-
εγώ πάντως ψάχνω για μπροστινό προφυλακτήρα....έλα ανάποδα (αν και με αυτοκίνητο μόνο πρέπει μη σκοτώσουμε και κανέναν) και αν κάνω και ένα χιλιοστό χώρου να με χ..σεις. Καλά για πίσω δεν το σηζητάω καν..
-
Προχτές στην παραλιακή είμαι στην αριστερή λωρίδα, είναι ένα με μία μηχανή στην δεξιά, με μία κίνηση βρέθηκε μπροστά μου, αλλά είχε τέτοια απόσταση από μένα που δεν χρειάστηκα ούτε να σηκώσω το πόδι μου από το γκάζι.
Γυρνάει ο τύπος με βλέπει και σηκώνει το χέρι του, χαμηλώνει ταχύτητα πηγαίνει στην μεσαία και έρχεται δίπλα μου και μου ζήτησε συγγνώμη με νοήματα για την σφήνα που έκανε!!!
Λέω από μέσα μου βρε κοίτα που απέκτησαν τρόπους και οι μηχανόβιοι...
Όταν με ξαναπέρασε η μηχανή βλέπω την πινακίδα του. Αγγλική πινακίδα!!!
Είπα και εγώ, χάλασε ο κόσμος;; -
Μα καλά, κανείς εδώ μέσα δεν οδηγεί ΚΑΙ μηχανάκι; Προφανώς όχι, διότι οι περισσότεροι φαίνεστε να διακατέχεστε από υπερβάλλοντα τσαμπουκά και εγωισμό, ούτως να δέχεστε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα κάνατε πολλά και διάφορα στους ασυνείδητους δικυκλιστές, λες και εσείς οι ίδιοι αποτελείτε τα κυκλοφορούντα οδηγικά παραδείγματα, που καθημερινώς κοσμούν με την ευγένεια το κυκλοφοριακό καθημερινό μας είναι (απαρέμφατο )... Ναι λοιπόν οδηγώ ΚΑΙ μηχανάκι ΚΑΙ αυτοκίνητο και διανύω περίπου 6.000 χλμ. με το ένα και άλλα τόσα με το άλλο, ως επί το πλείστον μέσα στην πόλη. Ηλιθιότητα, εγωισμός, ασχετοσύνη, ανευθυνότητα, αδιαφορία, απαιδευσία, τσάμπα μαγκιά και γαϊδουριά ενυπάρχει και στους γιωταχήδες και στους δικυκλιστές εξ' ίσου. Μου έχει τύχει να είμαι με το αυτοκίνητο και να βρίζομαι με πιτσιρικά εποχούμενο παπιού επειδή πέρασε κόκκινο με 70 χιλιόμετρα, αλλά και να είμαι με το μηχανάκι και να ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΩ να σταματήσω σε πορτοκαλοκόκκινο φανάρι στο δρόμο, αν είναι από πίσω μου ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ (συνήθως) κάποιος υδροκέφαλος, ο οποίος έχει τσιτώσει τη 2η (ταχύτητα), για να περάσει με κόκκινο !! Κοιτάξτε ο καθένας την πάρτη σας και μην κατηγορείτε τους δικυκλιστές για την απάισια πραγματικότητα των 2.000+ νεκρών το χρόνο, αλλά το παράλυτο (και Νο 1 ένοχο) 'κράτος', που με την ανευθυνότητά του, αφήνει να οδηγεί ο οποιοσδήποτε ψυχοπαθής δολοφόνος, είτε πάνω σε δίκυκλο, ή μέσα σε τζιπ.
Υ.γ.: έστριβα (με το μηχανάκι μου) από Θησέως (Καλλιθέα) στην Ιφιγενείας δεξιά (όποιος ξέρει το σημείο, ξέρει και με πόσα στρίβεις και για ποιόν λόγο) και με την άκρη του ματιού μου συλλαμβάνω υπέρβαρον 'κύριον', οδηγώντα κάποιο σκούρο κουπέ, να 'ρχεται αφρενάριστος κατά πάνω μου, φυσικά ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ (για να μην κάνει το γύρο του τετραγώνου, δηλ. 30 μέτρα και 2' παραπάνω)!! Πείτε μου τώρα, εγώ αν έπεφτα πάνω του (στην πραγματικότητα δεν πρόλαβα, από το απίστευτο του πράγματος, ούτε να το βρίσω το ζώο...) τι θα 'λεγε αυτό το ον στη γυναίκα μου;! -
Προφανώς και δεν έχουν κάμια σχέση κάποιοι στο forum και γιαυτό γράφουν όσα γράφουν. Μακάρι να είχαν οδηγήσει για λίγο καιρό και 2κυκλο σοβαρά (μια φορά στις διακοπές κανα συντρίμι παπί, ή το motard του φίλου να πάμε στην καφετέρια, δεν μετράνε ως εμπειρίες... λυπάμαι)
-
Εγω (που 'γραφω οτι γραφω'...) οδηγαω μηχανακι, καθημερινα, εχω πεσει/χτυπησει, παρ'ολα αυτα συνεχιζω να σου λεω οτι ο καριολης που θα ερχεται αναποδα σε μονοδρομο και θα συνεχισει να ερχεται νομιζωντας οτι θα με αναγκασει να κανω ακρη ενω ειναι εκεινος λαθος, θα συναντησει τον προφυλακτηρα μου αν δεν κανει εκεινος ακρη.
ρε ειστε σοβαροι? Αμα θελει και δεν τον νοιαζει τον μηχανακια να παιξει chicken με στοιχημα (και 'επιχειρημα') την σωματικη του ακεραιοτητα, οτι θα αναγκαστει δηλαδη ο σωστος στον μονοδρομο να κανει ακρη για να μην τον χτυπησει, θα με νοιαξει εμενα?
-
Με τα μηχανάκια δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, ακόμα κι όταν πηγαίνουν ανάποδα. Συνήθως βρίσκουν μια εσοχή και χώνονται πριν τους φτάσω.
Το πιο σοβαρό σφάλμα τους, κατά τη γνώμη μου, είναι τα προσπεράσματα από δεξιά. Ειδικά στον Κηφισσό με προσπερνούσαν στην κίνηση με πολλά, τόσο γρήγορα που δεν προλάβαινα να τους δω στο δεξί καθρεπτάκι (και το κοιτάζω συχνά). Αρκετές φορές κορνάριζαν κιόλας.
Το προσπέρασμα από δεξιά είναι απόπειρα αυτοκτονίας, ίσως πιο επικίνδυνη για τους ίδιους από την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν τους παίρνει χαμπάρι εύκολα και με μισή τιμονιά τους έχει πετάξει κάτω. -
kacey,
έχω διαβάσει τα pposts σου σε διάφορα threads και ξέρω οτι πάντα τοποθετείσαι λίγο ακραία. Το στυλ που έχεις στο γράψιμο και τις κυνικές τοποθετήσεις σου τις απέδιδα σε ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα σου, όλοι έχουμε εξάλλου, οπότε δεν μου έκαναν εντύπωση
Αλλά με αυτά που έγραψες παραπάνω, αναθεωρώ την άποψή μου. Νομίζω απλα οτι γράφεις αστήρικτες μπαρούφες, και η έλλειψη επιχειρημάτων ή εμπειριών σε οδηγεί να κραυγάζεις 'γραπτώς΄για να καλύψεις τα κενά.Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ανήκει στο χώρο της μοτοσυκλέτας με ότι αυτό συνεπάγεται (...?) και να εχει τέτοια άποψη όπως η παραπάνω. Θα μπορούσες απλά να πείς 'δεν έχω επαφή μηχανές και δεν γουστάρω...' Δεκτόν. Δε χρειάζεται να βάζεις στα topics σου σάλτσες και πράγματα που δεν ισχύουν, γιατί όταν γίνεται αντιληπτό απο τους άλλους (και πίστεψέ με γίνεται πιο συχνά και εύκολα απο όσο νομίζεις) καταντά γελείο αν όχι εκνευριστικό.
Τώρα για τις προσπεράσεις απο δεξιά, συμφωνώ και εγώ, και μένα καμια φορά όταν οδηγώ αυτοκίνητο με πίανουν off-guard. Σωστά το στιγματιζεις. Αλλά με λίγο προσοχή παραπάνω (την οποία ωφείλουν οι ίδιοι αλλά αφού δεν το κάνουν ας το κάνουμε εμείς για αυτούς αλλιώς τι?) αυτό ξεπερνιέται.
Αυτές οι εξατμίσεις απο τα παπιά όμως, δεν παλεύονται με τίποτα
-
Νομίζω φίλε kiloMeater ότι η αντιμετώπιση που έχει κάποιος επί του θέματος δεν εξαρτάται από τον 'χώρο που ανήκει'.
Δηλαδή αν ο kacey ΔΕΝ έλεγε ότι οδηγεί και μοτοσυκλέτα θα ήταν όλα ΟΚ?
Ενω αν όντως οδηγεί 2τροχο αποκλείεται να σκέφτεται έτσι?Το πως αντιδρά κάποιος όταν κάποιοι δεν τον σέβονται, δεν τον υπολογίζουν και σε τελική ανάλυση περιορίζουν την ελευθερία και τα δικαιώματά του, νομίζω πως δεν εξαρτάται καθόλου από το τί οδηγεί.
-
Είναι ΖΩΑ αυτοί που πανε με τα μηχανάκια τους ανάποδα σε μονόδρομους ή κάνουν τις άλλες καγκουριές που έχουν αναφερθεί εδώ.
Οδηγάω μηχανάκι και scooter μικρού κυβισμού, αλλά και αυτοκίνητο.
Η διαπίστωση μου είναι η εξής:- Στο αυτοκίνητο, περιβάλλεσαι από 1,5 τόνο σίδερα, μπορεί να ακούς ραδιόφωνο και γενικά η προσοχή από το δρόμο αποσπάται πιο εύκολα
- Στο δίτροχο βρίσκεσαι στο έλεος των στοιχείων της φύσης και των (πολύ βαρύτερων == πολλαπλάσια ορμή) αυτοκινητιστών, δεν υπάρχει κάτι που να σε προστατέυσει ικανοποιητικά σε περίπτωση σύγκρουσης/ πτώσης, και ακόμα με μικρή ταχύτητα μια ενδεχόμενη πτώση μπορεί να αποβεί μοιραία.
Και όμως, οι περισσότεροι κινούνται στον δρόμο λες και έχουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν...
-
kilomeater
το αν μιλαω με επιχειρηματα, ασε να το κρινουν αλλοι που συζηταμε εδω μεσα εδω και 2 χρονια, κ οχι εσυ που με τα 25 post σου δειχνεις οτι τωρα ξεφυτρωσες στο φορουμ.
απο κει και περα, οταν καποιος επιτηδες ερχεται προς τα πανω μου (ακριβως επειδη προσπαθει να με αναγκασει να του δωσω χωρο), θα λαβει ακριβως αυτο που ζητησε: να με βρει μπροστα του.
και δεν συνηθιζω να λεω ψεμματα για να στηριξω τα λεγομενα μου, κινουμαι με μηχανακι καθημερινως (οπως πολλακις εχω αναφερει), και απαιτω ολοι οι αλλοι μηχανακηδες να ειναι τοσο σωστοι απεναντι μου οταν ειμαι με το αυτοκινητο, οσο ειμαι και εγω απεναντι στους ΙΧηδες οταν κινουμαι με το μηχανακι. Αμα δεν το κανουν, τους το επιβαλλω με τον τροπο που οι ιδιοι επελεξαν να χρησιμοποιησουν, δηλαδη παιζοντας chicken
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
απο κει και περα, οταν καποιος επιτηδες ερχεται προς τα πανω μου (ακριβως επειδη προσπαθει να με αναγκασει να του δωσω χωρο), θα λαβει ακριβως αυτο που ζητησε: να με βρει μπροστα του.Προσοχη,αν πατε κατα πανω σε μηχανάκι με την λογικη του 'εχω προτεραιότητα/ειναι αναποδα' σε δικαστήριο εχετε σοβαρες πιθανότητες να χάσετε.Ειδικα σε περιπτωση που παρακειμενος δρόμος ειναι κλειστος λογο εργων,υπαρχει και δεδικασμένο.
-
Alex Design:
Μα και σαφώς παίζει ρόλο το background σου. Αρκεί να συμφωνήσουμε τι σημαίνει το «υπήρξα/είμαι στο χώρο της μηχανής». Γιατί δεν φαντάζομαι να θεωρείς ‘μέσα’ στο χώρο του αυτοκινήτου τον καθένα που έχει μια τελείως περιστασιακή και επιφανειακή σχέση με το αυτοκίνητό του πηγαίνοντας απλά στη δουλειά του…
Αυτή η επαφή με το χώρο είναι που θα σε κάνει να σκάσεις ένα μικρό χαμογελάκι περιμένοντας στο φανάρι όταν περάσει από την απέναντι άλλο αυτοκίνητο με ένα ωραίο μπάσιμο, είναι αυτή η ίδια επαφή με το αυτοκίνητο και τα κοινά σημεία αναφοράς που θα σε κάνει να κοιτάξεις και να πείς γελώντας «Κοίτα τι κάνει ο …@#$...» (χωρία κακία όμως) για τον τύπο που μπορεί λίγο πιο μπροστά να κάνει κανα δυο σφήνες…
Και είναι η ίδια επαφή που θα με κάνει όταν πετύχω μια μηχανή που θα πάει να χωθεί για να με περάσει να κόψω λιγάκι και να τον αφήσω να περάσει παρόλο που δεν θεωρώ σωστό αυτό που κάνει, ή θα του επιτρέψω να περάσει και ανάποδα στο μονόδρομο. Μπορεί να του πώ μια κουβέντα στο ήρεμο αλλα δεν θα τον πατήσω κίολας, ακόμα και αν κρατά αναιδή στάση με την οδήγησή του
**
StavrosG**
Όπως τα λές είναι, και εγώ απομονώνομαι στο αυτοκίνητο και πιάνω τον εαυτό μου (λίγες ευτυχώς) φορές να μην ειμαι στο 100% της προσοχής μου όπως θα όφειλα. Αλλά το ότι είσαι προστατευμένος και σε θέση ισχύος, ίσα ίσα πρέπει να σε κάνει πιο προσεκτικό και ανεκτικό απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες που μοιράζονται το χώρο σου (πεζούς και μηχανές).Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν ήταν να αναδειχθώ σε υπέρμαχο του δίτροχου. Συχνά πυκνά και εμένα με εξοργίζουν οι πράξεις τον μοτοσικλετιστών, και έχω πιαστεί στα λόγια από ευγενικά μέχρι όσο πάει. Απλά ήθελα να επισημάνω το πόσο ανούσιο είναι να γράφονται posts με τοποθετήσεις που καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν, ακόμα και όταν δεν υπάρχει το εμπειρικό υπόβαθρο για να στηρίξει μια άποψη (εκτός και τα πολλά posts στο μυαλό ορισμένων έχουν αποκτήσει κάποιο άλλο νόημα). Καλό είναι να έχουμε λίγο ανοικτό μυαλό, και να αποφεύγουμε τις ακρότητες. Πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ακόμα και αν δεν μπορούμε να την δούμε ή δεν θέλουμε να την αποδεχθούμε.
Kacey
Τώρα είμαι στα 26 posts, νιώθω πιο ώριμος και καλλιεργημένος. thx…. 1500 ακόμα και θα καταφέρνω να εκφράζομαι εξίσου ουσιαστικά και να αρθρώνω αντιστοίχως τα (πολλά ομολογουμένως) επιχειρήματά μου σε μελλοντικές συζητήσεις.
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά εχω βάσιμες υποψίες ότι είμαι μεγαλύτερός σου. Επέτρεψε μου μια ειλικρινά καλοπροαίρετη συμβουλή: Μακάρι να ξεδίνεις εδώ μέσα τόσο ώστε αν βρεθείς μπροστά σε πραγματικές καταστάσεις, να μην κάνεις όσα διατυμπανίζεις εδώ γιατί αλλιώς θα καταστρέψεις και τη ζωή σου και άλλων, και δυστυχώς όταν θα το καταλάβεις (ω ναι, πάντα ακολουθεί η ασήκωτη μαυρίλα της συνειδητοποίησης των πράξεων μας) θα είναι αμετάκλητα αργά.[/b]
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αγγλική πινακίδα!!!
Είπα και εγώ, χάλασε ο κόσμος;;Γι αυτό πηγαινε ανάποδα!!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αγγλική πινακίδα!!!
Μόνο εγώ κατάλαβα ότι ΔΕΝ πήγαινε ανάποδα;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αγγλική πινακίδα!!!
Μόνο εγώ κατάλαβα ότι ΔΕΝ πήγαινε ανάποδα;
αστείο ήταν...
-
Kilomeater...
σταματα να κανεις τον χαζο, ξερεις τι εννοουσα με τον αριθμο των ποστς σου. Δεν ειμαι χαζος ωστε να κρινω τον αλλο απο τα ποστς, ουτε posting freak ωστε να θεωρωοτι εχει καποια σημασια αυτος ο αριθμος. Απλα εσυ εμφανιστηκες τωρα στο φορουμ, τωρα αρχισες να συμμετεχεις, οποτε σταματα να με κρινεις γιατι δεν με ξερεις (οσο με 'ξερει' καποιος αλλος εδω μεσα με τον οποιο μιλαμε εδω και 2 χρονια).
-
Ερώτηση: αν χτυπήσω μηχανάκι σε στενό μονόδρομο θα τρέχω στα δικαστήρια για να αποδείξω το δίκιο μου? Αν τον σκοτώσω/τραυματίσω θα το έχω βάρος στην συνείδηση μου?
Η απάντηση είναι ναι για το πρώτο και ναι για το δεύτερο αν με αφορά προσωπικά...
Το μ@λ@κισμένο που πήγαινε ανάποδα σε στενή ανηφόρα βραδιάτικα με σβηστά φώτα ( μάυρο παπάκι μαύρο μπουφάν ανύπαρκτος φωτισμός δρόμου άντε να τον δείς ), πέρασε ξυστά δίπλα μου τέρμα γκαζωμένος και με έβρισε και από πάνω τι έπρεπε να το κάνω?
Να σταματήσω και να του ζητήσω συγνώμη? Δεν νομίζω μάλλον έπρεπε να τον σπάσω στον ξύλο τον μικρό...
Και στην τελική ο ΚΟΚ είναι για όλους όχι μόνο για τα ΙΧ...
Μηχανάκι δεν οδηγώ, οδηγώ ποδήλατο, κυκλοφορώ ώς συνεπιβάτης σε μηχανάκι και φροντίζω να κάνω την ζωή των οδηγών μηχανών εύκολη αρκεί να τους έχω δεί...Γιατί όταν με προσπερνάει από δεξιά σαν σίφουνας υπάρχει περίπτωση οταν εγώ κοιτάξω τον καθρέφτη μου αυτός να είναι στην νεκρή μου γωνία... -
Πάντως μην είσαι σίγουρος για την γνώμη που έχει κάποιος που είναι εδώ 3 χρόνια...
Μηχανάκι ανάποδα σε μονόδρομο...