-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
1lt / 1000km δεν καίει ούτε το 1600άρι GOLF II του παππού μου που έχει 190.000km πάνω, ξεραμένη φλάντζα και είναι 20+ χρονών αμάξι.Κι όμως Polo 6N fl φίλου μου καίει όχι 1 αλλά πολύ περισσότερο πλέον ανα 1000km. Οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι, αφορούν και άλλα του γκρούπ με το ίδιο μοτέρ, αλλά λόγω ακριβώς αυτής της φράσης στο βιβλίο κατασκευαστή όταν έκαιγε 800ml/1000km δεν έγινε επισκευή εντός εγγύησης.
@Qsis
Το να ελέγχεις γενικά τα λάδια σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν είναι κακό σαν ιδέα. Γλιτώνεις περίεργες καταστάσεις όπως αναμμένο λαμπάκι πίεσης λαδιού και λιγότερο από 2 λίτρα σε συνολικά 4 στο μοτέρ
Ο κατασκευαστής υπερβάλει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο -
εδω και μια βδομαδα εχουν ανακοινωθει και οι τιμες του 1.2 tsi
17.990 η βασικη 3θυρη και ανεβαινουμε...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εδω και μια βδομαδα εχουν ανακοινωθει και οι τιμες του 1.2 tsi17.990 η βασικη 3θυρη και ανεβαινουμε...
Είναι πολλά τα λεφτά.Με λιγότερα παίρνεις Polo highline με DSG.....
-
ειναι το ιδιο πραγμα?
-
Όχι βρε Κιούση, προφανώς δεν είναι αλλά ο υποψήφιος αγοραστής αν δεν έχει απόλυτη ανάγκη τους λίγο καλύτερους εσωτερικούς χώρους και κάνει κέφι το αυτόματο κιβώτιο θα προτιμήσει το Πόλο. Μη μου πεις για καλύτερη ποιότητα κύλισης του Γκολφ, δε νομίζω ότι είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά σε αυτά τα κυβικά, ούτε οι εν δυνάμει αγοραστές θα δώσουν βάρος εκεί και το ξέρεις.
-
βλεπω απο μεγαλη εως τεραστια διαφορα απο ενα supermini σε ενα μικρομεσαιο
παιρνοντας τη μικροτερη κατηγορα κανεις σημαντικες θυσιες για αυτα που θες να κερδισεις, πχ εγω χανω σημαντικα πραγματα σε σχεση με ενα Α4 γιατι ηθελα καποια πραγματα που για να τα ειχα επισης σε ενα Α4 θα επρεπε να δωσω πολυ περισσοτερα λεφτα
κατανοω γιατι καποιος θα εκανε το ιδιο αγοραζοντας ενα πολο σε σχεση με ενα γκολφ, απλα τονιζω οτι οι θυσιες υπαρχουν
το κατα ποσο ειναι σημαντικες ή οχι εξαρταται βεβαια απο τις αναγκες του αγοραστη , απλα τα πραγματα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βλεπω απο μεγαλη εως τεραστια διαφορα απο ενα supermini σε ενα μικρομεσαιοπαιρνοντας τη μικροτερη κατηγορα κανεις σημαντικες θυσιες για αυτα που θες να κερδισεις, πχ εγω χανω σημαντικα πραγματα σε σχεση με ενα Α4 γιατι ηθελα καποια πραγματα που για να τα ειχα επισης σε ενα Α4 θα επρεπε να δωσω πολυ περισσοτερα λεφτα
κατανοω γιατι καποιος θα εκανε το ιδιο αγοραζοντας ενα πολο σε σχεση με ενα γκολφ, απλα τονιζω οτι οι θυσιες υπαρχουν
το κατα ποσο ειναι σημαντικες ή οχι εξαρταται βεβαια απο τις αναγκες του αγοραστη , απλα τα πραγματα
Πέρα από τους χώρους και το πορτμπαγκαζ σε τί άλλο είναι τραγικά καλύτερο το golf?
-
κρατημα,πατημα στα πολλα χιλιομετρα , μόνωση, image ????
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
κρατημα,πατημα στα πολλα χιλιομετρα , μόνωση, image ????Τραγικά καλύτερο?Δεν ειρωνεύομαι,ρωτάω γιατί δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2.Πάντως για εμένα προσωπικά μόνο και μόνο το DSG........
-
ε οχι και τραγικα αλλα οπως και να εχει ειναι καλυτερο το πλαισιο του golf και σε ακαμψια ( με λιγα λογια η αισθηση ''δεμενου'' αυτοκινητου που νιωθει ο οδηγος στις ανωμαλιες και στις στροφες) και σε διαταξη αναρτησεων ( πολλαπλων συνδεσμων (4) πισω), και μετατροχιων και μεταξονιου τα οποια προσφερουν πιο ομαλες αντιδρασεις σε μια οριακη κατασταση και ειναι πιο σταθερο στα πολλα χιλιομετρα και σε πλευρικους ανεμους κτλ
Στην μονωση πανω κατω τα ιδια μπορει να ειναι δεν τα μετρησα, αλλα σαφως πιο προσεγμενο ειναι το golf αλλωστε οι αντιπαλοι του δεν αστειεύονται και το αυτοκινητο θελει να ειναι στην κορυφη των επιλογων του καταναλωτικου κοινου .
με λιγα λογια στο ενα εχεις ενα στοιχειο του εξοπλισμου ενω στο αλλο εχεις ενα εντελως διαφορετικο και ανωτερο αυτοκινητο εστω και χωρις αυτομτο κιβωτιο ( στο polo δεν εχει αυτακια το dsg , αρα δεν ειναι ιδιο με αυτο του golf) -
ε οχι και τραγικα αλλα οπως και να εχει ειναι καλυτερο το πλαισιο του golf και σε ακαμψια ( με λιγα λογια η αισθηση ''δεμενου'' αυτοκινητου που νιωθει ο οδηγος στις ανωμαλιες και στις στροφες) και σε διαταξη αναρτησεων ( πολλαπλων συνδεσμων (4) πισω), και μετατροχιων και μεταξονιου τα οποια προσφερουν πιο ομαλες αντιδρασεις σε μια οριακη κατασταση και ειναι πιο σταθερο στα πολλα χιλιομετρα και σε πλευρικους ανεμους κτλ
Στην μονωση πανω κατω τα ιδια μπορει να ειναι δεν τα μετρησα, αλλα σαφως πιο προσεγμενο ειναι το golf αλλωστε οι αντιπαλοι του δεν αστειεύονται και το αυτοκινητο θελει να ειναι στην κορυφη των επιλογων του καταναλωτικου κοινου .
με λιγα λογια στο ενα εχεις ενα στοιχειο του εξοπλισμου ενω στο αλλο εχεις ενα εντελως διαφορετικο και ανωτερο αυτοκινητο εστω και χωρις αυτομτο κιβωτιο ( στο polo δεν εχει αυτακια το dsg , αρα δεν ειναι ιδιο με αυτο του golf)Σύμφωνοι αλλά λογικά το Πόλο δεν θα έχει καλύτερες επιδόσεις(ελάχιστα λογικά), καλύτερη κατανάλωση και καλύτερο εξοπλισμό?Είναι μεγάλο το δίλημμα πάντως.....
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
κρατημα,πατημα στα πολλα χιλιομετρα , μόνωση, image ????
Τραγικά καλύτερο?Δεν ειρωνεύομαι,ρωτάω γιατί δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2.Πάντως για εμένα προσωπικά μόνο και μόνο το DSG........
σε οποιαδηποτε εταιρεια και να πας το μεγαλυτερο μοντελο απο αποψη ποιοτητας, ησυχιας και ανεσης (και οδικης συμπεριφορας βεβαια, εκτος αν παμε στα πολυ μεγαλα μοντελα- λιμουζινες οπου εκει ως προτεραιοτητα παει η χλιδα ) ειναι ανωτερο απο το μικροτερο μοντελο (με πολυ λιγες εξαιρεσεις πχ 500-punto)
αν απλα τα δεις απο κοντα θα καταλαβεις και αν πας μια βολτα θα καταλαβεις καλυτερα
κι εγω βρισκω καλο χρυσο το Α3 μου με τα δερματακια του κτλ , αλλα οταν μπηκα σε ενα Α5 και μετα καπακια στο δικο μου ηταν σα να μπηκα σε lada
το επιπλεον κοστος δεν προκυπτει απο τα λιγα εκατοστα λαμαρινας , υπαρχουν μεγαλες διαφορες , ακομα και σε αδερφα μοντελα (πχ golf - leon )
o καθενας βεβαια αναλογα με τις αναγκες τις προτεραιοτητες του ψωνιζει, ευτυχως επιλογες υπαρχουν παρα πολλες
-
Παίδες, αν προσέξετε, ανα έκδοση, το 1.2tsi είναι μόλις 900ευρώ(ΤΚ) φθηνότερο του 1.4tsi.
Οπότε για μένα το ζήτημα δεν είναι η διαφορά τιμής με το Polo (περί τα 3500 ευρώ ανά έκδοση), αλλά η πολύ μικρή διαφορά με το 1.4.
Βέβαια για ένα παράξενο λόγο πολλοί θα σπεύσουν να αγοράσουν το ακριβότερο 1.2 της αγοράς, δεν αμφιβάλλω, και καλά θα κάνουν. Εγώ δυστυχώς (με όριο τα 17-17,5χιλ) τίθεμαι εκτός. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Παίδες, αν προσέξετε, ανα έκδοση, το 1.2tsi είναι μόλις 900ευρώ(ΤΚ) φθηνότερο του 1.4tsi.
Οπότε για μένα το ζήτημα δεν είναι η διαφορά τιμής με το Polo (περί τα 3500 ευρώ ανά έκδοση), αλλά η πολύ μικρή διαφορά με το 1.4.
Βέβαια για ένα παράξενο λόγο πολλοί θα σπεύσουν να αγοράσουν το ακριβότερο 1.2 της αγοράς, δεν αμφιβάλλω, και καλά θα κάνουν. Εγώ δυστυχώς (με όριο τα 17-17,5χιλ) τίθεμαι εκτός.Αυτό εννοώ.Εκεί μπαίνει σφήνα το Πολάκι.Εκτός άμα ψάχνεις χώρους οπότε.....
-
Αυτο που ειπωθηκε πιο πριν ειναι αληθεια ...οσο καλο και αν ειναι ενα π.χ 207 με full extra μολις οδηγησεις το 308 εστω σε πιο φτωχη εκδοση ,νιωθεις οτι ειναι ανωτερο σαν αυτοκινητο σχεδον παντου . ακομα και οι χωροι ειναι μεγαλο +
το ιδιο ισχύει και στο polo με το golf -
Αυτο που ειπωθηκε πιο πριν ειναι αληθεια ...οσο καλο και αν ειναι ενα π.χ 207 με full extra μολις οδηγησεις το 308 εστω σε πιο φτωχη εκδοση ,νιωθεις οτι ειναι ανωτερο σαν αυτοκινητο σχεδον παντου . ακομα και οι χωροι ειναι μεγαλο +
το ιδιο ισχύει και στο polo με το golfVW Golf VΙ 1.2 με αξιοπρεπή εξοπλισμό στις 19.900€; Όσο ένα Insignia!!! ΟΚ αγαπητή VW, πουλάει το Golf, αλλά η τιμή των 20κ είναι πρόκληση, για να μην πω σκάνδαλο.
-
Αφου υπαρχουν χαζοπουλια και πανε και το παιρνουν σε λιγο η vw το αμαξι του λαου θα φτασει σχεοδν τις τιμες των Πιο premium audi ετσι που το πανε.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Αφου υπαρχουν χαζοπουλια και πανε και το παιρνουν σε λιγο η vw το αμαξι του λαου θα φτασει σχεοδν τις τιμες των Πιο premium audi ετσι που το πανε.Γιατι ας πουμε G Punto με 18500 (οχι αμπαρθ) ειναι καλυτερη αγορα? viewtopic.php?f=15&t=31644&start=2730#p1931802
-
Φυσικα!!!Και δεν ειναι το απλο Grande αλλα το Evo με καλυτερες επιδοσεις εναντι του Golf και σχεδον ιδιο μικτο κυκλο καταναλωσης.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Φυσικα!!!Και δεν ειναι το απλο Grande αλλα το Evo με καλυτερες επιδοσεις εναντι του Golf και σχεδον ιδιο μικτο κυκλο καταναλωσης.To ότι είναι μια κατηγορία κάτω σε μέγεθος και δύο (τουλάχιστον...) κατηγορίες κάτω στην ποιότητα του εσωτερικού, δεν μας ενδιαφέρει;
Η τιμή του Punto είναι φουσκωμένη επίτηδες για να αρχίζει μετά τα προωθητικά προγράμματα η Fiat Hellas.
VW Golf VΙ