-
christos.dimou
+1 και απο εμενα! -
Krusenstern
Τους διαλέγουν έτσι, τους κάνουν έτσι, καλά τα λες. Αλλά δεν το αντέχω ρε πούστη το θέαμα, δεν αντέχω καν στη σκέψη. Είναι άνθρωπος αυτός που χαίρεται να σακατεύει τον άλλο? Είναι?
Αγαπητε Σπύρο,
κατ'αρχας δεν έχω δει τα βιντεο για να έχω προσωπική άποψη, αλλά:
Αν εσύ ήσουν στη θέση ενός από τους μπάτσους, και κινδύνευε η ζωή σου ή εν πάσει περιπτώσει η σωματική σου ακεραιότητα από τα αναρχοαριστεράκια με τις κουκούλες και τις μολότωφ, τι θα έκανες; Είσαι σίγουρος ότι θα ήσουν ψύχραιμος; Και επιπλέον, τα ΜΑΤ έχουν και μία άλλη αποστολή: Να διαφυλάξουν τη δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία.
Αν εσύ είχες παρκάρει το αμάξι σου στην περιοχή που έγιναν τα επεισόδια και το έβρισκες καμμένο, τι θα έκανες; Αν έπιανες κανέναν στα χέρια σου, δεν θα τον έσπαγες στο ξύλο;Επίσης, συμφωνώ με τον κ. Δήμου και απλά θέλω να προσθέσω ότι, απ'όσο ξέρω, το μόνο (ξένο) ιδιωτικό πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που είναι Μη κερδοσκοπικό είναι το Deree.
-
christos.dimou
συμφωνω σε ολα εκτος απ'το ασυλο (δε θα καθομαι να ξαναγραφω τα ιδια και τα ιδια.. εδω και δυο χρονια για το ασυλο γραφουμε, και το εχω αναλυσει οσο δεν παει σε παλαιοτερα posts)
Δε θα γινω κουραστικος, θα πω απλα οτι το 'ποναει χερι κοψει χερι' δεν ειναι λυση. Το ασυλο πρεπει παση θυσια να παραμεινει. Να φυγουν πρεπει αυτοι που το χρησιμοποιουν για τα συμφεροντα τους, οι τραμπουκοι κλπ.
Σιγα μη βαλουμε και face control στα πανεπιστημια.. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Οι αιώνιοι μπάτσοι, όργανα και φορείς της πιο σκοτεινής αντίδρασης, δεν έχουν καν θέση σε φιλειρηνικές διαδηλώσεις.
Τα γελοία και αμόρφωτα υποκείμενα, τα τηλεκατευθυνόμενα της άχρηστης και ανίδεης εξουσίας, που πάντα κάνουν χρήση βίας εκεί που τους παίρνει, εναντίον άοπλων πολιτών. Από τα Δεκεμβριανά, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Και από τύχη, δεν θρηνήσαμε θύματα μέχρι στιγμής.
Παλιά με τους συνταξιούχους, τώρα με τους φοιτητές, οι ματατζήδες θα είναι εκεί με το γκλομπ έτοιμο για απαντήσεις.Στην άνω φωτογραφία, το 'καδρόνι' δεν είναι καδρόνι, έχει κι ένα ύφασμα από πάνω, για σημαία πρόκειται. Αλλά και 'καδρόνι' να ήταν, δικαιολογεί το ποταμάκι από αίμα που έχει τρέξει στην άσφαλτο;
Άψογος!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γ. Ο μέσος Έλληνας Πολίτης. Πιστεύω ότι η μέση οικογένεια που πληρώνει από 30000~50000 Ευρώ το έτος για να σπουδάσει τον νεαρό βλαστό της στο Polytechnic της Άνω-Κάτω Γιορκσαιροραχούλας δεν θα ήταν αντίθετη να σπουδάζει τον βλαστό της στην Ελλάδα με τα μίσα περίπου έξοδα.+1 σε όλα, αλλά στο παραπάνω θα έβαζα και μια υποσημείωση, να συμπεριλάβουμε στο κόστος της δωρεάν παιδείας και τα 6 χρόνια φροντιστήρια, ιδιαίτερα και μη, που χρειάζεται να πληρώσει ο μέσος Έλληνας που θέλει να δει το παιδί του στο Πανεπιστήμιο...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γ. Ο μέσος Έλληνας Πολίτης. Πιστεύω ότι η μέση οικογένεια που πληρώνει από 30000~50000 Ευρώ το έτος για να σπουδάσει τον νεαρό βλαστό της στο Polytechnic της Άνω-Κάτω Γιορκσαιροραχούλας δεν θα ήταν αντίθετη να σπουδάζει τον βλαστό της στην Ελλάδα με τα μίσα περίπου έξοδα.
+1 σε όλα, αλλά στο παραπάνω θα έβαζα και μια υποσημείωση, να συμπεριλάβουμε στο κόστος της δωρεάν παιδείας και τα 6 χρόνια φροντιστήρια, ιδιαίτερα και μη, που χρειάζεται να πληρώσει ο μέσος Έλληνας που θέλει να δει το παιδί του στο Πανεπιστήμιο...
Φιλε Ηλια προσφατα μια ερευνα του Πανεπιστημιου της Κρητης υπολογισε οτι μια μεση οικογενεια για 5ετεις σπουδες ενος τεκνου της συν εξοδα ΜΟΝΟ Γ Λυκειου ξοδευει γυρω στα 60000 Ευρω...Οποτε αν προσθεσεις γλωσσες και φροντιστηρια απο νωριτερα...γουσταρω δωρεαν παιδεια...
ΥΓ Παρεμπιπτοντως οπως οι Χρυσαυγιτες δεν ειναι δεξιοι αλλα αλητες,ετσι και οσοι φορανε κοκκινα ρουχα η κρατανε κοκκινα καδρονια δεν ειναι αριστεροι!Οσοι αναιτια χτυπουν συνανθρωπους τους δεν χαρακτηριζονται απο καποια ιδεολογια και δεν χαρακτηριζουν τους ιδεολογους!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και κατι ηρεμο για τη φιλοσοφια του προβληματος!
Με αφορμη την παραπανω απορια στη δημοσιευση το ΝickΝΤ,να διατυπωσω μια ερωτηση?
Πιστευεις οτι ολοι οι πολιτες που εχουν (γιατι ολοι εχουν) αποψη για το πως θα γινει η τριτοβαθμια εκπαιδευση το χουν παιδεψει στο μυαλο τους η το στηριζουν γιατι εμπιστευονται τη Μαριεττα,ή γιατι ακουσαν το πολυ 'ηθικοπλαστικο' μετρο της 'καταργησης' των αιωνιων φοιτητων (αντικειμενο ψυχραιμης συζητησης οποτε θελετε) ή ότι θα μπει σε μια σειρα το πανεπιστημιο??Όπως πολλοί πολίτες δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα και ψηφίζουν αδιακρίτως, έτσι και πολλοί φοιτητές ή δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των καταλήψεων ή δεν ενδιαφέρονται για την παιδεία γενικότερα αλλά για το προσωρινό βόλεμα και ψηφίζουν υπέρ των καταλήψεων.
Πριν κάμποσα χρόνια είχε αποφασιστεί κατόπιν πιέσεων της Ε.Ε. να δημιουργηθεί η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στα πρότυπα της γαλλικής 'ena' για την παραγωγή καταρτισμένων στελεχών για τη δημόσια διοίκηση. Μάλιστα η δημουργία και λειτουργία θα πληρωνόταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από κοινοτικά κονδύλια.
Ε λοιπόν έγινε χαμός. Πού; Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που είχε κάποια σχολή δημόσιας διοίκησης και θεωρήθηκε από τους φοιτητές ότι η συγκεκριμένη σχολή θα έπληττε τα συμφέροντά τους. Άσχετο βέβαια το ένα με το άλλο, η μεν πρώτη θα ήταν καθαρά παραγωγική σχολή για τον δημόσιο τομέα, η δε δεύτερη μια πανεπιστημιακή σχολή για την οργάνωση του δημοσίου σε θεωρητικό επίπεδο. Πήγαν λοιπόν και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους υποψήφιους να δώσουν εξετάσεις (όπως είχε γίνει και με τις εξετάσεις των καθηγητών), έκαναν καταλήψεις κλπ κλπ.Δηλαδή ένα μέτρο που ήταν υπέρ των πολιτών και της βελτίωσης των υπηρεσιών του κράτους μέσω της κατάρτισης νέων ανθρώπων που θα στελέχωναν τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, πολεμήθηκε από κάποιους φοιτητές και καθηγητές για ίδιο όφελος. Ε, περαστικά τους. Δεν θα μείνει στάσιμη η χώρα για να εξυπηρετηθεί ο ένας και ο άλλος.
Η λογικη (?) σου ειναι αξια παρατηρησης...Απο το ειδικο (που δεν γνωριζεις σε λεπτομερεια) στο γενικο ενδυναμωνοντας την ολοσωστη αποψη που πιστευεις οτι εχεις!
Μπορεις να ανατρεξεις στο βιβλιο εκφραση εκθεση καποιας ταξης του λυκειου και να δεις υπο ποιες προυποθεσεις ισχυουν οι γενικευσεις και η μεταβαση απο το ειδικο στο γενικο...Και οπως ελεγε και το τραγουδακι του Ποντικα εκει το 89-90 για το ΚΚΕ
'Μπλιε μπλιε μπλιε,
μπλιε μπλιε μπλιε,
πως σου παν΄
καλε τα μπλε...'ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,
ΟΧΙ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ... -
Η άρνηση αλλαγής μιας κατάστασης που είναι προβληματική, η επιμονή σε λύσεις που έχουν αποδειχθεί βλαβερές για την παιδεία και η διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου με επιπλέον ενδυνάμωση των θεσμών που την έχουν καταρρακώσει δεν μου φαίνεται καθόλου σωστή. Έχω τις απόψεις μου, σε όποιον αρέσουν. Αφού θεωρείς ότι το παράδειγμά μου δεν είναι αρκετό, ώστε η επαγωγική μέθοδος σκέψης να μην οδηγεί στην αλήθεια που επιθυμείς ν' ακούσεις, μπορώ να σου πω πολλά ακόμα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω την όρεξη να το κάνω.
-
Ολοι συμφωνουν στο οτι η κατασταση ειναι λαθος.
Ολοι συμφωνουν στην αξιολογηση.
Ολοι θελουν να αλλαξει η κατασταση.
Επομενως το να διαπιστωνεις την κατασταση μεσω των παραδειγματων που φερνεις δεν βοηθα ιδιαιτερα!Εσυ απλα υιοθετεις τις προτασεις της Μ και φερνεις απεναντι σου οσους διαφωνους λεγοντας οτι εχουν καποιο συμφερον...Το θεμα ειναι πως φτανεις στην αλλαγη,εχοντας προαποφασισει τις αλλαγες η συζητωντας με ολους τους εμπλεκομενους φορεις (καθηγητες,φοιτητες,συμβουλους ,και την κοινωνια γιατι οχι,) και καταληγοντας στη χρυση τομη???
Εκει διαφωνουμε φιλε μου!
Και εγω εχω πολλες προτασεις να κανω αλλα δεν μπορω μεσω φορουμ.Ειναι κουραστικο,εκνευριζομαστε και χαλαμε και τις καρδιες μας ενω ζηταμε κατα βαση το ιδιο,την προοδο!
Καλη καρδια! -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Το θεμα ειναι πως φτανεις στην αλλαγη,Απλούστατον:
Αναθέτεις σε μια επιτροπή να μελετήσει το θέμα.
Όποτε αλλάξει κάτι, εμένα να με χέσεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η άρνηση αλλαγής μιας κατάστασης που είναι προβληματική, η επιμονή σε λύσεις που έχουν αποδειχθεί βλαβερές για την παιδεία και η διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου με επιπλέον ενδυνάμωση των θεσμών που την έχουν καταρρακώσει δεν μου φαίνεται καθόλου σωστή.Σ' αυτό συμφωνώ! Αλλά αν δεν συμφωνεί κάποιος με την μορφή των αλλαγών τι κάνει;
Δεν θέλω ούτε την αλλαγή για την αλλαγή, ούτε την στείρα αντίδραση!
Ο προβληματισμός είναι πραγματικός...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
christos.dimou
συμφωνω σε ολα εκτος απ'το ασυλο (δε θα καθομαι να ξαναγραφω τα ιδια και τα ιδια.. εδω και δυο χρονια για το ασυλο γραφουμε, και το εχω αναλυσει οσο δεν παει σε παλαιοτερα posts)
Δε θα γινω κουραστικος, θα πω απλα οτι το 'ποναει χερι κοψει χερι' δεν ειναι λυση. Το ασυλο πρεπει παση θυσια να παραμεινει. Να φυγουν πρεπει αυτοι που το χρησιμοποιουν για τα συμφεροντα τους, οι τραμπουκοι κλπ.
Σιγα μη βαλουμε και face control στα πανεπιστημια..ΙΜΗΟ το άσυλο έχει ήδη ως έννοια βιαστεί τόσες φορές που στην παρούσα του μορφή δεν έχει πιά αξία.
Για το άσυλο έχουμε όμως μιλήσει πολύ οπότε δεν θα το συνεχίσω.
-
Πολύ σωστά christos.dimou
Τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια είναι ένα ωραίο αστείο. Μη κερδοσκοπικά μεν σημαίνει ότι τα κέρδη που προκύπτουν, χρησιμοποιούνται για να προαχθεί η έρευνα κτλ ή για να γίνουν επιπλέον projects. Κόβονται όμως και κάτι μισθοί πολλών χιλιάδων € σε κάθε στέλεχος χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος (τζάμπα θα δουλεύουν οι άνθρωποι;), προσλαμβάνονται όλο και περισσότεροι για όλο και περισσότερα projects και βέβαια ΠΟΛΛΕΣ, μα ΠΟΛΛΕΣ τσουγκράνες...(αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη...)
Και έτσι τι έχουμε; Άλλο ένα κομματικό μέσο, άλλο ένα ΔΗΜΟΣΙΟ! Τι δημόσιο όμως; Δημόσιο των super-βυσματούχων. Θα δημιουργηθούν ιδρύματα που θα παίρνουν κρατικά projects έναντι πολλών χιλιάδων ή και εκαττομυρίων €, τα κέρδη θα μένουν στην εταιρία ως κέρδη αλλά οι μισθοί θα είναι τεράστιοι και το μασούλημα επίσης.
Όσον αφορά τις πορείες υπαρχουν 2 σενάρια.
Το ένα είναι να μιλάμε πράγματι για ανθρώπους με αντιεξουσιαστική νοοτροπία. Βέβαια πρέπει να είσαι ανεγκέφαλος για να ζεις στην Αθήνα και να έχεις αντιεξουσιαστική νοοτροπία...
Το δεύτερο σενάριο είναι να είναι άνθρωποι, με ή χωρίς αντιεξουσιαστική νοοτροπία, οι οποίοι έναντι κάποιας αμοιβής να πληρώνονται από τον όποιο (ακόμα και από την κυβέρνηση) για να μποϊκοτάρουν την αξία και την γενικοτερη έννοια της όποιας πορείας.
Συμφωνώ ότι είναι ευθύνη της πορείας να προασπίσει τα συμφέροντά της, αλλά τότε θα έχουμε εσωτερικές διαμάχες στην πορεία... Δλδ δεν είναι απλά τα πράγματα...
Διότι αν σε κάθε πορεία γίνονται τέτοια πράγματα ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα πηγαίνει σε πορείες. Με αυτόν τον τρόπο η κοινή γνώμη χάνει ένα από τα μέσα έκφρασης της δυσαρέσκειάς της.
Χαίρομαι που σε αυτό το forum γίνεται αυτή η συζήτηση διότι, παρότι είναι λίγο βαβέλ, ενημερώνομαι.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σύνολο του νομοσχεδίου είναι 'κάτι για να λέμε'. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να περάσει ο νόμος αυτός με τη μορφή που έχει. Πρέπει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά. Επιπλέον η κ.Γιαννάκου στην πορεία της μέχρι τώρα δεν με έχει πείσει ότι αξίζει τη θέση του βουλευτή γενικότερα. Και το λέω για την Υπ.Παιδείας διότι τυχαίνει να παρακολουθώ την παιδεία λίγο στενότερα από τα υπόλοιπα ζητήματα.
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Το ένα είναι να μιλάμε πράγματι για ανθρώπους με αντιεξουσιαστική νοοτροπία. Βέβαια πρέπει να είσαι ανεγκέφαλος για να ζεις στην Αθήνα και να έχεις αντιεξουσιαστική νοοτροπία...
ευχαριστωωωωω
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ευχαριστωωωωω
Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι εννοείς, αλλά εξηγούμαι.
Οι υγιείς άνρθωποι με αντιεξουσιαστική νοοτροπία είναι άνθρωποι φιλελευθεροι που δεν θέλουν να τους ασκούνται καταναγκασμοί και καταπιέσεις από την κοινωνία. Διότι είναι δεδομένο ότι η κοινωνία για να λέγεται κοινωνία πρέπει να διέπεται από κάποιους νόμους και αρχές.
Δλδ δεν μιλάμε για ανθρωπους αντιδραστικούς, διότι αυτοί χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.Αν λοιπόν μιλάμε για την υγιή εκδοχή, τότε η Αθήνα είναι το εντελώς ακατάλληλο μέρος να μένει ένας τέτοιος άνθρωπος, απλά διότι λόγω του μεγέθους της μεγαλουπόλεως οι κοινωνικοί καταναγκασμοί και οι προσωπικές υποχωρήσεις αυξάνουν εκθετικά!!
Προτιμότερη είναι η επαρχεία για τέτοιους ανρθώπους...
-
Σχεδόν όλες οι μεγάλες ταξικές επαναστάσεις των τελευταίων αιώνων ξεκίνησαν από μεγάλα αστικά κέντρα (γαλλική επανάσταση Παρίσι, οκτωβριανή επανάσταση Πετρούπολη-Μόσχα, Μάης 68 Παρίσι, Πρωτομαγιά Σικάγο). Δηλαδή αν είσαι βέρος και όχι γιαλαντζί 'αντιεξουσιαστής', σκοπός σου είναι να αλλάξεις τα πράγματα ζώντας στην καρδιά του προβλήματος, όχι να την κοπανήσεις για πιο χαλαρές καταστάσεις. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
-
Και αλλάζεις τα πράγματα επιτιθέμενος με καδρόνια στην όποια αρχή τάξης?
Ή μήπως σπας τζάμια, καις αυτοκίνητα κτλ?
Το να είσαι αντίθετος σε κάθε μορφή εξουσίας είναι από μόνο του αρρωστημένο. Είναι απόδειξη έλλειψης προσαρμοστικότητας και δεν είναι ίδιον της εφυϊας...
Και μην αρχίσετε τώρα τπτ για υποταγές κτλ γιατί είναι πολύ συνηθισμένο στα forum να γίνεται περίγραφή ενός φαινομένου μονοδιάστατα με 1bit κβαντοποίηση... Δλδ ο μη αντιεξουσιαστής που δεν 'τα σπάει' δεν είναι απαραίτητα υποταγμένος...
Μην μπλέκουμε τις κοινωνικές επαναστάσεις με τους ανεγκέφαλους...
Οι 'ταξικές' επαναστάσεις (πολύ Παπαρήγα έπεσε...) ήταν αντίδραση της πλειοψηφίας του λαού και είχαν ειρηνική βάση.
Είμαι υπέρ των διαδηλώσεων. Όσο μεγαλύτερες τόσο καλύτερες. Το μέγεθος άλλωστε υποδεικνύει και την σημαντικότητα της διαδήλωσης.
Καμία σχέση όμως με σπασίματα, κλοτσομπουνίδια, μολοτωφ κτλ.
Δόξα τω Θεό, δημοκρατία έχουμε και δεν τελούμε υπό κάποιο καθεστός κατοχής.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μορφωμένος και ισορροπημένος άνθρωπος ο οποίος πάει και χτυπιέται με τα ΜΑΤ για να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του. Άλλωστε αυτή η μορφή έκφρασης δεν εξυπηρετεί το σκοπό διότι επικοινωνιακά χρησιμοποιείται εις βάρος των διαδηλωτών. Και στόχος των διαδηλωτών είναι να πάρουν μέρος της κοινής γνώμης με το μέρος τους. Τα ΜΑΤ παρουσία των καναλιών δεν θα περνούσαν στην βία αναίτια.
Προς Θεού αν κάθε φορά που είχαμε κάποια αντίρρηση με τα όποια μέτρα βγαίναμε στους δρόμους και κάναμε 'ζημιά'.
Η αντίδραση θέλει θυσίες. Και αυτές οι ειρηνικές θυσίες μπορούν να γίνουν θυσιάζοντας εξεταστικές, χρόνο για πορείες κτλ. Όχι όμως ξύλο.
-
παιδια κοιταχτε ενα link που μου εδωσε o flowerpower
http://anegkyklopaideia.wikia.com/wiki/ ... E%B9%CE%BF
καλα, δε θα μπω στη διαδικασια να εξηγησω ουτε τιποτα.. οποιος ενδιαφερεται να ψαξει, να μαθει, να διαβασει, θα το κανει. Βιβλιογραφια υπαρχει τεραστια, ο καθενας μπορει να μαθει τι ειναι η αναρχικη θεωρια.
ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη.
Παρακαλω ομως να αποφευγετε χαρακτηρισμους και γενικολογιες του τυπου
Αντιεξουσιαστες = ανεγκεφαλοι, αρρωστημενοι και αλλα που διαβασα.
να πεις ανεγκεφαλοι αυτοι που τα σπανε, οκ, το δεχομαι. αλλα μεχρι εκει.
ευχαριστω.ΥΓ. υπηρχαν και ειρηνικες και μη ειρηνικες κοινωνικες επαναστασεις για την ακριβεια. και αν καποιος πιστευει οτι 'ξερει', ειδικα αρκετα για να εχει τοσο απολυτες αποψεις πανω σ'ενα θεμα, φανταζομαι θα ξερει οτι οι 'αντιεξουσιαστες' ( για ποιους μιλαμε; αναρχικους; χαοτικους; ξερουμε για τι μιλαμε; ) χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Σ'αυτους που ειναι υπερ της λαϊκης βιαιης εξεγερσης, και σ'αυτους που υποστηριζουν τη σταδιακη αλλαγη του εκαστοτε πολιτικου συστηματος μεσω σταδιακων αλλαγων ( ρεβιζιονισμος )
edit: ετσι σου κανει το link;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παιδια κοιταχτε ενα link που μου εδωσε o flowerpowerhttp://anegkyklopaideia.wikia.com/wiki/Πάντειο_Πανεπιστήμιο
καλα, δε θα μπω στη διαδικασια να εξηγησω ουτε τιποτα.. οποιος ενδιαφερεται να ψαξει, να μαθει, να διαβασει, θα το κανει. Βιβλιογραφια υπαρχει τεραστια, ο καθενας μπορει να μαθει τι ειναι η αναρχικη θεωρια.
ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη.
Παρακαλω ομως να αποφευγετε χαρακτηρισμους και γενικολογιες του τυπου
Αντιεξουσιαστες = ανεγκεφαλοι, αρρωστημενοι και αλλα που διαβασα.
να πεις ανεγκεφαλοι αυτοι που τα σπανε, οκ, το δεχομαι. αλλα μεχρι εκει.
ευχαριστω.ΥΓ. υπηρχαν και ειρηνικες και μη ειρηνικες κοινωνικες επαναστασεις για την ακριβεια. και αν καποιος πιστευει οτι 'ξερει', ειδικα αρκετα για να εχει τοσο απολυτες αποψεις πανω σ'ενα θεμα, φανταζομαι θα ξερει οτι οι 'αντιεξουσιαστες' ( για ποιους μιλαμε; αναρχικους; χαοτικους; ξερουμε για τι μιλαμε; ) χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Σ'αυτους που ειναι υπερ της λαϊκης βιαιης εξεγερσης, και σ'αυτους που υποστηριζουν τη σταδιακη αλλαγη του εκαστοτε πολιτικου συστηματος μεσω σταδιακων αλλαγων ( ρεβιζιονισμος )
Εγώ το άνοιξα και μου έβγαλε αυτό :'Το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα συνοικία των Αθηνών. Ονομάζεται έτσι επειδή παραδοσιακά οι φοιτητές του γνωριζουν τα πάντα. Αυτό αναγκάζει τους καθηγητές να διδάσκουν επίσης τα πάντα. Για το λόγο αυτό ο απόφοιτος του Παντείου παραδοσιακά ονομάζεται Παντελής.'
Τα πάντα=Τα πάντα είναι κάτι παράξενα μεγάλα αρκούδια που προσπαθούν να εξαφανιστούν και δεν μπορούν. Όλοι θέλουν να τα σώσουν, αλλά και αυτά, δόξα τω θεώ μια χαρά τα καταφέρνουν να κρύβονται από τα όρη του Θιβέτ μέχρι και σε ζωωλογικούς κήπους. Σε γενικές γραμμές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, παρά μόνο σαν αιτία καυγά ανάμεσα στους εξελικτιστές και τους δημιουργιστές, που τσακώνονται για το αν ο Θεός δημιούργησε τον αντίχειρά τους ή δεν θα έμπαινε ποτέ στον κόπο να κάνει κάτι τόσο γελοίο
-
Σωστό και αυτό...
Να σας πω όμως σε τι κατέληξε ένας φίλος που διάβαζε από το γυμνάσιο Καμί και λοιπά?
'Κουλτούρα να φύγουμε...'
Επίσης μήπως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το:
'Ανήκω κάπου άρα υπάρχω!!
Μήπως δεν υπάρχω;
Είμαι αντιεξουσιαστής απλός, ή ρεβισιονιστής?
Πότε θα υπάρχω περισσότερο?'
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα