-
koutsan
-
παιδια.. ας μην ειμαστε τοσο σιχασιαρηδες
δηλαδη 'νταξ μωρε.. και λιγο απλυτο να'ναι το ποτηρι τοσο μεγαλη ζημια νομιζεις πως θα παθεις;
ξερετε οταν ησασταν παιδακια τι εντομα και τι αλλα εχετε φαει γενικα;
εγω παρα πολλα..
οταν ημουν μικρος, ετρωγα χωμα απ'τις γλαστρες (δεν το θυμαμαι, αλλα μου το'χουν πει οι γονεις μου. με κυνηγουσαν βεβαια, αλλα εγω εκει)
ξερετε τι ψητα ποντικακια εχετε φαει σε σουβλατζιδικα;
εμμετο εχω κανει ελαχιστες φορες στη ζωη μου (θυμαμαι 3-4 σε ολη μου τη ζωη, απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου) ουτε καν δηλαδη, ποσο μαλλον για κατι σοβαρο.. -
To χειροτερο μου:να φερνω την κουπα/ποτηρι στο υψος των χειλιων και να μυριζει τσιγαριλα .Παει και το ροφημα αλλα και ο σερβιτορος απο εκει που ηρθαν.
-
Καλώς λοιπόν.
Έγώ έχω να ρωτήσω το εξής γιατί δεν ξέρω την απάντηση:
αν κάποιος έχει ηπατίτιδα και αυτό διαγνωστεί, η αρμόδια υπηρεσία υγείας (της Νομαρχίας ή της αγορανομίας ή δεν ξέρω τίνος φορέα) θα επιτρέψει στο άτομο αυτό να εργαστεί ασκώντας ένα από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα (σερβιτόρος, λατζέρης, μάγειρας κλπ);Ειδικά για την ηπατίτιδα Β και C τα πράγματα είναι όπως τα λέτε, μεταδίδεται πάνω-κάτω όπως το AIDS δηλαδή. Αλλά οι ηπατίτιδες A και D, με τις οποίες περιέργως δεν ασχολείστε, μεταδίδονται πολύ απλούστερα και ευκολότερα, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ και σε ταλαιπωρούν με διάφορους τρόπους για χρόνια, ίσως και για όλη σου τη ζωή.
Επίσης, καλύτερα να φας χώμα (χωρίς ακαθαρσίες ζώων ή φυτοφάρμακα εννοείται) παρά κρέας όχι καλά ψημένο ή αλλοιωμένα τρόφιμα ή λάδι τηγανισμένο 100 φορές ή να πιεις από ποτήρι που ήπιε τρίτος που μπορεί να κουβαλάει στο στόμα του από ιούς γρίπης έως σύφιλη.
Τέλος, ασθένειες μεταδοτικές που στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται συχνά, κάνουν θραύση σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Αυτό δεν έχει να κάνει με εθνοφυλετικούς διαχωρισμούς αλλά είναι η πραγματικότητα. Ειδικά η ηπατίτιδα E δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά εντοπίζεται σε πληθυσμούς του εξωτερικού. Αν κάποιος προτιμά να μην βλέπει την πραγματικότητα για λόγους πολιτικώς ορθής στάσης, δεν δικαιούται να απαιτεί το ίδιο και από τους άλλους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλώς λοιπόν.
Έγώ έχω να ρωτήσω το εξής γιατί δεν ξέρω την απάντηση:
αν κάποιος έχει ηπατίτιδα και αυτό διαγνωστεί, η αρμόδια υπηρεσία υγείας (της Νομαρχίας ή της αγορανομίας ή δεν ξέρω τίνος φορέα) θα επιτρέψει στο άτομο αυτό να εργαστεί ασκώντας ένα από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα (σερβιτόρος, λατζέρης, μάγειρας κλπ);Ειδικά για την ηπατίτιδα Β και C τα πράγματα είναι όπως τα λέτε, μεταδίδεται πάνω-κάτω όπως το AIDS δηλαδή. Αλλά οι ηπατίτιδες A και D, με τις οποίες περιέργως δεν ασχολείστε, μεταδίδονται πολύ απλούστερα και ευκολότερα, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ και σε ταλαιπωρούν με διάφορους τρόπους για χρόνια, ίσως και για όλη σου τη ζωή.
Επίσης, καλύτερα να φας χώμα (χωρίς ακαθαρσίες ζώων ή φυτοφάρμακα εννοείται) παρά κρέας όχι καλά ψημένο ή αλλοιωμένα τρόφιμα ή λάδι τηγανισμένο 100 φορές ή να πιεις από ποτήρι που ήπιε τρίτος που μπορεί να κουβαλάει στο στόμα του από ιούς γρίπης έως σύφιλη.
Τέλος, ασθένειες μεταδοτικές που στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται συχνά, κάνουν θραύση σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Αυτό δεν έχει να κάνει με εθνοφυλετικούς διαχωρισμούς αλλά είναι η πραγματικότητα. Ειδικά η ηπατίτιδα E δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά εντοπίζεται σε πληθυσμούς του εξωτερικού. Αν κάποιος προτιμά να μην βλέπει την πραγματικότητα για λόγους πολιτικώς ορθής στάσης, δεν δικαιούται να απαιτεί το ίδιο και από τους άλλους.
- Η απάντηση είναι ότι είναι προσωπικό δεδομένο και ο ασθενής έχει το δικαίωμα να μην το ανακοινώσει σε κανένα....Ο φορέας λοιπόν δεν πρέπει καν να το μάθει...Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία και φαντάζομαι σε όλη την Ευρώπη...
2)Η ηπατίτιδα Α αυτοθεραπεύεται χωρίς να προκαλεί χρόνια νόσο, πολύ συχνά δε δεν είναι απαραίτητη καν η νοσηλεία σε νοσοκομείο. Και η ηπατίτιδα Ε είναι ελαφρά νόσος και αυτοθεραπεύεται χωρίς να προκαλεί χρόνια ηπατίτιδα. Η φράση 'ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ και σε ταλαιπωρούν με διάφορους τρόπους για χρόνια, ίσως και για όλη σου τη ζωή' δεν είναι ορθή
3)Η μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας D γίνεται παρεντερικά δηλαδή με μολυσμένο αίμα και προϊόντα αίματος. (όπως δηλαδή και των άλλων και όχι ευκολότερα). Μετάδοση της λοίμωξης με τον ιό της ηπατίτιδας D μπορεί να γίνει μόνο σε ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β.
Δεν απαιτώ τίποτα από σένα...Είναι δικαίωμά σου να αποφεύγεις και τις χειραψίες και ό,τι άλλο σου αρέσει...Μόνο που τα περί ηπατίτιδας που έγραψες και τους ενδεχόμενους κινδύνους που ελλοχεύουν περιέχουν λάθη, κυρίως δε η εντύπωση που δημιουργήθηκε για τα άτομα που πάσχουν από ηπατίτιδα (Β και C οι οποίες είναι και οι πιο διαδεδομένες και επικίνδυνες)ότι μεταδίδουν την ασθένειά τους με την ανθρώπινη επαφή, σκεύη μαγειρικά κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο είναι 100% λανθασμένη...
Απλή ενημέρωση λοιπόν...Δεν απαιτώ ποτέ πράγματα που δεν μπορώ να επιβάλλω...
-
Όλες οι καφετέριες της Λάρισας στην Πλατεία Ταχυδρομείου έχουν μηδαμινό λόγο αξίας προς τιμή. Ε όχι και 3.70 ευρά για έναν καφέ και να'μαι φάτσα με το σκουπιδοντενεκέ! Να πάω στην Όστρια στους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά το καταλαβαίνω! Και λιγότερο στοιχίζει ο γκαϊφές και καλύτερο σέρβις έχει και έχω πιάτο όλα τα Χανιά!
Μια και είπα για Χανιά...
Η πολυδιαφημισμένη 'Κουκουβάγια' κάτω από τους Τάφους των Βενιζέλων έχει χαλάσει ΠΑΡΑ πολύ. Ναι μεν, διατηρεί καλή ποιότητα γλυκών, αλλά:
- Έχει τσιμπήσει τις τιμές
- Είναι τίγκα στα πιτσιρίκια και μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο πονάει το κεφάλι σου από τη βαβούρα
- Έχει ρίξει πολύ τα στάνταρντς σε ό,τι αφορά την καθαριότητα
- Η εξυπηρέτηση είναι - πλέον - ό,τι να'ναι.
Επίσης, αποφύγετε τις τουριστικές ταβέρνες στο Παλιό Λιμάνι (αυτές που είναι μεταξύ 'Δωδώνης' και 'Sante', όπως πάτε δυτικά προς το φρούριο Φιρκά. Γενικώς, όπου βλέπετε αυτές τις ανέραστες 'θηλυκές' ξανθόψειρες με τ'άσπρα πουκάμισα και το σηματάκι του γερμανοδανεζοβρετανοδενξερωκιεγώτι τουριστικού πρακτορείου να σαλαγάνε τους ταλαίπωρους τουρίστες, ΜΑΚΡΙΑ. Τα μαγαζιά αυτά είναι τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ σ'αυτήν την πόλη. Και ΣΦΑΖΟΥΝ από τιμές.
-
Ο πρόεδρος της Ιατρονομικής Εταιρείας κ. Χάρης Πολίτης διευκρινίζει ότι είναι θεμιτό να υποβάλλεται σε ιατρική εξέταση ο εργαζόμενος για θέματα που αφορούν αερογενώς μεταδιδόμενες νόσους ή επαγγελματικές ασθένειες (π.χ. εξέταση για συγγενείς καρδιοπάθειες σε μπασκετμπολίστα ή για κήλη σε έναν λιμενεργάτη που καλείται να σηκώσει βάρη κ.ά.). **«Ωστόσο, αν η εξέταση αφορά ηπατίτιδα Β ή C ή AIDS ή ειδικές λοιμώξεις μεταδιδόμενες με σεξουαλική επαφή δεν έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να αναγκάσει σε εξέταση». **
Επίσης, ο κ. Πολίτης σημειώνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί οι γιατροί εργασίας είτε οι συνεργαζόμενοι γιατροί με εργοδότες «γιατί ακόμη και αν υπάρχει η ρητή συγκατάθεση ενός εργαζόμενου που υπέγραψε κάποιους όρους κατά την πρόσληψή του, ή εκ των υστέρων, μπορεί σε περίπτωση δικαστικής εμπλοκής να μείνουν ακάλυπτοι. Διότι η βούλησή του πρέπει να είναι ελεύθερη και αβίαστη για να είναι νομικά ισχυρή. Σε ένα καθεστώς πιεστικής ανεργίας, όμως, μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν λειτουργεί η ελεύθερη βούληση αλλά κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες για την επιλογή του....». Αν και το απεύχεται, ο κ. Πολίτης εκφράζει τον φόβο ότι κάποτε όπως σήμερα υπάρχουν οι τράπεζες πληροφοριών για οικονομικά θέματα που εξετάζουν αν είναι κάποιοι σε μαύρες λίστες μπορεί να υπάρξουν τράπεζες που θα λειτουργούν με παράνομο τρόπο και θα παρέχουν προσωπικά στοιχεία εργαζομένων, παραβιάζοντας και το ιατρικό απόρρητο.Το ΒΗΜΑ, 27/02/2000 , Σελ.: A56
-
Όπου D βάλε Ε στον τρόπο μετάδοσης.
Το ότι μια ασθένεια είναι προσωπικό δεδομένο και δεν ανακοινώνεται γενικά είναι λογικό. Αλλά είναι και άσχετο με το αν θα παραχωρηθεί άδεια στο άτομο να εργαστεί στα επαγγέλματα που γράφω παραπάνω.
Δηλαδή: ορθώς δεν θα μάθω εγώ ο γείτονας του Κώστα ότι εκείνος έχει ηπατίτιδα, αλλά η υπηρεσία Χ θα επιτρέψει στον Κώστα να γίνει λατζέρης, σερβιτόρος, μάγειρας; Αυτό ρώτησα.
Edit: για να το πω απλά, η ηπατίτιδα Α και Ε μεταδίδεται αν κάποιος πάει να αφοδεύσει και μετά χωρίς να πλύνει τα χέρια του με ένα σωστό παρασκεύασμα και επιμελώς, κόψει ψωμί ή σαλάτα ή κάτι που δεν θα μαγειρευτεί μετά.Το ότι δεν είναι τελικά χρόνια η Α και η Ε είναι αλήθεια, με μπέρδεψε κάτι που διάβασα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία - το ότι προκαλεί πολλά συμπτώματα, ορισμένα εξ αυτών βαριά, επίσης. Το ότι η Ε '...στις εγκύους µπορεί να προκαλέσει κεραυνοβόλο Ηπατίτιδα η οποία είναι θανατηφόρα' επίσης.
Το ζήτημα είναι αν μπορεί να επιτρέπεται σε άτομα που πάσχουν από μολυσματικές/μεταδοτικές ασθένειες να σερβίρουν και παρασκευάζουν τρόφιμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπου D βάλε Ε στον τρόπο μετάδοσης.Το ότι μια ασθένεια είναι προσωπικό δεδομένο και δεν ανακοινώνεται γενικά είναι λογικό. Αλλά είναι και άσχετο με το αν θα παραχωρηθεί άδεια στο άτομο να εργαστεί στα επαγγέλματα που γράφω παραπάνω.
Δηλαδή: ορθώς δεν θα μάθω εγώ ο γείτονας του Κώστα ότι εκείνος έχει ηπατίτιδα, αλλά η υπηρεσία Χ θα επιτρέψει στον Κώστα να γίνει λατζέρης, σερβιτόρος, μάγειρας; Αυτό ρώτησα.Το ότι δεν είναι τελικά χρόνια η Α και η Ε είναι αλήθεια, με μπέρδεψε κάτι που διάβασα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία - το ότι προκαλεί πολλά συμπτώματα, ορισμένα εξ αυτών βαριά, επίσης. Το ότι η Ε '...στις εγκύους µπορεί να προκαλέσει κεραυνοβόλο Ηπατίτιδα η οποία είναι θανατηφόρα' επίσης.
Το ζήτημα είναι αν μπορεί να επιτρέπεται σε άτομα που πάσχουν από μολυσματικές/μεταδοτικές ασθένειες να σερβίρουν και παρασκευάζουν τρόφιμα.
Ναι θα παραχωρηθεί εφόσον μιλάμε για ηπατίτιδες Β, C, AIDS etc...Αν δεν παραχωρηθεί θα παρανομήσουν...Μολυσματικές / μεταδοτικές πως όμως? Με σεξουαλική επαφή, με μετάγγιση αίματος? Ε αυτές δεν πειράζουν...Δεν ξέρω και τι λέει ο νόμος για κάθε επάγγελμα αλλά σίγουρα στηρίζεται σε ιατρικά πορίσματα και όχι σε urban legends...
Δες και το δεύτερο post μου... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
αν νομιζεις οτι δεν τα'χεις φαει ολα αυτα ή δεν εχεις πιει απο τετοια ποτηρια
-
Γι' αυτό φωνάζω!
-
ναι, αλλα δε γινεται τιποτα..
δηλαδη, πρεπει να προσεχεις σε σημειο υπερβολικο..
φανταζομαι να βγαινεις πρωτο ραντεβου με την κοπελα, να μπουκαρεις στην κουζινα με εξοπλισμο και να κανεις υγειονομικους ελεγχους
ακομα και σπιτι να τρως, αν αγοραζεις απο εκει που αγοραζουμε ολοι τροφιμα (σοθπερμαρκετ κλπ), δε μπορεις να εισαι παντα σιγουρος για τιποτα...
οποτε τι μπορεις να κανεις; -
μια καλη ιδεα ειναι να περνας απο κλιβανο και τις κοπελες πριν τις μαμησεις
-
Μόνο αν είναι χοντρόπετσες.
-
-
Θυμάστε την Κατακουζήνα που τα'πλενε όλα με betadine και έτρωγε μόνο νερόβραστο κουνουπίδι;
-
Εγώ θυμάμαι που ξέρναγα ολονυχτίς μετά από γεύμα στα (κλειστά πια) wendy's της Ομόνοιας, σε ταβέρνα στην Ύδρα και σε ιταλικό στην Κέρκυρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θυμάμαι που ξέρναγα ολονυχτίς μετά από γεύμα στα (κλειστά πια) wendy's της Ομόνοιας, σε ταβέρνα στην Ύδρα και σε ιταλικό στην Κέρκυρα.και μετα τι εκανες γι'αυτο;
-
Τίποτα. Ήμουν αρκετά νέος τότε και περισσότερο στ' απαυτά μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θυμάμαι που ξέρναγα ολονυχτίς μετά από γεύμα στα (κλειστά πια) wendy's της Ομόνοιας, σε ταβέρνα στην Ύδρα και σε ιταλικό στην Κέρκυρα.Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί λένε ότι τα εν λόγω Wendy's είναι καλά... Εγώ ποτέ δεν τα γούσταρα γιατί μια φορά που έφαγα ήταν αρκετή να με πείσει να μην ξαναπατήσω εκεί.
Αλλά στα Χανιά να αποφύγετε την πιτσαρία-ιταλικό εστιατόριο Tartufo στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Τα τυριά στις μακαρονάδες και στις πίτσες του έχουν τη φρεσκάδα των ψαριών του Αλφαβητίξ.
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν