-
Πέραν των απόψεων που είναι σαν τις κωλοτρυπίδες (έκαστος έχει από μία) και μπορούν βεβαίως να αλλάζουν, σημασία έχουν οι πράξεις.
Η ζωή, η πραγματικότητα, δεν είναι εντευκτήριο κατάθεσης απόψεων, αλλά αγώνας για επιβίωση, ατομικών και συλλογικών οντοτήτων.Πράξεις ή παραλείψεις ατόμων που στρέφονται κατά μίας συλλογικής οντότητας (όπως μία πατρίδα), δεν μπορούν παρά να τιμωρούνται με ιδιαίτερη αγριότητα, αν υποτεθεί ότι η συλλογική οντότητα (εν προκειμένω η κυρίαρχη ελληνική Πολιτεία) θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.
Ο κάθε κομπλεξικός μπορεί να θίγει το εθνικό αίσθημα την ημέρα της εθνικής επετείου (και να τ' ακούει, βέβαια από τους υπολοίπους, αφού αυτό τον φτιάχνει). Δεν δικαιούται όμως να μην υπηρετεί π.χ. τη θητεία του.
Επ' αυτού, η Ελληνική Δημοκρατία παρουσιάζει αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφού όχι μόνον δεν τιμωρεί στοιχειωδώς τους προδότες της, αλλά επιτρέπει σε όσους εξ αυτών έχουν καταφύγει στο εξωτερικό να επιστρέφουν για να ψηφίσουν σε εκλογές!
Η ανομία αυτή (πανταχού παρούσα και όχι μόνον στα stricto sensu εθνικά ζητήματα) αποθρασύνει τα κάθε λογής λαμόγια στο να καταφέρονται κατά της Πολιτείας και να εκφράζονται περιφρονητικά για κάθε εκδήλωσή της.
-
Σείεται η οικοδομή από το πέρασμα των αρμάτων. Φέτος πέρασαν από την οδό Εθν. Αντίστασης λιγότερα από πέρυσι. Μάλλον τα λοιπά θα τα πήγαν με ειδικά οχήματα μεταφοράς στην παραλία.
Και τα σινούκ πριν από λίγοΠέρασαν και απάτσι αλλά δεν τα πρόλαβα .
Διανύσουμε αν δεν κάνω λάθος την μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης. Οι παρελάσεις δεν ατονούν. Είχε πάρα πολύ κόσμο στην παραλία και τον τελευταίο καιρό μάλιστα οι σημαίες στα μπαλκόνια πληθαίνουν. Δεν είναι κακό αυτό. Απεναντίας μας θυμίζουν αγώνες και θυσίες. Μακάρι ποτέ μα ποτέ να μην χρειαστεί να βρεθούμε και εμείς στη θέση αυτών που θυσιάστηκαν και έδωσαν μάχες στο παρελθόν. Αλλά επειδή η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται με τα καλά και τα άσχημά της και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποτε να συμβεί κάτι αναλογο, ε τότε παιδιά θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να τιμήσουμε αυτόν τον τόπο και τα ιδανικά.
-
Kαι γιατί δεν δικαιούται κάποιος να μην υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία; Τι του προσφέρει;
Ρωτάω εγώ που έχω πάει φαντάρος(το '95) και δεν είδα να μου προσφέρει κάτι.Το χαρακτήρα που είχα πριν είχα και μετά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Όχι όπως σε βολεύει πάντως. Δεν γίνεται να ταυτίζεσαι με απόψεις δοσιλόγων και να απαιτείς να γίνεται σεβαστή η άποψή σου περί συμβόλων και συμβολισμών. Ας πρόσεχες. **
Δεν απαιτώ τίποτα...Απαιτήσεις έχουν άλλοι και ηλιθιωδώς μάλιστα γιατί δεν είναι σε θέση να τις 'επιβάλλουν'...
Ξέρεις που περίπου έχω γραμμένη την άποψή σου και το αν σέβεται τη δική μου...Όλη η Ελλάδα να μη σέβεται την άποψή μου η ζωή μου θα συνεχίσει χωρίς να αλλάξει στο παραμικρό και αυτό γιατί δεν έχω ουδεμίας φύσεως 'εξαρτήσεις '...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Kαι γιατί δεν δικαιούται κάποιος να μην υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία; Τι του προσφέρει;
Ρωτάω εγώ που έχω πάει φαντάρος(το '95) και δεν είδα να μου προσφέρει κάτι.Το χαρακτήρα που είχα πριν είχα και μετά.αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση......στην Αγγλία ο στρατός είναι επαγγελματικός, δεν ξέρω τι γίνεται στην Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία........
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ρωτάω εγώ που έχω πάει φαντάρος(το '95) και δεν είδα να μου προσφέρει κάτι.Το χαρακτήρα που είχα πριν είχα και μετά.Με τη θητεια σου προσεφερες εσυ στο στρατο (και κατ επεκταση στην πατριδα)...
Δεν εχει ανταλαγματα αυτη η προσφορα,οποτε τι αναρωτιεσαι τι σου προσφερε ο στρατος? -
Και μιας και το θέμα είναι οι παρελάσεις,όταν πήγαινα δευτέρα λυκείου όσοι ήμασταν κάτω από 1.70,μας είχαν αφήσει εκτός,''για να παρελάσουν οι ψηλοί'' όπως μας είπαν ''να δείξει μια καλή εικόνα το σχολείο''.
Τι ποιό ρατσιστικό και φασιστκό από αυτό,απέναντι σε παιδιά,που υποτίθεται ότι είμαστε όλοι οι μαθητές Έλληνες τότε.
Όσο για τη θητεία δεν εννοώ να σε αποκαταστήσει επαγγελματικά,εννοώ τι σου προσφέρει για το υπόλοιπο της ζωής σου.Και μη μου πει κανείς πειθαρχία,γιατί θα βάλλω το emoticon -
στον ξάδερφό μου προσέφερε επαγγελματική αποκατάσταση... μόλις τελείωσε, υπέγραψε σε εταιρία που συνεργαζόταν με τον στρατό σε θέματα πληροφορικής κ μηχανογράφησης...
κ ενας φίλος μου τώρα είναι φαντάρος αλλά βοηθός σε καθηγητή σχολής αεροπορίας, λόγω του διδακτορικού του στην αεροναυπηγική... αν εχεις τα προσόντα, είσαι οκ... γεμίζει το βιογραφικό του... κ χωρίς μέσον παρακαλώ... -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
ε τότε παιδιά θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να τιμήσουμε αυτόν τον τόπο και τα ιδανικά.Κωσταντινε... εισαι πολυ ρομαντικος...
Υπάρχουν 2 κατηγοριες. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, και οι 'ελληνες'. Οι δευτεροι ειναι οι ανθρωποι που θα προσπαθουσαν να αποφυγουν παση θυσια την οποια υποχρεωση τους (απεναντι στους συμπολιτες τους, αλλα και τον ιδιο τους τον εαυτο!), και κακιστα φερουν την ελληνικη υπηκοοτητα εφοσον δεν νοιωθουν ετσι.Μην στεναχωριεσε ομως... θα φροντισουμε και γι αυτους αν ερθει η αποφραδα μερα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
**Όχι όπως σε βολεύει πάντως. Δεν γίνεται να ταυτίζεσαι με απόψεις δοσιλόγων και να απαιτείς να γίνεται σεβαστή η άποψή σου περί συμβόλων και συμβολισμών. Ας πρόσεχες. **
Δεν απαιτώ τίποτα...Απαιτήσεις έχουν άλλοι και ηλιθιωδώς μάλιστα γιατί δεν είναι σε θέση να τις 'επιβάλλουν'...
Ξέρεις που περίπου έχω γραμμένη την άποψή σου και το αν σέβεται τη δική μου...Όλη η Ελλάδα να μη σέβεται την άποψή μου η ζωή μου θα συνεχίσει χωρίς να αλλάξει στο παραμικρό και αυτό γιατί δεν έχω ουδεμίας φύσεως 'εξαρτήσεις '...
Ποιος 'απαίτησε' κάτι; Έχεις μια γνώμη, θεωρείς τον εαυτό σου άσχετο με θέματα πατριωτισμού και παρελθόντος των συμπατριωτών σου ('δεν έχεις ουδεμίας φύσεως εξαρτήσεις' - και, συμπληρώνω, δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου που σε στηρίζει ως άτομο, είτε σου αρέσει, είτε όχι), έχεις δηλώσει παλιότερα ότι δεν σου καίγεται καρφί για αυτό που λέμε σήμερα Ελλάδα γιατί θα μπορούσες απλά να έχεις γεννηθεί στο Λουξεμβούργο, ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Ρωτάω εγώ που έχω πάει φαντάρος(το '95) και δεν είδα να μου προσφέρει κάτι.Το χαρακτήρα που είχα πριν είχα και μετά.Με τη θητεια σου προσεφερες εσυ στο στρατο (και κατ επεκταση στην πατριδα)...
Δεν εχει ανταλαγματα αυτη η προσφορα,οποτε τι αναρωτιεσαι τι σου προσφερε ο στρατος?μη ρωτας τι μπορει να κανει η πατριδα για σενα αλλα τι μπορεις να κανεις εσυ για την πατριδα.πίριοντ!
γιοπαντως μου κανει εντυπωση που αρκετοι απο εδω μεσα παιρνεται τοσο σοβαρα και σφιχτα το στρατο
εμενα το μονο που μου αρεσει ειναι τα ρουχα με τα διαφορα χρωματα παραλλαγης
παω να δω το αποκαλυψη τωρα.... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ε τότε παιδιά θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να τιμήσουμε αυτόν τον τόπο και τα ιδανικά.
Κωσταντινε... εισαι πολυ ρομαντικος...
Υπάρχουν 2 κατηγοριες. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, και οι 'ελληνες'. Οι δευτεροι ειναι οι ανθρωποι που θα προσπαθουσαν να αποφυγουν παση θυσια την οποια υποχρεωση τους (απεναντι στους συμπολιτες τους, αλλα και τον ιδιο τους τον εαυτο!), και κακιστα φερουν την ελληνικη υπηκοοτητα εφοσον δεν νοιωθουν ετσι.Μην στεναχωριεσε ομως... θα φροντισουμε και γι αυτους αν ερθει η αποφραδα μερα...
Καλά, άμα τους βρεις γράψε μου. Θα έχουν φύγει, για να γυρίσουν αργότερα οι ίδιοι ή τα παιδιά τους με τίτλους ιδιοκτησίας γης και ζεστό χρήμα για να κάνουν κουμάντο στους βλάκες που κάθησαν να φάνε το αγγούρι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, άμα τους βρεις γράψε μου. Θα έχουν φύγει, για να γυρίσουν αργότερα οι ίδιοι ή τα παιδιά τους με τίτλους ιδιοκτησίας γης και ζεστό χρήμα για να κάνουν κουμάντο στους βλάκες που κάθησαν να φάνε το αγγούρι.
Ρε... αφου εχουμε τον ΣΝ adis4gr.... Υπαρχει περιπτωση να ξεφυγει κανεις απο τον ρουφιανο?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε... αφου εχουμε τον ΣΝ adis4gr.... Υπαρχει περιπτωση να ξεφυγει κανεις απο τον ρουφιανο?
Παρατηρητή......θα με υποχρεώσεις!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παρατηρητή......θα με υποχρεώσεις!
Δεν ειναι δοκιμος ορος το 'ρουφιανος'???
Αφου το λεει και ο Μπαμπινιωτης 'ολα οσα αρχονται απο ΡΟΥΦ, εχουνε σχεση με το σωμα στρατονομιας και λοιπες συγγενιες του' -
Ώρες είναι να 'αμολύσω' τον κολλητό μου να σας εξηγήσει τι εστί καρακόλ...εεε....Στρατονόμος!
-
Σιγα τα αυγά (ή αβγά, όπως τα επιθυμείτε! )!
Γίνεται ένα τζερτζελάκι εκειπέρα, οι γονείς χαίρονται με τα πιτσιρίκια, τα λίγο μεγαλύτερα πιτσιρίκια χαζεύουν τις πιτσιρίκες και όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι πάνε για καφέ στην πλατεία μετά το τέλος.
Γιατί πρέπει να είμαστε ή του ύψους ή του βάθους μια ζωή;
Σιγά το σπουδαίο πράγμα! Δε νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας είναι σε θέση (ή του καίγεται καρφί-όπως το δει κανείς) να κάνει τις πολύπλοκες σκέψεις που αναφέρθηκαν σε αυτό το thread...Ας γίνονται... δεν μου αρέσουν αλλά αρέσουν σε πολλούς οπότε δε με νοιάζει.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δέχω συμμετάσχει σε έπαρση κ υποστολή σημαίας σε πάρα πολλά φιλάκια, στα 10 μέτρα από τους τούρκους στον Έβρο, στο Καϊμακ, στις Πρέσπες, στο Κόσοβο, σε λοκαντζίδικα στρατόπεδα... τότε καταλαβαίνεις πολλά... τότε καταλαβαίνεις τί θα πει εθνόσημο... να διπλώνεις τη σημαία...
Τι θα πει;
-
βρε καφροι δεν ειμαι ο μοναδικος ρουφιανος εδω μεσα..
για τις στρατιωτικες εχω καποιες αποψεις...για τις μαθητικες νομιζω οτι ειναι απο τα πιο αχρηστα πραγματα...
επισης επειδη δε ξερω..οι κατα τοπους δευτεροβαθμιες εχουν αφησει το ελευθερο στα σχολεια να μη συμμετεχουν?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
δ
έχω συμμετάσχει σε έπαρση κ υποστολή σημαίας σε πάρα πολλά φιλάκια, στα 10 μέτρα από τους τούρκους στον Έβρο, στο Καϊμακ, στις Πρέσπες, στο Κόσοβο, σε λοκαντζίδικα στρατόπεδα... τότε καταλαβαίνεις πολλά... τότε καταλαβαίνεις τί θα πει εθνόσημο... να διπλώνεις τη σημαία...
Τι θα πει;
τη στιγμή που ακούς το εβατήριο εκεί πέρα, τη στιγμή που πιάνεις στα χέρια σου τη σημαία, τη στιγμή που την διπλώνεις αισθάνεσαι δέος... τα πράγματα στα σύνορα είναι διαφορετικά... η ηρεμία σου δημιουργεί φόβο κ για να τον ξεπεράσεις πρέπει να βρεις ένα έρισμα ... προσωπικά σε κάθε έπαρση κ υποστολή σημαίας σε τέτοια φυλάκια, αισθανόμουν σαν να περνούν από το μυαλό εικόνες από ντοκιμαντέρ της εποχής... παρέβλεπα τους δωσίλογους κ τους προδότες κ έφερνα στη μνήμη μου εικόνες από φωτογραφίες του στρατού κ από ντοκιμαντέρ... ασυναίσθητα... κ όλοι εκεί πέρα αισθάνονται με τον καιρό υποχρέωση προς τους ήρωες της πατρίδας...
μια εικονα τώρα που μου έρχεται στο μυαλό...
φυλάκιο στον Έβρο, απέναντι από την γέφυρα οι τούρκοι στα 40-50 μέτρα, άνεμος παντού... η σημαία του φυλακίου των τουρκων να έχει σχιστεί κ αυτοί να βγαίνουν να την αλλάξουν με απίστευτο άνεμο, που σε παίρνει στο διάβα του... κ τη σχισμένη τη δίπλωσαν κ την πήραν έτσι... ούτε τσουβάλι, ούτε τίποτα... κ από κάτω ακριβώς να βλέπεις αυτούς μες τα φυλάκια να βλέπουν προς εσένα με κυάλια... κ εσύ το ίδιο φυσικά...
αυτό θα πει τιμή στον 'Άγνωστο Στρατιώτη'... ποτέ σχισμένη σημαία στον ιστό.
Να καταργηθουν οι παρελασεις;