-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στους φοιτητές των αγγλικών πανεπιστημίων είναι ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις κάποιον που έχει κοπεί μάθημα. Είναι δυνατόν να είναι όλοι τόσο έξυπνοι και μελετηροί ώστε να περνούν όλα τα μαθήματα από την πρώτη φορά; Επίσης ο συνολικός χρόνος που μένουν στην Αγγλία σε κάθε ακαδημαϊκό έτος δεν ξεπερνά τους 6 μήνες. Δηλαδή σε δεκαπέντε έως δεκαοκτώ μήνες παρακολουθήσεων παίρνεις πτυχίο. Με αυτά δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν καλά πανεπιστήμια στην Αγγλία, το αντίθετο μάλιστα, αλλά υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός που λειτουργούν καθαρά σαν εμπορικές επιχειρίσεις (με την πλειοψηφία των φοιτητών από την Ασία).
File mou tha hthela na se plhroforhsw oti an kopeis se agliko panepisthmio se dyo mathimata tote xaneis thn xronia sou, ean xaseis xronia kai deuterh fora se diwxnei to panepisthmio. Opote pisteuw na katalavaineis giati den kovontai se mathimata oi foithtes. O xronos parakolouthishs einai asxetos me ton xrono pou douleuei o foithths panw sta mathimata tou, gia paradeigma egw parakolouthousa 12 wres thn evdomada synolika kai alles 20 tis pernaga sthn vivliothikh/ergasthria.
προς pafos13
τα μαθήματα μπορεί να τα περνάει η πλειοψηφία αλλά η επιχειρήσεις δύσκολα προσλαμβάνουν πτυχιούχους με βαθμό πτυχίου κάτω από 60%. (Το άριστα είναι από 70% και πάνω).
Συνεπώς,πτυχιούχος με 50% έχει μεγάλη διαφορά από πτυχιούχο με 60% κ.ο.κ -
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Τι δουλειά κάνει ο πατέρας του
Εχει συνεργειο....
αν έχει συνεργείο,και απλά θέλει να συνεχίσει τη δουλειά του πατέρα του δεν χρειάζεται να πάει στο Οχημάτων..
Αν όμως,έχει την απαραίτητη πρακτική,και βγάλει και το Οχημάτων σίγουρα θα έχει μια πολύ πιο σφαιρική αντίληψη των διαφόρων μηχανολογικών πραγμάτων και θα μπορεί να δώσει ώθηση στη δουλειά του πατέρα του
σε κάθε περίπτωση,η πρακτική είναι απαραίτητη και θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στο να καταλάβει τις έννοιες του σχεδίου,των εργαλειομηχανών,και η θεωρία θα τον βοηθήσει να γίνει πιο παραγωγικός στην πράξη.
αυτά..
-
Το σκεφτοταν απλα για την αδεια επαγγελματος ωστε να παρει το συνεργειο στο ονομα του.Εγω παντως του λεω να βαλει μυαλο και να φυγει εξω μεσω του ΤΕΙ οπως εσυ.. 'που ξες του λεω μπορει να βρεθεις σε καμια formula' αλλα ειναι new generation kid δουλεια-καφετερια...
-
Το σκεφτοταν απλα για την αδεια επαγγελματος ωστε να παρει το συνεργειο στο ονομα του.Εγω παντως του λεω να βαλει μυαλο και να φυγει εξω μεσω του ΤΕΙ οπως εσυ.. 'που ξες του λεω μπορει να βρεθεις σε καμια formula' αλλα ειναι new generation kid δουλεια-καφετερια...το Οχημάτων έχει μια συνεργασία με το Coventry University η οποία ακούγεται ενδιαφέρουσα περίπτωση,αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από το Δικατσά πλήρως.
Εγώ τελικά επέλεξα λίγο διαφορετική οδό.Πάντως το να φύγει έξω μέσω του ΤΕΙ είναι εύκολο, με το πλεονέκτημα οτι τα πρώτα εξάμηνα στο ΤΕΙ δεν θα πάνε χαμένα γιατί αναγνωρίζονται, αλλά θα πρέπει να είναι υπόδειγμα φοιτητή και με καλούς βαθμούς...
Κοινώς ξεχνάμε τις δουλειές και τις καφετέριες παράλληλα με τη φοιτηση στη σχολή...
-
Σε γενικες γραμμες σκεφτεσαι να μεινεις εξω ή να γυρισεις?
-
Σε γενικες γραμμες σκεφτεσαι να μεινεις εξω ή να γυρισεις?xmmm,δυσκολη ερώτηση.σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό μέχρι τα 30,
αλλά μάλλον όχι Αγγλία όλα τα χρόνια..Πάντως το να μείνω για πάντα,το αποκλείω προς στιγμή, δεν έχω τίποτα που να με δεσμεύει εδώ που βρίσκομαι... -
Οκ ευχαριστω για τις απαντησεις και καλη καριερα...
-
Οκ ευχαριστω για τις απαντησεις και καλη καριερα...No probs. Eυχαριστώ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μία καλή λύση για να αναβαθμιστούν οι καθηγητές πανεπιστημίων , είναι να είναι προαπαιτούμενη η 10ετής τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο πριν διοριστούν ή καλύτερα πριν κάνουν διδακτορικά...
Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που βλέπει γεωτρύπανο από φωτογραφία να διδάσκει μάθημα γεωτρήσεων.
Ένας πολιτικός μηχανικός που δεν έχει δει μονάδα σκυροδέματος να διδάσκει μάθημα για το σκυρόδεμα.
Ένας μηχανολόγος που δεν έχει μουτζουρωθεί από τα λάδια του τόρνου να φιλοσοφεί περι μηχανολογίας....Είναι λάθος να ξεκινάει ο άλλος από φοιτητής, μετά να κάνει μεταπτυχιακό και μετά στο κάπακι διδακτορικό και αίντε όρμα τώρα να διδάξεις.... Τι να διδάξει??? πως έπινε καφέ στα κυλικεία και χτυπούσε φοιτήτριες???
Φυσικά στην χώρα του τίποτα ο κανένας γίνεται σημαντικός, για αυτό όταν οι άλλοι προοδεύουν εμείς πηγαίνουμε προς τα πίσω.
Σχεδόν όλοι οι καθηγητές στις σχολές μηχανικών σε όλη σχεδόν την χώρα ασχολούνται ερευνητικά (εργολαβικές έρευνες) και πρακτικά με εταιρίες (ελληνικές και ξένες). Οι περισσότεροι δε εξ' αυτών έχουν και μακροχρόνια εμπειρία πάνω στον ιδιωτικό τομέα.
Πολλές εξάλλου από τις εργολαβικές έρευνες, που αναλαβάνουν οι καθηγητές, διεπεραιώνονται υπό την μορφή διπλωματικών εργασιών από τους φοιτητές.
Κάθες εργαστήριο αυτήν την στιγμή στην σχολή μου τρέχει και από μερικά προγράμματα (που αφορούν την έρευνα-εξέλιξη-βελτιστοποίηση διαφόρων μηχανολογικών διατάξεων ή την ευρύτερη μηχανολογία).Επίσης ο μηχανολόγος μπορεί κάλλιστα να μην έχει σχέση με το λάδι και την μουτζούρα.
Είναι τόσο αχανές το αντικείμενο, που υπάρχουν 1002 πράγματα να κάνει...Οι παπάρες βαφτίζουν τις εργολαβίες έρευνα και παίρνουν τις δουλειές από τις τεχνικές εταιρείες.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ
Με 0 έξοδα, με τζάμπα εργατικό δυναμικό (μεταπτυχιακούς φοιτητές) , με εξοπλισμό πληρωμένο από τις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου και με αδιαφανείς διαδικασίες ανάληψης των ερευνών.......
Οι δε μελέτες που κάνουν (τουλάχιστον στον τομέα μας) είναι ανεφάρμοστες επί της ουσίας, λόγω υψηλού κόστους στην τελική εφαρμογή.
Με την πρόσφατη δε επαφή μου που είχα με κάποιους πανεπιστημιακούς μηχανικούς στην προσπάθεια να πάρουν κάποια επιδότηση για έρευνα , η εντύπωση που μου έμεινε είναι.....ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ και ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.... έτσι απλά. -
Ο χρήστης axelon έγραψε:
Μιλάω εξ' ιδίας πείρας, μιας και τελείωσα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (καλό τμήμα),έκανα μάστερ στην Ελλάδα (στο ίδιο τμήμα, χάλια οργάνωση) κάνω διδακτορίκό στην Αγγλιά (σε πανεπιστήμιο με κύρος) και μάστερ σε πρώην polytechnic και βλέπω τις διαφορές απο κοντά.Axelon συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου δεν κατάλαβα όμως κάτι: κάνεις παράλληλα διδακτορικό και μάστερ σε δύο διαφορετικά παν/μια;
-
Δεν γίνεται σαν μέλος του ΔΣ της σχολής να έρχεσαι να μας ανακοινώσεις το αν θα γίνει ή όχι η ΓΣ σήμερα και μέχρι να μας πεις ένα ναι ή ένα όχι να κάθεσαι και να μας πρήζεις για το άρθρο 16, τους απόντες των άλλων παρατάξεων και την άτιμη την κοινωνία που δεν τους έχει κάνει όλους πλούσιους για να μπορούν να σπουδάσουν. Άμα ήθελα να ακούσω την άποψη σου επί του θέματος, θα ερχόμουνα να σε ρωτήσω ή θα ερχόμουνα στην ΓΣ, μην μου τα πρήζεις χωρίς λόγο και αιτία, πες ότι έχεις να πεις επί του θέματος και τελείωνε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν γίνεται σαν μέλος του ΔΣ της σχολής να έρχεσαι να μας ανακοινώσεις το αν θα γίνει ή όχι η ΓΣ σήμερα και μέχρι να μας πεις ένα ναι ή ένα όχι να κάθεσαι και να μας πρήζεις για το άρθρο 16, τους απόντες των άλλων παρατάξεων και την άτιμη την κοινωνία που δεν τους έχει κάνει όλους πλούσιους για να μπορούν να σπουδάσουν. Άμα ήθελα να ακούσω την άποψη σου επί του θέματος, θα ερχόμουνα να σε ρωτήσω ή θα ερχόμουνα στην ΓΣ, μην μου τα πρήζεις χωρίς λόγο και αιτία, πες ότι έχεις να πεις επί του θέματος και τελείωνε.Ακόμη δεν τους έμαθες βρε Kid;
Αυτό το 'επί του θέματος' δεν είναι αρκετά σγκεκριμένο και γι' αυτό ξεφεύγουν λιγάκι τα παιδιά!
-
Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τις σχολές που δέχονται ερευνητικά προγράμματα είναι ότι υπάρχουν αυτοί που μπορούν να πάρουν (είτε επειδή είναι καλοί και σχετικοί είτε επειδή είναι διαπλεκόμενοι) και αυτοί που δεν μπορούν (άχρηστοι που ποτέ δεν έχουν δουλέψει ούτε ασχοληθεί με έρευνα ή απλά μη διαπλεκόμενοι). Και δυστυχώς πιστοί στην συνήθεια του Έλληνα οι δεύτεροι άλλο δεν κάνουν από το να κατηγορούν τους πρώτους και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους υποβιβάσουν και να τους εμποδίσουν να αναλάβουν τα ερευνητικά προγράμματα (παρόλο που ξέρουν ότι αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν θα τα πάρουν, απλή κακία και προσωπικές αντιπαλότητες).
Γενικά στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν καταστάσεις περισσότερων ταχυτήτων. Μερικοί που επιδιώκουν την εξασφάλιση και το αραλίκι ενώ άλλοι θέλουν την έρευνα και την επιστημονική δόξα (ακόμα και χωρίς χρήμα), άλλοι θέλουν μόνο το χρήμα (με έρευνα, με απατεωνιές σε αγορές πανεπιστημιακών ειδών ή ακόμα και με προικοθηρία), άλλοι τις φοιτήτριες και άλλοι θέλουν με κάθε τρόπο και μέσω κλικών, τις ανώτερες διοικητικές θέσεις ισχύος (και χρήματος) και κοινωνικής καταξίωσης. Καθώς όλοι αυτοί είναι μαζί στους ίδιους χώρους είναι δύσκολο να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι.Δεν διαφωνώ αλλά θεωρώ συζητήσιμο το κατά πόσον θα πρέπει να έχει δουλέψει κάποιος για να γίνει ακαδημαϊκός. Ναι καλό είναι να έχει δουλέψει, να έχει βρεθεί σε άμεση επαφή με το θέμα αλλά από την άλλη θεωρώ τουλάχιστον εξίσου σημαντικό να είναι σε θέση να μεταδόσει την γνώση του αυτή. Πολλοί επιλέγουν την πανεπιστημιακή καριέρα για την ευκολότερη απορρόφηση κονδυλίων, το κύρος, την εξασφάλιση, τις φοιτήτριες κλπ και ουδεμία σχέση έχουν με εκπαίδευση. Όπως γίνονται στην Ελλάδα τα διδακτορικά (δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτική διδασκαλία όπως πχ στην Αμερική) ουδόλως σε προετοιμάζουν για κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει κάτι από το οποίο να αποφασίζεται αν είσαι κατάλληλος να διδάξεις. Και αυτό δεν έχει σχέση με την έκταση της γνώσης σου και για το λόγο αυτό νομίζω ότι μερικές φορές είναι χρησιμότερος στους φοιτητές ένας θεωρητικός Δάσκαλος (το Δ κεφαλαίο) με μεταδοτικότητα παρά ένας που τα έχει κάνει όλα και τα ξέρει όλα αλλά δεν μπορεί να τα περάσει σε άλλους. (εξαρτάται φυσικά και από το θέμα του μαθήματος)
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν γίνεται σαν μέλος του ΔΣ της σχολής να έρχεσαι να μας ανακοινώσεις το αν θα γίνει ή όχι η ΓΣ σήμερα και μέχρι να μας πεις ένα ναι ή ένα όχι να κάθεσαι και να μας πρήζεις για το άρθρο 16, τους απόντες των άλλων παρατάξεων και την άτιμη την κοινωνία που δεν τους έχει κάνει όλους πλούσιους για να μπορούν να σπουδάσουν. Άμα ήθελα να ακούσω την άποψη σου επί του θέματος, θα ερχόμουνα να σε ρωτήσω ή θα ερχόμουνα στην ΓΣ, μην μου τα πρήζεις χωρίς λόγο και αιτία, πες ότι έχεις να πεις επί του θέματος και τελείωνε.Αν αυτά του τα έλεγες την ώρα που σας τα έπρηζε θα έφευγε σαν βρεγμένη γάτα. Βέβαια μην τα πει μόνο ένας, αλλά όλοι μαζί...
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Δεν γίνεται σαν μέλος του ΔΣ της σχολής να έρχεσαι να μας ανακοινώσεις το αν θα γίνει ή όχι η ΓΣ σήμερα και μέχρι να μας πεις ένα ναι ή ένα όχι να κάθεσαι και να μας πρήζεις για το άρθρο 16, τους απόντες των άλλων παρατάξεων και την άτιμη την κοινωνία που δεν τους έχει κάνει όλους πλούσιους για να μπορούν να σπουδάσουν. Άμα ήθελα να ακούσω την άποψη σου επί του θέματος, θα ερχόμουνα να σε ρωτήσω ή θα ερχόμουνα στην ΓΣ, μην μου τα πρήζεις χωρίς λόγο και αιτία, πες ότι έχεις να πεις επί του θέματος και τελείωνε.
Αν αυτά του τα έλεγες την ώρα που σας τα έπρηζε θα έφευγε σαν βρεγμένη γάτα. Βέβαια μην τα πει μόνο ένας, αλλά όλοι μαζί...
Kid: Λέει τα παραπάνω.
Μέλος ΔΣ: Μα γι αυτά τα πράγματα γίνεται η ΓΣ και πρέπει να είστε ενημερωμένοι.
Kid: Αν ήθελα να ενημερωθώ για ποιον λόγο γίνεται η ΓΣ θα ερχόμουν, αυτό που με νοιάζει τώρα είναι αν θα γίνει το μάθημα ή όχι.
Μέλος ΔΣ: Περίμενε λίγο και θα σας πω.
Kid: Αν είναι να περιμένω να πεις τα δικά σου άσχετα για να ακούσω αυτό που με ενδιαφέρει, άστο καλύτερα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει..Και σηκώθηκα και έφυγα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν αυτά του τα έλεγες την ώρα που σας τα έπρηζε θα έφευγε σαν βρεγμένη γάτα. Βέβαια μην τα πει μόνο ένας, αλλά όλοι μαζί...
Kid: Λέει τα παραπάνω.
Μέλος ΔΣ: Μα γι αυτά τα πράγματα γίνεται η ΓΣ και πρέπει να είστε ενημερωμένοι.
Kid: Αν ήθελα να ενημερωθώ για ποιον λόγο γίνεται η ΓΣ θα ερχόμουν, αυτό που με νοιάζει τώρα είναι αν θα γίνει το μάθημα ή όχι.
Μέλος ΔΣ: Περίμενε λίγο και θα σας πω.
Kid: Αν είναι να περιμένω να πεις τα δικά σου άσχετα για να ακούσω αυτό που με ενδιαφέρει, άστο καλύτερα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει..Και σηκώθηκα και έφυγα..
πανε να παιξεις PS
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως γίνονται στην Ελλάδα τα διδακτορικά (δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτική διδασκαλία όπως πχ στην Αμερική) ουδόλως σε προετοιμάζουν για κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει κάτι από το οποίο να αποφασίζεται αν είσαι κατάλληλος να διδάξεις. Και αυτό δεν έχει σχέση με την έκταση της γνώσης σου και για το λόγο αυτό νομίζω ότι μερικές φορές είναι χρησιμότερος στους φοιτητές ένας θεωρητικός Δάσκαλος (το Δ κεφαλαίο) με μεταδοτικότητα παρά ένας που τα έχει κάνει όλα και τα ξέρει όλα αλλά δεν μπορεί να τα περάσει σε άλλους. (εξαρτάται φυσικά και από το θέμα του μαθήματος)Πάντως δεν ξέρω διδακτορικό (στην σχολή μου τουλάχιστον) που να μην διδάσκει στα παιδιά (σε 'μας).
Εκτός αυτού τρέχει και την εκάστοτε έρευνα που έχει αναλάβει το εργαστήριο στο οποίο ανήκει, διεκπεραιώνει και διοικητικές υποθέσεις άμα λάχει.
Και από αμοιβές, τα έχουμε πει... -
Όπως τα λέει ο Δήμητριος είναι , τα ξέρω από πρώτο χέρι άλλωστε, ενώ οι αμοιβές πολύ απλά δεν προβλέπονται (πλην εξαιρέσεων ίσως). Αντίθετα, στο εξωτερικό αμοίβεσαι ικανοποιητικά και η θέση σου είναι θεσμοθετημένη...
Από την άλλη, ουδείς αμφιβάλλει πως υπάρχουν εξόφθαλμες περιπτώσεις, που σε 'λαμογιά' μπορούν να συγκριθούν μόνο με το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο της χώρας μας...
-
Σήμερα αποφασίσαμε ότι 'Υγεία, Παιδεία, Κατάληψη καμία'...(ή κάπως έτσι)
Δηλαδή μας αρέσουν όλα αυτά που προτείνονται προς εφαρμογή...
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ψήφισαν καμιά 300αριά άτομα στη Γενική Συνέλευση! Τώρα γιατί η γνωστή αυτοδύναμη, γαλάζια, προοδευτική παράταξη είχε καταψηφίσει την πρόταση για την πραγματοποίηση της, δε το ξέρω...
Οι αηδίες-πανηγυρισμοί σα-να-έβαλε-η-ομάδα-μου-γκολ-στο-90'-σε-τελικό-κυπέλου είναι απαραίτητες;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ψήφισαν καμιά 300αριά άτομα στη Γενική Συνέλευση! Τώρα γιατί η γνωστή αυτοδύναμη, γαλάζια, προοδευτική παράταξη είχε καταψηφίσει την πρόταση για την πραγματοποίηση της, δε το ξέρω...Και σε εμάς (ΑΣΟΕΕ) ούτε η ΠΑΣΠ ούτε η ΔΑΠ κατέβηκε, όπως από ότι μου έχουν πει γίνεται και στις περισσότερες σχολές.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα