-
ο Συνδικαλισμός δεν έχει καμμία θέση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια...
...έχει μόνο , όταν (θέλουμε να) δημιουργούμε εκκολαπτόμενους εργατοπατέρες, κομματάρχες 'συνδικαλιστές'!
Τώρα, όσον αφορά τα 'κονδύλια' για την 'Παιδεία' που 'κόπτονται' καθηγητές και φοιτητές:
Οι μεν καθηγητές κόπτονται γιατί θα χάσουν τη μάσα (έχω πολλά να σας πω εδώ , αλλά με κόβει η λογοκρισία)
Οι δε φοιτητές, θα έπρεπε να σέβονταν έστω αυτά τα 'λίγα' για να αποδείξουν ότι είναι άξιοι για τα 'περισσότερα'!...[/u] -
Συμφωνώ και... συμφωνώ, με τους προλαλήσαντες.
Και θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλά κατεβατά ακόμη, αν βλέπαμε το θέμα όχι ως αυτόνομο (που δεν είναι άλλωστε), αλλά σε διασύνδεση με την πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια εκπ/ση, την επαγγελματική αποκατάσταση, το γενικότερο ρόλο της παιδείας και των ιδρυμάτων της (π.χ. και μόνο ότι το υπουργείο παιδείας είναι ΚΑΙ θρησκευμάτων, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά λειτουργεί ως τροχοπέδη στον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο του). -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αν αποδείξεις ότι κατά την 5ετία που ξεπερνούσε το 4% υπήρξε ουσιαστική διαφορά, βάλτε το σαν κύριο αίτημα και μην κάνετε πίσω με τπτ.
Ιδρύθηκαν ένα μάτσο τμήματα στα περιφερειακά πανεπιστήμια με την επιδότηση της ΕΕ. Τώρα αναρωτιώμαστε πώς θα δουλέψουν, γιατί κανένας δεν σκέφτηκε ότι η ΕΕ δεν θα μας πληρώνει για πάντα.
Οι επιδοτήσεις της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ;
Asimov θα 'ρθω, αν και φοβάμαι ότι ξέρω τι θα δω. Τουλάχιστον θα φάμε καλά, μετά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι επιδοτήσεις της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ;Συμπεριλαμβάνονται - και αναλογούν στο 3.3% του ΑΕΠ !!!
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
...και όχι μόνο αυτό!
Ενα άλλο σημαντικό πρόβλημα στην χώρα μας είναι το γεγονός ότι, η υποανάπτυκτη και καχεκτική οικονομία της χώρας μας , στην ουσία Δεν χρειάζεται όλους αυτούς του πτυχιούχους (με ή χωρίς αντίκρισμα) , αλλά χαμηλώτερης βαθμίδας 'εργατικό' δυναμικό. Βγάζουμε ένα σωρό 'επιστήμονες' (γιατρούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες κτλ κτλ) αλλά φυσικά δεν υπάρχουν οι εταιρείες (οι θέσεις) για να τους απορροφήσουν (είμαστε και 'σοσιαλιστές' κιολας βλεπετε...)Για μένα, η Ελλαδίτσα θα έπρεπε να προσανατολιστεί στον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ τουρισμό, να ανοίξουν σχολές Πανεπιστημιακές (με αυστηρά κριτήρια και υψηλό επίπεδο σπουδών) και ένα μεγάλο μέρος τους πληθυσμού να ασχοληθεί με τον τουρισμό. Ούτως ή άλλως , το 15% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι , το οποίο αν αναπτυχθεί σωστά θα λύσει πολλά προβλήματα της Ψωροκώσταινας...
Παράδειγμα:- Βελτιώνεται το επίπεδο του τουρισμου (θέλω να πιστευω - γιατι δεν ειναι μονο θεμα εκπαιδευσης αλλά και νοοτροπίας)
- Δημιουργούνται θέσεις εργασίες, οι οποίες θα μπορούν να καλυφθούν και από τους αποφοίτους.
Αν μάλιστα οι σχολές δημιουργηθούν στην 'περιφέρεια' - ακόμα καλύτερα για την ανάπτυξή της...
Eτσι ειναι, αλλα:
- Καλως ή κακως, στην Ελλαδα, αν εξαιρεσουμε ορισμενες υπερ-συγχρονες ξενοδοχειακες μοναδες (και ακριβες φυσικα), οι περισσοτεροι που ασχολουνται με τον τουρισμο, ειναι παρταλια..
ασχετοι οργανωτικα, χωρις ιδεα γυρω απ'τις επιχειρησεις και ξενες γλωσσες, εκτος απο μερικα αγγλικα κ γερμανικα ρουμς του λετ και κατι τετοια τραγελαφικα..
ενα ματσο αμπαλοι που απλα ειχαν την τυχη να'χουν ενα χωραφι στο χ τουριστικο θερετρο και το μετατρεψαν σε φαγαδικο..
αντι-επαγγελματικη συμπεριφορα και -κυριως ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, προϊοντα κατω του μετριου και υψηλες τιμες ( να βγαλουμε οσο προλαβαινουμε...) συνθετουν τη γνωστη εικονα του τουρισμου στην Ελλαδα, οχι στο 100% των περιπτωσεων, αλλα σαφως σ'ενα μεγαλο ποσοστο.
Απο την αλλη, το να ασχοληθει καποιος με κατι, πρεπει και να το θελει..
ας πουμε, εγω δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληθω με τον τουρισμο, και φανταζομαι και πολλοι αλλοι.. αν βαλεις σ'αυτο και-
ολους οσους θελουν να ζησουν φοιτητικη ζωη για να τα ξυνουν
-
τους γονεις που 'νταξ.. το παιδι μου θα το σπουδασω γιατι ετσι θα βρει δουλεια.. θα το κανω γιατρο για να γινω περηφανος.. να με ρωταν τι δουλεια κανει ο γιος σου; ΓΙατρος.. oooooow wow! 1 γιατρος!! μπραβο! και ας καθεται ανεργος στην Αθηνα γιατι οι μαλακες δε δινουν κονδυλια και εχουν την Αθηνα, με 3 εφημερευοντα νοσοκομεια και 3 παθολογους ανα εφημερια που αντιστοιχουν σε.. 5 εκατομυρια.. μιλαμε για μαλακυνση ΟΛΙΚΗΣ! και φυσικα δεν παμε επαρχια γιατι τζιζ..
και 3. αποκεντρωση; what is this?
τοτε καταλαβαινει ευκολα κανεις γιατι η κατασταση ειναι αυτη που ειναι.
αλλα ετσι προσγειωνεσαι αποτομα.. αν δεν εχεις δουλεψει λιγουλακι να δεις πώς δουλευει η αγορα, και νομιζεις οτι με το πτυχιακι σου θα καθεσαι και θα τρομπαρεις και θα βγαζεις και πολλα λεφτα..
μετα πιανεις δουλεια -αν βρεις σχετικη με το πτυχιο σου λες και ευχαριστω και παιρνεις το 1000αρκι το μηνα και εισαι και ευτυχισμενος.. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
- Χρόνος φοίτησης
Εδώ επιμένω ότι αν έχω την κάβλα να σπουδάσω, ακόμα κι αν περνάω ένα μάθημα το εξάμηνο και κάνω 25 χρόνια, δεν μπορεί κανένας να μου το απαγορεύσει. Αντίθετα, αν δεν πατάω, δεν δίνω εξετάσεις, δεν περνάω τα μαθήματα, ξουτ και γρήγορα,
Δεν θα πραγματευτώ τα της διάρκειας φοίτησης επί της ουσίας, αλλά το επιχείρημα 'έχω την καύλα να σπουδάσω... και κάνω 25 χρόνια' δεν νομίζω πως μπορεί να στηρίξει το σχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων.
Θα ήταν ιδανικό για τον καθένα ως άτομο να κάνει την καύλα του σε οποιοδήποτε τομέα ενδεχομένως (π.χ. εγώ θέλω να υποβάλλω τη δήλωση εισοδήματος όποτε γουστάρω εγώ, ποιος θα μου το απαγορεύει, στα @@ για την οργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών), αλλά αυτό δε μπορεί να συμβαίνει εις βάρος των υπολοίπων.
Και στην τελική, εγώ ήξερα ξεκινώντας το διδακτορικό πως έχω 3 χρόνια, άντε +1. Δεν κλαίγομαι. Είμαι υποχρεωμένος επίσης να δώσω κάποια παραδοτέα σε ερευνητικό επίπεδο εντός χρονοδιαγράμματος, και πάλι δεν κλαίγομαι. Γιατί είναι φυσιολογικό και αν θέλεις γόνιμο.
Το κράτος σου λέει λοιπόν: ορίστε η δωρεάν πανεπιστημιακή φοίτηση. Σεβάσου αυτό που σου προσφέρεται και ασχολήσου! Εάν είναι να είσαι του καφέ και της τεμπελιάς, άσε να πάρει κανένας άλλος την θέση σου, ωραία και καλά.
Αλλά πρέπει να ταλαιπωρείς γραμματείες και καθηγητές επί 8 χρόνια για να πάρεις ένα πτυχίο που ο μέσος νους καταφέρνει να αποκτήσει σε 5 ας πούμε; Αυτό σημαίνει πως πιθανόν δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι εκεί- κι έχω πολλά παραδείγματα φίλων μου οι οποίοι με πάσα ειλικρίνεια αποτελούν βάρος για τις σχολές τους.
Και μην πει κανείς ότι θέλει και τίποτε φοβερές απαιτήσεις να προχωρήσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια (χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου), γιατί εδώ γελάμε...
- Χρόνος φοίτησης
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Συμφωνώ και... συμφωνώ, με τους προλαλήσαντες.
Και θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλά κατεβατά ακόμη, αν βλέπαμε το θέμα όχι ως αυτόνομο (που δεν είναι άλλωστε), αλλά σε διασύνδεση με την πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια εκπ/ση, την επαγγελματική αποκατάσταση, το γενικότερο ρόλο της παιδείας και των ιδρυμάτων της (π.χ. και μόνο ότι το υπουργείο παιδείας είναι ΚΑΙ θρησκευμάτων, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά λειτουργεί ως τροχοπέδη στον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο του).Μα και βεβαια εχει αμεση σχεση με την επαγγελματικη αποκατασταση..
απλα, εχει και σχεση με τη λανθασμενη εικονα που εχουν τα κακομαθημενα για τη δουλεια και νομιζουν πώς το παραδακι σκαει απ'τον ουρανο ή απ'το παμε στοιχημα..
γιατι οταν πολλοι φοιτητες/μαθητες δεν εχουν δουλεψει μεχρι να τελειωσουν το στρατιωτικο και να αποφασισουν να 'αποκατασταθουν', τί περιμενεις;ολα ξεκινανε απ'το σχολειο. Αν ειναι δυνατον να περνας στην πιο αμπαλη σχολη που ουτε καν σε ενδιαφερει, και να την τελειωνεις μονο και μονο για να κανεις κατι, και να ζεις φοιτητικη ζωη..
οι γονεις σκανε λεφτα γιατι σπουδαζουν το καμαρι τους, το καμαρι τα ξυνει και ειναι σε μια σχολη που δεν τον ενδιαφερει, και αν βρει δουλεια στον τομεα του, ως αποτελεσμα αυτων + οτι ειναι απειρος απο δουλεια και συνηθισμενος στα λεφτα του μπαμπα κ της μαμας γινεται κακος επαγγελματιας.. -
Asimov respect!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τα πανεπιστήμια είναι λεφτά. Βλέπω απ' έξω τις σχολές με σπασμένα τζάμια, σπασμένες πόρτες, καμμένους τοίχους και γραμμένους με δεκάδες συνθήματα και ξέρω το μπουρδέλο που επικρατεί μέσα.Σε μερικά χρόνια μόνο θέση στο Δημόσιο θα μπορούν να ελπίζουν οι απόφοιτοι των Ιδρυμάτων μας. Όλες τις υπεύθυνες θέσεις που πληρώνουν καλά σε εταιρείες θα τις παίρνουν οι τριετείς του εξωτερικού ή απόφοιτοι από σχολές που δεν είναι 'αναγνωρισμένες' από το κράτος αλλά οι εταιρείες την ξέρουν την αξία τους και την αναγνωρίζουν.
Βρείτε καλοπληρωμένα στελέχη επιχειρήσεων και όλοι έχουν πτυχίο από το εξωτερικό. Με πτυχίο από το πολυτεχνείο μπορείς να δουλέψεις εργοδηγός σε εταιρεία κατασκευών.
Ok, όταν αρρωστήσεις (δεν σου το εύχομαι) πήγαινε σε απόφοιτο σχολής μη αναγνωρισμένης από το κράτος και όχι σε γιατρό απόφοιτο ελληνικού πανεπιστημίου!!!
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ok, όταν αρρωστήσεις (δεν σου το εύχομαι) πήγαινε σε απόφοιτο σχολής μη αναγνωρισμένης από το κράτος και όχι σε γιατρό απόφοιτο ελληνικού πανεπιστημίου!!!
Θα σου πω ενα μυστικο, αλλα θελω να μεινει μεταξυ μας.
Προ 25ετιας περιπου, το να δουλεψεις σα γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο ηταν πολυ ευκολο.. Υπηρχαν πολλες θεσεις. Ετσι, εκατονταδες αποφοιτοι ξενων πανεπιστημιων Ιατρικης, απο Ιταλια, ανατολικες χωρες κλπ επιασαν δουλεια στα νοσοκομεια που εσυ νομιζεις οτι οι γιατροι τους ειναι απ'το ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο. Βαλε στο νου σου οτι τοτε, δεν υπηρχαν πολλες επιλογες στην Ελλαδα * Ιατρικη Αθηνα/Σαλονικη, και πολλοι πηγαιναν εξω, + την πολιτικη κατασταση και οτι αλλαξαν το συστημα.. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
leonp από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι τα ελληνικά πτυχία είναι για τα μπάζα; Μου φαίνεται ότι τα έχεις εντελώς μπερδεμένα σε ό,τι αφορά τα προπτυχιακά με τα μεταπτυχιακά (ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά το ΕΜΠ).Το πτυχίο του πολυτεχνείου είναι master - 5ετές. Το συγκρίνω με ένα καλό master (4+1 χρόνια) του εξωτερικού. Εγώ θέλω τα ελληνικά πτυχία του πολυτεχνείου να είναι ισάξια με του εξωτερικού αλλά στην αγορά εργασίας είναι σαφώς υποδεέστερα. Αν υποβαθμισθούν (και επίσημα) τα ελληνικά πτυχία θα είναι φοβερή ξεφτίλα για την Ελλάδα.
ΟΛΟΙ όσοι παίρνουν πτυχίο από το πολυτεχνείο (και το ΕΜΠ) θα πρέπει να είναι άξιοι και όχι να το τελείωσαν μετά από 8-9 χρόνια δίνοντας 5 φορές το κάθε μάθημα. Αλλιώς όλα τα πτυχία του πολυτεχνείου υποβαθμίζονται.
-
Προ 25ετίας περίπου, ο τότε Πρωθυπουργός είπε σε συγκέντρωση στη Θεσ/νίκη ότι θα άνοιγε τα σύνορα να φέρει γιατρούς από αλλού κι έτσι θα μείωνε το κόστος της περίθαλψης και θα αύξαινε την ποιότητά της.
Αυτά θυμάμαι και θυμώνω βλέποντας ότι οι περισσότεροι τα ξέχασαν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Θα σου πω ενα μυστικο, αλλα θελω να μεινει μεταξυ μας.
Προ 25ετιας περιπου, το να δουλεψεις σα γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο ηταν πολυ ευκολο.. Υπηρχαν πολλες θεσεις. Ετσι, εκατονταδες αποφοιτοι ξενων πανεπιστημιων Ιατρικης, απο Ιταλια, ανατολικες χωρες κλπ επιασαν δουλεια στα νοσοκομεια που εσυ νομιζεις οτι οι γιατροι τους ειναι απ'το ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο. Βαλε στο νου σου οτι τοτε, δεν υπηρχαν πολλες επιλογες στην Ελλαδα * Ιατρικη Αθηνα/Σαλονικη, και πολλοι πηγαιναν εξω, + την πολιτικη κατασταση και οτι αλλαξαν το συστημα..Τα γνωρίζω όλα αυτά και μάλιστα εκ των έσω. Είμαι φοιτητής Ιατρικής στη Θεσ/νίκη, βλέπεις. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι στη βάση μιας ωραιοποίησης των δεδομένων του εξωτερικού να υποβαθμίζουμε την προσπάθεια των παιδιών που τρώνε έξι χρόνια από τη ζωή τους για να καταφέρουν να εκπαιδευτούν επαρκώς σε σχολές που η παρεχόμενη εκπαίδευση δεν είναι και ότι καλύτερο.
Γνωρίζει κανείς μήπως ότι το επίπεδο των αποφοίτων μας της Ιατρικής σε θεωρητική γνώση είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο? Αυτό προκύπτει από τις βαθμoλογίες που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις για την ειδικότητα για παράδειγμα στην Αμερική (τα γνωστά step). Εκεί που πάσχουμε είναι στην πρακτική εκπαίδευση για χίλιους δύο λόγους που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των μελών ΔΕΠ, την υποχρηματοδότηση, την ανοργανωσια του πανεπιστημίου κλπ. Εν ολίγοις, όπου περνάει από το χέρι των φοιτητών, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με τις δεδομένες συνθήκες.
skullone
Βέβαια, ο Αρσένης τους έβαλε τους μαθητές να ξετιναχτούν στο διάβασμα (ακόμα και στα θρησκευτικά τους έβαλε να εξετάζονται ο βλαμμένος) και μετά ήρθε το Giorgakis και έβαλε μέσα ακόμα κι αυτούς που, εν έτει 1993-1994, δεν θα περνάγανε από την πρώτη στη δευτέρα λυκείου
Αν και συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λες, ο Αρσένης ανέλαβε στο ΥΠΕΠΘ μετά τον Γιωργάκη και εφήρμοσε το νομοσχέδιο που είχε προετοιμάσει ο δεύτερος.
Δεν κατάλαβα γιατί δεν πρέπει κάποιος να κουραστεί για να περάσει στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης??? Χώρια που πολύ πιο εύκολα περνούσε κάποιος, στην Ιατρική πχ, με το συστημα Αρσένη παρά με τις δέσμες. Πίστεψε με τις έχω ζήσει στο πετσί μου.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
- Ιδιωτικά ΑΕΙ.
... γιατί να εθελοτυφλούμε και να μην παραδεχόμαστε ότι οι απόφοιτοι, πχ, του Deree, έχουν καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας από παρόμοιου αντικειμένου σχολές των ΑΕΙ; Έχετε πάει βόλτα ποτέ εκεί να δείτε την οργάνωση, το επίπεδο της υποδομής και τις ευκολίες που παρέχονται στου καθηγητές (και στους φοιτητές επί πληρωμή βέβαια);....
Τώρα δηλαδή συγκρίνεις τις εγκαταστάσεις ή τους ανθρώπους που αποφοιτούν απο εκεί και το επίπεδό τους; Για το πρώτο, ναι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απο ενα ΑΕΙ.
Για το δεύτερο, επέτρεψέ μου να έχω κάθετα αντίθετη γνώμη, στηριγμένη σε πολλά παραδείγματα που γνωρίζω προσωπικά. - Ιδιωτικά ΑΕΙ.
-
oι εγκαταστασεις οντως, καμια σχεση μακραν κιολας... στην Αγια δηλαδη, γιατι το αλλο ενταξει.. δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο.
απο'κει και περα δε μπορουμε να τσουβαλιαζουμε, ειτε για δημοσιο ειτε για το ντιρι.. μιλαμε για χιλιαδες ατομα..
παντως κατα κανονα, deree πανε αυτοι που δεν περασαν σε δημοσιο πανεπιστημιο ( ή που περασαν σε σχολη που δεν τους ενδιεφερε) -
Γνωρίζει κανείς μήπως ότι το επίπεδο των αποφοίτων μας της Ιατρικής σε θεωρητική γνώση είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο?Πόσοι συμφοιτητές σου έχουν μπει από το παράθυρο; Αυτοί αν κάνουν 12 χρόνια να τελειώσουν (δίνοντας 5 φορές το κάθε μάθημα) θα είναι καλοί γιατροί; Αυτό δεν υποβαθμίζει το δικό σου πτυχίο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γνωρίζει κανείς μήπως ότι το επίπεδο των αποφοίτων μας της Ιατρικής σε θεωρητική γνώση είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο?
Πόσοι συμφοιτητές σου έχουν μπει από το παράθυρο; Αυτοί αν κάνουν 12 χρόνια να τελειώσουν (δίνοντας 5 φορές το κάθε μάθημα) θα είναι καλοί γιατροί; Αυτό δεν υποβαθμίζει το δικό σου πτυχίο;
Αν εννοεις όσους μπηκαν απο παν/μια του εξωτερικού με αμφισβητήσιμες μετεγγραφες κλπ, συμφωνώ απολύτως. Αυτό πρωτίστως υποβαθμίζει τον εαυτό τους. Επειτα υποβαθμίζει και το δικαίωμα μου να εργαστώ στον τομέα τον οποίο σπούδασα κλπ.
-
Γνωρίζει κανείς μήπως ότι το επίπεδο των αποφοίτων μας της Ιατρικής σε θεωρητική γνώση είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο?
Πόσοι συμφοιτητές σου έχουν μπει από το παράθυρο; Αυτοί αν κάνουν 12 χρόνια να τελειώσουν (δίνοντας 5 φορές το κάθε μάθημα) θα είναι καλοί γιατροί; Αυτό δεν υποβαθμίζει το δικό σου πτυχίο;
Αν εννοεις όσους μπηκαν απο παν/μια του εξωτερικού με αμφισβητήσιμες μετεγγραφες κλπ, συμφωνώ απολύτως. Αυτό πρωτίστως υποβαθμίζει τον εαυτό τους. Επειτα υποβαθμίζει και το δικαίωμα μου να εργαστώ στον τομέα τον οποίο σπούδασα κλπ.
οντως γινεται να παρεις μεταγραφη, αν πληρεις καποιους ορους, εχεις περασει καποια μαθηματα και δωσεις εξετασεις ( τωρα για παραθυρακια δεν ξερω..)
δεν υποβαθμιζει το δικαιωμα σου να εργαστεις, αυτος πιθανοτατα θα τελειωνε και στο εξωτερικο (εκτος αν πιστευεις οτι οι ελληνες ΔΕΝ πρεπει να σπουδαζουν εξω αν δεν εχουν περασει Ελλαδα..), απλα σε κανει να αισθανεσαι την αδικια για κατι που εσυ πασχισες λογικα να καταφερεις *να περασεις στη χ σχολη, και καποιος αλλος ερχεται .. μεσω Τριπολης -
leonp, αυθαιρεσίες...
Έχω την εντύπωση ότι δε γνωρίζεις τι πραγματικά 'παίζει' στην αγορά εργασίας. -
Γνωρίζει κανείς μήπως ότι το επίπεδο των αποφοίτων μας της Ιατρικής σε θεωρητική γνώση είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο? Αυτό προκύπτει από τις βαθμoλογίες που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις για την ειδικότητα για παράδειγμα στην Αμερική (τα γνωστά step). Εκεί που πάσχουμε είναι στην πρακτική εκπαίδευση για χίλιους δύο λόγους που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των μελών ΔΕΠ, την υποχρηματοδότηση, την ανοργανωσια του πανεπιστημίου κλπ. Εν ολίγοις, όπου περνάει από το χέρι των φοιτητών, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με τις δεδομένες συνθήκες.
Τα υπογραμμισμένα φίλε Gilles δυστυχώς δεν τα γνωρίζουν οι πολλοί,ή τα γνωρίζουν και τα σνομπάρουν,ή τα γνωρίζουν και δεν είναι ικανοί να τα πιστέψουν.- Όταν δεν έχεις περάσει από την πόρτα ενός ΕΜΠ ή μιας Ιατρικής σχολής μπορείς να κρίνεις μερικά πράγματα αλλά με ΛΑΘΟΣ γνώμονα..Έχω κουραστεί να το συζητάω αυτό το πράγμα..
Τώρα για τον φίλο Λεωνίδα, τα πτυχία (..master) του EMΠ δεν μπορούν να συγκριθούν με το κάθε τυχαίο αγγλικό ή αμερικανικό πολυτεχνείο..Σαφώς και υπάρχουν πολλές ομοιότητες με (και ίσως είναι καλύτερα από εδώ,αν συνυπολογίσεις και τη δεύτερη πρόταση του Gilles που υπογράμμισα) με ένα Εmperial,Kent,MIT....Aλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα σε αυτά τα θέματα..Για ποιό λόγο να παρασυρόμαστε από την μιζέρια που επικρατεί σε πολλούς τομείς και θέματα που απασχολούν τη χώρα,με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουμε τους όποιους (στο μέτρο του δυνατού) υγιείς τομείς;;;
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα