-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τραυματισμός νεαρού φοιτητή σε συμπλοκή στη ΘεσσαλονίκηΣτην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται 22χρονος φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Ο νεαρός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε σε φοιτητικό πάρτι στο χώρο του πανεπιστημίου, δημιουργώντας αναταραχή. Ο φοιτητής νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
(http://www.in.gr)Ασυλο και αυτοελεγχος...
συμπλοκες οπως ξερουμε ολοι συμβαινουν συνεχεια...αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι γιατι επιτρεπεται να γινονται τετοια παρτυ στο χωρο αυτων των ιδρυματων...
-
Τι φταινε τα παρτυ? Η απουσια εφαρμογης ελεγχου φταιει, η οποια ειναι δεδομενη εφ'οσον 'απαγορευτεται' στην αστυνομια να εισελθει στον χωρο. Και στην Αγγλια καναμε παρτυ, αλλα αμα πηγαινε καποιος να κανει μλκια μεσα στο πανεπιστημιο τον πεταγανε εξω οι security, και αμα συνεχιζε τα ιδια εκτος χωρου πανεπιστημιου τον περειλαμβανε η αστυνομια. Προσοχη, εκτος πανεπιστημιου οχι λογω 'ασυλου' αλλα για τον απλο λογο οτι το πανεπιστημιο φροντιζε (οπως ΩΦΕΙΛΕΙ....) να εχει αρκετους security να φροντιζουν τετοια θεματα.
Εδω περα 'θιγονται τα δικαιωματα μας' αμα παει καποιος να εφαρμοσει τον νομο εντος πανεπιστημιου. Ε καθιστε να σκοτωνεστε μεταξυ σας...
-
Κάθε χρόνο στο κτίριο του Τμήματός μου στο Βόλο γίνονται 2-3 πάρτι με 1000-2000 κόσμο. Ο Λουκάς θα το επιβεβαιώσει...
Εκτός από μερικούς εμετούς από τύπους που πίνουν σαν νεροφίδες, δεν έχω ακούσει να γίνεται τίποτα άλλο και όταν ήμουν εγώ στο έτος που τα διοργάνωνε φροντίζαμε οι ίδιοι να διατηρούμε την τάξη εντός του χώρου. Όλοι έρχονταν για να διασκεδάσουν και όχι για να παίξουν ξύλο.
Τώρα, πώς γίνεται και ορισμένα πάρτι σε ορισμένες σχολές, έχουν ορισμένα επεισόδια από ορισμένους κάθε φορά ταραξίες, δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το καταλάβω...
Αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο kacey, το άσυλο μας μάρανε!!!
-
kacey προσωπικα δε βλεπω το λογο να γινονται παρτυ στο χωρο του πανεπιστημιου...ετσι και αλλιως με τοσους κομματαρχες μεσα τα κλαμπ και τα μπαρ ειναι ανοιχτα και τα σκυλια δεμενα...
νασε τουλαχιστον απ'οσο ξερω οι φασαριες ειναι στην ημερησια διαταξη εδω στη θεσσαλονικη...το πανεπιστημιο ειναι μπουρδελο και λογης λογης ασχετοι περιφερονται και δημιουργουν προβληματα...
-
ΤΙ ΝΑ ΠΩ; Να πω ότι προσπαθώ να λυπηθώ τον άτυχο φοιτητή, είναι αλήθεια, αλλά από την άλλη όταν σκέφτομαι ότι παρόμοια περιστατικά μπορεί να συμβούν ανά πάσαν στιγμή αλλά οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές δεν θέλουν security ή ανακρίσεις από την αστυνομία...
Ας είναι καλά όμως το πανεπιστημιακό μας σύστημα που, καθώς είναι κατά πολύ...ανώτερο άλλων χωρών, επιτρέπει να αναπτυχθεί το είδος του 'Χόμο Αιώνιος Φοιτητής', να επιβιώνει και να ευδοκιμεί...
Φυσικά φταίει και το ότι κάθε τόσο μπαίνει ο οποιοσδήποτε μέσα στις σχολές, σπάει και γ@μ@ει μέχρι να βαρεθεί και μετά ακούς φωνές και κλάψες..'να δώσει το κράτος νέα κονδύλια, καταστράφηκε ο εξοπλισμός μας', λες και αν υπήρχε security θα τους πείραζε τους (περισσότερους)φοιτητές-πασάδες μας.
Και μόνο η ιδέα ότι μπορεί η...πυροσβεστική να μπει στο χώρο του πολυτεχνείου, είναι αρκετό σοβαρό γεγονός για αυτή την χώρα ώστε να υπάρξει κατάλυση του πολιτεύματοςΜετά μας φταίνε οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που θέλουν( ) να αναγνωρίζουμε τα δικά τους πανεπιστήμια, αντί να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ επιτέλους και να μας πούνε 'Ρε άι στο διάολο, αν δεν μου αναγνωρίζετε εσείς τα δικά μου πανεπιστήμια, τότε και εγώ δεν αναγνωρίζω τα δικά σας, ΟΕΟ...'
ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, είναι τον πατέρα του άτυχου φοιτητή που βλέπει ο άνθρωπος ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην περίπτωση του γιου του(δυστυχώς ήταν μέσα στο πανεπιστήμιο, φοιτητής βλέπετε...)... και έρχονται μετά να μας πούνε για άσυλο και αηδίες...καλά...
Ας ήταν το δικό μου παιδί έτσι σε τέτοια κατάσταση(λέμε, αν είχα...) και για πότε θα έκανα 'ντου' με κουμπούρια και τα λοιπά και για πότε θα άνοιγαν στοματάκια να μου μιλήσουν και να πούνε ποιοί χτύπησαν το παιδί μου...και πού βρίσκονται...και για πότε θα τα έκαναν πάνω τους κάποιοι που ξελαριγκιάζονται για το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά από την άλλη ΔΕΝ παίρνουν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας(και ΜΗΝ ακούσω ότι θα προστατευθεί από τους ίδιους τους φοιτητές, είναι αστείο... , εδώ χρειάζονται άνθρωποι εκπαιδευμένοι, security)
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Ας ήταν το δικό μου παιδί έτσι σε τέτοια κατάσταση(λέμε, αν είχα...) και για πότε θα έκανα 'ντου' με κουμπούρια και τα λοιπά και για πότε θα άνοιγαν στοματάκια να μου μιλήσουν και να πούνε ποιοί χτύπησαν το παιδί μου...και πού βρίσκονται...και για πότε θα τα έκαναν πάνω τους κάποιοι που ξελαριγκιάζονται για το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά από την άλλη ΔΕΝ παίρνουν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας(και ΜΗΝ ακούσω ότι θα προστατευθεί από τους ίδιους τους φοιτητές, είναι αστείο... , εδώ χρειάζονται άνθρωποι εκπαιδευμένοι, security)
Καταλαβαίνεις τι γράφεις;;;; Υπονοείς ότι για τους τραμπούκους έχουν γνώση οι καθηγητές και οι φοιτητές και δε μας το λένε;;;;
Κι αν ναι, τότε πώς σώζεται η κατάσταση όταν ένας ακόμη κουμπουροφόρος περάσει την πύλη για να πουλήσει τσαμπουκά; Γιατί με συγχωρείς, αλλά αυτό περιγράφεις παραπάνω... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Καταλαβαίνεις τι γράφεις;;;; Υπονοείς ότι για τους τραμπούκους έχουν γνώση οι καθηγητές και οι φοιτητές και δε μας το λένε;;;;
Κι αν ναι, τότε πώς σώζεται η κατάσταση όταν ένας ακόμη κουμπουροφόρος περάσει την πύλη για να πουλήσει τσαμπουκά; Γιατί με συγχωρείς, αλλά αυτό περιγράφεις παραπάνω...Petro έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Ας ήταν ο δικός σου γιος και θα σε έβλεπα...
King Alexander συμφωνώ 100% με όσα έγραψες στην δημοσίευσή σου.
-
Λοιπόν σήμερα οι διοργανωτές του πάρτυ ( el condor pasa -ανεξάρτητα αριστερά σχήματα- ) βγάλανε ανακοίνωση για το συμβάν...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή διαπίστωσαν οτι κάποιοι προσπάθησαν και πέτυχαν να διαρήξουν την υπολογιστική νησίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Οι δράστες πίαστηκαν επ αυτοφόρω και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν το υλικό που είχαν πάρει...Στην συνέχεια σύμφωνα πάλι με την ανακοίνωση ήρθαν 30 άτομα που τα έκαναν όλα λαμπόγυαλό...Τώρα τι έγινε go figure... -
Σιγα τα ωα!!!!!
Ενας φοιτητης αργοπεθαινει σε καποια μοναδα εντατικης θεραπειας....
Και λοιπον??
Ειναι λογος αυτος ωστε να καταφερομαστε εναντια στον ακρογωνιαιο λιθο της Δημοκρατιας και του πολιτευματος μας που ονομαζεται Πανεπιστημιακο ασυλο??
Η μηπως ειναι σοβαροι λογοι, ωστε να τολμαμε να συζηταμε περι ασυλου, η διακινηση ναρκωτικων ελευθερα, οι καταστροφες και οι ληστειες, οι βιαιοπραγιες και οι ξυλοδαρμοι??
Ειπαμε:
Αν καταργηθει το ασυλο στα πανεπιστημια οι ατομικες ελευθεριες οπως το δικαιωμα στη μαστουρα, το δικαιωμα στη τεμπελια, το δικαιωμα στη κλοπη πανε περιπατο....
Και σε καμμια περιπτωση δεν ειμαστε διατεθειμενοι να ανεχτουμε τετοιας μορφης φασισμο....
Ο Σκοταδισμος δε θα περασει....Ασε που αν μπει καποιου ειδους ελεγχος στα πανεπιστημια μπορει να συμβουν αποτροπαια και καταδικαστεα, απο ολους οσους σκεφτονται δημοκρατικα, πραγματα οπως το να βελτιωθει εστω και λιγο το επιπεδο εκπαιδευσης....
Τελος οσοι νομιζουν οτι τα Πανεπιστημια πρεπει να υπαρχουν σαν κυτταρα πολιτισμου και γνωσης ειναι το λιγοτερο SS αι δε διαφερουν σε τιποτα απο τους δεσμοφυλακες του Αουσβιτς του Νταχαου και του Γκουανταναμο....
Τα πανεπιστημια ειναι ιδανικος χωρος για παρτυ,για καλη ζωη, για τραπεζακια πολιτικων παραταξεων, για επιδειξη δυναμης,και πρεπει να λειτουργουν σαν εκθετηρια ουσιων....
Τελεια και παυλα.
Αρκετα με τους φασιστες και τους ελεεινους μικροαστους που εχουν το θρασος να λενε οτι συντηρουν τα Πανεπιστημια απο τους φορους τους.... -
ghvbn
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Κι αν ναι, τότε πώς σώζεται η κατάσταση όταν ένας ακόμη κουμπουροφόρος περάσει την πύλη για να πουλήσει τσαμπουκά; Γιατί με συγχωρείς, αλλά αυτό περιγράφεις παραπάνω...Κατ' αρχήν, είμαι οργισμένος με αυτό το συμβάν, διότι αυτός ο φοιτητής είναι συνάνθρωπος της κοινωνίας στην οποία ζω: επειδή δεν τυγχάνει να είναι και μέλος της οικογένειάς μου δεν σημαίνει ότι δεν ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για την κατάστασή του.
Κρίμα, και είναι νέο παιδί(δεν θέλω να γράφω σε παρελθόντα χρόνο).Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το γεγονός, ΟΛΟΙ.. Οι καθηγητές και οι φοιτητές που ανέχονται χρόνια τώρα μια κατάσταση εκτός ελέγχου στον χώρο των πανεπιστημίων, όπου ότι θέλει ο καθένας κάνει, κανείς δεν πιέζει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ για να προσληφθεί ασφάλεια σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ξέρουμε να κάνουμε ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και χίλιες άλλες π@π@ριές χωρίς να ξέρουμε καν τι ζητάμε και επειδή μας το ζητάει...η παράταξη ή οι εκπρόσωποι των φοιτητών...αλλά μια κατάληψη που να αφορά την εξασφάλιση της ασφάλειας των ζωών ΜΑΣ δεν έχει γίνει...Ο καθένας από τους φοιτητές θα μπορούσε να είναι στη θέση του αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά ο καθένας, για σκεφθείτε το αυτό. Ο καθένας θα μπορούσε να έχει την οικογένειά του σε τραγική κατάσταση αυτές τις ώρες.
Στο σχόλιό σου, ΝΑΙ, γνώμη μου είναι ότι πολλοί φοιτητές(καθώς και καμιά χούφτα καθηγητές) γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.
Πολλοί ίσως δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν(ποιός νοιάζεται για τον διπλανό του στις ημέρες μας), άλλοι πάλι φοβούνται ή έχουν απειληθεί για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό(και κανείς δεν το κατήγγειλε επισήμως στην Αστυνομία).......
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι πρυτάνεις, οι νομάρχες, οι καθηγητές και η ΕΛ.ΜΠΑΤΣ. γνωρίζουν ποιοι είναι οι αναρχικοί, μην γελιέστε.
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ.
Όπως και η αστυνομία στα γήπεδα. (Τους βλέπω τους καημένους τους ΜΑΤατζήδες και τους λυπάμαι όταν βλέπω το πως είναι οι στολές τους όταν φεύγουν από το γήπεδο). Γιατί βλέπετε το κράτος μας θέλει να συντηρεί καταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα όφελος για εμάς, παρά μόνο για 5-10 ισχυρούς.Σε αυτά που λές είμαι 100% μαζί σου...
Πολύ φοβάμαι οτι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα μιλάνε με πάθος για το άσυλο θα εισηγηθούν κάποια μέρα κάμερες και μεταλλικούς ανιχνευτές μέσα στα Πανεπιστήμια ( ακραίο αλλα καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ πιστεύω ) γιατί η κατάσταση 'θα έχει φτάσει στο απροχώρητο'. Άλλωστε και σήμερα δεν είναι λίγοι που μετατρέπουν το άσυλο των ιδεών σε άσυλα της μαστούρας, της διακίνησης και της καταστροφής...
Όχι στην απαξίωση του ασύλου ναι στην περιφρούρηση του ακαδημαϊκού του χαρακτήρα. -
Εχω μερικες αποριες και παρακαλω οποιος εχει τη καλοσυνη (ιδιαιτερα οι φανατικοι και ανευ ορων υποστηρικτες του Ασυλου) να προσπαθησει να να με διαφωτισει οσο το δυνατον....
Απο αυτα που διαβαζω και εδω και σε αλλα φορα καταλαβαινω οτι και οι αναφανδον υπερασπιστες και οι υπο ορους υπερασπιστες του ασυλου ριχνουν την ευθυνη σε μια μικρη φανταζομαι μεριδα φοιτητων (εαακ) καθως και σε διαφορους εξωπανεπιστημιακους παραγοντες (απλα βαπορακια,μικροκλεφτες,αστυνομια,νομαρχια,μητροπολη,κυβερνηση κλπ κλπ.).
Με δεδομενο λοιπον το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια της Πανεπιστημιακης κοινοτητας τασσεται υπερ της νομιμοτητας και της τηρησης μιας στοιχειωδους ευπρεπειας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ γιατι ποτε δεν ακουσα οτι εγινε καταληψη σε καποια σχολη με κυριο αιτημα τον τερματισμο των καταληψεων και την εξαλειψη των καθε ειδους παρανομων και παραβατικων συμπεριφορων??Τοσο φοβεροι και τρομεροι ειναι αυτοι οι ΕΑΑΚ (ωστε αν και ελαχιστοι) να κανουν τα Πανεπιστημια Μπαχαλο χωρις ποτε να προσπαθησει να τους σταματησει η συντριπτικη πλειοψηφια των μελων της Πανεπιστημιακης Κοινοτητας??....
Θα δω αραγε αυριο το πρωι να παραλυει η Θεσσαλονικη εξαιτιας συλλαλητηριου διαμαρτυριας για το βαρυτατο τραυματισμο του φοιτητη??
Αραγε οι Τσιαπας οι Τουπαμαρος και οι Κουρδοι εχουν μεγαλυτερη αναγκη υποστηριξης απο το παιδι αυτο που τωρα χαροπαλευει?? -
Eμεινα πραγματικα ξυπνιος μεχρι τωρα διαβαζοντας και την τελευταια σελιδα αυτου του τοπικ...
Στην πορεια ειδα απαντησεις 'Το τοπικ ειναι πολυ μεγαλο δεν το διαβασα ολοκληρο αλλα εγω πιστευω...' ομως και εγω που διαβασα καθε απαντηση προσεκτικα πιο πολυ τρομαξα απ'οσα διαβασα(πραγματικα μερικοι χρηστες πιστευουν τα οσα εγραψαν????)παρα εχω την διαθεση να μοιραστω την γνωμη μου αποψη μου στο θεμα...Διαβαζοντας το τοπικ πιο πολυ ανυσηχω για τον τροπο που σκεφτομαστε σαν ανθρωποι(οσοι εγραψαν,αλλα και οσοι τα διαβασαν και δεν απαντησαν)παρα για το αν το ασυλο ειναι απαραιτητο ή οχι.
Μας χρειαζεται 'Χουντα'???Πρεπει να σφιξουν οι κωλοι???Τα Πανεπιστημεια(και δη το ΕΜΠ)χωρος προστασιας πρεζακιδων(!),βιαστων ή δολοφονων???Η ελευθερη διακινηση ιδεων δεν κινδυνευει πλεον???
Και απο την αλλη αναμεσα στα επιχειρηματα υπερ του ασυλου χωμενες συνεχως κατηγοριες για χρυσαυγιτες/νεοναζιστες?Δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω ουτε τι να πρωτοαπαντησω...Ξαφνικα το βασικο θεμα του ασυλου(θεμα του τοπικ)μου φαινεται ασημαντο!
Μακαρι,θελω να πιστευω,οτι υπαρχει μεγαλος αριθμος χρηστων που διαβασε το τοπικ και απλα δεν ηξερα απο που να αρχισει να απανταει(μιας και καποια πραγματα που γραφτηκαν ειναι τοσο λαθος...μα τοσο λαθος)ή απλα δεν θεωρησει οτι σε καποιους ανθρωπους αξιζει να προσπαθισεις να αλλαξεις γνωμη...(Μαλιστα οπως φαινεται το forum συχνα μπαινει σε αυτη τη λογικη οπου σαν virual 'κοκορια' διαφοροι χρηστες 'περιφανευονται' για την αποψη τους συγκρινοντας ποιος...την εχει πιο μεγαλη,ποιος δλδ μπορει να φωναξει πιο πολυ απο τον αλλο ή να επιμηνει περισσοτερο για την αποψη του!)
Παντως μεγαλο κομματι του τοπικ αναλωνεται στο να βρει η μια 'πλευρα' που σχηματιστηκε βημα να κατηγορισει την αλλη(και καποιες φορες για ασχετα με το θεμα πραγματα)και τουμπαλιν...Αυτο δεν ειναι αντιπαραθεση αποψεων.Ειναι καβγας μικρων παιδιων νηπιαγωγιου που απλα χρησημοποιουν ομορφες λεξεις μεγαλων που απλα δεν υπαρχει κουδουνι να χτυπησει για να βγουμε για διαλειμα,γιατι απαντηση-ή εστω καποιο χρησιμο συμπερασμα και για τις δυο πλευερες-δεν προκειται να βγει απο τετοιο...'διαλογο'!
Τα παραπανω απο εναν φοιτητη του ΕΜΠ που νομισε οτι θα διαβασει εναν ομορφο διαλογο για το παραπανω θεμα οταν αρχισε το τοπικ αλλα τελικα κατεληξε να αναρωτιεται πως θα μπορουσε αυτο το τοπικ να ξεφυγει απο αυτο που αποκαλουμε 'ελληνικη πραγματικοτητα' οπου ολοι εχουν γνωμη για ολα και ο καθενας ειναι οτι δηλωσει...
Υ.Γ:Προφανως υποπεσα σε καποιες γενικοτητες και προφανως υπηρχαν καποια ιδιαιτερα αξιολογα post οπως και καποια ιδιαιτερα σωστα επιχειρηματα μεσα σε ενα συνοθηλευμα απο μπερδεμενα post και διαφωνιες αλλα πραγματικα η γενικη εικονα του τοπικ μου φανηκε αυτη που περιγραφω...
Συγνωμη αν προσεβαλα καποιον...
-
Κατσε, δεν καταλαβα. Θεωρεις 'χουντα' το να μπορει να επεμβει η αστυνομια εντος πανεπιστημιου εφ'οσον το κανει σωστα? Θεωρεις χουντα να υπαρχει η δυνατοτητα (γιατι τωρα δεν παιζει...) να εφαρμοστουν οι νομοι σε τετοιες περιπτωσεις? Τι θεωρεις οτι δημιουργει τοσο ειδικες συνθηκες ωστε το πανεπιστημιο να ειναι τοσο διαφορετικο σεναριο που να κινδυνευει απο τα παραπανω? Και στην τελικη αμα ειναι για να 'προστατευτει η ελευθερια των ιδεων και εργων' ή πως αλλιως το λετε, να μπορουν καποιοι ανενοχλητοι να σκοτωνουν και να βιαζουν, στα cohones μου η ελευθερια των ιδεων. Και μην ακουσω τιποτα για 'αυτοελεγχο' γιατι δεν βλεπω να γινεται αυτο πουθενα...
-
Όχι kacey, δε λέει κάτι τέτοιο, αλλά τονίζει (κάτι που βαριέμαι να το ξανακάνω εγώ) ότι το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ είναι άσχετο με το θέμα μας. Προτιμάμε να χτυπάμε το σαμάρι παρά το γάιδαρο όπως πάντα και βέβαια πράγματι είναι λυπηρό το φαινόμενο που παρατηρείται -γενικότερα και όχι μόνο εδώ μέσα- να ζητούνται -γενικά και αόριστα για κάθε θέμα- περισσότεροι περιορισμοί, αστυνόμευση, απαγορεύσεις και δε συμμαζεύεται.
Η ανικανότητα των πολιτών να διαφυλάξουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους, δεν καλύπτεται με νέους νόμους και απαγορεύσεις. Κι όταν λέω 'διαφυλάξουν' όπως καταλαβαίνεις δεν εννοώ να πάρουν τα κουμπούρια και να βγουν στους δρόμους. Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας και γι' αυτό επιμένω στην ηλεκτρονική υπογραφή μου: -
Γιατί η ανικανότητα των πολιτών να διαφυλάξουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους, δεν καλύπτεται με νέους νόμους και απαγορεύσεις;
Σου δώσαμε κύριε την ελευθερία να 'αυτορυθμίσεις' το επίπεδο της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης και την έκανες μπορδέλο.
Σου δώσαμε την ελευθερία να λειτουργείς ως υπεύθυνος πολίτης εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τα μετέτρεψες σε αχούρια και τόπο επίλυσης διαφορών με λοστούς και μπουνιές.
Σου δώσαμε την ελευθερία να συναθροίζεσαι και να διαμαρτύρεσαι ήσυχα, χωρίς να πλήττεις την οικονομικοκοινωνική ζωή κι εσύ μάζεψες 100 άτομα κι έκλεισες το δρόμο για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου.Γιατί να μην ισχύσουν απαγορεύσεις όπου τα άτομα καταχρώνται την ελευθερία τους και τη μετατρέπουν σε μοχλό καταπίεσης των πολλών;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί η ανικανότητα των πολιτών να διαφυλάξουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους, δεν καλύπτεται με νέους νόμους και απαγορεύσεις;Σου δώσαμε κύριε την ελευθερία να 'αυτορυθμίσεις' το επίπεδο της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης και την έκανες μπορδέλο.
Σου δώσαμε την ελευθερία να λειτουργείς ως υπεύθυνος πολίτης εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τα μετέτρεψες σε αχούρια και τόπο επίλυσης διαφορών με λοστούς και μπουνιές.
Σου δώσαμε την ελευθερία να συναθροίζεσαι και να διαμαρτύρεσαι ήσυχα, χωρίς να πλήττεις την οικονομικοκοινωνική ζωή κι εσύ μάζεψες 100 άτομα κι έκλεισες το δρόμο για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου.Γιατί να μην ισχύσουν απαγορεύσεις όπου τα άτομα καταχρώνται την ελευθερία τους και τη μετατρέπουν σε μοχλό καταπίεσης των πολλών;
Συμφωνω απολυτα μαζι σου....
ΑΛΛΑ στην Ελλαδα οταν αναφερεις τα αυτονοητα για τα καναλια και καποιος που χαφτουν το παραμυθι, εισαι φασιστας , δεξιος ,χουντικος Γερμανος και δεν ξερω εγω τι αλλο.....
Με λιγα λογια δεν εισαι δημοκρατικος πολιτης.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί η ανικανότητα των πολιτών να διαφυλάξουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους, δεν καλύπτεται με νέους νόμους και απαγορεύσεις;Σου δώσαμε κύριε την ελευθερία να 'αυτορυθμίσεις' το επίπεδο της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης και την έκανες μπορδέλο.
Γιατί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οι απαγορεύσεις δε βοήθησαν ποτέ μία κοινωνία να εξελιχθεί. Αντιθέτως μόνο προς τα πίσω την πήγαν και άνοιγαν πάντα το δρόμο για ανελεύθερα καθεστώτα. Στο κάτω-κάτω της γραφής ο παράδεισος της ιδιοκτησίας είναι η Σαουδική Αραβία (έκλεψες -> κόψει χέρι) και είναι ίσως το μόνο κράτος όπου μπορείς να αφήσεις πορτοφόλι σε κεντρική πλατεία και να επιστρέψεις την επόμενη ημέρα και να το βρεις εκεί. Αλλά, ποιος ονειρεύεται την 'ασφάλεια' της Σαουδικής Αραβίας;
-
Πετρο,
κανενας δεν μιλα και δεν θελει ακροτητες, αλλα αλλο πραγμα η ασυδοσια και αλλο η δημοκρατια.Το να δημιουργει μια ομαδα ανθρωπων προβλημα σε ολους τους αλλους δεν ειναι δημοκρατια ..ειναι ασυδοσια.
Η Ελλαδα εχει πολυ ανεπτυγμενο αισθητηριο υπερ της δημοκρατιας και της ελευθεριας του ατομου...κανεις δεν θελει αυτο να καταργηθει , αλλα υπαρχει η διαφορα οτι την δημοκρατικη ευαισθησια που ολοι εχουμε καποιοι να πιστευουν οτι στο ονομα των οποιων προσωπικων εκφρασεων τους τους μπορουν να την καπιλευονται....Πιστευω οτι καταλαβαινεις την διαφορά.
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!