-
... εγω για παραδειγμα εχω ετιμη δουλεια με το που θα τελειωσω και τζαμπα δικο μου σπιτι και αμαξι απο τον μπαμπα...
Αν ακούσετε ποτέ αυτά τα λόγια (ή παρόμοια) από παιδί μου, παρακαλώ να με ξυπνήσετε.
-
Δυστηχώς τα Ελληνικά πανεπιστήμια - απ'ότι βλέπω - έχουν πάρει και αυτά το δρόμο της παρακμής εδώ και χρόνια, καθώς χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους (συγκεκριμένους και γνωστούς) για κομματικούς/εξουσιαστικούς λόγους , τοποθετώντας εκεί καθε είδους παρακμιακό και (ουσιαστικά) αγράμματο στοιχείο, αρκεί να ήταν εγκάθετο και κλαδικάριο και να καλύπτε τους στενούς κομματικούς λόγους...
Από κει και πέρα η παρακμή, η κατηφόρα και η διάλυση , ήταν αναμενόμενη και δεδομένη...Αλλά η μεγαλύτερη καταστροφή δεν ειναι στα πανεπιστήμια, αλλά στα θεμελια της ίδια της κοινωνίας, μέρος της οποίας είναι τα πανεπιστήμια (εκπαίδευση), τα νοσοκομεία (γιατροί), τα δικαστήρια (δικηγόροι), οι παπάδες, οι δημοσιογραφοι, οι πολιτικοι και γενικά όλα τα λαμόγια που κυβερνουν, ελεγχουν, εξουσιαζουν και αποφασίζουν για μας!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
GFON λες αστηριχτες βλακειες και μαλιστα κατα συρροην. Σε συγκριση με τι το επιπεδο ειναι χαλια; Ή ειναι σκετο 'χαλια' γιατι ετσι σου ειπαν να λες;
Εσυ εισαι απο αυτους που εχεις ιδιο οφελος , απο αυτη την παρακμιακη κατασταση.
Μπαμπα Στρουμφ βλεπω οτι μια Στρουμφιτα μονο στο χωριο δε φτανει και σε εχει βαρεσει κατακουτελα.
Αυτην την επικοινωνιακη πολιτικη σου ειπανε απο τα γραφεια να εφαρμοσεις; Αληθεια ποιος ογκολιθος της διανοησης σου υπαγορευει τις βλακειες που γραφεις;
Ο Πολυδωρας; Ο Γιακουματος; Ο Θεοχαρης (θα μιλησεις ελεεινο σκουληκι;); Η Κουντουρα; Για πες μας να γελασουμε;Αν θες να μαθεις αγαπητε μου προσωπικα ΜΑΚΑΡΙ να ανοιγαν σοβαρα επιστημονικα και ερευνητικα κεντρα στην Ελλαδα ιδιωτικων συμφεροντων. Θα 5πλασιαζα τα εισοδηματα μου στο χαλαρο, οπως ολοι οσοι κανουν το ιδιο επαγγελμα με μενα παγκοσμιως. Προτιμω ομως να μην ανηκω στην καστα των διανοητικως καθυστερημενων που δεν καταλαβαινουν οτι μια των ημερων θα ερθει η σειρα τους και των παιδιων τους.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
GFON λες αστηριχτες βλακειες και μαλιστα κατα συρροην. Σε συγκριση με τι το επιπεδο ειναι χαλια; Ή ειναι σκετο 'χαλια' γιατι ετσι σου ειπαν να λες;
Εσυ εισαι απο αυτους που εχεις ιδιο οφελος , απο αυτη την παρακμιακη κατασταση.
Μπαμπα Στρουμφ βλεπω οτι μια Στρουμφιτα μονο στο χωριο δε φτανει και σε εχει βαρεσει κατακουτελα.
Αυτην την επικοινωνιακη πολιτικη σου ειπανε απο τα γραφεια να εφαρμοσεις; Αληθεια ποιος ογκολιθος της διανοησης σου υπαγορευει τις βλακειες που γραφεις;
Ο Πολυδωρας; Ο Γιακουματος; Ο Θεοχαρης (θα μιλησεις ελεεινο σκουληκι;); Η Κουντουρα; Για πες μας να γελασουμε;Αν θες να μαθεις αγαπητε μου προσωπικα ΜΑΚΑΡΙ να ανοιγαν σοβαρα επιστημονικα και ερευνητικα κεντρα στην Ελλαδα ιδιωτικων συμφεροντων. Θα 5πλασιαζα τα εισοδηματα μου στο χαλαρο, οπως ολοι οσοι κανουν το ιδιο επαγγελμα με μενα παγκοσμιως. Προτιμω ομως να μην ανηκω στην καστα των διανοητικως καθυστερημενων που δεν καταλαβαινουν οτι μια των ημερων θα ερθει η σειρα τους και των παιδιων τους.
Περαστικα σου.-
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Δυστηχώς τα Ελληνικά πανεπιστήμια - απ'ότι βλέπω - έχουν πάρει και αυτά το δρόμο της παρακμής εδώ και χρόνια,Eχεις ιδεα πως ηταν πριν απο αυτα τα χρονια τα πανεπιστημια που νοσταλγεις; Ξερεις οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι απο τα κορυφαια σε παραγωγη εργασιων σε περιοδικα παγκοσμιως;
-
Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι νομίζουν πως όλοι αυτοί που αντιδρούμε ανήκουμε σε κάποια παράταξη/κόμμα/ομάδα/κατηχητικό και ακολουθούμε πιστά εντολές....
Τέλος πάντων!
Προσωπικά με ενοχλεί η 'ιδιωτεύουσα' άποψη.
-Σήμερα θα χάσουμε την δημόσια παιδεία, αλλά δεν πειράζει εγώ έχω 1 μάθημα μόνο, οπότε να τελειώνω και δεν με νοιάζει...
-Αύριο θα γίνονται μαζικές απολύσεις, αλλά εγώ έχω τη δουλίτσα μου και δεν με νοιάζει...
-Μεθαύριο θα χάσουμε την δημόσια Υγεία, αλλά δεν με πειράζει, γιατί έχω ασφάλεια υγείας...
-Κάποτε θα ρθει και η ώρα των συντάξεων, αλλά δεν με πειράζει, γιατί έχω προνοήσει με ιδιωτικό πρόγραμμα σύνταξης...Δεν ξέρω, μπορεί αυτός να είναι ο τρόπος να επιβιώσει κανείς στον κόσμο, αλλά είμαι πολύ νέος για να τον δεχτώ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Περαστικα σου.-Τα πες ολα! Πλουτος επιχειρηματων.
Οπως και ολοι οι φωστηρες του κυβερνοντως κομματος.
Πετανε μια κατηγορία συλληβδην σε ολοκληρες κοινωνικες ομαδες, αστηριχτη, γελοια σαν τις μουρες τους, διχαστικη, με μονο σκοπο να στρεψει τους μισους εναντιον των αλλων μισων και αν καποιος πει στους ηλιθιους γλυφτες οτι ειναι ηλιθιοι γλυφτες τοτε το παιζεις προσβεβλημενος. Δεν υπαρχουν λεξεις για να σας προσβαλουν, οτι και να πεις ειναι και λίγο και πραγματικό. -
Παντού και πάντα υπάρχουν **άνθρωποι **που κάνουν τη διαφορά !
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δυστηχώς τα Ελληνικά πανεπιστήμια - απ'ότι βλέπω - έχουν πάρει και αυτά το δρόμο της παρακμής εδώ και χρόνια,
Eχεις ιδεα πως ηταν πριν απο αυτα τα χρονια τα πανεπιστημια που νοσταλγεις; Ξερεις οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι απο τα κορυφαια σε παραγωγη εργασιων σε περιοδικα παγκοσμιως;
Αν θες να μαθεις αγαπητε μου προσωπικα ΜΑΚΑΡΙ να ανοιγαν σοβαρα επιστημονικα και ερευνητικα κεντρα στην Ελλαδα ιδιωτικων συμφεροντων. Θα 5πλασιαζα τα εισοδηματα μου στο χαλαρο, οπως ολοι οσοι κανουν το ιδιο επαγγελμα με μενα παγκοσμιως. Προτιμω ομως να μην ανηκω στην καστα των διανοητικως καθυστερημενων που δεν καταλαβαινουν οτι μια των ημερων θα ερθει η σειρα τους και των παιδιων τους.
dog80 δεν ειπα αυτο! Ειπα οτι ποτέ κανεις δε κοβεται στην γηραια Αλβιωνα. Κουτσοι, στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα. Ολοι οι ντενεκεδες με το που περναν τη Μαγχη μεταμορφωνονται σε Αϊνστάιν. Και αυτοι που κοβοταν στο σχολειο μεχρι και στη Γυμναστικη πανε στα (κατα δηλωση τους) καλυτερα πανεπιστημια και περναν τα παντα αερα-πατερα.
Σε συγκριση με τι το επιπεδο ειναι χαλια; Ή ειναι σκετο 'χαλια' γιατι ετσι σου ειπαν να λες;
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ΣΕ ΟΛΑ..Επιτέλους γιατί στο τέλος θα αποδεχόμουν άκριτα ότι ναι,εγώ είμαι αυτός που ρεμπελιάζει σε όλη του τη ζωή,εγώ είμαι ο άχρηστος επιστήμονας,δεν κάνω κλπ.Αμαν πια,όσοι έχετε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια αναμασάτε μια καραμέλα ότι δήθεν επειδή η κοινωνία πάει κατά διαόλου και τα πανεπιστήμιά μας είναι γτπ και τα χειρότερα στον κόσμο και και και ... Δεν το κάνουν όλοι βέβαια αυτό,αλλά λυπάμαι να βλέπω άτομα να εκφέρουν τέτοιες απόψεις για τις ελληνικές σχολές..
-
Να μην παρεξηγηθω...
Δεν κάνω γενικεύσεις, απλά λέω την άποψη μου για αρκετά εκπαιδευτικά (;) ιδρύματα.... -
sergeant το ξερεις οτι οι ανθρωποι που καναν τη διαφορα οπως μαλλον αποκαλεις τους καθηγητες της εδρας, ειχαν οταν πηγαιναν οι τοτε φοιτητες να δωσουν εξετασεις κουμπαρα διπλα τους για να τους πληρωσεις εξεταστρα για να σου κανουν την τιμη να σε εξετασουν;
Το ξερεις οτι ειχαν φοιτητες και υπ.διδακτορες ορντινατσες που τους εστελναν στη λαϊκη, να βγαλουν βολτα το σκυλι και να παρουν το παιδι απο το σχολειο;
Το ξερεις οτι εξεταζαν χωρις υλη για οτι τους κατεβαινε και κοβανε οποιον δε γουσταραν αν δεν τους αρεσε απλα η φατσα του;Ή απλα ολοι νομιζουμε οτι ο 'παλιος καλος καιρος' που στην Ελλαδα ο ενας καρφωνε τον αλλον, για να φας ψωμι πηγαινες μεταναστης, στα χωρια πεθαιναν χωρις γιατρους ειναι η λυση για τα παντα;
-
Συμφωνώ απόλυτα με pasxo και greo.
Σαφως και τα ελληνικά πανεπιστήμια δε βρίσκονται και στα 'καλυτερότερά' τους, αλλά έχοντας την εμπειρία και στην ημεδαπή (Αθήνα - ΕΜΠ) και στην αλλοδαπή (Αγγλία), ενώ παράλληλα παρακολουθώντας τη μεταπτυχιακή πορεία (πάλι σε Ελλάδα και Αγγλία) πολλών φίλων και συγγενών, έχω να πω ότι τόσο το επίπεδο όσο και το ακαδημαϊκό περιεχόμενο είναι υψηλότατο (ειδικά για τα μεταπτυχιακά της Αγγλίας στα τμήματα του ΕΜΠ πολλοί τράβαγαν τα μαλιά τους για το τι διδάσκονταν στα διάφορα Master, μιλάμε για μαθήματα τρίτου το πολύ τέταρτου έτους του ΕΜΠ).
Αυτό που πιθανότατα μπερδεύουν οι περισσότεροι με το λεγόμενο 'επίπεδο' είναι η δομή λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων. Εκεί απλώς παρατηρείται το ευρύτερο φαινόμενο της ανοργανωσιάς, της γραφειοκρατίας (αν και στην Αγγλία δεν πήγαιναν πολύ καλύτερα στον εν λόγω τομέα) και βέβαια του 'μέσου'. Αυτά τα φαινόμενα όμως δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με το ακαδημαϊκό επίπεδο των σχολών, καθώς και το αντίστοιχο των καθηγητών/φοιτητών (πλην κάποιων σχολών-'Μίκυ Μάους' όπως εύστοχα τις έχει χαρακτηρίσει ο Μαρκάτος και αφορούν σε εκείνες τις παλαβές ειδικότητες που ξεφύτρωσαν στα ΤΕΙ σαν μανιτάρια την προηγούμενη δεκαετία και που πολύ βολικά 'ανωτατοποιήθηκαν' πριν λίγα χρόνια).
Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι συχνά η καταστροφολογία για την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε απ' έξω έχουν περάσει (ή ακόμη χειρότερα τους έχει μείνει απωθημένο γιατί -είτε πιστεύουν ότι είτε πράγματι- οι ίδιοι απέτυχαν).
-
Το ελληνικό πτυχίο δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτός που το κατέχει αξίζει. Μπορεί να υπάρχουν αστέρια έλληνες πτυχιούχοι αλλά μπορεί και να υπάρχουν άλλοι που έκαναν 8-10 χρόνια να το πάρουν δίνοντας τα μαθήματα 5 φορές. Αυτό αρκεί για να υποβιβάσει το ΣΥΝΟΛΟ των ελλήνων πτυχιούχων. Προσπαθήστε να πιάσετε δουλειά στο εξωτερικό με ελληνικό πτυχίο να δείτε τη δυσπιστία που έχουν για τα ελληνικά πανεπιστήμια. @greo ο αριθμός των εργασιών που δημοσιεύονται δυστυχώς δεν αναβαθμίζει τους κακούς φοιτητές που ΔΕΝ έπρεπε να πάρουν πτυχίο.
Το πτυχίο δεν δείχνει ότι έχεις καταφέρει μετά από χρόνια να μάθεις κάποια πράγματα αλλά πρέπει να δείχνει ότι μπορείς να κάνεις μια δουλειά με σύστημα στο χρόνο που απαιτείται - ΑΥΤΟ δεν το αντικατοπτρίζει το ελληνικό δίπλωμα.
-
leonp μπορει να μην αναβαθμιζει αυτους που λες, αλλα δειχνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οτι αυτοι οι φοιτητες δεν αποτελουν τροχοπεδη σε υψηλου επιπεδου ερευνα που γινεται απο τις περισσοτερες ερευνητικες ομαδες των ελληνικων πανεπιστημιων.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το πτυχίο δεν δείχνει ότι έχεις καταφέρει μετά από χρόνια να μάθεις κάποια πράγματα αλλά πρέπει να δείχνει ότι μπορείς να κάνεις μια δουλειά με σύστημα στο χρόνο που απαιτείται - ΑΥΤΟ δεν το αντικατοπτρίζει το ελληνικό δίπλωμα.
διαφωνω απολυτα!
το πανεπιστημιο σου δινει το πτυχιο για να δειξει οτι εχεις παρακολουθησει τα μαθηματα και εχεις καποιες γνωσεις σε καποιον βαθμο (καλως, λειαν καλως κλπ)το ποσο καλα κανεις την δουλεια σου αυτο ειναι αλλο θεμα. πχ εξηγουμαι.
φιλος μου στη σχολη δουλευει στον πατερα του χρονια τοπογραφος. για να σου κανει δουλεια υπαιθρου και οτι σχετιζεται με μετρησεις κλπ ειναι γατα! εδω στην αθηνα δουλευει σε ιδιωτη οποτε μπορει και καθαριζουν αποτιπωσεις στρεματων σε μια μερα. ειτε με GPS ειτε με πιο συμβατικα οργανα --> total station (χρωστει 17 μαθηματα αυτη τη στιγμη)
αντιθετως βλεπω πολλους στη σχολη με βαθμαρες..8 και πανω που αμα του ζητησεις να κανει μια οριζοντιωση οργανου σου λεει μετα απο καποια ωρα πεδεματος : ετσι γινεται, αλλα τωρα δεν μπορω να την κανω γιατι [insert κουφη δικαιολογια]
μην περιμενεις να τελειωσεις σχολη (ιδιαιτερα του πολυτεχνειου) και να βγεις εξω και να ξερεις τι παιζει στην πιατσα. θα σαι σαν χαμενος. εχεις ΑΠΕΙΡΗ γνωση που ομως δεν μπορεις να την κανεις να σου χρησιμευσει επειδη ακριβως ο στοχος του πολυτεχνειου ειναι η πιο θεωρητικη προσεγγιση του αντικειμενου ή αν θες η πιο επιστημονικη και οχι η πρακτικη.
-
Όταν προσλαμβάνεις κάποιον για μια συγκεκριμένη δουλειά δεν σε ενδιαφέρει τόσο τι έχει μάθει στο πανεπιστήμιο γιατί πρόκειται να εκπαιδευθεί στη δουλειά και να μάθει ότι χρειάζεται σε έξη μήνες. Αν ο υποψήφιος χαβαλέδιαζε και έκανε 7 χρόνια να τελειώσει, δεν μπορείς να περιμένεις να εκπαιδευθεί σε δύο χρόνια με τους δικούς του ρυθμούς - προτιμάς κάποιον άλλο με σύστημα, που στο εξάμηνο θα είναι έτοιμος.
-
greo, δεν αναφερόμουν στους καθηγητές της έδρας. γενικά μιλούσα, για να αποδείξω κιόλας ότι δεν γενικεύω.
Ευχαριστώ τον petro για την διευκρίνιση περί λειτουργικής δομής των πανεπιστημίων.
Είμαι σίγουρος ότι το επίπεδο των Ελληνικών πανεπιστημίων σε θέμα σπουδών είναι ανώτερο και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να ξεχωρίσουν. Στο ότι δεν ξεχωρίζουν φταίει κατ'εμέ αυτό που ανέφερα σε προηγουμενο ποστ μου...
-
εχω την εντυπωση οτι το πτυχιο των 3 χρονων απο Αγγλια δεν ισοδυναμει με το 5αετες πτυχιο ελληνικης πολυτεχνικης σχολης. πρεπει να εχεις κανει και μαστερς για να αναγνωριστει ως ισοδυναμο.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εχω την εντυπωση οτι το πτυχιο των 3 χρονων απο Αγγλια δεν ισοδυναμει με το 5αετες πτυχιο ελληνικης πολυτεχνικης σχολης. πρεπει να εχεις κανει και μαστερς.Θεωρητικά έτσι είναι.
-
Canadian Association of University Teachers (CAUT)
Προς τον Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ
30 Μαΐου 2006
Εκ μέρους των 48.000 μελών της Καναδικής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Δασκάλων, επιθυμώ να διαβιβάσω σε σας και τους συναδέλφους σας την αλληλεγγύη και υποστήριξή μας στην κινητοποίηση που κάνετε για την υπεράσπιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Συμμεριζόμαστε την ανησυχία σας για το ότι οι αλλαγές που προτείνονται από την κυβέρνησή σας θα οδηγήσουν στην αύξηση της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα σας. Αυτό θα υπονομεύσει την αποστολή του Πανεπιστημίου που είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση θα περιορίζεται συνεχώς σε εκείνους που μπορούν να πληρώνουν τα αυξανόμενα δίδακτρα. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες θα συρρικνωθούν. Οι συνθήκες εργασίας του ακαδημαϊκού προσωπικού θα χειροτερέψουν και η ακαδημαϊκή έρευνα θα επηρεαστεί αρνητικά από τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Το ακαδημαϊκό προσωπικό σ' όλο τον κόσμο θα κερδίσει από την αποφασιστικότητα και την εμμονή σας.
Με αλληλεγγύη
Ο Πρόεδρος
Greg Allain
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα