-
Ρε παιδιά,
δεν ξέρω αν αποτελεί 'φαινόμενο' μόνο σε μένα αλλά στις καθημερινές μου συναλλαγές αναγκάζομαι συνέχεια να ζητάω αποδείξεις από ψιλικατζίδικα,καφετέριες,αρτοποιεία,γυράδικα κτλ. γιατί πολύ απλά κανένας δεν κόβει αποδείξεις.
Αισθάνομαι σαν λακαμάς της περίπτωσης αφού σαν μισθωτός εγώ πρέπει να πληρώνω κανονικά τους φόρους μου και κάποιοι κύριοι να βάζουν στην τσέπη τα λεφτά που ΕΓΩ πληρώνω για το κράτος.
Έχω φτάσει στο σημείο να κάνω φασαρία και να μήν μου κόβουν απόδειξη! Υπάρχει κανένα τηλέφωνο καταγγελιών;
Το κράτος παραπονιέται κάθε φορά ότι δεν έχει τα αναμενόμενα έσοδα και δώστου κάθε φορά νέους φόρους (άντε να δούμε πόσο θα πάνε τα τέλη κυκλοφορίας φέτος). Έσείς ζητάτε αποδείξεις στις συναλλαγές σας;
-
Ρε παιδιά,
δεν ξέρω αν αποτελεί 'φαινόμενο' μόνο σε μένα αλλά στις καθημερινές μου συναλλαγές αναγκάζομαι συνέχεια να ζητάω αποδείξεις από ψιλικατζίδικα,καφετέριες,αρτοποιεία,γυράδικα κτλ. γιατί πολύ απλά κανένας δεν κόβει αποδείξεις.
Αισθάνομαι σαν λακαμάς της περίπτωσης αφού σαν μισθωτός εγώ πρέπει να πληρώνω κανονικά τους φόρους μου και κάποιοι κύριοι να βάζουν στην τσέπη τα λεφτά που ΕΓΩ πληρώνω για το κράτος.
Έχω φτάσει στο σημείο να κάνω φασαρία και να μήν μου κόβουν απόδειξη! Υπάρχει κανένα τηλέφωνο καταγγελιών;
Το κράτος παραπονιέται κάθε φορά ότι δεν έχει τα αναμενόμενα έσοδα και δώστου κάθε φορά νέους φόρους (άντε να δούμε πόσο θα πάνε τα τέλη κυκλοφορίας φέτος). Έσείς ζητάτε αποδείξεις στις συναλλαγές σας;
-
Ρε παιδιά,
-
.
Είναι απλό: Δεν κόβουν αποδείξεις γιατί δεν τους συμφέρει να κόβουν αποδείξεις.
Αν κάνεις ελεύθερο επάγγελμα ή ασχοληθείς με το εμπόριο θα καταλάβεις.
(εκτός αν θέλεις συνέταιρο την αγγελικά πλασμένη και στελεχωμένη ΕΦΟΡΙΑ).
-
Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε:
η μη έκδοση απόδειξης είναι κλεψιά όχι εις βάρος του κράτους, αλλά εις βάρος των φορολογουμένων. Το κράτος θα πάρει όσα χρειάζεται/γουστάρει χωρίς να νοιαστεί ιδιαίτερα από που, ο μισθωτός/συνταξιούχος/έντιμος φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί για όσα δεν θα καταβάλλει ο φοροφυγάς. Τόσο απλό. -
Εμενα παλι μου κοβουν ΠΑΝΤΟΥ αποδειξη,με εξαίρεση τα περιπτερα φυσικά.
Εδω και 2-3 περιπου χρόνια εχουν σφίξει τα πράγματα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εδω και 2-3 περιπου χρόνια εχουν σφίξει τα πράγματα.Συμφωνώ και εγώ πλέον σπάνια βλέπω να μην κόβουν απόδειξη . Εκεί που γίνεται χαμός είναι στα νυχτερινά κέντρα
-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Εδω και 2-3 περιπου χρόνια εχουν σφίξει τα πράγματα.Συμφωνώ και εγώ πλέον σπάνια βλέπω να μην κόβουν απόδειξη . Εκεί που γίνεται χαμός είναι στα νυχτερινά κέντρα
Ειχαμε κάνει μια μεγάλη ζημια σε μπουζουκσιδικο και μολις είπαμε απόδειξη οι τύποι άρχισαν να τα μασάνε!!!!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια τα άνθη πως αντιμετωπίζονται φορολογικά???????? -
Στα άλλα επαγγέλματα πχ υδραυλικος/ γιατρος κλπ υπάρχουν δυο τιμές μια μεαπόδειξη και μια χωρίς συγκρίνεις και διαλέγεις!!!!!!
Αλλά αν βρεις υδραυλικό για μικροβλάβη άντε να του πεις απόδειξη μετά!!!!!!!!! -
.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
η μη έκδοση απόδειξης είναι κλεψιά όχι εις βάρος του κράτους, αλλά εις βάρος των φορολογουμένων. Το κράτος θα πάρει όσα χρειάζεται/γουστάρει χωρίς να νοιαστεί ιδιαίτερα από που, ο μισθωτός/συνταξιούχος/έντιμος φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί για όσα δεν θα καταβάλλει ο φοροφυγάς. Τόσο απλό.Δε διαφωνούμε όσον αφορά το αν είναι σωστό και όσον αφορά το ποιόν κλέβουν...
.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
η μη έκδοση απόδειξης είναι κλεψιά όχι εις βάρος του κράτους, αλλά εις βάρος των φορολογουμένων. Το κράτος θα πάρει όσα χρειάζεται/γουστάρει χωρίς να νοιαστεί ιδιαίτερα από που, ο μισθωτός/συνταξιούχος/έντιμος φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί για όσα δεν θα καταβάλλει ο φοροφυγάς. Τόσο απλό.κατ επεκταση η κλεψια του ιδιωτη ειναι αποτελεσμα του ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ κρατους, το οποιο εχει γινει μεγιστος νταβατζης... ειδικα με κατι συναφειες και μπαμπουλες του ΣΔΟΕ. Οποτε και ο καταστηαματαρχης καλα κανει και κλεβει οσο μπορει. Και εγω αυτο θα εκανα... Δεν μπορει απο την μια το κρατος να χαριζει τα χρεη των ΠΑΕ και απο την αλλη να κυνηγαει εμενα τον πολιτη για μια παρατυπια. Αν αποφασιζει το κρατος να δινει τα δικα μου λεφτα εκει οπου δεν πρεπει... δεν θα του ξαναδωσω φραγκο.
-
Όχι φίλε μου, το να μη δίνεις αποδείξεις εκτός από ότι κλέβεις όλους τους φορολογούμενους (το Κράτος δεν είναι κάποια 'ξένη οντότητα' αλλά όλοι εμείς) είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός προς εκείνους τους ανταγωνιστές σου που έχουν επιλέξει να είναι νόμιμοι. Μονάχα στην Ελλάδα τιμωρείται η νομιμότητα!
-
.
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι φίλε μου, το να μη δίνεις αποδείξεις εκτός από ότι κλέβεις όλους τους φορολογούμενους (το Κράτος δεν είναι κάποια 'ξένη οντότητα' αλλά όλοι εμείς) είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός προς εκείνους τους ανταγωνιστές σου που έχουν επιλέξει να είναι νόμιμοι. **Μονάχα στην Ελλάδα τιμωρείται η νομιμότητα! **Σωστό!
Και κάτι ακόμα, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κάνουν και δεύτερες δουλειές χωρίς να φορολογούνται για αυτές (χτυπώντας τις τιμές)...
Όλα πάντως έχουν να κάνουν με το ότι το κράτος δίνει κίνητρα να κλέψεις παρά να είσαι τυπικός...
.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι φίλε μου, το να μη δίνεις αποδείξεις εκτός από ότι κλέβεις όλους τους φορολογούμενους (το Κράτος δεν είναι κάποια 'ξένη οντότητα' αλλά όλοι εμείς) είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός προς εκείνους τους ανταγωνιστές σου που έχουν επιλέξει να είναι νόμιμοι. Μονάχα στην Ελλάδα τιμωρείται η νομιμότητα!Συμφωνώ απόλυτα..
αλλά δυστυχώς μερικές φορές η απόδειξη μπορεί να μη 'βολεύει' και εσένα σαν καταναλωτή. πχ όταν ο άλλος σου λέει 'σου πουλάω το χ προϊόν/υπηρεσία με απόδειξη 20 ευρώ κ χωρίς 14' (παράδειγμα είναι, μην κολλήσετε στις τιμές) τι κάνεις; -
Να κάνω μια ερώτηση: ο πατέρας μου μου λέει να κόβω τιμολόγιο στα βενζινάδικα για να εκπίπτει από το φόρο μου. Γίνεται αυτό; Γιατί δεν μου δίνουν ούτε καν απόδειξη.
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση: ο πατέρας μου μου λέει να κόβω τιμολόγιο στα βενζινάδικα για να εκπίπτει από το φόρο μου. Γίνεται αυτό; Γιατί δεν μου δίνουν ούτε καν απόδειξη.εισαι ελευθερη επαγγελματίας;
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση: ο πατέρας μου μου λέει να κόβω τιμολόγιο στα βενζινάδικα για να εκπίπτει από το φόρο μου. Γίνεται αυτό; Γιατί δεν μου δίνουν ούτε καν απόδειξη.Νομίζω μπορείς να τους το ζητήσεις.
Ξέρω άτομα που δουλεύουν σε εταιρίες που τους πληρώνουν κάποια έξοδα όπως η βενζίνη και το κάνουν αυτό.. -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση: ο πατέρας μου μου λέει να κόβω τιμολόγιο στα βενζινάδικα για να εκπίπτει από το φόρο μου. Γίνεται αυτό; Γιατί δεν μου δίνουν ούτε καν απόδειξη.έχεις επαγγελματικο?????????
Και να μην έχεις όμως δεν πειράζει κόβεις τα περνάς όλα και με την επόμενη περαίωση των ανέλγκτων θα πληρώσεις κάτι λίγα και είσαι Κυρία!!!!!!Ελλάς ----- Η Εφορία είναι για τους μισθωτούς και για τους συνταξιούχους
Αν είναι έτσι το παιχνιδάκι παίξτε όσο μπορείτε....
Τα 090 πληρώνουν φόρο?????
οι λουλουδούδες????????????
Η Μενεγάκη πόσα γράφει στο συμβόλαιο??????????? οεο???? ο χατζηνικολάου????? -
Φιλος μου τράκαρε πρόσφατα και έφταιγε. Άρα πληρώνει για να φτιάξει το αμάξι. ΟΛΟΙ (επαναλαμβάνω ΟΛΟΙ) οι φαναρτζήδες τον ρώτησαν αν θέλει απόδειξη. Είδε (λόγω της μεγάλης ζημιάς) καμιά δεκαριά...
Θεωρητικά οι βενζινάδες έπρεπε να είχαν βάλει μηχανάκια στις αντλίες. Πρακτικά θα βάλουν, όταν κόψει αποδείξεις η συμπαθέστατη τάξη των ταξιτζήδων
-
Απο το 2002, τα βενζινάδικα είναι υποχρεωμένα να κόβουν αποδείξεις μόνο για το πετρέλαιο (όχι για την βενζίνη). Μπορείς όμως να ζητήσεις τιμολόγιο ή αθεώρητη απόδειξη.
Σας δίνουν αποδείξεις;