-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θέλει να βάλει και δεύτερο διακόπτη και να συνδεθεί ως αλέ-ρετούρ. Δεν ξέρω αν δουλεύει ο ροοστάτης μ' αυτή τη συνδεσμολογία. Κανένας ηλεκτρολόγος για το πως γίνεται;Δουλεύει, το έχω κάνει στο δωμάτιο των παιδιών.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο ηλεκτρολόγος μού έβαλε μόνο έναν διακόπτη για τα φώτα του σαλονιού, ενώ το δωμάτιο έχει δύο πόρτες (μία στο διάδρομο της εξώπορτας και μία στο χωλάκι που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες). Έτσι, όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι μπορώ να ελέγχω τα φώτα αλλά όταν πηγαίνω από ή προς τις κρεβατοκάμαρες πρέπει να διασχίζω απόσταση 7-8 μέτρα στα τυφλά για να φτάσω το μοναδικό διακόπτη . Υπάρχει κάποια λύση για να μπορώ να ελέγχω τα φώτα και από την είσοδο του χωλ; Αποκλείονται μερεμέτια-σκαψίματα τοίχων-σπασίματα πλακακιών κ.λπ. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες, ειδικά αν συνοδεύονται με ενδεικτικό κόστος...
ΥΓ Σκέφτομαι για τηλεχειριστήριο. Υπάρχει κάτι τέτοιο για φώτα που να μπορεί να ταιριάξει με την υπάρχουσα εγκατάσταση;
Φτηνή επίσης λύση είναι η αλλαγή του διακόπτη με άλλο που να διαθέτει και ροοστάτη. Αντί να έχει απλό διακόπτη δυο θέσεων συνήθως είναι πιεστικός για το άναψε σβήσε ενώ το χειριστήριο είναι και περιστροφικό. Κατά την περιστροφή αυξάνει ή μειώνει την ένταση του φωτός. Έχοντας το ελάχιστα ανοιχτό κάνει και χρέη πορτατίφ!
κάπου είχα διαβάσει στο ιντερνετ ότι οι πάρα πολύ ακριβοί ροοστάτες είναι και οικονομικοί. Δηλαδή με τους κλασσικούς (της τάξης των 15 ευρώ) ακόμα και στο ελάχιστο η κατανάλωση ρεύματος είναι ίδια με αυτή της μέγιστης κατάστασης.
-
Θέλω να φτιάξω κάποια ράφια στα οποία θα μπουν τα κλουβιά για τα καναρίνια μου!
4 κλουβιά και άρα ή 4 ράφια ή 2 μεγάλα στα οποία θα μπαίνουν 2 κλουβιά σε κάθε ένα.Θέλω να είναι τα 2 (ή 4) ράφια και σε κάθε γωνία μια κολώνα που να τα συνδέει μεταξύ τους. Στο κάτω μέρος να υπάρχουν και ροδάκια.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να το φτιάξει στα μέτρα που θέλω?
Ή κάποιο μαγαζί που να έχει ποικιλία από ράφια και να διαλέξω εγώ κάποιο μέγεθος?? (Praktiker κλπ)
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
4 κλουβιά και άρα ή 4 ράφια ή 2 μεγάλα στα οποία θα μπαίνουν 2 κλουβιά σε κάθε ένα.Θέλω να είναι τα 2 (ή 4) ράφια και σε κάθε γωνία μια κολώνα που να τα συνδέει μεταξύ τους. Στο κάτω μέρος να υπάρχουν και ροδάκια.
Ή κάποιο μαγαζί που να έχει ποικιλία από ράφια και να διαλέξω εγώ κάποιο μέγεθος?? (Praktiker κλπ)
Για τα καναρίνια σου έχω κάτι καλύτερο
(Πλάκα κάνω, και εγώ είχα καναρίνι!)
Στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν την Γυμναστική ακαδημία υπάρχει ένα μαγαζί που λέγεται Hobby (αν δεν κάνω λάθος) και νομίζω ότι κάνει ακριβώς τέτοιες δουλειές.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Πηγαινε σε ενα μαγαζι 'Φτιαξτο μονο σου' και πες τους να σου φτιαξουν αυτο που θες οπως ακριβως το θες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
http://blog.lauralemay.com/files/2004/8 ... .27733.jpg
Στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν την Γυμναστική ακαδημία υπάρχει ένα μαγαζί που λέγεται Hobby (αν δεν κάνω λάθος) και νομίζω ότι κάνει ακριβώς τέτοιες δουλειές.
Πρόσεξε γιατί για την έλσα έχω και εγώ λύσεις
Το θέμα είναι να το φτιάξω μόνος μου γιατί αν το φτιάξουν άλλοι τότε θα πάει πολύ...
Πηγαινε σε ενα μαγαζι 'Φτιαξτο μονο σου' και πες τους να σου φτιαξουν αυτο που θες οπως ακριβως το θες.
Που είναι αυτά??
-
Αν σε βολευει εχει στο τερμα της Πρωτοπαππαδακη στο Γαλατσι και στην Λ.Κυμης στην Ν. Ιωνια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν σε βολευει εχει στο τερμα της Πρωτοπαππαδακη στο Γαλατσι και στην Λ.Κυμης στην Ν. Ιωνια.Θυμάσαι στην Πρωτοπαππαδακη σε ποιο ύψος?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Αν σε βολευει εχει στο τερμα της Πρωτοπαππαδακη στο Γαλατσι και στην Λ.Κυμης στην Ν. Ιωνια.
Θυμάσαι στην Πρωτοπαππαδακη σε ποιο ύψος?
Στο τερμα διπλα στι ΙΚΑ, λιγο πριν στριψεις δεξια για Τουρκοβουνια.
-
Thanks
Θα πάω μια βόλτα σε Praktiker πρώτα μήπως έρθει πιο φτηνά και βλέπουμε μετά
-
Για να υπολογίσω κάτι που θέλω, στο περίπου πόσο ζητάνε για να βάψουν ένα δωμάτιο κανονικών διαστάσεων?
-
Είναι κοροϊδία να δώσεις λεφτά για βάψιμο δωματίου αν μάλιστα γίνει με την κλασική πλαστική μπογιά!!! Αν δεν θέλεις κάτι εξεζητημένο, δεν είναι αρχικό βάψιμο μπορείς εύκολα να το κάνεις μόνος σου. Ένα απογευματάκι αρκεί. Εφοδιάσου με ένα κοντάρι, ένα ρολό, ένα πινελάκι (καλό θα ήταν να είναι στραβό ή να ρυθμίζεται και να μπαίνει στο κοντάρι), μια σπάτουλα, λίγο στόκο για πιθανές φθορές σε γωνίες ή τοίχους, ρολό ζελατίνα για να καλύψεις τα πάντα ώστε να μην βαφτούν, γάντια εργασίας και μια σκάφη για να βρέχεις το ρολό σου και είσαι οκ. Μην σου φαίνονται πολλά μια φορά τα παίρνεις και σου μένουν τα περισσότερα. Από χρώματα ότι θέλεις. Αν μάλιστα θέλεις χρώμα εκτός δειγματολογίου μπορούν να γίνουν προσμίξεις από το μαγαζί και να πάρεις έτοιμο το χρώμα σου ώστε να μην το ανακατεύεις εσύ και δεν σου βγει ομοιόμορφο.
Επίσης μερικές εφημερίδες και χαρτοταινία για να μονώσεις διακόπτες πρίζες κλπ είναι χρήσιμη για να μην φας τα χέρια σου μετά να καθαρίζεις. -
βρε σου λέω άλλο θέλω να υπολογίσω.
κάτι τελείως άσχετο.Απλά θέλω να μάθω πόσα περίπου ζητάνε για να βάψουν 1 δωμάτιο
-
Ανάλογα με τη δουλειά, έχει τιμή ανά τετρ. μέτρο που βάφεται πρώτη φορά, παλιό που θέλει στοκάρισμα κλπ. Αν θέλεις ένα δωμάτιο, θα έχει μέσα έπιπλα; Ο μπογιατζής θα χρειαστεί να μεταφέρει τη σκάλα του; (θα πληρώσει κάτι για μεταφορικά). Πλαστικό, υδρόχρωμα, λαδομπογιά - άλλες τιμές. Τι θέλεις να κάνεις;
-
Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ είναι πραγματικότητα…!!!
http://www.erasitehnismastoras.gr
Το πρώτο βήμα έγινε…!!!
Παρακαλώ διαδώστε το γεγονός σε περισσότερους χρήστες του internet. Το site απευθύνετε στον ερασιτέχνη μάστορα… και όχι μόνο!!!
Δηλαδη σε ολους εσας...!!!Ένα site με… μεράκι!!!
Β.Β.
-
Φίλε θείε ΒΑΝΙΑ , σε παρακαλώ πολύ να μην κάνεις άλλη ίδια δημοσίευση για ένα site που δεν λειτουργεί ακόμη. Ευχαριστώ.
Οι υπόλοιπες θα διαγραφούν. [moderator] -
Λοιπόν.
Θέλω να βάλω επένδυση τύπου πέτρας σε τσιμεντενιες κολώνες στο χωριό.
Τις πέτρες τις βρήκα στο Praktiker σε αρκετή καλή τιμή, όπως και την κόλλα.Το τσιμέντο είναι όπως 'ρίχτηκε' και δεν έχει καμιά επίστρωση (μπογιά ή κάτι άλλο).
Το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώνω την κόλλα (κάνοντας και τις ανάλογες ραβδώσεις) και να τοποθετώ τα πλακίδια πέτρας ή πρέπει να κάνω και κάποια άλλη προετοιμασία?
-
Νίκο ένα καλό πλύσιμο και άφημα να στεγνώσει ώστε να μην έχει πολύ σκόνη είναι αρκετό. Α επίσης αν έχει μεγάλα εξογκώματα εκεί που ενώνονταν οι τάβλες κατά το ρίξιμο του τσιμέντου σπάσε τα για να κάτσουν καλά οι πέτρες. Ελπίζω βέβαια να είναι ίσιες οι κολώνες σου. Αν όχι τότε χρειάζεται επεξεργασία. Σε μικρά στραβώματα λίγος στόκος αρκεί σε μεγαλύτερα ίσως θέλεις ακόμα και σοβά.
Μην προτρέξετε να με πείτε υπερβολικό έχω συναντήσει κολώνα που έχανε πέντε πόντους στην κατακόρυφο, όπως και να το κάνεις δεν κρύβεται!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λοιπόν.
Θέλω να βάλω επένδυση τύπου πέτρας σε τσιμεντενιες κολώνες στο χωριό.
Τις πέτρες τις βρήκα στο Praktiker σε αρκετή καλή τιμή, όπως και την κόλλα.Το τσιμέντο είναι όπως 'ρίχτηκε' και δεν έχει καμιά επίστρωση (μπογιά ή κάτι άλλο).
Το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώνω την κόλλα (κάνοντας και τις ανάλογες ραβδώσεις) και να τοποθετώ τα πλακίδια πέτρας ή πρέπει να κάνω και κάποια άλλη προετοιμασία?
Τι θα γινει με αυτο το Praktiker ρε γαμώτο ? Ειδικα της Μεταμορφωσης, εαν κανεις το λάθος και πας Σαββατο μετα τις 10:00 το πρωί ειναι τιγκα και το μεσα και το εξω parking!! . Μιλαμε για τρελλο κοσμο. Δεν καταλαβαινω τους ειναι τοσο δύσκολο να ανοιξουν ακομα ενα κατάστημα ?? ή πρεπει να πηγαινουμε απο τις 7:00 το πρωι σαν τους παππούδες στο ΙΚΑ
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Νίκο ένα καλό πλύσιμο και άφημα να στεγνώσει ώστε να μην έχει πολύ σκόνη είναι αρκετό. Α επίσης αν έχει μεγάλα εξογκώματα εκεί που ενώνονταν οι τάβλες κατά το ρίξιμο του τσιμέντου σπάσε τα για να κάτσουν καλά οι πέτρες. Ελπίζω βέβαια να είναι ίσιες οι κολώνες σου. Αν όχι τότε χρειάζεται επεξεργασία. Σε μικρά στραβώματα λίγος στόκος αρκεί σε μεγαλύτερα ίσως θέλεις ακόμα και σοβά.
Μην προτρέξετε να με πείτε υπερβολικό έχω συναντήσει κολώνα που έχανε πέντε πόντους στην κατακόρυφο, όπως και να το κάνεις δεν κρύβεται!!!Είναι μικρές κολώνες Μάνο! Στην είσοδο. Οπότε η όποια τυχόν κλίση δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ακόμα κάτι.
Πρέπει να φροντίσω να βάλω προσωρινό στήριγμα μέχρι να στεγνώσει η κόλλα?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ