-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους, ας καταλήξουν όλα στη λήθη, τουλάχιστον όσον αφορά εκείνους που νέτα-σκέτα δεν είναι άξιοι να φέρουν και να συνεχίσουν την ιστορία των προγόνων τους. Στους κωλόβλαχους του συμφέροντος και της ευκολίας, της κουτοπονηριάς και της σήψης, του βολέματος και του ψεύδους. Να τι έσπειραν και φανταστείτε τι θα σπείρει με τη σειρά της η σπορά τους:
http://blue-whitegt.com/covers/Apokalyp ... 2006-03-24)_7.jpg
http://blue-whitegt.com/covers/Apokalyp ... 2006-03-24)_8.jpgΦταίνε και οι δάσκαλοι. Κακοί επαγγελματίες πολλοί, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. ΑΝ ήμουν καθηγητής της 'μαθήτριας' αυτής, εννοείται ότι θα την έστελνα σπίτι της πριν ξεκινήσει η παρέλαση.
ΑΝ όμως ήμουν γονιός της, δεν θα την είχα αφήσει ΚΑΝ να βγει από το σπίτι έτσι ντυμένη για να πάει να παρελάσει. Το πρόβλημα από εκεί ξεκινάει, από τους γονείς.
-
εγω ρε kruss γιατι θα την καλουσα σπιτι μου μετα την παρελαση????
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάνε σε παρακαλώ τον κόπο να διαβάσεις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου στο παρόν θέμα επειδή βαριέμαι να εξηγώ γιατί είδα κι απόειδα.Το έχω διαβάσει όλο το θέμα, σχολίασα τις φωτογραφίες που έβαλες με σχόλιο 'Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν....'. Απλό και κατανοητό, δεν νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω εξήγησης.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους, ας καταλήξουν όλα στη λήθη, τουλάχιστον όσον αφορά εκείνους που νέτα-σκέτα δεν είναι άξιοι να φέρουν και να συνεχίσουν την ιστορία των προγόνων τους. Στους κωλόβλαχους του συμφέροντος και της ευκολίας, της κουτοπονηριάς και της σήψης, του βολέματος και του ψεύδους. Να τι έσπειραν και φανταστείτε τι θα σπείρει με τη σειρά της η σπορά τους:
αυτη η φωτο τί έχει ρε; ( σοβαρά δεν κατάλαβα ίσως είναι κάτι που δεν πρόσεξα )
τελικά θα μου πει κ εμένα κανείς τι έχει η φωτο;
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Είσαι θλιβερός.Έβαλες φωτογραφίες από μια εκπομπή-παρακμή της Ελληνικής τηλεόρασης για να αποδείξεις τι?? Ότι στους χιλιάδες μαθητές που παρελαύνουν κάποιοι έχουν χάσει το νόημα και δεν ντύνονται όπως πρέπει? Μήπως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα?
Αμα και εγώ στηθώ με μια κάμερα για να βγάλω κάτι αρνητικό για τις παρελάσεις όλο και θα βρω 10-15 παιδία που καλώς ή κακώς (καλώς για μένα, δεν γίνεται όλοι να μπαίνουν στο πνεύμα) αντιδρούν έτσι.
Και εσύ το έβαλες εδώ ως τί? Ως επιχείρημα? Φώτο από την εκπομπή της Τατιάνας και τα βαρύγδουπα λόγια από πάνω? Με πιάνουν τα γέλια.
Δεν έχουν χάσει ΚΑΠΟΙΟΙ μαθητές το νόημα αγαπητέ. Το έχουν χάσει ΠΟΛΛΟΙ μαθητές. Και, όπως λέω πιο πάνω, δεν φταίνε οι ίδιοι βέβαια. Φταίνε οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι που λένε.
Επιπλέον, οι θέσεις του manosk (που τόσο εύκολα χαρακτηρίζεις) σε αυτό το θέμα, μάλλον συμπίπτουν με τις δικές σου. Συνιστώ να διαβάζετε προσεκτικά πριν απαντήσετε. Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο αν θα συνεχιστούν ή θα καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις.
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΟΛΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ας φροντίζουμε (γονείς, δάσκαλοι, μαθητές) να γίνονται σωστά. Κοριτσάκια που δείχνουν τα κάλλη τους βλέπουμε και στα νυχτερινά μαγαζιά, αγοράκια που βγάζουν γλώσσα και κοροϊδεύουν στην κάμερα ομοίως, ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα βλέπουμε και στην παρέλαση???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
αγοράκια που βγάζουν γλώσσα και κοροϊδεύουν στην κάμερα ομοίως, ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα βλέπουμε και στην παρέλαση???ααααα μάλιστα..
άμα πω ότι δεν το πρόσεξα;
η οθόνη μου θα φταίει -
Δεν έχουν χάσει ΚΑΠΟΙΟΙ μαθητές το νόημα αγαπητέ. Το έχουν χάσει ΠΟΛΛΟΙ μαθητές. Και, όπως λέω πιο πάνω, δεν φταίνε οι ίδιοι βέβαια. Φταίνε οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι που λένε.
Εγώ πάλι λέω ότι οι πλειοψηφία δεν το έχει χάσει. Διάβασε και εγώ τι έγραψα, μην θεωρείς την Αθήνα ως βιτρίνα της Ελλάδας, στην επαρχία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
Επιπλέον, οι θέσεις του manosk (που τόσο εύκολα χαρακτηρίζεις) σε αυτό το θέμα, μάλλον συμπίπτουν με τις δικές σου. Συνιστώ να διαβάζετε προσεκτικά πριν απαντήσετε. Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο αν θα συνεχιστούν ή θα καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις.
Ο ίδιος ο manosk αναίρεσε τις απόψεις του με βάση 4 φωτογραφίες από μια εκπομπή-προσωποποίηση της τηλεοπτικής παρακμής. Δεν ξέρω άμα το έλεγε ειρωνικά, εγώ κατάλαβα ότι είναι σοβαρός.
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΟΛΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ας φροντίζουμε (γονείς, δάσκαλοι, μαθητές) να γίνονται σωστά. Κοριτσάκια που δείχνουν τα κάλλη τους βλέπουμε και στα νυχτερινά μαγαζιά, αγοράκια που βγάζουν γλώσσα και κοροϊδεύουν στην κάμερα ομοίως, ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα βλέπουμε και στην παρέλαση???
Συμφωνώ και επαυξάνω.
-
Η Ελλάδα αναζητούσε ως το 1921 το πνεύμα της Επανάστασης
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24/3/2006Του Τάακη Κατσίμαρδου
Κατά τη διάρκεια του 1921 έχει «ανάψει» η συζήτηση για τον τρόπο γιορτασμού του 1821. Παίρνουν, μέρος διά του Tύπου, προσωπικότητες της εποχής, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη περάσει στην ιστορία. Aν και το στρατιωτικό κλίμα που επικρατεί δεν είναι το καλύτερο για την ανάπτυξη του σχετικού διαλόγου. Eνδεικτικό της ατμόσφαιρας καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στη Mικρά Aσία είναι ένα «εμβατήριο» που δημοσιεύεται στη βασιλική εφημερίδα «Eμπρός», που συσχετίζει το 1821 με το 1921:
«Kοιμώνται (οι ήρωες του 21), μα τους τάφους τους φωτίζει ξημέρωμα άλλο, ορίζοντες λαμπροί κι Eικοσιένα νέο χαιρετίζει μεγάλη την πατρίδα τη μικρή...»
H επιτροπή για την εκατονταετηρίδα το διατύπωνε διπλωματικά, αλλά εξέπεμπε στο ίδιο μήκος κύματος. Πρέπει να προετοιμάσουμε τις γιορτές γιατί «ήδη αι μεν πολεμικαί επιχειρήσεις επερατώθησαν ευτυχώς, ελπίζεται δε η μόνιμος εξασφάλισις των δικαίων καρπών της νίκης»...
Τρείς εκδοχές
Στην ουσία συγκρούονται, όπως προκύπτει από τις πηγές της εποχής, τρεις αντιλήψεις, καθώς η Eλλάδα ψάχνει να βρει τον τρόπο που πρέπει να γιορτάζεται η 25η Mαρτίου:
H βασιλική-συντηρητική, που προβάλλει το γιορτασμό ως βήμα για την ολοκλήρωση της «Mεγάλης Iδέας». Mε την πολύ γνωστή ρητορεία του περασμένου αιώνα, όπου περισσεύει η μυθολογία για την Aγία Λαύρα, τα κρυφά σχολειά και... την πίστη του Xριστού την αγία.
H βενιζελογενής, που εγκαταλείπει το μεγαλοϊδεατισμό. Προσεγγίζει την επέτειο με ρεαλιστικούς όρους στο πλαίσιο μιας ζητούμενης ακόμη αστικής ολοκλήρωσης και εκσυγχρονισμού. Zητούμενο είναι ένα φιλελεύθερο κράτος...
H πρώιμη σοσιαλιστική, που απορρίπτει συλλήβδην τους γιορτασμούς των ψεύτικων «ελευθεριών». Δεν αφορά το λαό, αλλά τους αστούς, τους μικροαστούς και τους εμπόρους...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=228795 -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Δεν ήταν σκοπός μου να προξενήσω εκνευρισμό στο φόρουμ.
Οκ έληξε
-
Πρώτη παρατήρηση , χωρίς κάν να διαβάσω ούτε μία δημοσίευση :
103 μέλη ψήφισαν , υπάρχουν 388 δημοσιεύσεις , και 5174 αναγνώσεις.
Τα σχόλια δικά σας.Αποστόλης.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Έλα ντε
-
Είμαι ΚΑΤΑ της κατάργησης των παρελάσεων!
-
ΑΝ ήμουν καθηγητής της 'μαθήτριας' αυτής, εννοείται ότι θα την έστελνα σπίτι της πριν ξεκινήσει η παρέλαση.Mάλλον δεν ξέρεις και όχι άδικα βέβαια τι μπορεί και τι όχι ένας καθηγητής. Εάν την έστελνες στο σπίτι της , θα σε έστελναν στο εδώλιο (σε μια ακραία περίπτωση) ή θα έτρεχες και δεν θα έφτανες (στην καλύτερη περίπτωση)
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Πρώτη παρατήρηση , χωρίς κάν να διαβάσω ούτε μία δημοσίευση :103 μέλη ψήφισαν , υπάρχουν 388 δημοσιεύσεις , και 5174 αναγνώσεις.
Τα σχόλια δικά σας.Αποστόλης.
Εάν είχες διαβάσει θα έβλεπες ότι το θέμα έχει ενοποιηθεί με παλιότερο εξ ου και το Νο των αναγνώσεων και των δημοσιεύσεων.
Το ότι ψήφισαν 103 μέλη δείχνει τη διάθεση ή το προβληματισμό των μελών.Το ποσοστό δεν το ξέρω γιατί δεν γνωρίζω πόσα είναι τα ενεργά μέλη στον 'ΑΝΤΙΛΟΓΟ'
Κάποιος μετριοπαθής ελεγκτής θα μπορούσε να μας βοηθήσει!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ΑΝ ήμουν καθηγητής της 'μαθήτριας' αυτής, εννοείται ότι θα την έστελνα σπίτι της πριν ξεκινήσει η παρέλαση.
Mάλλον δεν ξέρεις και όχι άδικα βέβαια τι μπορεί και τι όχι ένας καθηγητής. Εάν την έστελνες στο σπίτι της , θα σε έστελναν στο εδώλιο (σε μια ακραία περίπτωση) ή θα έτρεχες και δεν θα έφτανες (στην καλύτερη περίπτωση)
Για ποιό λόγο θα έστελναν τον καθηγητή στο εδώλιο;Υπάρχει κάποια διάταξη που να επιτρέπει όποιαδήποτε εμφάνηση στην παρέλαση;Καλα που δε φόραγε διχτυωτό καλσόν και ζαρτιέρες δηλαδη!Ποιοί θα έστελναν τον καθηγητή στο εδώλιο;Οι 'προοδευτικοί' που θεωρούν πρόοδο την ισωπέδωση;Μήπως θα έβγαιναν οι γονείς της στα κανάλια και θα κατηγορούσαν τον καθηγητή που έδιωξε το μπουμπούκι τους απο την παρέλαση;Και για να μη βιαστούν μερικοί,ωραία η εμφάνιση της γκόμενας,αλλά όχι για την παρέλαση.Μόλις τελειώσει η παρέλαση,ας φορέσει ότι θέλει,όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα,αλλά μου αρέσει το ωραίο!!!!!!Αλλά η παρέλαση θέλει σεβασμό.Δεν είναι πασαρέλα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους...Το βρηκαμε τωρα φταίνε οι δάσκαλοι!Είναι σα να κανει καποιος ψυχοπαθης ενα εγλημα και να λεμε φταιει το χέρι του, όχι ο εγκεφαλός του.
Η παιδεία νομιζω ειναι ενα αλλο θεμα που σηκωνει δικό της τοπικ..
Οι καθηγητες ειναι τα 'εργαλεία' του υπουργείου παιδείας, κατευθύνονται απο αυτό και περιορίζονται απο αυτο. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το παληκαρι ειναι σαν διαγωνιζόμενος του fame story.
-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους...
Το βρηκαμε τωρα φταίνε οι δάσκαλοι!Είναι σα να κανει καποιος ψυχοπαθης ενα εγλημα και να λεμε φταιει το χέρι του, όχι ο εγκεφαλός του.
Η παιδεία νομιζω ειναι ενα αλλο θεμα που σηκωνει δικό της τοπικ..
**Οι καθηγητες ειναι τα 'εργαλεία' του υπουργείου παιδείας, κατευθύνονται απο αυτό και περιορίζονται απο αυτο. **Κάτι σαν τις μεθόδους άνευ διδασκάλου ας πούμε;
-
Μου είναι λίγο αδιάφορο...
Οι περισσότεροι πηγαίνουν για τον χαβαλέ και για το καφεδάκι τους μετά.
Ένα μεγάλο ποσοστό, δεν γνωρίζει τι γιορτάζουμε την συγκεκριμένη μέρα.
Ένα άλλο ποσοστό χλευάζει αυτούς που κάνουν παρέλαση (φλώροι, στραγγάλια κτλ).
Γίνετε επίδειξη της αστυνομίας με καθαρισμένα περιπολικά, με οδηγούς να φοράνε ζώνη/κράνη κτλ.
Σημαίες, στα μπαλκόνια, καταθέσεις στεφάνων από πολιτικούς και μη.Η επόμενη μέρα τι έχει ?? Τίποτα. Κάναμε μια 'εκδήλωση' και ξαναγυρίζουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.
Άρα μιλάμε για μια υποκρισία. Οι περισσότεροι το παίζουμε πατριώτες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, που πριν από 45145354324 χρόνια οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι τώρα κτλ κτλ κτλ.
Στην ουσία όμως, την επόμενη μέρα ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε μία χώρα-χάος, που έχουμε ακριβό internet, που οι περισσότεροι βάζουμε 'βίσμα' για μια καλή μετάθεση για εμάς ή για τα παιδιά μας, που δίνουμε φακελάκια σε γιατρούς, πολεοδομίες, που ο μηχανικός μας είναι άσχετος και μας έβαλε τους πόλους της μπαταρίας ανάποδα αλλά δεν τον ελέγχει κανένας.Προσωπικά πιστεύω πώς όλα γίνονται για το 'θεαθήναι'. Νομίζω πως είναι καλύτερα να αφήσουμε στην ησυχία τους προγόνους μας γιατί με αυτά που βλέπουν θα τρίζουν τα κόκαλά τους.
-
Ο χρήστης hazard έγραψε:
Μου είναι λίγο αδιάφορο...Οι περισσότεροι πηγαίνουν για τον χαβαλέ και για το καφεδάκι τους μετά.
Ένα μεγάλο ποσοστό, δεν γνωρίζει τι γιορτάζουμε την συγκεκριμένη μέρα.
Ένα άλλο ποσοστό χλευάζει αυτούς που κάνουν παρέλαση (φλώροι, στραγγάλια κτλ).
Γίνετε επίδειξη της αστυνομίας με καθαρισμένα περιπολικά, με οδηγούς να φοράνε ζώνη/κράνη κτλ.
Σημαίες, στα μπαλκόνια, καταθέσεις στεφάνων από πολιτικούς και μη.Η επόμενη μέρα τι έχει ?? Τίποτα. Κάναμε μια 'εκδήλωση' και ξαναγυρίζουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.
Άρα μιλάμε για μια υποκρισία. Οι περισσότεροι το παίζουμε πατριώτες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, που πριν από 45145354324 χρόνια οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι τώρα κτλ κτλ κτλ.
Στην ουσία όμως, την επόμενη μέρα ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε μία χώρα-χάος, που έχουμε ακριβό internet, που οι περισσότεροι βάζουμε 'βίσμα' για μια καλή μετάθεση για εμάς ή για τα παιδιά μας, που δίνουμε φακελάκια σε γιατρούς, πολεοδομίες, που ο μηχανικός μας είναι άσχετος και μας έβαλε τους πόλους της μπαταρίας ανάποδα αλλά δεν τον ελέγχει κανένας.Προσωπικά πιστεύω πώς όλα γίνονται για το 'θεαθήναι'. Νομίζω πως είναι καλύτερα να αφήσουμε στην ησυχία τους προγόνους μας γιατί με αυτά που βλέπουν θα τρίζουν τα κόκαλά τους.
+1.
Να καταργηθουν οι παρελασεις;