-
Πατερας συμφοιτητη μου ενδιαφερεται για μικρομεσαιο sedan και ειναι αναμεσα στα δυο. Ενδιαφερεται για το καλο στησιμο του αυτοκινητου αλλα θελει και τους χωρους βεβαια γιάυτο παιρνει τετοιο αυτοκινητο. Δεν τον ενδιαφερει καθολου η 'μουρη' που ισως εχει η Volvo. Ποιο προτεινεται απο τα δυο. Εγω ειπα να μην παρει focus λογω των προβληματων του αλλα ειχε ενα fiesta παλια και ισως ειναι προκατηλειμενος. Ξερω οτι τα αυτοκινητα μοιαζουν σε πολλα πραγματα αλλα τι κανει τη διαφορα και που υπερτερει το καθενα; Μιλαμε για 1.6 παντα.
-
Πατερας συμφοιτητη μου ενδιαφερεται για μικρομεσαιο sedan και ειναι αναμεσα στα δυο. Ενδιαφερεται για το καλο στησιμο του αυτοκινητου αλλα θελει και τους χωρους βεβαια γιάυτο παιρνει τετοιο αυτοκινητο. Δεν τον ενδιαφερει καθολου η 'μουρη' που ισως εχει η Volvo. Ποιο προτεινεται απο τα δυο. Εγω ειπα να μην παρει focus λογω των προβληματων του αλλα ειχε ενα fiesta παλια και ισως ειναι προκατηλειμενος. Ξερω οτι τα αυτοκινητα μοιαζουν σε πολλα πραγματα αλλα τι κανει τη διαφορα και που υπερτερει το καθενα; Μιλαμε για 1.6 παντα.
-
-
κινητηρας , αναρτηση , πατωμα ειναι τα ιδια......
προσωπικο ζητημα ειναι πιστευω για το τι απο τα δυο θα παρει....... ας επιλεξει καλυτερα ο ιδιος παρα να καθομαστε να κανουμε ολοκληρη συζητηση εμεις..... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κινητηρας , αναρτηση , πατωμα ειναι τα ιδια......
προσωπικο ζητημα ειναι πιστευω για το τι απο τα δυο θα παρει....... ας επιλεξει καλυτερα ο ιδιος παρα να καθομαστε να κανουμε ολοκληρη συζητηση εμεις.....στα 1.6 δεν νομίζω ότι είναι ίδιος ο κινητήρας, οπότε Focus (στην έκδοση με δισκόφρενα πίσω )
-
S40. Ειναι σενταν, οχι χατσμπακ με ουρα..
-
Συγγνώμη ρε enginekiller, επάγγελμα το έχεις κάνει; Συμβουλευτική αυτοκινήτων;
-
αυτη θα ταν και η δικια μου ερωτηση...
-
Απλως πολλοι γνωστοι μου ξερουν οτι ασχολουμαι και με ρωτανε . Κακο ειναι να ζητησω και την γνωμη σας εκτος απο το να λεω μονο τη δικη μου; Αντικειμενικος προσπαθω να ειμαι
Νομιζω οτι το focus sedan εχει στανταρ πισω δισκοφρενα(σε καποια εκδοση τουλαχιστον) ή λαθος κανω; Για τον κινητηρα οντως στο S40 εχει με τους 100 ιππους. Ειναι ο ιδιος με τον 100αρη του focus; Στο Mazda 3 ομως και αυτο με 102 ειναι και οι επιδοσεις του με το focus ειναι παραπλησιες. Εδω τι γινεται; -
IKAR νομιζω ρε φιλος οτι ειναι ιδιοι οι κινητηρες........ οσο αναφορα για τους 100αρηδες παντα.......
αυτος της μαζντα ειναι αλλος........ καμια σχεση.........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
IKAR νομιζω ρε φιλος οτι ειναι ιδιοι οι κινητηρες........ οσο αναφορα για τους 100αρηδες παντα.......αυτος της μαζντα ειναι αλλος........ καμια σχεση.........
Μα θα πάρεις τον 100άρη όταν υπάρχει 115;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
IKAR νομιζω ρε φιλος οτι ειναι ιδιοι οι κινητηρες........ οσο αναφορα για τους 100αρηδες παντα.......
αυτος της μαζντα ειναι αλλος........ καμια σχεση.........
Μα θα πάρεις τον 100άρη όταν υπάρχει 115;
απο την αλλη ομως αντιπαραθετεις ενα πολυ καλο εσωτερικο με αριστη ποιοτητα........
και το ξαναλεω : δεν ειμαστε εμεις που θα κατσουμε να προτεινουμε στον ανθρωπο τι να παρει........
στο χερι του ειναι......... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Συγγνώμη ρε enginekiller, επάγγελμα το έχεις κάνει; Συμβουλευτική αυτοκινήτων;Έτσι και αλλιώς τα περισσότερα θέματα γράφονται για να περνάει η ώρα και αυτό φαίνετε αμέσως. Κλείστε τους υπολογιστές και βγείτε καμία βόλτα έξω να δείτε λίγο κόσμο να βρείτε και καμία μικρούλα! !
-
Αν και το Volvo είναι καταπληκτικό αμάξι , στα 1600 κεκ το Focus νομίζω πως είναι πιο ολοκληρωμένο σαν 'πακέτο'
-
ενα βολβο για εμενα!
-
O 1.6 είναι λίγος για το S40 που είναι βαρύ αυτοκίνητο(περίπου 1300 κιλά).Από άποψη όμως ποιότητας κατασκευής και εξοπλισμού ασφαλείας και άνεσης δεν είναι απλά καλύτερο απ΄το focus αλλά και από αυτοκίνητα σε μεγαλύτερες κατηγορίες.Όμως πάσχει σοβαρά σε χώρους πίσω επιβατών και αποσκευών όχι μόνο σε σχέση με το focus αλλά και από τα περισσότερα sedan.Aπό την άλλη μεριά το 1.8 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά με 26-27Κ θεωρώ ότι είναι upmarket επιλογή.(Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά την εμφάνιση του Passat και τις προσφορές του Mondeo έπεσαν τόσο οι πωλήσεις του s40)
-
Αυτό το Focus sedan, αν και πολύ καλό στο δρόμο,
δεν μπορώ να χωνέψω το σχήμα του.
Παίρνει πάντως την ψήφο μου.
-
Τα 100 άλογα του S40 μου φαίνονται λίγα για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Οπότε κι εμένα η ψήφος μου πάει στο Φόκους (κι ας μην ειναι οτι ποιοτικότερο).
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω ειπα να μην παρει focus λογω των προβληματων τουΠοια προβλήματα;;;;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
O 1.6 είναι λίγος για το S40 που είναι βαρύ αυτοκίνητο(περίπου 1300 κιλά).Από άποψη όμως ποιότητας κατασκευής και εξοπλισμού ασφαλείας και άνεσης δεν είναι απλά καλύτερο απ΄το focus αλλά και από αυτοκίνητα σε μεγαλύτερες κατηγορίες.Όμως πάσχει σοβαρά σε χώρους πίσω επιβατών και αποσκευών όχι μόνο σε σχέση με το focus αλλά και από τα περισσότερα sedan.Aπό την άλλη μεριά το 1.8 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά με 26-27Κ θεωρώ ότι είναι upmarket επιλογή.(Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά την εμφάνιση του Passat και τις προσφορές του Mondeo έπεσαν τόσο οι πωλήσεις του s40)Θα συμφωνήσω απόλυτα. (σαν κατοχος του S40 1. Noμιζω οτι το 1.6 παρα τα πλεονεκτήματα του πρέπει να ψιλοσέρνεται ενώ το 1.8 ειναι μαλλον ακριβό, αποζημιώνοντας ομως στην παθητικη ασφάλεια οπου με τα δεκάδες συστήματα προστασιας που διαθετει ειναι απλά κορυφαίο για την κατηγορια του (Πολύ περισσότερο απο οσο φαινεται στα σχετικα crash test..)
Focus Sedan vs Volvo S40