-
Skye , στα 15 και εγώ.
Δεν έκανα έρωτα αλλά sex , δεν το έκανα στις τουαλέτες του σχολείου αλλά σε σπίτι με μία κοπέλα ( φίλη της αδερφής μου , τρία χρόνια μεγαλύτερη ). Δεν καταλαβαίνω προς τι οι ερωτήσεις εάν είμαι ψυχολόγος. Είμαι μηχανικός Η/Υ , πλατφορμών λειτουργικού server και μεγάλων συστημάτων. Δεν έχω αντιληφθεί που αποσκοπεί η ερώτησή σου. Μπορώ να ξέρω έαν το παιδί μου είναι συναισθηματικά ώριμο και έτοιμο για μία επαφή και μπορώ να σου βεβαιώσω πως τα πιτσιρίκια που οργιάζουν στις τουαλέτες και το τραβάνε με το κινητό δεν είναι. Εκτός εάν τα ένστικτα πλέον είναι ισχυρότερα του μεγαλυτέρου όπλου του ανθρώπου : της λογικής , της νόησης και του αυτοσεβασμού.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να ξαναπώ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, κατά τη γνώμη μου, να έχουν οι γονείς αποκλειστικά αυτή την ευθύνη γιατί, απλά, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ όλοι οι γονείς και αυτός είναι ένας τρόπος να καταστρέφονται τα παιδιά πριν καν μάθουν να μιλάνε.
Όταν (κι αν) καταλάβω τι έκανα λάθος στην ανατροφή των παιδιών μου, φίλε, θα είναι αργά...Για την τβ και τα ωραία που λέτε, είναι αδύνατον να μη δει το παιδί τηλεόραση! ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο, το κράξιμο που θα τρώει μόνιμα στο σχολείο θα έχει πολλαπλάσια χειρότερα αποτελέσματα...
Οποιος δεν την αντεχει την ευθυνη, Ηλια μου, να ΜΗΝ την αναλαβει Τοσο απλα
Το δευτερο που λες ισχυει, ΑΝ η τηλεοραση ειναι μονο κακο πραγμα. Που ΔΕΝ ειναι. Η επιλογη του καλου (ή του καλυτερου τελος παντων) απο το κακό ή το μετριο ειναι ευθυνη του γονεα αμεσα ή (το προτιμοτερο) εμμεσα, δια της ανατροφης, της κουλτουρας, της κοινωνικης ευαισθησιας και των λοιπων που ειπαμε παραπανω. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Skye , στα 15 και εγώ.Δεν έκανα έρωτα αλλά sex , δεν το έκανα στις τουαλέτες του σχολείου αλλά σε σπίτι με μία κοπέλα ( φίλη της αδερφής μου , τρία χρόνια μεγαλύτερη ).
και δε σου αρεσε;
ουτε εγω το εκανα στις τουαλετες του σχολειου, αλλα αν καθοταν δε θα ελεγα οχι.. δε θα ηθελα ομως να το μαθει καποιος, ποσο μαλλον να το βιντεοσκοπησωΔεν καταλαβαίνω προς τι οι ερωτήσεις εάν είμαι ψυχολόγος. Είμαι μηχανικός Η/Υ , πλατφορμών λειτουργικού server και μεγάλων συστημάτων. Δεν έχω αντιληφθεί που αποσκοπεί η ερώτησή σου.
δεν ειπα ψυχολογος, ειπα ψυχιατρος. εχει διαφορα. αποσκοπει στο οτι νομιζεις οπως ειπες οτι γνωριζεις κατα ποσο και σε ποια ηλικια ειναι ο καθενας ετοιμος να κανει ερωτα καθως και τις συνεπειες αυτου.
Μπορώ να ξέρω έαν το παιδί μου είναι συναισθηματικά ώριμο και έτοιμο για μία επαφή και μπορώ να σου βεβαιώσω πως τα πιτσιρίκια που οργιάζουν στις τουαλέτες και το τραβάνε με το κινητό δεν είναι. Εκτός εάν τα ένστικτα πλέον είναι ισχυρότερα του μεγαλυτέρου όπλου του ανθρώπου : της λογικής , της νόησης και του αυτοσεβασμού.
δεν ειπα οτι ειναι ωριμα.. τι θα πει ωριμα; μαλακισμενα ειναι, απλα πρεπει καποια στιγμη να απομυθοποιησουμε οτι
α) το σεξ ειναι κακο
β) οι εφηβοι δεν εχουν ορμες -γιατι εχουν και ειναι φυσιολογικο -
Asimov
είναι ανάγκη να ρίχνεις ιδεολογικό αλατοπίπερο σε κάθε συζήτηση;
ΠΟΙΟΙ είναι οι 'μικροαστοί' στους οποίους αναφέρεσαι υποτιμητικά; Μήπως οι γονείς σου είναι μεγαλοαστοί ή φιλόσοφοι;Πλέον τα παιδιά έχουν ελάχιστη επαφή με τους γονείς τους λόγω συνθηκών. 6 ώρες κάθονται με τους δασκάλους και καθηγητές τους (ας μην αναλύσω πόση ΠΑΙΔΕΙΑ τους προσφέρουν αυτοί σήμερα γιατί θα γίνει κόλαση το θέμα). 3-4 ώρες είναι στα φροντιστήρια γλωσσών και μαθημάτων για να μάθουν αυτά που δεν τους μαθαίνουν οι εκπαιδευτικοί. 8 ώρες κοιμούνται και ΑΝ είναι τυχερά θα βρουν τους γονείς στο σπίτι μετά τις 9 το βράδυ κατάκοπους από τη δουλειά γιατί πλέον κατά κανόνα δουλεύουν και οι δύο, ειδικά στις πόλεις.
Και μου λες ότι δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι και καναλάρχες που τους έχει παραχωρηθεί η 4η εξουσία ΥΠΟ ΣΑΦΕΙΣ ΟΡΟΥΣ; Αυτή είναι η ουσία, ότι παιδαγωγός των νέων παιδιών είναι τα ΜΜΕ, κυρίως τηλεόραση και περιοδικά.
Όταν όμως το νόμο τον κουρελιάζουν οι κάθε λογής υπεράνω καραγκιόζηδες μαχητές της κακιάς ώρας, τότε είναι λογικό να χάνει τη δύναμή του και να τον γράφει ο καθένας. -
Asimov
Δεν το ξέρει, ρε Χριστάρα, αν την αντέχει ή όχι.Δεν λέω ότι η τβ είναι μόνο κακή, αντίθετα ότι θα μπορούσε να είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο εκπαίδευσης. Αλλά κινδυνεύει να καταντήσει ένα σκέτο εργαλείο χειραγώγησης των μαζών και επιβολής συμπεριφορών και επιθυμιών.
Κοντολογής, τα προγράμματα φτιάχνονται για να κρατάνε τον κόσμο μεταξύ δυο διαλλειμάτων για διαφημίσεις. -
skye
Ίσως παρεξήγησες . . . Δεν είπα ότι δεν έχουν ορμές. Σαφώς και έχουν. Είναι η ηλικία που έχουν ορμές. Είναι η ηλικία ανακάλυψης της ηδονής. Είναι η ηλικία που ανακαλύπτει ο νέος άνθρωπος το αντίθετο φύλο ( και τη χρήση του ). Και η ερωτική επαφή δεν είναι κακή. Μέτρον άριστον και όλα είναι ΟΚ. Δεν μπορείς να χάνεις το μέτρο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Asimov
είναι ανάγκη να ρίχνεις ιδεολογικό αλατοπίπερο σε κάθε συζήτηση;Τι κανω?
ΠΟΙΟΙ είναι οι 'μικροαστοί' στους οποίους αναφέρεσαι υποτιμητικά; **Μήπως οι γονείς σου είναι μεγαλοαστοί ή φιλόσοφοι; **
Δεν το πιασα αυτο.....
Προς ενημερωση σου, μικρο/μεσο/μεγαλο-αστοι, υφιστανται σα ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ στην κοινωνια μας. Παραδειγμα μικροαστικης νοοτροπιας ειναι να τα δυο μετρα και δυο σταθμα, αναλογα με τα συμφεροντα.
Ο,τι κι αν ειμαι εγω ή οι γονεις μου (που δε σε αφορα) απεχω πορρω απ’ αυτες τις νοοτροπιες.Στα λοιπα εχω τοποθετηθει.
-
'με χειροκροτητη μια μικροαστικη πλειοψηφια' γράφεις. Δηλαδή δεν γράφεις τίποτα,... 'οταν σε αλλα ζητηματα η ανωτερω αξιοπρεπεια και η προσδοκωμενη προστασια διαπομπευονται', όλα στο φλου, μετά λες για συζήτηση επί της ουσίας. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Δυστυχώς σε τούτη τη χώρα έχουμε γεμίσει (δεν το λέω για εσένα) με νομικούς που χρησιμοποιούν το νόμο σαν λάστιχο ανάλογα με το συμφέρον τους -> αυτό να θίξεις, όχι να μιλήσεις με το αλατοπίπερο που γράφω.
Ο χαρακτηρισμός 'μικροαστικός' είναι υποτιμητικός για τη μεγαλύτερη κοινωνική τάξη, καιρός να το καταλάβεις. Οι γονείς σου είναι λογικά μικροαστοί, αυτό έγραψα. Άρα, αν δεχθούμε ότι δεν είσαι μπαγλαμάς, ανατράφηκες σωστά από μικροαστούς. Τί δεν κατάλαβες ακριβώς;
-
Τη χθεσινή εκπομπή (παιδικό πορνό) του Ευαγγελάτου πώς την αντιμετωπίζει κανείς;
Να αλλάξει κανάλι; Καλώς, αλλά το παιδικό πορνό ως δήθεν δημοσιογραφική έρευνα καλά κρατεί στο διπλανό κανάλι...
Να φωνάξει την 'Ανεξάρτητη Αρχή'; Θα ξελασπώσουν με ένα πρόστιμο-κλάσμα του διαφημιστικού τζίρου της εκπομπής. Άσε που έχουμε φλομώσει από 'Αρχές' εν απουσία κυβερνήσεων και πολιτικού θάρρους των κυβερνώντων.
Να ψάξει να βρει τι λέει το Σύνταγμα (για τη διαπαιδαγώγηση του έθνους); Σωστό μεν, πλην απλώς ρομαντικό.
Να πετύχει τον Ευαγγελάτο κάπου και να το πλακώσει στα μπουνίδια; Μμμμμ... καλό μου ακούγεται. -
manosk
Συγγνωμη που θα στο πω αλλα το αλατοπιπερο ειναι δικη σου τακτικη.
Παντου, τον τελευταιο καιρο (ακομα χρωστας ενα εντιτ για μια αθλια δημοσιευση σε αλλο τοπικ)Επισης, δεν καταλαβες αυτο που εγραψα.
Αυτα τα ολιγα οφ τοπικ. -
Petros
δεν υπάρχει διαφυγή και ο νόμος δεν εφαρμόζεται, γι' αυτό τα έχω πάρει με τα κανάλια. Αν μάλιστα πέσει κανένα γερό πρόστιμο, αυτό δεν πληρώνεται ποτέ, οι δε μαϊντανοί αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο εκφράζοντας την 'ανησυχία' τους ή τον 'αποτροπιασμό' τους.Asimov
άθλια δεν ήταν η δημοσίευση και να το πάρεις πίσω. Το ότι λανθασμένα θεώρησες ότι σε αφορούσε δεν ήταν δικό μου σφάλμα και πάντως edit έγινε εδώ και αρκετές μέρες για να είναι ακόμα πιο φανερό σε ποιους απευθυνόταν, εντάξει; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
....Αλλά κινδυνεύει να καταντήσει ένα σκέτο εργαλείο χειραγώγησης των μαζών και επιβολής συμπεριφορών και επιθυμιών.Α γεια σου! Εδω ειναι η ουσια! Φταιει το μαχαιρι για τον φονο? Φταιει τ' αυτοκινητο για την καγκουρια? Οχι βεβαια.....
Ειμαστε στον 21ο αι. και τα πραγματα εχουν αλλαξει. Προς το καλυτερο ή το χειροτερο δεν ξερω (σχετικα ειναι αυτα, μη σου πω δεν υπαρχουν τετοιες διακρισεις), αλλα οφειλουμε να προσαρμοστουμε.
Στο αλλο που λες οτι δεν αντιλαμβανονται αν ειναι ικανοι ή οχι εχεις δικιο. Αλλα οταν τ' ανακαλυπτουν να μη διαμαρτυρονται και να μη ριχνουν τα βαρη στην κακουργα κοινωνια. Να κοιταξουν στον καθρεφτη. -
Το μαχαίρι μπορεί να κόψει κρέας ή άνθρωπο.
Η σκάρτη τηλεόραση με 10 άχρηστα κανάλια και 1,5 έτσι κι έτσι δεν μπορεί να κάνει καλό όταν την ανοίξεις - και το παιδί θα την ανοίξει ό,τι κι αν κάνεις. Δεν είναι απλό εργαλείο, είναι πανίσχυρος ρυθμιστής συνειδήσεων. -
Εγώ πάντως που έβλεπα τηλεόραση από μικρός δεν νομίζω ότι βγήκα χαζό ή άβουλο ον.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως που έβλεπα τηλεόραση από μικρός δεν νομίζω ότι βγήκα χαζό ή άβουλο ον.το βλέπουμε...το βλέπουμε...40 τόσες σελίδες για το τι αμάξι θα πάρει για 1 χρόνο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ πάντως που έβλεπα τηλεόραση από μικρός δεν νομίζω ότι βγήκα χαζό ή άβουλο ον.
το βλέπουμε...το βλέπουμε...40 τόσες σελίδες για το τι αμάξι θα πάρει για 1 χρόνο...
Εσείς τις γράψατε, όχι εγώ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
το βλέπουμε...το βλέπουμε...40 τόσες σελίδες για το τι αμάξι θα πάρει για 1 χρόνο...
Εσείς τις γράψατε, όχι εγώ.
γιατί άραγε...?...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως που έβλεπα τηλεόραση από μικρός δεν νομίζω ότι βγήκα χαζό ή άβουλο ον.Δεν είπε κανείς ότι με το που θα δεις τηλεόραση γίνεσαι αυτόματα ηλίθιος.
Αλλά το ότι η (σημερινή) τηλεόραση δεν προσφέρει γνώσεις-ενημέρωση, δεν προάγει την κριτική σκέψη και γενικά αποχαυνώνει είναι νομίζω αναντίρρητο.
Εκτός και αν θεωρείς πρόοδο της κοινωνίας να ασχολούνται οι έφηβοι με το τι έκανε ο Σάκης, ο Μάκης του Fame story, ο Τάκης του dream show και ο Λάκης του Survivor. Και η μεγαλύτερή τους ανησυχία να είναι τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο της κάθε σειράς. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Δεν είπε κανείς ότι με το που θα δεις τηλεόραση γίνεσαι αυτόματα ηλίθιος.
Αλλά το ότι η (σημερινή) τηλεόραση δεν προσφέρει γνώσεις-ενημέρωση, δεν προάγει την κριτική σκέψη και γενικά αποχαυνώνει είναι νομίζω αναντίρρητο.
Εκτός και αν θεωρείς πρόοδο της κοινωνίας να ασχολούνται οι έφηβοι με το τι έκανε ο Σάκης, ο Μάκης του Fame story, ο Τάκης του dream show και ο Λάκης του Survivor. Και η μεγαλύτερή τους ανησυχία να είναι τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο της κάθε σειράς.Επειδή είχα τέτοιους συμμαθητές και συμμαθήτριες, κατάλαβα ότι δεν ήταν αιτία η τηλεόραση γι αυτό αλλά το ίδιο τους το κεφάλι.
-
Ποιο επεισόδιο του Lost ήταν αυτό που έδειξε χθες βράδυ η ΝΕΤ, ήταν 'κανονικό' ή επανάληψη, και κάθε πότε προβάλλεται, ξέρει κανείς?
(μου άρεσε )
Τηλεόραση