκαν τον πιο αποδοτικο τροπο χρισημοποιησης του μέινφρέιμ (που αλλιως δεν θα αγοραζαν ποτε εαν δεν ηταν για το παραπανω deal). Στην Ελλαδα, κλετε για 'ω! οι αμερικανοι παλι μας τον επιασαν με τα της συντηρησης' αντι να βλεπετε τα ωφελη ενος εργαλειου (κι ας εχει και κοστος συντηρησης).
Και πας και το κανεις και παραλληλισμο με το σχεδιο Μαρσαλ. Εαν εννοεις οτι τα χρηματα 'κλαπηκαν 'η πηγαν για τον εμφυλιο' οπως ειπε ο Κριεζα καποτε, τοτε η απαντηση μου σε αυτο ειναι η ιδια οπως και του Κριεζα. Φτενε οι ΗΠΑμερικανοι που δεν ανεθεσαν τα χρηματα απο σπιτι σε σπιτι και οχι η Ελληνικη 'ηγεσια' για ελληψη...'ηγετικης ικανοτητας'.
Τι να σου πω...
Και στο κατω κατω, τα οφσετ ειναι optional και μαλιστα ειναι κατι το οποιο η Ελλαδα διαλεγει απο τα πολλα που παρουσιαζοντε. Εαν δεν της αρεσει, ας διλξει αλλα άς μην τα παρει καν.
Τις εκλογες αγορας ενος οπλου εσεις τις κανετε, τις εκλογες οφσετ εσεις τις κανετε, στο τελος εμεις παλι φτεμε.
Η δεν καταλαβαίνεις, ή δεν θες να καταλάβεις ή δεν διάβασες προσεκτικά.
Πάντως από την απάντηση σου (There is no free lunch) προκύπτει ο τρόπος που σκέφτεσαι.-
Το θέμα Γαβριήλ είναι το 'ξεπερασμένο', ενω δεν θα έπρεπε να είναι, σύστημα. Οχι το ότι το έδωσαν υποτίθεται δωρεάν (γιατι σε αυτές τις περιπτώσεις, η εταιρεία ΠΑΝΤΑ υπολογίζει να πάρει τα χρήματά της μεσω της συντήρησης).
-
Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, η Ελλάδα είναι ΠΕΛΑΤΗΣ των ΗΠΑ, όχι τσιράκι. Αρα δεν μας κάνει χάρη η ΗΠΑ. Αγοράζουμε. Αρα, όπως ισχύει και στις ΗΠΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ το καλύτερο προϊόν στην καλύτερη τιμή. Καλύτερα τώρα?
Εκτός αν εννοείς ότι μας κάνουν χάρη που μας αφήνουν να πληρώσουμε μερικά δις για Αμερικανικά αεροπλάνα. Φτιάχνουν και άλλες χώρες αεροπλάνα! -
Το αν παίρνουμε χαμηλότερης αξίας προϊόντα από π.χ. το Ισραήλ ή την Τουρκία έχει να κάνει με την δυνατότητα να τα πάρουμε. Και αν δεν το ξέρεις, οι ΗΠΑ δεν δέχονται να μας πουλήσουν π.χ. F18. Γιατι?
-
3.κατι Δις Δολλαρια για 30 F16 Block 52!