-
Που να δείτε διαφορά στους ηλεκτρολόγους!
Για δύο μεζονέτες στην Βραυρώνα ολόκληρη την εγκατάσταση...Ο πρώτος μου ζήτησε 15.000 ευρώ.
Ο δεύτερος 16.000 ευρώ.- Πιστεψαμε πλέον ότι αυτές είναι οι τιμές
Ξέρετε πόσο ζήτησε ο τρίτος? 9.000 ευρώ!
Υγ. Έλληνες και οι τρεις...
- Πιστεψαμε πλέον ότι αυτές είναι οι τιμές
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Θα σας πω εγώ που πήγαν οι τιμές!!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά και μια γκαρσονιέρα, που την έφτιαξα ...ψάχνοντας!!!
Και αυτό οχι απο τσιγκουνια ή αφραγκίες, αλλά απο 'μεράκι'.
Οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές, και αυτο γιατί μάλλον σήμερα το μέλλον είναι η 'Παροχή Υπηρεσιών'. Εχουμε όλοι γίνει 'κουμπιουτεράκιδες, γραφιαδες, δημόσιοι υπάλληλοι' και έχουμε μάθει να μην κάνουμε τίποτα! Ακόμα και εμεις οι γυναίκες, για το σιδέρωμα ψάχνουμε ρωσίδα να το κάνει!
Τα 'μερεμέτια' κοστίζουν όσο δεν φαντάζεσαι. Έβαψα σπίτι 150 τμ μέσα έξω και μου ζήτησε ο μπογιατζής 1300 ευρώ. Νορμάλ τιμή. Ήθελα να βάψω το μαγαζί μου (55 τμ) και τί μου λέει; 'Χαριστικά για σένα, 500 ευρώ! Θα φάω μια μέρα εδώ, με δυο εργάτες, 2 ΙΚΑ, το αυτοκίνητο, τα χρώματα'...! Τρελαθήκαμε τελείως;;;; Το έβαψα φωνάζοντας ένα ξένο μπογιατζή που μου ζήτησε 80 ευρώ. 70 ευρώ έδωσα σε καλό μπογιά, οχι μάπα για να χρειαστεί ένα χέρι, και τελικά εδωσα 110 του μπογιατζή(δεν μου τα ζήτησε, απο μόνη μου) γιατί μου έβαψε και έξω !!!
Δεν 'κακίζω' τους μαστόρους! Αυτοί έχουν βρεί την 'μάστιγα'. Δεν κάνουμε τίποτα μόνοι μας!!! Και έτσι βγάζουν αυτοί το μεροκάματα, άσχετα αν εγώ για να βάψω το μαγαζί έπρεπε να φτιάξω 250 σαντουϊτς πακέτο!
.... τελως πάντων...τί να σχολιάσουμε...το θέμα των 'ξένων' μαστόρων; Συγνώμη, αλλά τους έχω 'προτιμήσει'. Στην γκαρσονιέρα που έφτιαξα, φώναξα 3 συνεργεία. 2 έλληνες, κ τέλος ένα ξένο (που ήταν και γείτονας). Η διαφορά που άκουσα ήταν εξωφρενική, και βέβαια, ναι, προτίμησα τον ξένο! 2500-3000 ευρώ μου ζήτησαν οι έλληνες. Σουβά ψιλό για 45 τετραγωνικά, ρίξιμο ενός τοίχου 2 μέτρα, και χτύσιμο ένα άλλο 3 μέτρα. Σουβά μόνο μέσα!!! 3 χιλιάρικα! Ο ξένος παιδιά, με 800 ευρώ μου πέρασε και πλακάκια στα 45 τμ!!! Και άψογη δουλειά!
Θα μου πείτε ο ξένος δεν εχει ΙΚΑ, σύκα, ενοίκιο γραφείου, κτλ...Αλλά τί σημασία έχει οταν υπάρχει τέτοια απόκλιση τιμών;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!RESPECT!
Άννα σε παντρεύομαι, σου πέφτω λίγο μικρός βέβαια, αλλά θα κάνω και δουλειές -
1500?? Γκασπ!!!
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τιμες αντε με μονωση και την πορτα που δεν ειχα δει κανα 600ρικο...
Οχι πανω απο 1000ρα ομως.. (που πηγαν οι τιμες γμτ???)Θα σας πω εγώ που πήγαν οι τιμές!!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά και μια γκαρσονιέρα, που την έφτιαξα ...ψάχνοντας!!!
Και αυτό οχι απο τσιγκουνια ή αφραγκίες, αλλά απο 'μεράκι'.
Οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές, και αυτο γιατί μάλλον σήμερα το μέλλον είναι η 'Παροχή Υπηρεσιών'. Εχουμε όλοι γίνει 'κουμπιουτεράκιδες, γραφιαδες, δημόσιοι υπάλληλοι' και έχουμε μάθει να μην κάνουμε τίποτα! Ακόμα και εμεις οι γυναίκες, για το σιδέρωμα ψάχνουμε ρωσίδα να το κάνει!
Τα 'μερεμέτια' κοστίζουν όσο δεν φαντάζεσαι. Έβαψα σπίτι 150 τμ μέσα έξω και μου ζήτησε ο μπογιατζής 1300 ευρώ. Νορμάλ τιμή. Ήθελα να βάψω το μαγαζί μου (55 τμ) και τί μου λέει; 'Χαριστικά για σένα, 500 ευρώ! Θα φάω μια μέρα εδώ, με δυο εργάτες, 2 ΙΚΑ, το αυτοκίνητο, τα χρώματα'...! Τρελαθήκαμε τελείως;;;; Το έβαψα φωνάζοντας ένα ξένο μπογιατζή που μου ζήτησε 80 ευρώ. 70 ευρώ έδωσα σε καλό μπογιά, οχι μάπα για να χρειαστεί ένα χέρι, και τελικά εδωσα 110 του μπογιατζή(δεν μου τα ζήτησε, απο μόνη μου) γιατί μου έβαψε και έξω !!!
Δεν 'κακίζω' τους μαστόρους! Αυτοί έχουν βρεί την 'μάστιγα'. Δεν κάνουμε τίποτα μόνοι μας!!! Και έτσι βγάζουν αυτοί το μεροκάματα, άσχετα αν εγώ για να βάψω το μαγαζί έπρεπε να φτιάξω 250 σαντουϊτς πακέτο!
.... τελως πάντων...τί να σχολιάσουμε...το θέμα των 'ξένων' μαστόρων; Συγνώμη, αλλά τους έχω 'προτιμήσει'. Στην γκαρσονιέρα που έφτιαξα, φώναξα 3 συνεργεία. 2 έλληνες, κ τέλος ένα ξένο (που ήταν και γείτονας). Η διαφορά που άκουσα ήταν εξωφρενική, και βέβαια, ναι, προτίμησα τον ξένο! 2500-3000 ευρώ μου ζήτησαν οι έλληνες. Σουβά ψιλό για 45 τετραγωνικά, ρίξιμο ενός τοίχου 2 μέτρα, και χτύσιμο ένα άλλο 3 μέτρα. Σουβά μόνο μέσα!!! 3 χιλιάρικα! Ο ξένος παιδιά, με 800 ευρώ μου πέρασε και πλακάκια στα 45 τμ!!! Και άψογη δουλειά!
Θα μου πείτε ο ξένος δεν εχει ΙΚΑ, σύκα, ενοίκιο γραφείου, κτλ...Αλλά τί σημασία έχει οταν υπάρχει τέτοια απόκλιση τιμών;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!Σουβα=σοβας,σοβατισμα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
1500?? Γκασπ!!!
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τιμες αντε με μονωση και την πορτα που δεν ειχα δει κανα 600ρικο...
Οχι πανω απο 1000ρα ομως.. (που πηγαν οι τιμες γμτ???)Θα σας πω εγώ που πήγαν οι τιμές!!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά κ......................................;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!Σουβα=σοβας,σοβατισμα;
Ok mr.Mpampiniotis & co !!! Σοβάντισμα !!!!!!!!!! Λες για αυτό να μου ζητούσαν οι Ελληνες 2500ευρω; Δεν κατάλαβαν τί εννοούσα;;;;
Φιλιά
Αννα -
1500?? Γκασπ!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά κ......................................;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!Σουβα=σοβας,σοβατισμα;
Ok mr.Mpampiniotis & co !!! Σοβάντισμα !!!!!!!!!! Λες για αυτό να μου ζητούσαν οι Ελληνες 2500ευρω; Δεν κατάλαβαν τί εννοούσα;;;;
Φιλιά
ΑνναΜαλλον ,δλδ τι μαλλον σιγουρα, με παρεξηγησες.Απλα την εχω ακουσει απο την γυναικα μου,10 χρονια στην Κρητη οπου και εμαθε τα ελληνικα,την λεξη 'σουβα' και ηθελα να μαθω αν ειναι ο 'σοβας'.
Βασιλης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
1500?? Γκασπ!!!
Φιλιά
ΑνναΜαλλον ,δλδ τι μαλλον σιγουρα, με παρεξηγησες.Απλα την εχω ακουσει απο την γυναικα μου,10 χρονια στην Κρητη οπου και εμαθε τα ελληνικα,την λεξη 'σουβα' και ηθελα να μαθω αν ειναι ο 'σοβας'.
Βασιλης.
Δεν παρεξήγησα! Εδω στην Κρήτη, οταν παρεξηγούμε αντιδρούμε με άλλο τρόπο !!!!
Φιλιά,
Αννα
-
1500?? Γκασπ!!!
Φιλιά
Βασιλης.
Δεν παρεξήγησα! Εδω στην Κρήτη, οταν παρεξηγούμε αντιδρούμε με άλλο τρόπο !!!!
Φιλιά,
Αννα
Τεσπα,καλη καρδια
Βασιλης
-
Μπίλη,μή μιλάς καθόλου,γιατί η Αννα δέν φαίνεται να αστειεύεται!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?
Κατέβασέ την και περίμενε 2-3 μέρες να δεις αν θα την πάρουν. Περνάνε παλιατζήδες και σηκώνουν τέτοια πράγματα. Αν παραμείνει εκεί, πάρε τλφ το Δήμο να στείλει ειδικό όχημα για παλιατζούρες.
Όλοι οι δήμοι έχουν υπηρεσία για να μαζεύουν ογκώδη 'σκουπίδια'. ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Παίρνεις τηλέφωνο στο δήμο και κανονίζετε μέρα και ώρα που θα περάσει φορτηγό (παίρνουν έπιπλα, στρώματα, τηλεοράσεις και λοιπά άχρηστα που βλέπουμε συχνά στα σκουπίδια, ακόμη και κλαδιά από τον κήπο) και το κατεβάζετε 1 ώρα πριν. That's it!!
Το ζήτημα είναι ότι αυτοί του δήμου τα πάνε στη χωματερή. Οι παλιατζήδες συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση ή κάπως τα αξιοποιούν. Εγώ είχα κατεβάσει ντουλάπια κουζίνας και το επόμενο πρωί δεν υπήρχαν εκεί. Κάποιος θα τα βολεύτηκε με λίγο λουστράρισμα.
Παγκόσμιο ρεκόρ! Κατέβασα ένα παλιό ψυγείο δίπλα στον κάδο απορριμάτων, γύρισα την πλάτη και μέχρι να φτάσω στην εξώπορτα είχε σταματήσει δίπλα φορτηγό με 2 γύφτους που το φόρτωσαν γρήγορα στην καρότσα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μία ερώτηση που δεν ήξερα που να τη βάλω και μου ταίριαζε καλύτερα εδώ.Σε δύο μέρες θα αλλάξω την ηλεκτρική μου κουζίνα γιατί η προηγούμενη χάλασε. Το ερώτημα είναι τώρα την παλιά τι την κάνω? Την κατεβάζω στα σκουπίδια?
Κατέβασέ την και περίμενε 2-3 μέρες να δεις αν θα την πάρουν. Περνάνε παλιατζήδες και σηκώνουν τέτοια πράγματα. Αν παραμείνει εκεί, πάρε τλφ το Δήμο να στείλει ειδικό όχημα για παλιατζούρες.
Όλοι οι δήμοι έχουν υπηρεσία για να μαζεύουν ογκώδη 'σκουπίδια'. ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Παίρνεις τηλέφωνο στο δήμο και κανονίζετε μέρα και ώρα που θα περάσει φορτηγό (παίρνουν έπιπλα, στρώματα, τηλεοράσεις και λοιπά άχρηστα που βλέπουμε συχνά στα σκουπίδια, ακόμη και κλαδιά από τον κήπο) και το κατεβάζετε 1 ώρα πριν. That's it!!
Το ζήτημα είναι ότι αυτοί του δήμου τα πάνε στη χωματερή. Οι παλιατζήδες συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση ή κάπως τα αξιοποιούν. Εγώ είχα κατεβάσει ντουλάπια κουζίνας και το επόμενο πρωί δεν υπήρχαν εκεί. Κάποιος θα τα βολεύτηκε με λίγο λουστράρισμα.
Παγκόσμιο ρεκόρ! Κατέβασα ένα παλιό ψυγείο δίπλα στον κάδο απορριμάτων, γύρισα την πλάτη και μέχρι να φτάσω στην εξώπορτα είχε σταματήσει δίπλα φορτηγό με 2 γύφτους που το φόρτωσαν γρήγορα στην καρότσα.
H αλήθεια είναι οτι το τελευταίο 3 μηνο εχουν δώσει ρεσιτάλ οι φίλοι μας οι αθίγγανοι! Εχουν ξεβρωμίσει τον τόπο!!! Επρεπε να ψαχτείς πριν το κατεβάσεις! Να τους βρείς, και θα ερχόντουσαν αυτοί, να το φορτώσουν, να μην κουράζεσαι κι όλας! Και αν είχες και ...υπομονή, μπορούσες να τους πάρεις και λεφτα! Εμένα με έχουν πρίξει με ενα παλιο ψυγείο που εχω εξω, να τους το δώσω, τους λεω οτι δουλεύει και δεν θέλω, και μου πρότειναν να μου δώσουν και 50 ευρώ!!!
Κάνουν καλή δουλειά! Σίγουρα καλύτερη απο τον Δήμο!
-
Επ΄ευκαιρία των 2 παραπάνω posts για δείτε αυτό όσοι αγοράζετε νέες συσκευές και θέλετε να ξεφορτωθείτε τις παλιές, πολύ λίγοι το ξέρουν :
http://www.electrocycle.gr/index.php?op ... ang=8859-7
Συγκεκριμένα
Κατά το ΄Άρθρο 9 του ΠΔ 117/2004 ΦΕΚ 82/Α/5.3.2004
Όροι και προϋποθέσεις για τη χωριστή συλλογή ΑΗΗΕ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΗΗΕ (ΑΗΗΕ =Απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού) (ΑΗΗΕ οικιακής προέλευσης = τα ΑΗΗΕ που προέρχονται από νοικοκυριά, ιδρύματα, εμπορικές, βιομηχανικές και άλλες πηγές, η φύση και η ποσότητα των οποίων είναι παρόμοιες με των προερχόμενων από νοικοκυριά.)
Β. ΑΗΗΕ οικιακής προέλευσης
Οι διακινητές (διανομείς) υποχρεούνται να διακινούν στην αγορά μόνο τα είδη ΗΗΕ που είναι ενταγμένα σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, καθώς και να προμηθεύονται τα είδη αυτά από παραγωγούς που είναι εγγεγραμμένοι στο προβλεπόμενο από την νομοθεσία μητρώο. Κατά την παροχή νέου προϊόντος, οφείλουν με σχέση ένα προς ένα, να παραλαμβάνουν χωρίς επιβάρυνση αποσυρόμενο εξοπλισμό, ο οποίος είναι ισοδύναμου τύπου και εκπληρώνει τις ίδιες λειτουργίες με τον παρεχόμενο εξοπλισμό.
Φίλος που ζήτησε το παραπάνω τον πήραν στο ψιλό και οι μεταφορείς αλλά και διευθυντικό στέλεχος της Electronet...
Για να αρχίσουμε λίγο να ξυπνάμε με τα δικαιώματά μας γιατί το παραπάνω το πληρώνουμε αλλά οι κύριοι διανομείς κάνουν την πάπια... -
oi γυφτοι και ολοι οσοι μαζεωοθν παλιεσ ηλεκτρικεσ συσκεωεσ τι τισ κανουν;
-
Ένα σύντομο ρετούς και τις ξαναπλασάρουν για ελαφρώς μεταχειρισμένες...
Σαν τους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτωνΣοβαρά τώρα ακόμα και αν είναι τελείως διαλυμένη η συσκευή έχει αρκετά πολύτιμα μέταλλα (χαλκό κλπ) που κοστίζουν αρκετά ωστε να αξίζει τον κόπο.
Και σκράπ (παλιοσίδερα) να πάνε πάλι δίνουν αρκετά. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο πάει το κιλό αλλά είχα πάρει αρκετά λεφτά (100-200e) για 2,3 τόνους που έδωσα πρίν απο μερικά χρόνια. -
εχει λεφτα η πολιση μεταχειρισμενον συσκεβον
-
Στο δευτερο μπανιο του σπιτιου ενδιαφερομαι να τοποθετησω 'τηλεφωνο' για ντουζ. Το μπανακι ειναι μονο ~1,40 Χ 1,10 και κατασκευαζεται τωρα. Δεν υπαρχει 'ντουζιερα' στο δαπεδο, αρα δεν θελω μπαταρια με βρυση (γιατι θα ειναι στο πουθενα). Επισης δεν θελω να βαλω στο νιπτηρα μπαταρια μπανιερας (που θα μου ελυνε το προβλημα αφου θα ηταν 2 σε 1), γιατι ο νιπτηρας θα γινει ρετρο και οι μπρονζε μπαταριες μπανιερας που βρηκα τον καταστρεφουν αισθητικα. Βρηκα μικτη να προεξεχει απο τον τοιχο, αλλα συνοδευεται απο μια γυαλιστερη ασημι στηλη για ντουζ, που δεν ταιριαζει καθολου.
Αυτο που θελω ειναι ενας μηχανισμος για να κανω τη μιξη ζεστου-κρυου μεσα στον τοιχο, και εξω να βγαινει μονο ο διακοπτης του μικτη και το σπιραλ και το τηλεφωνο του ντουζ (τετοια εχω βρει στο μπρονζε χρωμα που θελω). Ξερει κανεις αν υπαρχει κατι τετοιο; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αυτο που θελω ειναι ενας μηχανισμος για να κανω τη μιξη ζεστου-κρυου μεσα στον τοιχο, και εξω να βγαινει μονο ο διακοπτης του μικτηΚράτα αρκετά πλακάκια γιατί θα σου χρειαστούν στο μέλλον.
Είχα δει πολύ παλιά τέτοιους μίκτες οπότε αν ψάξεις θα βρεις (εγώ δεν έχω δει πρόσφατα).
-
Υπαρχει σε φιλικες τιμες φυσικα...
Πρεπει να το βαλεις πριν τα πλακακια διοτι εχει ειδικη συνδεσμολογια, δεν εχει σχεση με τις κλασσικες βρυσες.
Τετοια εχει η Carron, Ideal Standard, Grohe.
Σε μπρονζε δεν νομιζω να βρεις κατι ομως.
Idealstandard.gr πηγαινε στα προιοντα και New Ceraplan.
Κατι τετοιο θες? Υποψιν να υπολογιζεις αρκετα 100ευρα ..... -
Αφού για 100 τετραγωνικά κήπο μου ζήτησαν οι τεχνίτες 4,000 Euro... είπα δεν γ@@@@στε!!!!! και ήρθε ένας φίλος συνταξιούχος που έχει μποστάνι... και δουλέψαμε το Σάββατο μόνοι μας (έμαθα πολλά!!!!!) βάζοντας περιμετρικά 20 φυτά, κλέισαμε ένα μέρος με ξύλα και βάλαμε καμμια δεκαριά καλοπιστικά...... Σκάψαμε 30 εκατοστά και βάλαμε 2 συστηματα αυτόματο πότισμα γύρω στα 7μπεκάκια, μηχανάκια στις βρύσες, κλπ κλπ ..... φρεζάραμε, τύρφη, κομπλεζαν, αντιμυρμηγκικό και σπέιραμε 50τμ γκαζον και 50 τμ τρυφυλλάκι........ και τώρα κάθομαι στα παράθυρα και εύχομαι να πρασινίσει το σύστημα σε 10 μέρες
Μου στοίχισε 700 euro σε cash (υλικά), 1 αρνί που είχα στο ψυγείο και θα το σουβλίσουμε στο μποστάνι του το άλλο Σάββατο και την Κυριακή που ήμουν πιασμένος και δεν μπορούσα να κουνηθώ.....
Γλύτωσα 3,300 euro.... οπότε και να μην πιάσει θα ξαναδοκιμάσω άλλες 4 φορές!!!!!
-
ρε cpp δώσε και μερικές λεπτομέρειες, π.χ. μάρκα ή κάτι που δεν σου περνούσε απο το μυαλό και το έμαθες. Ειδικά για τους κήπους πρέπει να το προωθούμε οι ίδιοι γιατί αφορά την ποιότητα ζωής μας.
Ερώτηση για σκαλωσιές για μια εβδομάδα που ψάχνω και περίπου τι τιμές να περιμένω?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε cpp δώσε και μερικές λεπτομέρειες, π.χ. μάρκα ή κάτι που δεν σου περνούσε απο το μυαλό και το έμαθες. Ειδικά για τους κήπους πρέπει να το προωθούμε οι ίδιοι γιατί αφορά την ποιότητα ζωής μας.Ερώτηση για σκαλωσιές για μια εβδομάδα που ψάχνω και περίπου τι τιμές να περιμένω?
Μάρκες δεν θυμάμαι να σου πώ... να κοιτάξω τα κουτιά στο σπίτι!!!!! Το σίγουρό είναι ότι δεν ήξερα και κάτω από τις κατευθύνσεις του έβαλα μόνος μου το αυτόματο πότισμα!!!!! έστω και αν βράχηκα στο τέλος στην ρύθμιση!!!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ