-
Εχθές το βράδυ λίγο πριν κάνω το καθιερωμένο μου ταξιδάκι στην επαρχία χάζευα τηλεόραση για να περάσει η ώρα. Έβλεπα ένα (όχι πολυ ενδιαφέρον αλλα με ενδιαφέρουσα πρωταγωνίστρια ) σήριαλ στο μέγκα και στα διαφημιστικά έβαλα ΑΝΤ1. Είχε ένα από αυτά τα ριαλιτι του συρμού. Ενα κοριτσακι με κατι σκουλαρικια σε διαφορα σημεία εκανε σε ζωντανη μεταδοση εξάσκηση στα μπινελίκια με πιο light το 'μ@λ@κισμένη', 9.30 ωρα, σε εθνικό δίκτυο... Η παρουσιαστρια (και σε ωρα που κατα τυχη η καμερα την ειχε συμπεριλαβει στο πλανο) αντι να το κοψει εκανε ενα νοημα 'αφήστε το' Το κοριτσακι κλαιγοντας ελεγε πως δεν επιτρεπει σε κανεναν να βρίζει την οικογενεια της και συνεχιζε τα μπινελικια...
Ποσο πιο χαμηλά μπορει να πεσει η ελληνική τηλεοραση; -
Εχθές το βράδυ λίγο πριν κάνω το καθιερωμένο μου ταξιδάκι στην επαρχία χάζευα τηλεόραση για να περάσει η ώρα. Έβλεπα ένα (όχι πολυ ενδιαφέρον αλλα με ενδιαφέρουσα πρωταγωνίστρια ) σήριαλ στο μέγκα και στα διαφημιστικά έβαλα ΑΝΤ1. Είχε ένα από αυτά τα ριαλιτι του συρμού. Ενα κοριτσακι με κατι σκουλαρικια σε διαφορα σημεία εκανε σε ζωντανη μεταδοση εξάσκηση στα μπινελίκια με πιο light το 'μ@λ@κισμένη', 9.30 ωρα, σε εθνικό δίκτυο... Η παρουσιαστρια (και σε ωρα που κατα τυχη η καμερα την ειχε συμπεριλαβει στο πλανο) αντι να το κοψει εκανε ενα νοημα 'αφήστε το' Το κοριτσακι κλαιγοντας ελεγε πως δεν επιτρεπει σε κανεναν να βρίζει την οικογενεια της και συνεχιζε τα μπινελικια...
Πολύ!
-
Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!
Καλά κάνω και δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση... μόνο βλακείες και διαφημίσεις ξέρουν να βάζουν.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί... καλά κάνουν.
Αφού ήμαστε βλάκες και τους παρακολουθούμε...
Η τηλεόραση παίζει και κάνει αυτά που θέλει ο τηλεθεατής... έτσι είναι το παιχνίδι.
Αν είχαν φάει πόρτα από εμάς, τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα... -
ποια οικογενεια?
-
και ποια τηλεοραση?
-
Ωπα!
Οχι στο κλείσιμο της τηλεόρασης!
Ουσιαστικά είναι ένα παραθυρο που μας επιτρέπει να βλέπουμε μια εικόνα της κοινωνίας!
Ο κόσμος θέλει 'αίμα'! Κι αυτό το προσφέρουν τα εμπορικά κανάλια!
Και για να λέμε και τα καλά, υπάρχουν εκπομπές που πραγματικά αξίζουν!
Βουλή Τηλεόραση (φοβερά ντοκυμαντέρ, εξαιρετικές σειρές), ΝΕΤ (καλές ειδήσεις, ντοκυμαντέρ, καλές ταινίες), ΕΤ3 (μερικές εξαιρετικές ταινίες),και φυσικά NOVA (History channel, MotorsTV, Discovery Channel, NG)
-
.
Οι εκπομπές των τηλεοπτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ βρίσκονται από πλευράς επιπέδου κολλημένες στον πάτο ενός βόθρου από τον οποίο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξεκολλήσουν.
Μερίδιο σε αυτό έχουν η μάζα που παρακολουθεί (αλλά και διαβάζει) όλα αυτά τα σκουπίδια της συμφοράς αλλά και οι όποιες ρυθμιστικές αρχές περιεχομένου.
Τσάμπα φωνάζουμε, τίποτα δε θα αλλάξει...
Δώστε γκλαμουριά, κουτσομπολιό και λάιφστάιλ στο ραγιά και πάρτε του την καρδιά...
Άι σιχτίρ...
.
-
Το λυπηρο δεν ειναι οτι προβαλλονται αυτα τα αισχη αλλα το οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι τα παρακολουθουν ανελλιπως...
Οι Ελληνες παραπονιουνται οτι δεν εχουν να φανε αλλα καθε Κυριακη εστελναν κατα χιλιαδες τα SMS για να βγει ο Περικλης 1ος στο Fame Story...Τετοιοι που ειμαστε, αυτα μας πασαρουν...
-
το 'αγαπημένο μου' είναι το Big Mother δυστυχώς δεν πρόλαβα να κλείσω θέση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
το 'αγαπημένο μου' είναι το Big Mother δυστυχώς δεν πρόλαβα να κλείσω θέσηΓια λίγο το έχασες ε?...Καμιά 30αριά χρόνια πιο αργα να έκλειναν οι συμμετοχές...θα είχες προλάβει!!! Πορωμένε!!!
-
Τηλεόραση;;;
Τι είναι αυτό; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
το 'αγαπημένο μου' είναι το Big Mother δυστυχώς δεν πρόλαβα να κλείσω θέση
Για λίγο το έχασες ε?...Καμιά 30αριά χρόνια πιο αργα να έκλειναν οι συμμετοχές...θα είχες προλάβει!!! Πορωμένε!!!
ναι στους επιλαχόντες ήμουν, αλλά τελικά πήγαν όλοι
το κακό δεν είναι μόνο με την τι βι, βάζεις ραδιόφωνο το πρωί και σχολιάζουν ότι έγινε την προηγούμενη στα ριάλιτι άντε πάλι ζάπινγκ και στο αυτοκίνητο
-
εγώ σκέφτομαι να βάλω δορυφορική να βλέπω κανα σοβαρό έργο όταν έχει όλο βλακείες η tv.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ σκέφτομαι να βάλω δορυφορική να βλέπω κανα σοβαρό έργο όταν έχει όλο βλακείες η tv.Την είχα κόψει και ξαναέβαλα!
Μόνο τα 5 κανάλια ντοκυμαντέρ, τα 4 για ταινίες και το Motors TV με κάλυψαν απόλυτα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
εγώ σκέφτομαι να βάλω δορυφορική να βλέπω κανα σοβαρό έργο όταν έχει όλο βλακείες η tv.
Την είχα κόψει και ξαναέβαλα!
Μόνο τα 5 κανάλια ντοκυμαντέρ, τα 4 για ταινίες και το Motors TV με κάλυψαν απόλυτα!
Αστερίξ & Οβελίξ δεν βλέπεις?
-
Αγαπητοί συνφορουμίτες, εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα ON/OFF της τηλεόρασης σας, όσο ακόμη υπάρχει.
-
Νομίζω ότι η ελληνική TV είναι ότι πρέπει για να ρίξεις το γέλιο της ζωής σου!!!!!
Βγαίνει από την μια ο θεός με τις δυο Cayenne από την Salonika που σήκωσε όλο το χαρτί με τα 090 και από την άλλη ο ταλαίπωρας που έχει λογαριασμό ΟΤΕ 3000Ε και μια πλαστική γούνα στο χέρι, προσθέστε και δυο τρεις ψευδούς δημοσιοργράφους και αρχίζει το γλέντιΗ τηλεόραση είναι φωτογραφία της κοινωνίας μας!!!!!!!
-
Χωρίς ελπίζω να σας κουράσω θα ήθελα να παραθέσω ενα ποστ μου απο άλλο φόρουμ για μια κάπως παραμελημένη πτυχή της σάπιας ελληνικής τηλεόρασης, τις παιδικές εκπομπές:
*Η ανοιχτή πληγή της ελληνικής τηλεόρασης
Δε μιλάω ούτε για reality ούτε για σειρές σκουπίδια κλπ, το πιο τραγικό στην ελληνική τηλεόραση είναι οι παιδικές εκπομπές.
Τα ιδιωτικά κανάλια ουσιαστικά απέχουν απο το άθλημα δείχνοντας συνήθως άθλια καρτούν της πλάκας αλλα η δημόσια τηλεόραση έχει μερικά πραγματικά μνημεία αθλιότητας.
Σήμερα ανοίγω την τηλεό(ρ)αση στις 8 το πρωί στη ΝΕΤ και βλέπω ενα πραγματικά αποκρουστικό θέαμα, περιγραφή:
Σκηνικό απο πολύχρωμα σκουπίδια, μνημείο μιζέριας, κακογουστιάς και αθλιότητας. 3 'νεανίες', ενα αγόρι και 2 κοπέλες.
Το αγορίνο ήταν ντυμένο 'δημοσιογράφος' οπότε όπως όλοι οι δημοσιογράφοι φόραγε γυαλιά σαν του Ζάχου (με μαύρους φακούς), γιλέκο με τσέπες, κόκκινη μπαντάνα στο λαιμό και ενα παρδαλό (στεγανό?) πανταλόνι.
Το ένα κοπελάκι ήταν ντυμένο γάτα (?) / αράχνη (??) και φόραγε μαύρο κολάν, μπέρτα με σχέδιο σαν ιστό αράχνης, τεράστια άσπρα πρόσθετα νύχια και είχε ζωγραφισμένη μαύρη μύτη, μουστάκια (!!!!!) και κεραίες στο κεφάλι. Επίσης συνεχώς γρατζούναγε τον αέρα και ανέμιζε την μπέρτα.
Η άλλη κοπέλα φόραγε σακάκι, πουκάμισο, τζίν και λουστρίνια, ήταν κάτι σαν γραματέας ληξιαρχίου.
Το καστ συμπλήρωνε ενας ετοιμοθάνατος γέρος μπεκρής που δεν μπορούσε να αθρώσει λέξη και ήταν ντυμένος με παρδάλά γκοφρέ χαρτιά, κορώνα στο κεφάλι (!!) και κρατούσε ενα βιολί (!!!!).
Σε άλλο στούντιο υπήρχαν 2 τύποι σαν παρωδία -άπλυτων- blues brothers οι οποίοι ήταν οι 'κακοί'.
Η εκπομπή εκτυλίσετω ως εξής:
Ο 'δημοσιογράφος' μίλαει στο τηλ με τους κακούς και ουρλιάζει σαν υστερική αδερφή, κλείνει το τηλ και συνεχίζει να ουρλιάζει. Η γυναίκα γατόπαρδος του λέει 'ΚΟΥΛΑΡΕ' και σοκαρισμένο όλο το καστ απο την ΜΟΝΤΕΡΝΑ έκφραση ακούνε στο καπάκι την εξήγηση απο την ίδια 'κούλαρε, που θα πεί ηρέμησε'. Εννοείται όσο το λέει αυτά ανεμίζει την μπέρτα και γρατζουνάει τον αέρα.
Ο 'δημοσιογράφος-λούγκρα' συνεχίζει να τσιρίζει και η 'γραματέας' κάνει σπασμωδικές κινήσεις χωρίς νόημα ενω ταυτόχρονα ο 'βασιλειάς' βγάζει ήχους σαν επιθανάτιο ρόγχο συνοδευόμενες με σπασμούς ανεμίζοντας το βιολί.
Εμβόλιμα σε αυτό το πανυγίρι παίζουν βιντεάκια (hold on) που δείχνουν ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗς ΒΟΜΒΑΗΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ PINK FLOYD TOY 70 ΚΑΙ ΣΑΠΙΕΣ ΡΟΚ ΧΑΣΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ 70.
Η οπερετα του παραλόγου λήγει με ενα 'δεμα' που φτάνει στο στούντιο, το ανοίγει η λούγκρα και έχει μέσα εναν φακό (!!!!!) απο το 'κέντρο κινηματογράφου και τηλεόρασης' τον οποίο μόλις προσαρμόζει σε μια 'βιντεοκάμερα' αρχίσουν και βγαίνουν ροζ καπνοί (!!!!!).
Το φόντο στους τίτλους τέλους είναι ενα μαραμένο τριαντάφυλλο(!) με μουσική ξεχασμένη-καμμένη ρόκ μπαλάντα του 1970.
ΟΧΙ αγαπητοί μου συνφορουμίστες, δεν τα έβγαλε ο ^ΒΒ απο το μυαλό του όλα αυτά, πρόκειται για την εκπομπή 'ο όμορφος κόσμος μιας ξεχασμένης αυτοκρατορίας' παραγωγής 1996 που πληρώσαμε εσείς και εγω σαν φορολογούμενοι πολίτες για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά μας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.
Πραγματικά είμαι εξοργισμένος, οι παιδικές εκπομπές (δεν είναι αυτή η μόνη) είναι η κορωνίδα της μαλακίας και της μιζέριας στην ελληνική κοινωνία.
Ξέρω πως οι περισσότεροι εδώ είναι πολύ μεγάλοι για να βλέπουν παιδικές εκπομπές και πολύ μικροί για να έχουν παιδιά αλλα νομίζω το θέμα αξίζει της προσοχής μας και της αντίδρασής μας.
Ακόμα και η πλούσια συλλογή μας εδώ απο emoticons φαντάζει φτωχή μπροστά στο θέαμα αυτό..
*ΥΓ. ^BB--> ^BOOMBOOM--> το nickname μου εκεί.
http://offtopic.gr/showthread.php?t=1107
Τηλεόραση