-
Όταν ένα μπεκ ποτίσματος στην διαδρομή του, χτυπάει τον κορμό ενός γιασεμιού για 2 λεπτά την ημέρα με αρκετή πίεση το νερό θα κάνει ζημιά στον κορμό του φυτού?
Είχα τέσσερα μπεκ, ένα σε κάθε γωνία ενός τετραγωνου κήπου.. έβγαλα το ένα και προσπαθώ με τα τρία πλέον να τα ποτίζω όλα και κάνω κάθω απόγευμα μπάνιο προσπαθώντας να βρώ την σωστή ρύθμιση. Τα χω πάρει στο κρανίο
-
Εχεις βάλει ρυθμιστή πίεσης στη βρύση? (αυτό το πρόσθετο εξάρτημα που ρίχνει την πίεση που πάει στο σύστημα ποτίσματος)
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
τί εμπειρίες έχετε από κλιματιστικά που μυρίζουν? fujitsu inverter ειναι...
Εμείς ψεκάζουμε κολώνια 'Μυρτώ' και όλα είναι φίνα
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Εχεις βάλει ρυθμιστή πίεσης στη βρύση? (αυτό το πρόσθετο εξάρτημα που ρίχνει την πίεση που πάει στο σύστημα ποτίσματος)όχι ρε μεγάλε, τί σύστημα είναι αυτο?
Απλά ανοιγοκλείνω την βρύση μέχρι να βρώ την σωστή πίεση. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εχεις βάλει ρυθμιστή πίεσης στη βρύση? (αυτό το πρόσθετο εξάρτημα που ρίχνει την πίεση που πάει στο σύστημα ποτίσματος)
όχι ρε μεγάλε, τί σύστημα είναι αυτο?
Απλά ανοιγοκλείνω την βρύση μέχρι να βρώ την σωστή πίεση.oxi δεν προκειται να του κανει ζημια .
υπαρχουν μπεκακια περιστρεφομενα που καλυπτουν αρκετα τετ/κα το καθενα (παμφθηνα)
ειναι πολυ ευκολα γιατι παιζεις με την πιεση ,ανοιγοκλεινοντας την βανα η το πολυ να χρειαστει να τα μετακινησεις στην σωστη θεση . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εχεις το σωστο εργαλειο για να τρυπας την κεντρικη σωληνα ?????????` .
ναι
Ταπωνουμε τις προβληματικες τρυπες ,ελπιζοντας οτι στις καινουργιες θα ειμαστε τυχεροι .
και αυτο εχω κανει και δεν κλεινουν ολες καλα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχεις το σωστο εργαλειο για να τρυπας την κεντρικη σωληνα ?????????` .
ναι
Ταπωνουμε τις προβληματικες τρυπες ,ελπιζοντας οτι στις καινουργιες θα ειμαστε τυχεροι .
και αυτο εχω κανει και δεν κλεινουν ολες καλα.
Η κεντρικη σωληνα ειναι πολυκαιρισμενη κ εχει χασει την ελαστικοτητα της .
Αυτο μπορεις να το διακρινεις οπως ακριβως κανεις με τα λαστιχα του αυτοκινητου .
Το σ/κο που μας περασε αυτη την δουλεια εκανα κ θα συνεχισω κ το επομενο ,αλλαζω ομως καθε δευτερο χρονο την σωληνα με πιο φρεσκια .
ΥΓ.τα χερια μου ειναι γεματα πληγες . -
Πήρε μια γνωστή μου A/C για το διαμέρισμά της, της το σύνδεσε ένας φίλος της που 'ξέρει' (?) και αντί για δροσερό αέρα, λέει, βγάζει ζεστό μέσα και κρύο έξω (από την εξωτερική μονάδα)!... Τι είναι πιο πιθανό να έχει κάνει λάθος?
-
Πες την φίλη σου να αράξει έξω οπότε και εκτός σπιτιού θα είναι και θα δροσίζεται
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πήρε μια γνωστή μου A/C για το διαμέρισμά της, της το σύνδεσε ένας φίλος της που 'ξέρει' (?) και αντί για δροσερό αέρα, λέει, βγάζει ζεστό μέσα και κρύο έξω (από την εξωτερική μονάδα)!... Τι είναι πιο πιθανό να έχει κάνει λάθος?Το 'μέσα-έξω'
δεν άντεξα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πες την φίλη σου να αράξει έξω οπότε και εκτός σπιτιού θα είναι και θα δροσίζεταινα πάρει και ένα μπουκάλι havana 7* και να κάνει cuba libre!
και αν έχει κανέναν που θέλει να ρίξει, να του δώσει το σφινάκι 'reset' -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Πήρε μια γνωστή μου A/C για το διαμέρισμά της, της το σύνδεσε ένας φίλος της που 'ξέρει' (?) και αντί για δροσερό αέρα, λέει, βγάζει ζεστό μέσα και κρύο έξω (από την εξωτερική μονάδα)!... Τι είναι πιο πιθανό να έχει κάνει λάθος?
Το 'μέσα-έξω'
δεν άντεξα
λες να έβαλε τη μονάδα του ανεμιστήρα μέσα και το άλλο έξω?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πήρε μια γνωστή μου A/C για το διαμέρισμά της, της το σύνδεσε ένας φίλος της που 'ξέρει' (?) και αντί για δροσερό αέρα, λέει, βγάζει ζεστό μέσα και κρύο έξω (από την εξωτερική μονάδα)!... Τι είναι πιο πιθανό να έχει κάνει λάθος?μήπως το έβαλε να δουλέψει στη θέρμανση?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
τα χερια μου ειναι γεματα πληγες .i know...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Το 'μέσα-έξω'
δεν άντεξα
λες να έβαλε τη μονάδα του ανεμιστήρα μέσα και το άλλο έξω?
-
Μηπως δεν εχει αρκετο 'φρεον'?
-
Και γιατί βγάζει δροσιά έξω;
Αν και δεν είναι να πολυεμπιστεύεσαι γυναικεία περιγραφή... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
όχι ρε μεγάλε, τί σύστημα είναι αυτο?
Απλά ανοιγοκλείνω την βρύση μέχρι να βρώ την σωστή πίεση.Οταν είχα βάλει τέτοιο στο εξοχικό (πάνε καμιά δεκαριά χρόνια) είδα ότι υπήρχε και ενα μαρκούτσι που το φοράς πάνω στη βρύση. Πράκτικερ ήταν, Gardena
Είναι αυτό
http://www.gardena.co.uk/catalog/index.cfm?lang=uk -
Δεν χρειάζεται κανέναν ρυθμιστή ούτε και καμία αυξομείωση στην πίεση αυτό που χρειάζεται πολύ απλά είναι ο κατάλληλος σταλάκτης(μπεκ) ανάλογα με την γλάστρα και το φυτό και βεβαίως ανάλογα με την πίεση και την παροχή χρειάζεται και τον ανάλογο χρόνο.
Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούμε ένα προγραμματιστή για αυτή την δουλειά για να έχουμε και σωστό πότισμα και οικονομία στο νερό.
Τα πράγματα πάντως στην εγκατάσταση είναι πολύ απλά:
Χρησιμοποιούμε μια σγρόπια Φ3 για να κάνουμε τις τρύπες και σε περίπτωση που κάνουμε μια λάθος τρύπα την κλείνουμε με ταπούλες Φ4. Αν θέλουμε τραβήξουμε ένα μπεκάκι λίγο πιο μακριά χρησιμοποιούμε λήψη Φ6 που μπαίνει στο σωλήνα και στην άλλη της άκρη μπαίνει σωληνάκι Φ6 το οποίο το κόβουμε στο μήκος που θέλουμε και μετά βάζουμε το μπεκάκι που θέλουμε. Όλα είναι πολύ εύκολο να τα κάνει ο οποισδήποτε αλλά πιστέψτε με ακόμα και εκεί υπάρχουν 'ειδικοί' που τα κάνουνε σκατάΣυμβουλές:
1.Μην χρησιμοποιήτε ρυμθιζόμενα μπεκάκια.Βγάζουν πολύ νερό και είναι παλούκι στο ρύθμισμα.
2.Πότισμα μόνο αργά το βράδυ.
3.Αν θέλει κάποιος μπεκάκια σπρέυ, υπάρχουν κάτι Αυστραλέζικα(Adelco) που έχουν πάνω τους βανάκι και κάνουνε θαύματα.Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Lowara, δυο στη δουλειά. Δουλεύουν σαν τα σκυλιά (μια ανακυκλώνει 20-25 μ3 νερό το 8ωρο). Όταν καίγονται (κάθε 3 - 4 χρόνια) θα μπορούσαν και να επισκευαστούν, αλλά προτιμάμε να τις αλλάζουμε.
Τα Κινέζικα του Μάκρο (και όχι μόνο) είσαι βέβαιος ότι όταν τα χρειαστείς πραγματικά, θα καούν.Χρειάζομαι μια βυθιζόμενη αντλία για ένα πηγάδι-πότισμα στα 8-10μ.
διαβάζω καλά λόγια για την Lowara.Που την αγοράζω? Τι να προσέξω?
Ο κήπος είναι 100τμ θέλω την 3 την 7 ή την 7VX?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ