-
Ρε παιδια οταν συνδεεις ενα μποιλερ στο σπιτι σου και εχεις αυτονομια μπορεις απλα να ενημερωσεις για την αυξηση των θερμιδων που καταναλωνει αυτο.
Το μποιλερ μπορει να συνδεθει πανω σε ενα κολεκτερ σαν ενα επιπλεον θερμαντικο σωμα.Το ολο ερωτημα φυσικα ειναι αν εχει ανοχη το ολο συστημα να το σηκωσει (καυστηρας, λεβητας κλπ κλπ).
Τωρα για το οργιο που επικρατει για τα κοινοχρηστα και τις μελετες θερμικων απολειων (τις ποιες ?!?!) καλα τα ειπατε κ ως γνωστο τπτ δεν τηρειται κατα γραμμα για παμπολλους λογους.....
-
Δεν το προβλέπει ο νόμος για τη κατανομή των δαπανών. Όπως γράφθηκε παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα αν η κατανομή των δαπανών γίνεται με θερμιδομέτρηση αλλιώς η πρόταση για τα μπόιλερ έχει ως εξής:
4.2 Προσθήκη Ατομικού Θερμαντήρα Ζεστού Νερού Χρήσης (Βοiler)
Σε εγκαταστάσεις με θερμιδομετρητές θα πρέπει να επιτρέπεται η χρησιμοποίηση θερμαντικού νερού από το σύστημα Κεντρικής Θέρμανσης για τη θέρμανση του Ζεστού νερού χρήσης σε Ατομικό Θερμαντήρα νερού, σε όποιο διαμέρισμα το επιθυμεί εφόσον η χρέωση είναι, όπως αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο, εφικτή. Φυσικά πρέπει η θερμική ισχύς του κοινού λέβητα της εγκατάστασης να επαρκεί για το πρόσθετο φορτίο των θερμαντήρων, εάν αυτοί δεν έχουν εξαρχής ενσωματωθεί στην εγκατάσταση και στους σχετικούς υπολογισμούς της μελέτης.
Αντίθετα σε εγκαταστάσεις με ωρομετρητές δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί (απλά και σωστά) η καταναλισκόμενη από τον θερμαντήρα, ενέργεια λαμβανομένου υπόψη ότι ο θεμαντήρας δε λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της Κεντρικης Θέρμανσης, αλλά μόνο στο χρονικό διάστημα που υπάρχει ζήτηση ζεστού νερού χρήσης. Παρά τα παραπάνω, για να γίνει δυνατή η κατανομή της δαπάνης σε περίπτωση που καταγράφονται τέτοιες παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτήρια προτείνεται οι συνολικές επιβαρύνσεις ανά διαμέρισμα από το Θερμαντήρα Qb (kcal/h) θα αθροίζονται σε ξεχωριστή στήλη δίπλα στις απώλειες ανοιγμάτων και χαραμάδων. Έτσι θα παραμείνουν οι βασικές απώλειες Q β.ολ. = Qολ. – Σi (Q Fi + Q ai + Qb ), (στον όρο Qολ. περιέχονται οι απώλειες Qb) σταθερές και επιβαρύνεται μόνο το συγκεκριμένο διαμέρισμα με τον νέο συντελεστή προσαύξησης επιβάρυνσης:
ε΄΄i = (Vi * qB + QFi + Q ai + Qb) / Σ Qi (ε΄΄i > εi ) (8)
που θα χρησιμοποιείται μόνο για την κατανομή των Δαπανών Λειτουργίας (μεταβλητό κόστος) και ο τύπος θα είναι:
πi = [fi * εi + {(εi΄΄ * Ωi / Σ (εi΄΄ * Ωi)) * (1 - Σ fiεi)} ] * 100 (9)* -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το παγιο δεν ειναι σταθερο....ειναι το γινομενο του fixei δλδ 'Συντελεστης επιβαρυνσης ιδιοκτησιας' επι 'Συντελεστης παραμενουσας ιδιοκτησιας' που διαφερει σε καθε διαμερισμα και η κατανομη δαπανω βγαινει απο τον τυπο
Πi= [fixei+ΩiΣi/ΣΩiεi*(1- Σfiεi)]*100
Το πάγιο είναι σταθερό και δεν αλλάζει με τις ενδείξεις των μετρητών. Το άθροισμα όλων των παγίων του κτιρίου είναι γύρω στο 30% (ή 0,30) δηλαδή το (1- Σfiεi) είναι 0,70 (περίπου).
edit
Το άθροισμα πρέπει να είναι γύρω στο 30% και το χρησιμοποιώ για να δω αν η μελέτη είναι σωστή. Αν είναι π.χ. 50% έχει κάποιο λάθος η μελέτη ή πρόκειται για ειδικό κτίριο με λίγες ιδιοκτησίες. Σε πολυκατοικίες είναι πάντα γύρω στο 30%.Τωρα καταλαβα τι εννοεις 'σταθερο'.... ε το ιδιο πραγμα λεμε..
Νομιζα οτι ελεγες σαν σταθερο ενα 30% του κοστους θερμανσης που κατανεμετε ισοποσα στους ενοικους....χωρις να λαμβανετε υποψιν το fixei.
-
Εδω και τρεις μηνες μενω πλεον στο νεο μου (μεταχειρισμενο) σπιτι. Ειναι στον 1ο οροφο και εχει πιλωτη απο κατω το χειμωνα μεχρι στιγμης το πατωμα ηταν παγωμενο κυριολεκτικα και απο θερμανση δεν μπορω να πω οτι ζεσταινομουν κιολας.Σκεφτομαι να βαλω μονωση στο ταβανι της πιλωτης.Τι προτεινετε; Α πληροφοριακα η θερμανση γινεται με θερμοσυσορευτες.
-
στελιο στο πατωμα τι εχεις??? πλακακι, μαρκαρο, ξυλο???
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Εδω και τρεις μηνες μενω πλεον στο νεο μου (μεταχειρισμενο) σπιτι. Ειναι στον 1ο οροφο και εχει πιλωτη απο κατω το χειμωνα μεχρι στιγμης το πατωμα ηταν παγωμενο κυριολεκτικα και απο θερμανση δεν μπορω να πω οτι ζεσταινομουν κιολας.Σκεφτομαι να βαλω μονωση στο ταβανι της πιλωτης.Τι προτεινετε; Α πληροφοριακα η θερμανση γινεται με θερμοσυσορευτες.Χαλαρα ο κατασκευαστης δεν εχει βαλει μονωση , οπως συνηθως , στην πυλωτή.
Σιγουρα θα εχεις αποτελεσμα αλλα .....θα σου κοστισει αρκετα. και επισης δεν μπορεις να βαλεις παντου πχ στις ενωσεις των τοιχων και των δοκαριών δεν γινεται τιποτα
Δες το ενδεχομενο να το περασετε στα κοινοχρηστα μιας και ειναι αδυναμια της πολυκατοικιας....
-
Το περισσοτερο ειναι μαρμαρο περιπου 65% του χωρου (Σαλονι,κουζινα χωλ) Το υπολοιπο ειναι ξυλο (τα 2 δωματια)
-
το κοστος μαλλον ειναι αρκετο αλλα και παλι και να το κανεις μην ξεχνας οτι το μαρμαρο ειναι παντα μαρμαρο....... δηλαδη ακομη και το καλοκαιρι θα ειναι δροσερο/κρυο....... μην περιμενεις δηλαδη να εχει τη ζεστασια ενος ξυλου ή πλακακιου......
για να το περασει μεσα απο την πολυκατοικια μαλλον δεν θα καταφερεις και τιποτε.......
οποτε με αλλα λογια η προταση ειναι : βελτιωση της θερμανσης και περισσοτερα χαλια εκτος και αν φυσικα εχεις να διαθεσεις αρκετα χρηματα , σιγουρα μερικα χιλιαρικα (δεν γνωριζω κοστος), αλλα και παλι το μαρμαρο ειναι μαρμαρο....... -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εδω και τρεις μηνες μενω πλεον στο νεο μου (μεταχειρισμενο) σπιτι. Ειναι στον 1ο οροφο και εχει πιλωτη απο κατω το χειμωνα μεχρι στιγμης το πατωμα ηταν παγωμενο κυριολεκτικα και απο θερμανση δεν μπορω να πω οτι ζεσταινομουν κιολας.Σκεφτομαι να βαλω μονωση στο ταβανι της πιλωτης.Τι προτεινετε; Α πληροφοριακα η θερμανση γινεται με θερμοσυσορευτες.
Χαλαρα ο κατασκευαστης δεν εχει βαλει μονωση , οπως συνηθως , στην πυλωτή.
Σιγουρα θα εχεις αποτελεσμα αλλα .....θα σου κοστισει αρκετα. και επισης δεν μπορεις να βαλεις παντου πχ στις ενωσεις των τοιχων και των δοκαριών δεν γινεται τιποτα
Δες το ενδεχομενο να το περασετε στα κοινοχρηστα μιας και ειναι αδυναμια της πολυκατοικιας....
Η μόνωση στις νέες κατασκευές είναι υποχρεωτική (για οροφή πιλοτής < 0,4) αλλά δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους άλλους να μπει στα κοινόχρηστα (αν και ωφελείται η παλιά πολυκατοικία) γιατί από το νόμο η εξτρά θερμομόνωση θεωρείται επωφελής δαπάνη ενώ π.χ. η υγρομόνωση στο δώμα υποχρεωτικά καταμερίζεται σε όλους τους συνιδιοκτήτες.
Να μπει μόνωση στην οροφή της pilotis, αυξάνεται η αξία του διαμερίσματος και θα μειωθούν οι δαπάνες θέρμανσης. Επίσης, να γίνει πρόταση στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες να πληρώσουν ολόκληρη ή έστω ένα μέρος της δαπάνης.
-
Σαν μικρότερης δαπάνης λύση είναι μόνο η μοκέτα από τοίχο σε τοίχο για τους χώρους που δεν έχουν ξύλο. Τα υπόλοιπα και δαπανηρά είναι και δύσκολο να πειστούν οι υπόλοιποι να μπουν σε έξοδα.
-
Μου φαίνεται δεν σε έσυραν τελευταία σε κατάστημα με μοκέτες για να αγοράσεις. Εγώ τη γλύτωσα τελευταία στιγμή και τώρα ξέρω.
Η πιο φθηνή λύση είναι να πάρεις πλάκες 10εκ. φελιζόλ (γερές, 30άρι και πάνω) και να τις καρφωσεις με μεγάλα μπετονόκαρφα και ροδέλες στην οροφή της πιλοτής χωρίς άλλη επικάλυψη. Η θερμομόνωση του φελιζόλ θα μειωθεί λίγο λόγω υγρασίας που θα εισχωρήσει στις κυψέλες (αλλά εκεί που είναι θα έχει ελάχιστη διαφορά). Επειδή το φελιζόλ είναι άσπρο δεν είναι εμφανέστατα άσχημο όπως να ψεκάσεις με πολυστερίνη (στην οποία δεν κολλάει σοβάς με τίποτα).
-
Η λύση που λες δεν είναι κακή άσε που το φελιζόλ βάφετε και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. Μπορείς επίσης να ντύσεις κολώνες και δοκάρια ώστε να μην έχεις γυμνά μέρη και να χάνεται η μόνωση.
Καλά πόσο έχουν πάει οι μοκέτες το μέτρο;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η λύση που λες δεν είναι κακή άσε που το φελιζόλ βάφετε και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. Μπορείς επίσης να ντύσεις κολώνες και δοκάρια ώστε να μην έχεις γυμνά μέρη και να χάνεται η μόνωση.Καλά πόσο έχουν πάει οι μοκέτες το μέτρο;
EMMANOYHL πριν ενα μην που το εψαξα ακουσα κατι
-
Καλημέρα,
Πρόσφατα έκανα μια μικρή 'ανακατασκευή' στο σπίτι.
Διορθώσαμε κάποιες ρωγμές στους τοίχους,
σκάψαμε κάποιους τοίχους για να περαστούν καινούργια ηλεκτρολογικά + κάποιοι σωλήνες καλοριφέρ κτλΗ ερώτηση μου, αφορά την εμφάνιση των τοίχων, τώρα που τελειώσαμε.
Έχω ένα σπίτι, που οι μισοί τοίχοι είναι 'κατσαροί', όπως ήταν πριν τους πειράξουμε δηλαδή (πολυκατοικία του 80) και οι υπόλοιποι μισοί τοίχοι είναι λείοι. Εκεί που σκάψαμε δηλαδή και 'πιάσαμε' κάτι υγρασίες, στοκαρίστικε και βάφτηκε. Σαν εμφάνιση είναι λίγο 'μάπα'.Τι πρέπει να κάνω για να έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ?
Τι έπρεπε να κάνει ο επαγγελματίας που πληρώθηκε για να κάνει αυτή τι δουλειά έτσι ώστε ένα έχω ένα σωστό αποτέλεσμα ?
Γίνετε αυτό που θέλω ή ζητάω κάτι παράλογο ?
(έχω κλείσει ραντεβού μαζί του για να έρθει να τα δεί όλα αυτά και να μου πει και αυτός την άποψή του)
-
Κανε και τους υπολοιπους 'κατσαρους' .....ενα σοβατζη θα χρειαστης...
ΥΣ. τι καιρο εχει στο Αγρίνιο??..διοτι θα ταξιδεψω σημερα προς τα εκει..
-
Thanks !!
Προς το παρόν ήλιο, καθαρό ουρανό και 13-14 οC
Για αργότερα δεν μπορώ να εγγυηθώ γιατί τις τελευταίες μέρες έτσι ξεκινάει αλλά καταλήγει να ψιχαλίζει -
Ο ταλαίπωρας παλεύω με τον κήπο και δεν τελειώνω με τίποτα
Η κάτοψη για βοήθειαΠριν βάλουμε λέλουδα είπαμε να περιμένουμε καμμια βρόχα για να δούμε ότι το σύστημα αντέχει (το οποίο btw έχει και ασφαλτόπανα και χαλίκια και κάτι αλλά σαν πλέγματα κλπ) Τρώμε την πρωτη και να σου τα ύδατα στο υπόγειο parking να γλύφουν την υδροροή (όχι πολλά πράγματα αλλά κάτι έβγαζε)!!!!!!
Φωνάζω τον μονοσά σκάβουμε στις δυο γωνίες (έχει δυο υδροροές) το φτιαξα λέει ο μάγκας 200EURO Του ρίξαμε και 5 ώρες νερό με το λάστιχο και δεν έβγαλε.....
Περνάει κανας μήνας να σου χιονάκια και βρόχες νάτα πάλι τα ύδατα να γλύφουν!!!!!!
Τηλέφωνο στο μονοσά ..... ¨Φίλε θα ρθω μόλις φτιάξει ο καιρός αλλα να ξέρεις το έχω φτιάξει τελεια και είναι από τους δίπλα!!!!!
Ήρθε χθες ξανασκάψαμε τις γωνίες ρίξαμε νερό και βγάζει!!!!! ...... και μου λέει ότι πρέπει να βγάλουμε όλο το χωμα και να τον φτιάξουμε από την αρχη όλο τον κήπο καθώς την πρώτη φορά έκανε μόνο τις γωνίες?????Να τον σκοτώσω τώρα ή μετά???
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η κάτοψη για βοήθειαλαμαρινα ανωξιδωτη βαλτην κατω απο την περιοχη και εισαι ΟΚ
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Η κάτοψη για βοήθειαλαμαρινα ανωξιδωτη βαλτην κατω απο την περιοχη και εισαι ΟΚ
Αν η λαμαρίνα σου φανεί ακριβή υπάρχει πάντα η λύση του χοντρού μουσαμά. Μπορείς να βρεις σε διάφορα πάχη και τιμές.
-
Ο χρήστης hazard έγραψε:
Καλημέρα,Πρόσφατα έκανα μια μικρή 'ανακατασκευή' στο σπίτι.
Διορθώσαμε κάποιες ρωγμές στους τοίχους,
σκάψαμε κάποιους τοίχους για να περαστούν καινούργια ηλεκτρολογικά + κάποιοι σωλήνες καλοριφέρ κτλΗ ερώτηση μου, αφορά την εμφάνιση των τοίχων, τώρα που τελειώσαμε.
Έχω ένα σπίτι, που οι μισοί τοίχοι είναι 'κατσαροί', όπως ήταν πριν τους πειράξουμε δηλαδή (πολυκατοικία του 80) και οι υπόλοιποι μισοί τοίχοι είναι λείοι. Εκεί που σκάψαμε δηλαδή και 'πιάσαμε' κάτι υγρασίες, στοκαρίστικε και βάφτηκε. Σαν εμφάνιση είναι λίγο 'μάπα'.Τι πρέπει να κάνω για να έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ?
Τι έπρεπε να κάνει ο επαγγελματίας που πληρώθηκε για να κάνει αυτή τι δουλειά έτσι ώστε ένα έχω ένα σωστό αποτέλεσμα ?
Γίνετε αυτό που θέλω ή ζητάω κάτι παράλογο ?
(έχω κλείσει ραντεβού μαζί του για να έρθει να τα δεί όλα αυτά και να μου πει και αυτός την άποψή του)
Αν πιάνουν τα χέρια σου ποιο οικονομική λύση είναι να κάνεις σπατουλαριστούς (όσο μπορείς μόνο έμπειρα μάτια θα καταλάβουν τις στραβομάρες) όλες τις σαγρέ επιφάνειες και αν τα βάψεις όλα κατόπιν.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ