-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ψήφισαν καμιά 300αριά άτομα στη Γενική Συνέλευση! Τώρα γιατί η γνωστή αυτοδύναμη, γαλάζια, προοδευτική παράταξη είχε καταψηφίσει την πρόταση για την πραγματοποίηση της, δε το ξέρω...
Και σε εμάς (ΑΣΟΕΕ) ούτε η ΠΑΣΠ ούτε η ΔΑΠ κατέβηκε, όπως από ότι μου έχουν πει γίνεται και στις περισσότερες σχολές.
Δεν κατέβηκαν;
Και άφησαν ΕΑΑΚ (αν έχετε) και ΠΚΣ να αλωνίζουν;
Αποφασίσατε κατάληψη;
Σε μας η ΔΑΠ είχε απορρίψει την πρόταση για Γενική Συνέλευση στο ΔΣ. Μετά από συλλογή υπογραφών, όμως, η Συνέλευση έγινε, όπως προβλέπεται.
Αποτέλεσμα ΔΑΠ 170 - ΕΑΑΚ 80 και κάτι ψιλά οι υπόλοιποι. Το πως μαζεύτηκαν καμιά 40αριά Δαπίτες την ώρα της ψηφοφορίας δεν το ξέρω...Τυχαίο θα ταν! (δεν αμφισβητώ την απόφαση του Συλλόγου, εννοείται)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ψήφισαν καμιά 300αριά άτομα στη Γενική Συνέλευση! Τώρα γιατί η γνωστή αυτοδύναμη, γαλάζια, προοδευτική παράταξη είχε καταψηφίσει την πρόταση για την πραγματοποίηση της, δε το ξέρω...
Και σε εμάς (ΑΣΟΕΕ) ούτε η ΠΑΣΠ ούτε η ΔΑΠ κατέβηκε, όπως από ότι μου έχουν πει γίνεται και στις περισσότερες σχολές.
Δεν κατέβηκαν;
Και άφησαν ΕΑΑΚ (αν έχετε) και ΠΚΣ να αλωνίζουν;
Αποφασίσατε κατάληψη;
Σε μας η ΔΑΠ είχε απορρίψει την πρόταση για Γενική Συνέλευση στο ΔΣ. Μετά από συλλογή υπογραφών, όμως, η Συνέλευση έγινε, όπως προβλέπεται.
Αποτέλεσμα ΔΑΠ 170 - ΕΑΑΚ 80 και κάτι ψιλά οι υπόλοιποι. Το πως μαζεύτηκαν καμιά 40αριά Δαπίτες την ώρα της ψηφοφορίας δεν το ξέρω...Τυχαίο θα ταν! (δεν αμφισβητώ την απόφαση του Συλλόγου, εννοείται)
Την προηγούμενη Τετάρτη υπερ της κατάληψης ήταν μόνο η ΠΚΣ και χωρις να γίνει Γ.Σ αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητων κατάληψη για Πέμπτη και Παρασκευή.
Χθες έγινε Γ.Σ και ώς συνήθως έλειπαν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ όπως έλειπαν και την προηγούμενη Τετάρτη.ΥΓ) ΕΑΑΚ έχουμε. Τί είμαστε εμείς δηλαδή. Σε πηγάδι ουρήσαμε?
-
Εμείς που έχουμε κατάληψη,χάσαμε και την εξεταστική του Ιουνίου...Τώρα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη το αυγό θα μπει.....
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εμείς που έχουμε κατάληψη,χάσαμε και την εξεταστική του Ιουνίου...Τώρα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη το αυγό θα μπει.....Κανονικά πότε θα είχατε εξεταστική και την χάσατε ήδη;
Εμείς πάντως αρχίζουμε 5/6, οπότε προλαβαίναμε να κάνουμε κατάληψη μέχρι την Τετάρτη όπως προτάθηκε. Τώρα γιατί 'κάποιοι' διέρρευσαν φήμες ότι θα χαθεί η εξεταστική, δεν ξέρω...
-
Και η δικιά μου σχολή τελεί υπό κατάληψη.
Σε 'μάς ο σύλλογος είναι κοινός με του ηλεκτρολόγους (σύλλογος ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων). Τα τελευταία χρόνια βγαίνει πρώτη η ΠΚΣ και δεύτερη η ΔΑΠ.Στην τελευταία συνέλευση υπέρ της κατάληψης ψήφισαν 281 άτομα (μέσω του κοινού πλαισίου που το υποστήριζαν η ΠΑΣΠ, GROUPO ROSO, EAAK, Αριστερά σχήματα κ.τ.λ.). Επίσης άλλοι 77 ψήφισαν το πλαίσιο της ΠΚΣ που επίσης προέβλεπε κατάληψη.
Η ΔΑΠ ήταν ανύπαρκτη (δεν κατέβηκε)
Ένας ΔΑΠίτης κατέβασε ένα 'ανεξάρτητο' πλαίσιο (που έφερε το όνομά του) και πήρε ~70 ψήφους...Στην τελευταία αυτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 500 άτομα. Κάποιοι φεύγανε, μπαίνανε, δεν ψηφίσανε, εγώ αναγκάστηκα να φύγω λίγο πριν την ψηφοφορία και μετά δεν με αφήσανε να μπω.
Όλοι οι ενεργοί φοιτητές των ηλεκτρολόγων και των μηχανολόγων είναι περίπου 1000. Οι απλώς εγγεγραμένοι είναι περισσότεροι.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Στην τελευταία αυτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 500 άτομα. Κάποιοι φεύγανε, μπαίνανε, δεν ψηφίσανε, εγώ αναγκάστηκα να φύγω λίγο πριν την ψηφοφορία και μετά δεν με αφήσανε να μπω.
Σωστό αυτό! Είναι δυνατόν να εμφανίζεσαι απλά και μόνο για να ψηφίσεις;
-
charmak66
Εγώ αυτό κάνω συνήθως αφού δεν περιμένω την Γ.Σ για να διαμορφώσω άποψη. Το σωστό θα ήταν να ψηφίζουμε με την φοιτητική ταυτότητα. Ίσως σε κάποιες σχολές να το κάνουν ήδη αυτό.
-
Κατάληψη και στα Γιάννενα, άντε να δούμε τι θα κάνουμε..
-
Είναι παντελώς βλακώδης η τακτική των καταλήψεων.
Σαν να λες σ' αυτόν που σου χρωστάει και δεν σε πληρώνει 'Θα σου δείξω ρε! Θα κλείσω το σπίτι μου και δεν θ' ανοίγω σε κανέναν'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι παντελώς βλακώδης η τακτική των καταλήψεων.
Σαν να λες σ' αυτόν που σου χρωστάει και δεν σε πληρώνει 'Θα σου δείξω ρε! Θα κλείσω το σπίτι μου και δεν θ' ανοίγω σε κανέναν'.Κοίτα, το υπουργείο μου πέφτει κάπως μακρυά για να πάω να ρίξω ντομάτες, αυγά και γιαούρτια!
-
Και στην Αθήνα να ήσουν, τα ίδια θα έκανες. Το αγαπημένο χόμπυ της ενεργητικής μειοψηφίας των πανεπιστημίων είναι το κλείσιμό τους.
-
εκανε ο μητσοτακης με αφορμη την εδρα στο stanford δηλωσεις για την τριτοβαθμια εκπαιδευση
φοβηθηκε το συμπαν
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στην τελευταία αυτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 500 άτομα. Κάποιοι φεύγανε, μπαίνανε, δεν ψηφίσανε, εγώ αναγκάστηκα να φύγω λίγο πριν την ψηφοφορία και μετά δεν με αφήσανε να μπω.
εμεις καθομασταν απεξω και μπαινουμε την ωρα τις ψηφοφοριας.......
μας λεει ενας φιλος σηκωστε χερια τωρα.του λεω 'τι ψηφιζουμε?' ,μου λεει
'καταληψη' , ρωταω 'και οι αλλοι?', λεει 'καταληψη και αυτοι'ψηφιζαμε για το αν θαρχισει καταληψη τριτη ή τεταρτη
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
εμεις καθομασταν απεξω και μπαινουμε την ωρα τις ψηφοφοριας.......
μας λεει ενας φιλος σηκωστε χερια τωρα.του λεω 'τι ψηφιζουμε?' ,μου λεει
'καταληψη' , ρωταω 'και οι αλλοι?', λεει 'καταληψη και αυτοι'ψηφιζαμε για το αν θαρχισει καταληψη τριτη ή τεταρτη
Και σε μας είχε επιλογές!
'Κατάληψη μέχρι Τετάρτη', 'Κατάληψη μέχρι Δευτέρα' και 'Συμβολική Κατάληψη μέχρι Δευτέρα'.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Και η δικιά μου σχολή τελεί υπό κατάληψη.
Σε 'μάς ο σύλλογος είναι κοινός με του ηλεκτρολόγους (σύλλογος ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων). Τα τελευταία χρόνια βγαίνει πρώτη η ΠΚΣ και δεύτερη η ΔΑΠ.Στην τελευταία συνέλευση υπέρ της κατάληψης ψήφισαν 281 άτομα (μέσω του κοινού πλαισίου που το υποστήριζαν η ΠΑΣΠ, GROUPO ROSO, EAAK, Αριστερά σχήματα κ.τ.λ.). Επίσης άλλοι 77 ψήφισαν το πλαίσιο της ΠΚΣ που επίσης προέβλεπε κατάληψη.
Η ΔΑΠ ήταν ανύπαρκτη (δεν κατέβηκε)
Ένας ΔΑΠίτης κατέβασε ένα 'ανεξάρτητο' πλαίσιο (που έφερε το όνομά του) και πήρε ~70 ψήφους...Στην τελευταία αυτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 500 άτομα. Κάποιοι φεύγανε, μπαίνανε, δεν ψηφίσανε, εγώ αναγκάστηκα να φύγω λίγο πριν την ψηφοφορία και μετά δεν με αφήσανε να μπω.
Όλοι οι ενεργοί φοιτητές των ηλεκτρολόγων και των μηχανολόγων είναι περίπου 1000. Οι απλώς εγγεγραμένοι είναι περισσότεροι.
Και πάμε ξανα για να χαθει και η τελευταία βδομάδα...
-
Διάβασα το φυλλάδιο που μοιράζει η 'Ενωτική Πρωτοβουλία' (ξεκίνησε ως όντως ανεξάρτητη παράταξη κάποτε και μετά έγινε παραμάγαζο των ΕΑΑΚ, αφού έριξε χυλόπιτα στο ΚΚΕ και το ΣΥΝ) για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τους ενοχλεί - μεταξύ άλλων - μια πρόταση που, όταν ξεκινήσαμε ΚΑΠΟΤΕ (το 1998) την 'Ενωτική', θέλαμε να υλοποιηθεί:
Εξάλειψη των αιωνίων φοιτητών...
Ξεχνούν ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, Ενωτική-ΕΑΑΚ κλπ ότι οι αιώνιοι φοιτητές είναι, σε ποσοστό τουλάχιστον 90%, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, τα οποία πληρώνονται από τα κόμματα για να παριστάνουν τους δερβέναγες, τους εγκάθετους μέσα στις σχολές.
Πάνε να μας πείσουν ότι... αιώνιος φοιτητής γίνεσαι από... ανάγκη. Τι φτηνές απόπειρες εντυπωσιασμού με επίκληση του θυμικού! Αιώνιος φοιτητής γίνεσαι - αν ΔΕΝ είσαι κομματόσκυλο - μόνο αν, για τον Α ή τον Β λόγο, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της σχολής: βαριέσαι να διαβάσεις, μπλέξεις με ναρκωτικά, δεν σου αρέσει η σχολή.
Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, η ευθύνη είναι δική σου. Γιατί πρέπει να σε κρατάμε μέχρι να αποφασίσεις να πάρεις το πτυχίο σου; Έξω δεν είναι δεδομένο πως, άπαξ και μπήκες στο πανεπιστήμιο, θα πάρεις σίγουρα και πτυχίο. Τι είναι δηλαδή το πτυχίο, πρόσληψη με επετηρίδα;
Αν δεν εκλείψουν οι αιώνιοι φοιτητές (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα), δεν θα λείψει η διαπλοκή στα πανεπιστήμια.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εξάλειψη των αιωνίων φοιτητών...Ξεχνούν ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, Ενωτική-ΕΑΑΚ κλπ ότι οι αιώνιοι φοιτητές είναι, σε ποσοστό τουλάχιστον 90%
Πάνε να μας πείσουν ότι... αιώνιος φοιτητής γίνεσαι από... ανάγκη. Τι φτηνές απόπειρες εντυπωσιασμού με επίκληση του θυμικού! Αιώνιος φοιτητής γίνεσαι - αν ΔΕΝ είσαι κομματόσκυλο - μόνο αν, για τον Α ή τον Β λόγο, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της σχολής: βαριέσαι να διαβάσεις, μπλέξεις με ναρκωτικά, δεν σου αρέσει η σχολή.
Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, η ευθύνη είναι δική σου. Γιατί πρέπει να σε κρατάμε μέχρι να αποφασίσεις να πάρεις το πτυχίο σου; Έξω δεν είναι δεδομένο πως, άπαξ και μπήκες στο πανεπιστήμιο, θα πάρεις σίγουρα και πτυχίο. Τι είναι δηλαδή το πτυχίο, πρόσληψη με επετηρίδα;
Αν δεν εκλείψουν οι αιώνιοι φοιτητές (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα), δεν θα λείψει η διαπλοκή στα πανεπιστήμια.
Αγαπητέ skullone οι αιώνιοι φοιτητές είναι αυτοί που βγάζουν τη σχόλη πάνω από το μέσο όρο, δλδ πάνω από 6 χρόνια, και δεν είναι παρα πολύ. Οσο για τη νομοθεσία κάποια στιγμή πρέπει να εκλέιψουν.Οσο γιατί κάποιος γίνεται αιώνιος φοιτητής είναι γιατί δεν έχει πρόβλημα στο οικονομικό και κοπροσκυλιάζει με φραπέδες στην αυλή, δεν ειναι τα ναρκωτικά και αυτώ, που τα είδες.Η ενάς αλλός λόγος είναι ότι ανακαλύπτει μέσα στην σχολή ότι δεν του πάει το φοιτητηλίκη, γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το αγαπημένο χόμπυ της ενεργητικής μειοψηφίας των πανεπιστημίων είναι το κλείσιμό τους.Αυτά τα στερεότυπα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Δεν μπορεί κάποιος να διαμορφώνει άποψη βάσει κάποιων ισοπεδωτικών στερεοτύπων!
-
Γιατί, αμφιβάλλεις για το ότι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τις φοιτητικές συλλογικές δράσεις αλλά μόνο για τις σπουδές τους αποτελούν την πλειοψηφία και ΔΕΝ ψηφίζουν στις συνελεύσεις για τις καταλήψεις όπως δεν ψηφίζουν και στις φοιτητικές εκλογές;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί, αμφιβάλλεις για το ότι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τις φοιτητικές συλλογικές δράσεις αλλά μόνο για τις σπουδές τους αποτελούν την πλειοψηφία και ΔΕΝ ψηφίζουν στις συνελεύσεις για τις καταλήψεις όπως δεν ψηφίζουν και στις φοιτητικές εκλογές;Δεν αμφιβάλλω στο ότι αυτοί που απέχουν από οποιαδήποτε συλλογική φοιτητική δραστηριότητα αδιαφορούν για την σχολή γενικότερα.
Όσα άτομα έχω γνωρίσει που έχουν τέτοια στάση, είναι τουλάχιστον ρεμπεσκέδες που τους αρέσει να δίνουν άλλοθι στους ευατούς τους, μέσω μιας πολύ βολικής απελπισίας.
Επίσης πολλοί από αυτούς είναι αιώνιοι φοιτητές (τα παιδιά με τους φραπέδες που λέγαμε...).Εγώ είμαι κατά των αιώνιων φοτητών.
Οι κατ' επάγγελμα αιώνιοι φοιτητές (μίασμα γι' εμένα), αυτοί δηλαδή που έχουν αναπτύξει εκτεταμένες συναλλαγές με τις αρχές του πανεπιστημίου, πρέπει να φύγουν.
Επίσης θεωρώ ότι τα v+v/2 χρόνια είναι υπέραρκετά για να βγάλει κάποιος που δεν δουλεύει μια σχολή.Βέβαια γνωρίζω και άτομα που στην αρχή τα παρατήσαν, μετά βάλανε μυαλό, βρήκανε τον εαυτό τους και τώρα περνάνε μαθήματα σωρηδόν και με άριστα.
Από την άλλη δεν βλέπω λόγο στο να υπάρχουν τα μη-κρατικά 'πανεπιστήμια', ούτε η βιβλιοκάρτα.
Η σοβαρότερη πληγή των ελληνικών ΑΕΙ είναι ο υπέρμετρος αριθμός των εισακτέων. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Πρέπει να μειωθούν δραστικά!!! Είναι ανέξοδο και πανεύκολο μέτρο...
Αλλά η επιτροπή των 'σοφών' δεν είπε κουβέντα γι΄αυτό το τόσο προφανές!!! Άρα μόνο σοφοί δεν είναι!!!
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα