-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τσιμεντοσανίδα-γυψοσανίδα-εγκατάσταση
τα πάντα όλαπου να διαβάσω πληρφορίες παιδιά(link/περιοδικά επιθυμητά)
Στις σελίδες της Knauf! (πχ http://manual.knaufdrywall.co.uk/themanual/home.html )
**@cpp **
Άσε τις τσιγκουνιές κι αγόρασε ένα απλό πνευματικό τρυπάνι, βρε συ. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήγα να βάλω προχθες ένα πίνακα στον τοίχο και το τρυπανάκι τοίχου δεν άνοιγε την τρύπα αλλά μόλις έβαλα αυτό για μέτταλο την ξεπέταξε.
Έκανα κάτι λάθος?
Το είχα στο κρουστικό!Θέλω να στηρίξω 3 roller στο ταβάνι και να βάλω ένα κουρτινόξυλο η τοποθέτηση από τον κουρτινά είναι 100 euria.
Λεω να του πω άκυρο και να τα βάλω μόνος μου.
Να βάλω τρυπανάκια για τοίχο ή για μέτταλο?100 ευρώ;
Για κουρτινόξυλο;
Τα roller τι είναι;Μαγαζιά τύπου 'φτιάξτο μόνος σου' με ξυλεία που θα βρώ;
Είναι ένα στη Γαλατσίου, ένα άλλο στην Αγ. Παρασκευή.
Κανένα άλλο πιο.. κέντρο; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Την έχω αλλάξει πια. Κατάφερα κι έσπασα έναν κάβουρα, δουλειά έκανα με γαλλικό κλειδί, έριξα κατάρες στον υδραυλικό που είχε κόψει στραβά κάτι σωλήνες στον τοίχο, τελικά πλενόμαστε με τη νέα βρύση κι αυτό έχει σημασία.
κι ένας κάβουρας δε στοιχίζει πολύ λιγότερο από επίσκεψη υδραυλικού...Συν την ταλαιπωρία που έφαγες, την επόμενη φορά φρόντισε να σπάσεις το γαλλικό που είναι φθηνότερο
Της πλάκας ήταν, δεν πρέπει να είχα δώσει πάνω από 5 ευρώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω πως λέγονται διάφορα εργαλεία, γιατί έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί τα ονομάζουν διαφορετικά.
Λοιπόν:
[κάτι σαν αυτό έσπασα]Για βάλτε λεζάντες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γερμανικα (πολυγωνα τα 'κλειστα' )κλειδια
Γαλλικο κλειδι
Τσιμπιδα,γκαζοταναλια (το βρισκω και ως καβουρα)
[κάτι σαν αυτό έσπασα]
Τσιμπιδα,γκαζοταναλια
πολυγωνα κλειδια διπλα με καστάνια -
Πολύ όμορφα όλα τους. Κάνουν εκπληκτική δουλειά! Ειδικά έναν κάβουρα ή ένα γαλλικό πρέπει να το πάω στο αμάξι για τυχών 'θα σε γ@μήσω' νεοελληναράδες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τσιμεντοσανίδα-γυψοσανίδα-εγκατάσταση
τα πάντα όλαπου να διαβάσω πληρφορίες παιδιά(link/περιοδικά επιθυμητά)
Στις σελίδες της Knauf! (πχ http://manual.knaufdrywall.co.uk/themanual/home.html )
παράδεισος
thaaaanx! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
[κάτι σαν αυτό έσπασα]Τσιμπιδα,γκαζοταναλια
Γνωστό και ως παπαγαλάκι!
-
Έχει κανείς ατομικό λέβητα πετρελαίου kiturami?
-
Ατομικό οκ... το πετρέλαιο το έχει σαν εναλακτικό;
-
Είναι για το εξοχικό και εκεί μόνο πετρέλαιο έχει.
edit ξέχασα να πω πως αναφέρομαι σε όλα σε ένα συσκευή
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Έχει κανείς ατομικό λέβητα πετρελαίου kiturami?Εχει ο πεθερός μου. Κορεατιά κανονική. Η μεγάλη πλάκα είναι το 'ελληνόφωνο' control panel του. Πατάς κουμπί 'Προγραμμα ζεστού νερού', σου ανακοινώνει...ξαναπατάς: 'πρόγραμμα θερμανσης' σου μολογα...
-
Κορεάτικο είναι ναι. Όπου ρώτησα όμως σε μαγαζιά όλοι μου είπαν ότι είναι καλό και πολλά χρόνια στην αγορά με υποστήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε καλοριφέρ και σε όποια μαγαζιά πάμε αυτό μας προτείνουν. Εγώ βέβαια προτιμώ τα κλασικά ανεξάρτητα συστήματα δλδ χωριστό καυστήρα, λέβητα, μπόϊλερ αλλά ακόμα και αυτοί που πουλάνε χωριστά λένε να βάλω kiturami μιας που δεν θα χρησιμοποιείται πολύ
Είμαστε σε αδιέξοδο -
Και σε αδιέξοδο θα μείνετε
Κοίτα, από όσο ξέρω -όχι πολλά, δηλαδή...- είναι μαζεμένος και οικονομικός. Έχει παρουσιάσει κάποια μικροπροβληματάκια, πάντως: δεν είναι heavy duty μηχάνημα (αλλά και πολύ φτηνότερο από Buderus, λχ.). Υποστήριξη? Εκεί περιμένεις πολλά ή τίποτα, αφου ουσιαστικά έχει να κάνει με τον 'καυτερατζή'. -
Κωνσταντίνε οι περισσότερες μονάδες της αγοράς έχουν ελληνικούς λέβητες με εισαγωγής επώνυμους κυκλοφορητές και καυστήρες. Μπορείς να γλυτώσεις ~100€ αν αγοράσεις ξεχωριστά λέβητα κλπ. αλλά θα πληρώσεις κάτι παραπάνω στον υδραυλικό που θα τα συνδέσει.
Αν έχετε χαλκοσωλήνες να συνδέσετε με ειδικό πλαστικό τεμάχιο τον λέβητα στον χαλκοσωλήνα και να βάλετε κάπου στην εγκατάσταση ένα εξάρτημα που περιέχει ανταλλακτικό με μαγνήσιο για να μην σκουριάζει η εγκατάσταση. Ο χαλκός με το σίδερο έχουν περίπου 1 βολτ διαφορά αν τα συνδέσεις μεταξύ τους (μπαταρία) και φθείρεται το σίδερο - αλλιώς φθείρεται το μαγνήσιο.
-
Πολύ καλό tip αυτό Λεωνίδα. Θα το αναφέρω όπως το λες στον υδραυλικό που θα κάνει την εγκατάσταση. Ευχαριστώ
-
Να βάλει και ειδικό πλαστικό εξάρτημα ανάμεσα στη χαλκοσωλήνα και στα θερμαντικά σώματα. Με την ύπαρξη μαγνησίου στην εγκατάσταση είσαι (σχεδόν) προστατευμένος από σκουριές για τα επόμενα 30+ χρόνια.
- σχεδόν, γιατί πρέπει επίσης, το νερό της εγκατάστασης να είναι απιονισμένο.
-
Τα θερμαντικά σώματα είναι ήδη συνδεδεμένα και δεν είχε βάλει τέτοιο πράγμα ούτε και στον λέβητα και προφανώς γι'αυτό τρύπησε . Ήταν που ήταν ένα ελεεινό κορεάτικο προϊόν θα συνέβαλε και αυτό, τρύπησε μια μέρα και γέμισε το υπόγειο νερά. Ευτυχώς η εξωλέμβια γλίτωσε
-
Καμιά ιδέα για αφαίρεση κεριού απο παρκέ;
Έσταξαν μερικά κεριά.. -
Ζεστό νερό και τρίψιμο με βρεγμένο πανί;
-
Επειδή κερώνω τακτικά τα σανίδια μου, θα έβαζα μια εφημερίδα και θα την σιδέρωνα ώστε να λιώσει το κερί και να το ρουφήξει το χαρτί.
(προσοχή: το κερί λερώνει ΑΡΚΕΤΑ φύλλα)Εγώ χρησιμοποιώ το δικό μου σίδερο στα σανίδια μου, αν χρησιμοποιήσεις το σίδερο της γυναίκας σου, θα λερωθεί και όταν το δει θα σου το πετάξει στο κεφάλι.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ