-
Βραστό νερό και σφουγγαράκι, Γιώργο? Τόσο απλό?
-
Ατμοκαθαριστής θα έκανε δουλειά ίσως;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ατμοκαθαριστής θα έκανε δουλειά ίσως;Πολύ πιθανό.
Αλλιώς, 'πιστόλι' θερμού αέρα (κάτι σαν πιστολάκι μαλλιών, αλλά πιο 'δυνατό'.
Ή -με προσοχή- φλόγιστρο. (Δουλεύει σίγουρα, το έχω κάνει σε τοίχους). -
Τηγανισμένο λάδι, υπάρχει περίπτωση να βγει με κάποιο τρόπο/υλικό από μάρμαρα;
Μια μ...αριόλα πάνω από τον πεθερό μου θεώρησε σωστό να αδειάσει τη φριτέζα στον κήπο, αλλά φυσούσε δυνατά και τα λάδια κάνανε ένα μπαλκόνι χάλια... Το πατζούρι της μπαλκονόπορτας καθάρισε με Bref, αλλά το μπεζ μάρμαρο του μπαλκονιού παρά τα σφουγγαρίσματα και σαπουνίσματα έχει γίνει κ@λος...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Τηγανισμένο λάδι, υπάρχει περίπτωση να βγει με κάποιο τρόπο/υλικό από μάρμαρα;Μια μ...αριόλα πάνω από τον πεθερό μου θεώρησε σωστό να αδειάσει τη φριτέζα στον κήπο, αλλά φυσούσε δυνατά και τα λάδια κάνανε ένα μπαλκόνι χάλια... Το πατζούρι της μπαλκονόπορτας καθάρισε με Bref, αλλά το μπεζ μάρμαρο του μπαλκονιού παρά τα σφουγγαρίσματα και σαπουνίσματα έχει γίνει κ@λος...
Τέτοιο μπεζ?. Αν είναι αυτό, δύσκολα τα πράγματα, γιατι το συγκεκριμένο είναι αρκετά απορροφητικό. (οπότε θέλει εκ νέου τρίψιμο / γυάλισμα).
ΜΗΝ δοκιμάσεις πάντως κάποια 'καθαριστικά' υγρά που ουσιαστικά διαβρώνουν αγρίως το μάρμαρο. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Μια μ...αριόλα πάνω από τον πεθερό μου θεώρησε σωστό να αδειάσει τη φριτέζα στον κήπο, αλλά φυσούσε δυνατά και τα λάδια κάνανε ένα μπαλκόνι χάλια... Το πατζούρι της μπαλκονόπορτας καθάρισε με Bref, αλλά το μπεζ μάρμαρο του μπαλκονιού παρά τα σφουγγαρίσματα και σαπουνίσματα έχει γίνει κ@λος...
Τέτοιο μπεζ?. Αν είναι αυτό, δύσκολα τα πράγματα, γιατι το συγκεκριμένο είναι αρκετά απορροφητικό. (οπότε θέλει εκ νέου τρίψιμο / γυάλισμα).
ΜΗΝ δοκιμάσεις πάντως κάποια 'καθαριστικά' υγρά που ουσιαστικά διαβρώνουν αγρίως το μάρμαρο.Ναι, τέτοιο!
Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να στρώσουμε από πάνω πλακάκι... αλλά μάλλον σε τρίψιμο και γυάλισμα θα καταλήξουμε... Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
ΜΗΝ δοκιμάσεις πάντως κάποια 'καθαριστικά' υγρά που ουσιαστικά διαβρώνουν αγρίως το μάρμαρο.Ναι, τέτοιο!
Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να στρώσουμε από πάνω πλακάκι... αλλά μάλλον σε τρίψιμο και γυάλισμα θα καταλήξουμε... Ευχαριστώ!Δοκιμασε με ζεστο νερο κ πρασινο σαπουνι , αν επιμεινεις λιγο θα καθαρισει .
-
Καλά ρε Τάκη θα περάσεις πλακάκια επειδή λερώθηκε το μάρμαρο με λάδια;
Μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι πέταξαν λάδια φριτέζας από το μπαλκόνι,
τι είναι ο κήπος, χωματερή;Έχω ένα κατάλογο για προϊόντα μαρμάρου εδώ, βλέπω το ΜΦ-11 κάνει για τη δουλειά που το θέλεις. http://www.emco.gr/kathar/seira_mf/index.html
Υπάρχουν πολλά ειδικά προϊόντα γι αυτή τη δουλειά, είναι όμως δύσκολο να τα βρεις. Πρόσφατα πέρασα σε μαρμάρινο δάπεδο ένα αδιαβροχοποιητή και έπαθα πλάκα με το αποτέλεσμα, ήταν όμως αρκετά ακριβότερο από τα άλλα προϊόντα (~20 ευρώ το λίτρο).
Αυτό: http://www.panagopouloi.gr/products.php?category_id=62&company_id=7&page=1&product_id=157Ψάξε και θα βρεις κάτι που θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τα μάρμαρα και μετά να τα προστατεύσεις από μελλοντικές επιθέσεις τηγανισμένου λαδιού. Το καλό είναι ότι πρόκειται για μπαλκόνι γιατί οι αναθυμιάσεις δεν θα κάνουν καλό στα πνευμόνια σου. Για παράδειγμα ο αδιαβροχοποιητής ενώ μύριζε πάρα πολύ, δεν προκαλούσε ορατό και άμεσο πρόβλημα στα χέρια αλλά έλιωνε τις λαστιχένιες σόλες των παπουτσιών καθώς και ξεχείλωνε τα πλαστικά γάντια που φορούσε ο εργάτης - όμως όταν στέγνωσε δεν μύριζε καθόλου.
-
Γενικά παιδιά, έχετε από την εμπειρία σας να προτείνετε κάποιο καλό γενικό καθαριστικό για μάρμαρα το οποίο να μην αλλοιώνει αισθητά το μάρμαρο με συνήθη χρήση;
-
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Γενικά παιδιά, έχετε από την εμπειρία σας να προτείνετε κάποιο καλό γενικό καθαριστικό για μάρμαρα το οποίο να μην αλλοιώνει αισθητά το μάρμαρο με συνήθη χρήση;Είπα κάτι περίεργο;
-
Γιατί δεν ακούτε την εμπειρία στο θέμα καθαρισμών?
Ζεστό νερό και αρκάδι στα μάρμαρα. Φυσικό προϊόν με ελαιόλαδο και καθαρισμός και γυαλάδα. -
Γενικά παιδιά, έχετε από την εμπειρία σας να προτείνετε κάποιο καλό γενικό καθαριστικό για μάρμαρα το οποίο να μην αλλοιώνει αισθητά το μάρμαρο με συνήθη χρήση;
Είπα κάτι περίεργο;
Αν κρίνω από τον χρόνο που έγιναν οι δύο δημοσιεύσεις, μάλλον στο πέταμα του λαδιού από το μπαλκόνι αναφέρεται ο Ντάφυ.
-
το πηγαινε στο ποστ που εκανε ο λεονπ και συγκεκριμενα στο κομματι που το υλικο ελιωνε τις σολες απο τα παπουτσια και ξεχειλωνε τα γαντια!
-
OK παίδες. Το αρχικό μου ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται...Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης για μάρμαρα που να καθαρίζει στοιχειωδώς (για τακτική καθαριότητα δηλ) και να μη καταστρέφει παράλληλα; Μιλώ για εμπορικό προιόν, όχι γιατροσόφια.
-
Το 'Αρκάδι' που γράφει ο cpp είναι εμπορικό προϊόν. Είναι πράσινο σαπουνάκι. Προτείνω αυτό σε νιφάδες: διαλύεται σε ζεστό νερό (με λίγο ανακάτεμα) και καθαρίζει χωρίς να φθείρει. Θέλει καλό ξέπλυμα για να μη φας καμιά γλύστρα.
http://www.arkadi.com.gr/page.asp?lang= ... plications (βλ. -ΣΤ-) -
OK παίδες. Το αρχικό μου ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται...Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης για μάρμαρα που να καθαρίζει στοιχειωδώς (για τακτική καθαριότητα δηλ) και να μη καταστρέφει παράλληλα; Μιλώ για εμπορικό προιόν, όχι γιατροσόφια.Τι γιατροσόφια ρε μεγάλε!
Εταιρεία καθαρισμών κτιρίων με 30 χρόνια στο χώρο έχουν οι γονείς μου!
Τι θέλεις να σου πω? Πάρε ΑΖΑΧ?θέλεις να σου φέρω ένα
τετοιο να γίνει πανηγύρι στο σπίτι?
-
OK παίδες. Το αρχικό μου ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται...Μπορούμε να προτείνουμε κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης για μάρμαρα που να καθαρίζει στοιχειωδώς (για τακτική καθαριότητα δηλ) και να μη καταστρέφει παράλληλα; Μιλώ για εμπορικό προιόν, όχι γιατροσόφια.Άνοιξε το link που έχω στη προηγούμενη σελίδα, έχει και βιομηχανικά προϊόντα να διαλέξεις για καθάρισμα, περιποίηση κλπ. Όμως μου έχουν πει έμποροι τέτοιων προϊόντων ότι το καλύτερο είναι να τα σφουγγαρίζεις με νερό που έχεις βάλει λίγο σαπούνι.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όσο για την πρότασή μου να στρώσω πλακάκια, ήταν λύση-πρόταση απελπισίας Λεωνίδα, μπας και γλιτώσω τον πεθερό μου από το τρίτο εγκεφαλικό, γιατί εγώ τρέχω μετά... Είναι 80 ετών, μένει μόνος του και σαν μεγάλος άνθρωπος δεν έχει κάτι άλλο να ασχοληθεί και κάθεται και σκάει για το μπαλκόνι...
Θα πέσει σαπούνισμα με Αρκάδι για αρχή και βλέπουμε!Όσο για την γειτόνισσα από πάνω που έκανε τη λαδιά, το έχει ξανακάνει παλιότερα, μόνο που τότε είχαν πέσει και... οι πατάτες! Της έβαλα τις φωνές γιατί από λογική και επιχειρήματα δεν έπαιρνε, και σε λίγο κατέβηκε ο δικός της (... με ένα πόδι και πατερίτσες) να μου ζητήσει το λόγο με ...απειλητικές διαθέσεις!
Δεν βρίσκεις άκρη σε πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων όπου κάποιοι ζουν σε βάρος των άλλων...
(Διαμερίσματα σε αντικατάσταση προσφυγικών χωρίς παραχωρητήρια από το κράτος εδώ και 15 χρόνια στη Δραπετσώνα... Εμπαιγμός σε κάθε προεκλογική περίοδο και άλλα πονεμένα πολλά... Όποιος ξέρει το θέμα έστω και λίγο καταλαβαίνει...)Και όπως σοφά λέγαν οι παλιοί, ο θεός να σε φυλάει από τον κακό το γείτονα.
-
Δοκίμασε πρώτα με σαπούνι για πιάτα, το περισσότερο λάδι θα φύγει αλλά μάλλον θα μείνει λεκές. Δεν έχω εμπειρία με καθαριστικά για λάδια, ρώτησε στο μαγαζί που θα το αγοράσεις για τη χρήση του δραστικού καθαριστικού.
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει (ένας χημικός θα ξέρει καλύτερα) αλλά θα δοκίμαζα να αφήσω για αρκετές ώρες επάνω στο λεκέ χαρτί κουζίνας. Μπορεί η κυτταρίνη του χαρτιού να 'ξεκολλήσει' το λάδι από το μάρμαρο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ