-
Προσοχη,μην πεφτετε στην παγιδα των αριστερών οτι ολα τα πανεπιστημια εκτός Αττικής (αντε και επαρχίας) είναι του κ*λου.
Υπαρχουν πανεπιστημια με τεραστια παραδοση στην Α.Ευρωπη,ειδικα στις ιατρικες επιστημες.
Και εκει ο σπουδαστης ειναι σε δοκιμασμένο προγραμμα,δεν αποτελει αμορφη μάζα που καταλαμβάνει χώρο... -
Δεν υπάρχει καμία 'παγίδα' των 'αριστερών', ήμαρτον επιτέλους!
Η Ρωσία έχει τεράστια παράδοση στις πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής, και πρώτοι οι αριστεροί το γνωρίζουν αυτό (και ειδικά οι ΚΚΕδες, των οποίων αρκετά παιδιά σπούδασαν στην ιατρική της Μόσχας).
Έλα μου όμως που οι ελληνόπαιδες τα τελευταία χρόνια μπήκαν κατά εκατοντάδες στα αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ρουμανίας της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα κρατικά πανεπιστήμια των χωρών αυτών (και ακόμη χειρότερα με τα πανεπιστήμια της πρώην Σοβ. Ένωσης). Μετά μάλιστα την πτώση του 'υπαρκτού' στις ανατολικές χώρες δέχτηκε -ανάμεσα στα άλλα- τεράστιο πλήγμα ο χώρος της παιδείας. Την εικόνα των πτυχιούχων αυτών την έχω 'από μέσα' και πίστεψέ με, αν οι ίδιοι δεν είναι πολύ συνειδητοποιημένοι για να παλέψουν σκληρά κατά την ειδικότητά τους εδώ να μάθουν πέντε παραπάνω πράγματα, η ποιότητα της περίθαλψης στη χώρα θα κατρακυλίσει έντονα τα επόμενα χρόνια.Υ.Γ. Αλήθεια, παρεμπιπτόντως πόσοι γνωρίζουν άραγε τον αριθμό και μόνο των κολεγίων που παρέχουν πτυχία στα 'περίχωρα' της Οξφόρδης. ΟΛΑ τους έχουν το προσωνύμιο 'Oxford College οf 'χέσε ψηλά κι αγνάντευε'' και στην πράξη δε διαφέρουν από ένα οποιοδήποτε εγχώριο ΙΙΕΚ.
-
*Δύο στους πέντε χωρίς μηχανογραφικά
Από το Flash.gr
Στους 38.982 -ποσοστό 41,70%- ανέρχονται οι φετινοί υποψήφιοι που βαθμολογήθηκαν κάτω του 10 σε όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα να μείνουν κενές περίπου 13.000 θέσεις, κυρίως σε ΤΕΙ. Οι αριστούχοι -με βαθμολογίες μεταξύ 18 και 20- ανέρχονται σε ποσοστό 6,2%. *
Δηλαδη τα ΤΕΙ της ανεργιας και του υπερπληθυσμου δεν θα τροφοδοτηθούν φέτος με αρκετά φυντάνια,που οταν τελειωσουν θα ψαχνουν να διευθυνουν άμεσα επιχειρήσεις;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσοχη,μην πεφτετε στην παγιδα των αριστερών οτι ολα τα πανεπιστημια εκτός Αττικής (αντε και επαρχίας) είναι του κ*λου.
Υπαρχουν πανεπιστημια με τεραστια παραδοση στην Α.Ευρωπη,ειδικα στις ιατρικες επιστημες.
Και εκει ο σπουδαστης ειναι σε δοκιμασμένο προγραμμα,δεν αποτελει αμορφη μάζα που καταλαμβάνει χώρο...Όχι δεν είναι όλα τα πανεπιστήμια Ιατρικής του εξωτερικού γτπ..Αλλά όταν μιλάμε για πτυχία Ιατρικής από Βουλγαρία,Ρουμανία,Σκόπια κλπ ΝΑΙ είναι γτπ...Έχω ξανααναφέρει το παράδειγμα της Ιατρικής σχολής στο Βέλγιο στο οποίο από τους 200 που θα μπουν θα βγουν ως γιατροί οι 40 μόνο.. Αυτό είναι ένα σωστό σύστημα για μένα..οι καλύτεροι θα πάρουν πτυχίο..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
*Δύο στους πέντε χωρίς μηχανογραφικάΑπό το Flash.gr
Στους 38.982 -ποσοστό 41,70%- ανέρχονται οι φετινοί υποψήφιοι που βαθμολογήθηκαν κάτω του 10 σε όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα να μείνουν κενές περίπου 13.000 θέσεις, κυρίως σε ΤΕΙ. Οι αριστούχοι -με βαθμολογίες μεταξύ 18 και 20- ανέρχονται σε ποσοστό 6,2%. *
Δηλαδη τα ΤΕΙ της ανεργιας και του υπερπληθυσμου δεν θα τροφοδοτηθούν φέτος με αρκετά φυντάνια,που οταν τελειωσουν θα ψαχνουν να διευθυνουν άμεσα επιχειρήσεις;
kαι να ταν μονο τα τει....
οριστε το επιπεδο....
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Και εκει ο σπουδαστης ειναι σε δοκιμασμένο προγραμμα,δεν αποτελει αμορφη μάζα που καταλαμβάνει χώρο...Όχι δεν είναι όλα τα πανεπιστήμια Ιατρικής του εξωτερικού γτπ..Αλλά όταν μιλάμε για πτυχία Ιατρικής από Βουλγαρία,Ρουμανία,Σκόπια κλπ ΝΑΙ είναι γτπ...Έχω ξανααναφέρει το παράδειγμα της Ιατρικής σχολής στο Βέλγιο στο οποίο από τους 200 που θα μπουν θα βγουν ως γιατροί οι 40 μόνο.. Αυτό είναι ένα σωστό σύστημα για μένα..οι καλύτεροι θα πάρουν πτυχίο..
κανονικα προς τα εκει πρεπει να στραφουμε...1ος χρονος ελευθερος και πετσοκομα στον 2ο...αλλα ποιος θα αναλαβει την ευθυνη σε μια χωρα που το κωλοβαρεμα ειναι εθνικο?και δε πρεπει κανεις να το διαταρασσει ακομα και αν ειναι προς συμφερον της χωρας και ολων....
-
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, που μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά έχει τη σημασία του.
Πέραν της εγκυρότητας του οποιουδήποτε πανεπιστημικού τίτλου, εξαιρετικά ουσιώδες είναι το θέμα του πόσο εσύ ασχολήθηκες με τις σπουδές σου, πόσο κόπιασες, πόσες ώρες έφαγες στη βιβλιοθήκη ή το εργαστήριο, πόσο σκέφτηκες/ανέλυσες/προβληματίστηκες για ζητήματα της επιστήμης σου.
Κάνω αυτή την επισήμανση, για τον απλό λόγο, ότι από μία σχολή αποφοιτούν άνθρωποι, στους οποίους έχει απονεμηθεί το ίδιο πτυχίο, αλλά η διαφορά στην επιστημονική κατάρτιση είναι τεράστια.
Πολλές φορές ακόμα κι ο βαθμός του πτυχίου είναι πλασματικός.Είμαστε όλοι σκληρά αυτοδίδακτοι, όπως έλεγε κι ένας πανεπιστημιακός μου δάσκαλος.
Αν η δίψα σου για μάθηση πλαισιωθεί κι από ένα σωστά οργανωμένο πλαίσιο διδασκαλίας της επιστημονικής μεθόδου και των επιμέρους γνώσεων, τότε υπάρχουν όλες προϋποθέσεις για πρόοδο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, που μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά έχει τη σημασία του.Πέραν της εγκυρότητας του οποιουδήποτε πανεπιστημικού τίτλου, εξαιρετικά ουσιώδες είναι το θέμα του πόσο εσύ ασχολήθηκες με τις σπουδές σου, πόσο κόπιασες, πόσες ώρες έφαγες στη βιβλιοθήκη ή το εργαστήριο, πόσο σκέφτηκες/ανέλυσες/προβληματίστηκες για ζητήματα της επιστήμης σου.
Κάνω αυτή την επισήμανση, για τον απλό λόγο, ότι από μία σχολή αποφοιτούν άνθρωποι, στους οποίους έχει απονεμηθεί το ίδιο πτυχίο, αλλά η διαφορά στην επιστημονική κατάρτιση είναι τεράστια.
Πολλές φορές ακόμα κι ο βαθμός του πτυχίου είναι πλασματικός.Είμαστε όλοι σκληρά αυτοδίδακτοι, όπως έλεγε κι ένας πανεπιστημιακός μου δάσκαλος.
Αν η δίψα σου για μάθηση πλαισιωθεί κι από ένα σωστά οργανωμένο πλαίσιο διδασκαλίας της επιστημονικής μεθόδου και των επιμέρους γνώσεων, τότε υπάρχουν όλες προϋποθέσεις για πρόοδο.
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω 100000000%!!!!!
Είναι και κατά πόσο το πάλεψες Μ-Ο-Ν-Ο-Σ σου το θέμα. Το Πανεπιστήμιο απλά θα σου δώσει το έρεισμα. Αλλά στο δίνει;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στους 38.982 -ποσοστό 41,70%- ανέρχονται οι φετινοί υποψήφιοι που βαθμολογήθηκαν κάτω του 10 σε όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα να μείνουν κενές περίπου 13.000 θέσεις, κυρίως σε ΤΕΙ. Οι αριστούχοι -με βαθμολογίες μεταξύ 18 και 20- ανέρχονται σε ποσοστό 6,2%. [/i]Δηλαδη τα ΤΕΙ της ανεργιας και του υπερπληθυσμου δεν θα τροφοδοτηθούν φέτος με αρκετά φυντάνια, που οταν τελειωσουν θα ψαχνουν να διευθυνουν άμεσα επιχειρήσεις;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι 1000 φορές καλύτερα να προσλάβεις για δουλειά έναν που μπήκε στα (Α)ΤΕΙ με ... 7 και πήρε πτυχίο με 5,01 (ή δεν κατάφερε, τελικά, να το πάρει) παρά έναν που δεν πήγε καθόλου. Το πρόβλημα της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης (αλλά και της κοινωνίας μας) είναι ότι βάζουμε στο μυαλό των παιδιών μας ότι θα μπουν Πανεπιστήμιο και μετά ... θα κάαααααθονται (όπως, δλδ, το περιγράφεις στο τέλος). Ένας Έλληνας Χημικός δεν πιάνει κατσαβίδι, ένας Έλληνας στις ΗΠΑ με Μάστερ στη Χημεία ετοιμάζει το διδακτορικό του και παράλληλα δουλεύει σαν εργοδηγός...
-
να δειτε εγω που ειμαι πληροφορικη....... εκει ειναι που πρεπει να το παλεψεις μονος σου και ειναι καλο κατα τη γνωμη μου οτι στη σχολη μου τα εργαστηρια ειναι περιορισμενα και δεν ειναι υποχρεωτικα. και αυτο λενε και οι καθηγητες οτι 'μονος σου θα μαθεις'. και οι καθηγητες εχουν γνωσεις να σε βοηθησουν αρα ειμαι ευχαριστημενος κατα 85% απο το πανεπιστημιο που ζω εγω.
οσον αφορα τα ΤΕΙ μεγαλο ποσοστο παει μονο στα εργαστηρια με αποτελεσμα να μη μαθαινουν τιποτα.
χθες που εβλεπα τα επεισοδια με τους γνωστους αγνωστους μου ρθε η συγκεκριμενη σκεψη.....' θελω κι εγω να παιξω ανταρτοπολεμο, γιατι τα αλλα τα παιδακια παιζουν κι εγω ειμαι μεσα? ' πραγματικα μου θυμισαν οταν παιζαμε μικροι
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι 1000 φορές καλύτερα να προσλάβεις για δουλειά έναν που μπήκε στα (Α)ΤΕΙ με ... 7 και πήρε πτυχίο με 5,01 (ή δεν κατάφερε, τελικά, να το πάρει) παρά έναν που δεν πήγε καθόλου. Το πρόβλημα της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης (αλλά και της κοινωνίας μας) είναι ότι βάζουμε στο μυαλό των παιδιών μας ότι θα μπουν Πανεπιστήμιο και μετά ... θα κάαααααθονται (όπως, δλδ, το περιγράφεις στο τέλος). Ένας Έλληνας Χημικός δεν πιάνει κατσαβίδι, ένας Έλληνας στις ΗΠΑ με Μάστερ στη Χημεία ετοιμάζει το διδακτορικό του και παράλληλα δουλεύει σαν εργοδηγός...
ililia
δεν ειναι στραβο να προσλαμβανεις καποιον για αλλη δουλεια και να τον βαζεις να κανε αλλη δουλεια πχ απο τη στιγμη που προσλαμβανεις καποιον ως χημικο (και οχι απλα να τον προσλαβεις για δουλεια οπου εκει του εξηγεις τις απαιτησεις κτλ) δεν το βρισκω λογικο να υπαρχει απαιτηση να μπορει να επισκευασει μια μηχανη πχ (και προφανως δεν θα εχει ιδεα)
-
double
-
Φίλος και συνεργάτης Χημικός Μηχανικός ήλθε με το συνεργείο του και μας έστησε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού. Οδηγίες έδινε κυρίως, αλλά και εργαλεία έπιασε και **απέδειξε **σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους ότι μπορούσε να κάνει τη δουλειά και μόνος του και ότι ήξερε περισσότερα από αυτούς. Αυτό εννοώ, όχι να προσλάβεις χημικό μηχανικό για καθαρίστρια!
-
Φίλος και συνεργάτης Χημικός Μηχανικός ήλθε με το συνεργείο του και μας έστησε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού. Οδηγίες έδινε κυρίως, αλλά και εργαλεία έπιασε και **απέδειξε **σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους ότι μπορούσε να κάνει τη δουλειά και μόνος του και ότι ήξερε περισσότερα από αυτούς. Αυτό εννοώ, όχι να προσλάβεις χημικό μηχανικό για καθαρίστρια!εννοειται οτι για να κανεις κουμαντο πρεπει να ξερεις (και να μπορεις να κανεις) τη δουλεια των απο κατω σου καλυτερα αλλιως ....
-
j.marr,>Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...που οταν τελειωσουν θα ψαχνουν να διευθυνουν άμεσα επιχειρήσεις...
-
Φίλος και συνεργάτης Χημικός Μηχανικός ήλθε με το συνεργείο του και μας έστησε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού. Οδηγίες έδινε κυρίως, αλλά και εργαλεία έπιασε και **απέδειξε **σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους ότι μπορούσε να κάνει τη δουλειά και μόνος του και ότι ήξερε περισσότερα από αυτούς. Αυτό εννοώ, όχι να προσλάβεις χημικό μηχανικό για καθαρίστρια!Eίναι αυτονόητο σε ένα επάγγελμα μηχανικού να γνωρίζεις τη δουλειά των υφιστάμενών σου...Πολύ σωστά έδωσες το παράδειγμα του Χημικού Μηχανικού..το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με κάποιον πχ μηχανολόγο ..Δεν μπορεί να δίνει οδηγίες στους τεχνίτες του μηχανουργείου πχ χωρίς ο ίδιος να ξέρει πως λειτουργεί ο τόρνος,η φρέζα κλπ..
-
Θα το προχωρούσα λίγο και θα προσέθετα 'και να είναι έτοιμος να πιάσει τα εργαλεία και να τους δείξει - ή να κατασκευάσει μια'. Αλλά αν βρεις Μηχανολόγο Μηχανικό στην Ελλάδα που να ξέρει να δουλεύει τρυπάνι ράντιαλ (για να μη γράψω για κάνα δυσκολότερο εργαλείο), να μου γράψεις.
Κι επειδή το ξαναδιάβασα, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ξέρουν να δουλεύουν τόρνο; Γιατί κάποιοι που γνωρίζω εγώ, έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Σαφώς δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά η Πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση και η κοινωνία μας.-
-
...οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ξέρουν να δουλεύουν τόρνο; -
Θα το προχωρούσα λίγο και θα προσέθετα 'και να είναι έτοιμος να πιάσει τα εργαλεία και να τους δείξει - ή να κατασκευάσει μια'. Αλλά αν βρεις Μηχανολόγο Μηχανικό στην Ελλάδα που να ξέρει να δουλεύει τρυπάνι ράντιαλ (για να μη γράψω για κάνα δυσκολότερο εργαλείο), να μου γράψεις.Κι επειδή το ξαναδιάβασα, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ξέρουν να δουλεύουν τόρνο; Γιατί κάποιοι που γνωρίζω εγώ, έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Σαφώς δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά η Πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση και η κοινωνία μας.-
Μην είσαι τόσο απόλυτος Ηλία.. Υπάρχουν αρκετοί μηχανολόγοι που ξέρουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους,από τα πιο προφανή και εύκολα μέχρι τα πολύ δύσκολα..Και οι μηχανολόγοι μηχανικοί υποχρεούνται να γνωρίζουν τόρνο (βασικό)...και υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν να χειρίζονται από φρέζα και πλάνη μέχρι και κόπτες λέιζερ.. Και στις 2 σχολές Μηχανολόγων απ όπου πέρασα συνάντησα πολύ ικανά άτομα σε αυτόν τον τομέα..Ίσως βέβαια η σχολή της Πάτρας να είναι κάπως καλύτερη.. Όσο για αυτούς που γνωρίζεις εσύ πιθανότατα εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία (που ίσως να μην δούλεψαν ΜΟΝΟΙ τους στο πολυτεχνείο και να ήρθαν έτσι τα πράγματα που με έναν απλό βαθμό πτυχίου ήξεραν τα βασικές υποχρεώσεις του μηχανολόγου...) Α!Και κάτι άλλο..πάντοτε μας έλεγαν (ακόμα και οι βοηθοί τεχνίτες στα μηχανουργεία) να μάθουμε όσο γίνεται καλύτερα τα μηχανήματα και τις λειτουργίες τους..Μην απορήσεις λοιπόν αν σου πω πως υπάρχουν παιδιά που έχουν αφιερώσει καλοκαίρια σε μηχανουργεία ΑΜΙΣΘΙ για αυτόν ακριβώς το λόγο..Ένας απο αυτούς είμαι κι εγώ αλλά όχι για τόσο χρ.διάστημα..
-
Ημαρτον,ο τόρνος ειναι ειδος προς εξαφανιση οπως και οι καλοι χειριστες του.Ας μην φτανουμε σε ακρότητες τετοιου στυλ.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα