-
Εγώ έχω κοπεί 3 φορές Βιοχημεία ΙΙ! Άντε γειά, δηλαδή!
Και για βιβλία θα χρειάζομαι κάνα χιλιάρικο το χρόνο! Και αν φτάνει...
Και έχω τους 'άλλους' να μου λένε ότι υπερβάλλω και ότι τίποτα απ' αυτά δεν θα συμβεί! Τις συνεντεύξεις της Γιαννάκου στη ΝΕΤ δεν τις βλέπουν;
-
Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τι φταίει στα πανεπιστήμια.
- Φταίει η μονιμότητα των καθηγητών
- Φταίει ο αριθμός των εισακτέων
- Φταίει η οργάνωση του πανεπιστημίου γενικότερα
Οι αιώνιοι φοιτητές είναι και αυτοί ένα πρόβλημα. Περισσότερο όμως πιστεύω ότι θίγει τους ίδιους.
Θα μπορούσε το πρόβλημα να διευθετηθεί απλά περιορίζοντας τον αριθμό των μαθημάτων που μπορεί να δώσει κάποιος και κόβοντας τα 'άτυπα' . Π.χ να μπορεί ο κάθε φοιτητής να δώσει 8 μαθήματα/εξάμηνο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει πρόβλημα με τα συγγράματα, πρόβλημα με τα εργαστήρια (λόγω και των υπεράριθμων φοιτητών), πρόβλημα με τα προγράμματα σπουδών, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση σπουδών-αγοράς εργασίας (με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία επαφή με την πραγματικότητα).
Συνεπώς το πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή προσφέρει ένα χαρτί για ένα ποσό ταλαιπωρίας. Γνώση αποκτάται γενική και αόριστη. Αν κάποιος ασχοληθεί με την κιθάρα ενώ σπουδάζει μηχανικός, περισσότερο θα μάθει μουσική παρά το μηχανιλίκι.
Από την άλλη δεν θα έλεγα ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι καλά σε σχέση με του εξωτερικού και ειδικά αν συγκριθούν με άλλα της Μεσογείου.
Προφανώς τα κορυφαία πανεπιστήμια είναι ανώτερα αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο πανεπιστημίων που είναι ισάξια και κατώτερα των δικών μας.
Απλά η καθεμία σχολή έχει άλλο objective. Άλλες εστιάζουν στην πράξη, άλλες στις θεμελιώδεις αρχές της επιστήμης (όπως τα ελληνικά πανεπιστήμια).Όταν αποκτήσεις ένα χαρτί, έχεις απλά τις θεμελιώδεις γνώσεις (και άν...) για να ασκήσεις ένα επάγγελμα. Από εκεί και πέρα αρχίζει η πράξη.
Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να τρελαινόμαστε. Κάθε συνειδητοποιημένος φοιτητής πρέπει να στοχεύει στην αποφοίτηση το συντομότερο δυνατό. Όχι για να είναι 'καλός' φοιτητής, αλλά για να βγει συντομότερα στην αγορά εργασίας ως επαγγελματίας.
Από εκεί και πέρα σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το 'Αυτός που θέλει να μάθει θα μάθει ακόμα και μόνος του'. Απλά το πανεπιστήμιο δίνει μία πιστοποίηση ενός επιπέδου γνώσεων σε ένα γνωστικό/επαγγελματικό αντικείμενο. Όσο αυξάνουν οι εισακτέοι αυτόματα το χαρτί υποβαθμίζεται. Τόσο από κανόνες της αγοράς, όσο και από ποιότητα σπουδών.
Συνεπώς όλα τα περί 'αιώνιων' φοιτητών είναι άσχετα για κάποιον που έχει επίγνωση των πράξεών του. Οι φοιτητές των οποίων τα συμφέροντα συμβαδίζουν με την 'αιώνια' φοίτηση είναι μία συντριπτική μειοψηφία.
Τα διδακτορικά είναι μία άλλη ιστορία. Πάνω κάτω όμως ισχύουν τα ίδια.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος είναι ότι η επαγγελματική εξασφάλιση μέσω του πτυχίου δεν είναι ευθύνη του κράτους αλλά του πτυχιούχου.
Επιπλέον οι συνέπειες των λανθασμένων επιλογών δεν βαρύνουν το κράτος ούτε ευθύνεται αυτό. Είναι καθαρά ζήτημα ελλειπούς ενημέρωσης του πολίτη ή συνέπεια ανευθυνότητας. -
Αμα θελαν να περιοριζαν τους αιωνιους φοιτητες επειδη ειναι 'εξοδα' απλα μπορουσαν να πουν σε σπουδαζω για Ν+Ν/2 χρονια δωρεαν και αμα σου παρει παραπανω πληρωνε και ενα ποσο επειδη ρε φιλαρακι μπαινω μεσα.
kk thanks bye
-
Ρε παιδιά εγώ δεν βλέπω (γενικά) πια αυτήν την 'δημοσιοϋπαλληλική στάση' των καθηγητών μας...
Μήπως και αυτός είναι ένας άλλος μύθος;Στους ηλεκτρολόγους οι περισσότεροι καθηγητές είναι ακαδημαϊκοί και ασχολούνται πολύ με την έρευνα. Είναι πολύ προσιτοί στα παιδιά και είναι πολύ συνεπείς στο διδακτικό τους έργο. Πρόκειται για πολύ άξιους ανθρώπους. Μόνο 'δημόσιους υπαλλήλους' δεν μπορείς να τους αποκαλέσεις.
Στην δικιά μας σχολή οι περισσότεροι τρέχουν/είναι πορωμένοι με την έρευνα (από κονδύλια), δεν είναι ακαδημαϊκοί, αλλά είναι πιο πολύ 'της πιάτσας', πιο πολύ τεχνοκράτες. Ωστόσο, δίνουν πολύ έμφαση την βαθιά θεωρητική γνώση.
Μερικοί, από την πολλή έρευνα, δεν ανταποκρίνονται στο διδακτικό τους έργο ως όφειλαν. Πολλοί από αυτούς είναι σχεδόν απλησίαστοι, ενώ για ερωτήσεις μόνο μέσα στην τάξη δέχονται και σου απαντάνε με όρεξη. Αλλά γενικά, ούτε απ' έξω από το γραφείο τους δεν μπορείς να περάσεις. Θα σε φάνε λάχανο! Επίσης έχουμε και 3-4 εντελώς ηλίθιους ανθρώπους, που είναι για πολλές ΜΠΑΤΣΕΣ!!!Το μεγάλο παράπονό μου είναι ότι στην κατάληψη των ημερών, η οποία είναι ολοζώντανη και πολύ πετυχημένη δεν πατήσανε καθηγητές της σχολής μου. Ήρθανε ηλεκτρολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί (καθηγητές εννοώ) και συζητούσανε με τα παιδιά, εντελώς απροσχημάτιστα και ανεπιτήδευτα και ας ήταν κατά της κατάληψης. Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ όμορφο. Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη.
Γρνικά στην κατάληψη γίνανε όμορφα πράγματα. Πράγματα που δεν τα βλέπεις κάθε μέρα. Δεν βλέπεις κάθε μέρα ανθρώπους να γίνονται ένα, να βγαίνουν από το ατομικό τους καβούκι και να ζουν συλλογικά!Άρχισα να ζηλεύω τους ηλεκτρολόγους για τους καθηγητές που έχουν...
Οι δικοί μας (νεοδημοκράτες, τεχνοκράτες, όχι 'ακαδημαϊκοί') την έχουν απαξιώσει παντελώς. Κωλόπαιδα μας ανεβάζουν, αληταράδες μας κατεβάζουν... Τι να πω...
860 παιδιά, τα δικά τους παιδιά, τα αποκαλούνε αληταράδες και κωλόπαιδα.
Μέχρι λίγο πριν οι δαπίτες (κατά κοινή ομολογία) ήταν τα κωλόπαιδα. Τώρα, που οι κωλοδαπίτες ψήφισαν 'κατά', είναι τα 'καλά παιδιά' και όλοι οι άλλοι 'κωλόπαιδα'...Με έχουν απογοητεύσει. Τι να πω...
Κλείνοντας :
Όσοι φοιτητές είναι από Θεσσαλονίκη, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (για τους πολυτεχνίτες) -
Εγώ εκτός από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία βλέπω και το 'εδώ-είναι-τσιφλίκι-μου-και-κάνω-ό,τι-γουστάρω' το οποίο με εκνευρίζει αφάνταστα!
Για να είμαι δίκαιος, ευτυχώς αυτοί δεν αποτελούν παρά την συντριπτική μειοψηφία.
Γενικότερα πιστεύω πως ότι ο πρωταρχικός και κύριος ρόλος ενός καθηγητή είναι η εκπαίδευση των φοιτητών! Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, μακάρι να μπορεί να προχωρήσει και στην έρευνα.
Αλλά το ασχολείται κάποιος με εργασίες για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του παραμελώντας τους φοιτητές είναι απλά απαράδεκτο!
-
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/510:30 Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία
13:30 Παρέμβαση στη συνέλευση ΔΕΠ της ΝΟΠΕ, όπως και στη συνέλευση του Οικονομικού
18:00 Συζήτηση για τα εκπαιδευτικά και το φοιτητικό κίνημα
ΠΕΜΠΤΗ 1/6
09:00 Κινητοποιήσεις στα Προπύλαια (μοίρασμα αποφάσεων)
10:30 Προσυγκέντρωση στη Νομική
11:30 Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και συμμετοχή στην πορεία του συντονιστικού των καταλήψεων
Μετά την πορεία στη Νομική θα γίνει το συντονιστικό των καταλήψεων της Αθήνας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/6
11:00 Εξώστρεφες παρεμβάσεις στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους
18:00 Προβολή ταινίας: Crash
23:30 Πάρτυ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6
18:00 Συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις (Βαλκάνια, Ιράν) με ομιλητές τους Μηλιό, Κούλογλου, Σηφακάκη και Δελαστίκ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6
13:00 Ψήσιμο
19:00 Θεατρική παράσταση: Ντάριο Φο, Κλέψε λιγότερο
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6
12:00 Κλείσιμο Σόλωνος
17:00 Συζήτηση για τα εργασιακά
ΤΡΙΤΗ 6/6
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Νομική τραβάει επιτέλους και αυτή το δρόμο του αγώνα!!
Απο: http://www.edopolytexneio.org/mediawiki ... E%BD%CE%B1
Πάλι καλά δηλαδή που έχουμε τα παιδιά και αγωνίζονται για το μέλλον μας!! Έχει και πάρτυ! Και ψίσιμο! και θέατρο! και σινεμά! Πάντως αν δεν φαίρουν γιγαντο οθόνη για το mondial εγώ θα ψηφίσω κατά της κατάληψης!
Αίσχος..
-
Ελπίζω να πρόκειται για χονδροειδή πλάκα!
-
manosk
Θα σε απογοητεύσω αλλά και σε καταλήψεις άλλων σχολών τα ίδια γίνονται. Βέβαια δεν πατάει και κανείς οπότε κρίμα το πρόγραμμα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελπίζω να πρόκειται για χονδροειδή πλάκα!Ε μωρε τώρα η κυριακή είναι πάντα 'αργεια' οπότε γιατί να μην ψίσουνε τα παιδιά να ευχαριστηθούνε, να ξεκουραστούνε βρε αδερφέ!
-
Θα αντιπαραθέσω (έστω και αργά) το δικό μας πρόγραμμα κατάληψης, όσο έχει διαμορφωθεί τουλάχιστον για σφαιρικότερη εικόνα. Συμφωνώ με τον συμφοιτητή Δημήτριο στα περισσότερα (αν όχι όλα) απ' όσα είπε στα προηγούμενα ποστ του, ήμουν κι εγώ στη γενική της Δευτέρας και ψήφισα το κοινό πλαίσιο, του οποίου τις γραμμές βρίσκω σωστές. (Δεν ψήφισα 'κατάληψη', αυτό είναι απλά ένας τρόπος διαμαρτυρίας και κοινοποίησης των απόψεων μας) Και ερωτώ ειλικρινά: Τι ακριβώς σας φάνηκε παράτερο στο προηγούμενο πρόγραμμα; Το ψήσιμο; Αν ναι, πιστεύω πως χάνετε το νόημα, που είναι η διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
έχουμε:
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5/2006
10:00 Φτιαχνουμε στρατσα στην εισοδο της πτερυγας Ηλ/γων.
12:00 Συναντηση στην εισοδο του Πολυτεχνειου για να γινει εξορμηση στην πολη, στα αστικα και στους ραδιοφωνικους και τηλεοπτικους σταθμους.
15:00 Συνάντηση του Συντονιστικού Κατάληψης στην αιθ.5 των Ηλ/γων.
18:00 Συνάντηση του Συντονιστικού των Καταλήψεων όλων των σχολών στην αιθουσα 5.42 των Πολιτικων Μηχανικών
19:00 Αντιμάθημα 'Το ασύρματο δίκτυο στην πράξη'. Υλοποίηση ξεκινώντας από το μηδέν - απορίες. Η παρουσίαση θα γίνει από την ομάδα του wireless της σχολής μας.
22:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βολιβία ή για τη Γαλλία. Η προβολή θα γίνει ή στο αίθριο ή στην αίθουσα 5 των Ηλ/γων.
ΠΕΜΠΤΗ 1/6/2006
11:00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ. Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο.
19:30 Συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων με πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων (η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Φυσικού).
πηγή: Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
-
v;sadj
vajsd
vad
va'sdkv
a'vka
'dvak
d'v;ka v -
-
v
-
xaxaxaax
-
Να σημειωσω οτι ΜΟΝΟ η ΑΣΟΕΕ δεν εχει καταληψη νομιζω?
Τα παλικαρια ξερουν τι τους γινεται εκει, εχουν ηδη γινει ενα με το συστημα..αλλωστε οταν θα μπουν ΜΑΝΑΤΖΕΡ στα πανεπιστημια απο ποιο θα διαλεξουν?Η ΑΣΟΕΕ εχει αρχισει εδω και καιρο να προσαρμοζεται σε μια 'νεα ταξη' πραγματων. Ακουω για καθηγητες που υποχρεωνουν λιγο-πολυ τους φοιτητες να ερχονται καλοντυμμενοι στο μαθημα γιατι 'ετσι θα ειναι αυριο στην κοινωνια' , εχω ακουσει οτι υπαρχει κουδουνι για τα διαλλειματα κλπ.
Κριμα στα παιδια -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Τα παλικαρια ξερουν τι τους γινεται εκει, εχουν ηδη γινει ενα με το συστημα..αλλωστε οταν θα μπουν ΜΑΝΑΤΖΕΡ στα πανεπιστημια απο ποιο θα διαλεξουν?Η ΑΣΟΕΕ εχει αρχισει εδω και καιρο να προσαρμοζεται σε μια 'νεα ταξη' πραγματων. Ακουω για καθηγητες που υποχρεωνουν λιγο-πολυ τους φοιτητες να ερχονται καλοντυμμενοι στο μαθημα γιατι 'ετσι θα ειναι αυριο στην κοινωνια' , εχω ακουσει οτι υπαρχει κουδουνι για τα διαλλειματα κλπ.
Κριμα στα παιδιαΝα αναθεωρήσεις τις πηγές σου. Κατάληψη όλη την εβδομάδα και Γ.Σ πάλι την Δευτέρα
Όχι ότι χαίρομαι με αυτό, αλλά κατηγορίες βασισμένες σε λάθος δεδομένα δεν είναι και ότι καλύτερο.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Κριμα στα παιδιαΝα αναθεωρήσεις τις πηγές σου. Κατάληψη όλη την εβδομάδα και Γ.Σ πάλι την Δευτέρα
Όχι ότι χαίρομαι με αυτό, αλλά κατηγορίες βασισμένες σε λάθος δεδομένα δεν είναι και ότι καλύτερο.
για αυτο εβαλα το νομιζω.
καταληψη στην ΑΣΟΕΕ? μπραβοο προοδο !
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
vΤα είπες όλα με μία λέξη!
-
παντως ειναι αξιολυπητο και τριτοκοσμικο το ποσο μεγαλο ρολο παιζουν τα κομματα στα πανεπιστημια.δαπιτες,πασπιτες,κομμουνια και παει λεγοντας.σαν δεν ντρεπομαστε λιγο.πορωμενα κομματοσκυλα σε ολες τις σχολες.και μετα παραπονοιομαστε.αφου εμεις οι ιδιοι τα θελουμε.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
παντως ειναι αξιολυπητο και τριτοκοσμικο το ποσο μεγαλο ρολο παιζουν τα κομματα στα πανεπιστημια.δαπιτες,πασπιτες,κομμουνια και παει λεγοντας.σαν δεν ντρεπομαστε λιγο.πορωμενα κομματοσκυλα σε ολες τις σχολες.και μετα παραπονοιομαστε.αφου εμεις οι ιδιοι τα θελουμε.φου εμεις τους δινουμε δυναμη.
Εχει πλακα το ποσοι εχουν μαθει ενα κατεβατο και δεν ξεφευγουν ποτε απο αυτο.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα