-
Νόμιζα ότι ο 1.2 tce ήταν 101 ps.
-
Φαίνεται ότι υπάρχει και 1.2 TCE Euro4 100 και κάτι ψιλά ίππων και ακόμα χειρότερα χαρακτηριστικά...
(Παίζουν και κάποιες διαφορές στις μετατροπές των μονάδων που ενδεχομένως λένε ακόμα περισσότερα..., αλλά βαριέμαι! Καλό κουράγιο! ) -
Καλά τα λες πάντως, νόμιζω ο tsi φοράει και καδενάκι!
Στο θέμα του multilink, όλες οι εταιρείες θα θέλανε τέτοια ανάρτηση στα μοντέλα τους, απλά δεν υπάρχουν λεφτά αυτό το καιρό και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις.
-
Το multilink τρώει όγκο απ τον χώρο αποσκευών πάντως.
To Μini έχει θλιβερό χώρο αποσκευών λόγω της ανάρτησής του. Το Polo και κάθε B seg που έχει σκοπό να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, δεν μπορεί να έρθει με 180 λίτρα πορτ παγκάζ.
Στην μικρή κατηγορία είναι και θέμα χωροταξικό.Τα μικρομεσαία είναι σχεδόν ξεκάθαρα θέμα τσιγγουνιάς που φοράνε ημιάκαμπτο.
(Θεωρώ ότι είναι αποδεκτός μόνο στο Megane που είναι μη αντιληπτός ο ημιάκαμπτος και επιφυλάσσομαι και για το Astra με τον watt του που δεν ξέρω τι λέει). -
Πάντως αν θες να είμαστε αντικειμενικοί ο ημιάκαπτος εκτός απο μειονεκτήματα έχει και πλεονεκτήματα άσχετα αν δεν ενδιαφέρουν όλους τους οδηγούς αυτά.
- Είναι φθηνότερος (άρα και το κόστος του αυτοκινήτου μειωμένο)
- Είναι ελαφρύτερος
- Απαιτεί λιγότερο χώρο
- Είναι πιο εύκολα ρυθμίσιμος
Σε κάθε εφαρμογή ζυγίσεις τα υπερ και τα κατα. Προφανώς για να επιλέγεται αυτή η διάταξη στα μικρά αυτοκίνητα υπάρχει κάποιος λόγος (όχι μόνο οικονομικός- η vw δεν μας έχει δείξει οτι νοιάζεται πολύ για αυτό).
Επίσης γιατί ο κινητήρας κρίνεται εκ του αποτελέσματος ενώ η ανάρτηση όχι??
-
επίσημα ο TCE 101 άλογα έχει. Δεν υπάρχει έκδοση με 110. Άλλο αν η πραγματική του απόδοση είναι κοντά στα 110....
-
To TCE είχε το μεγάλο προτέρημα για 2 χρόνια να είναι το μόνο μικρό τουρμπάκι στο B segment. Οι πωλήσεις χτυπήθηκαν όμως από την κατεστραμένη αντιπροσωπεία που για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα πρακτικά δεν υπήρχε, ενώ και μετά την ανασύστασή της ο κόσμος ήταν διστακτικός γιατί είχε δει πάρα πολλά με την παλιά (κακή εξυπηρέτηση, τιμές σέρβις βγαλμένες απ τον κατάλογο της Maserati). Τώρα που έχει να αντιμετωπίσει και το Polo και θα έρθουν πιθανώς και άλλα μικρά τουρμπάτα, ενώ ο TCE παλιώνει και μένει πίσω σε τεχνικά χαρακτηριστικά (ήδη στη ροπή υπολείπεται 3 κιλά) θα υπάρξουν προβλήματα για το Clio. Σαν αμάξι πάντως στέκει πολύ καλά ακόμα αν και το ασχήμηναν με το fl.
-
Για το αν τρώει χώρο, αυτό φαίνεται στην πράξη και μόνο.
Το Megane hatch έχει χώρο αποσκευών 372 l, το Megane coupe 344 l, το Astra 370 l,
το Golf 350 l, το 3θυρο Α3 350 l και το A3 sportback 370 l.
Και είναι και μεγάλη η διαφορά που αξίζει τόσο ώστε να μην έχει multilink;Επίσης το ότι ο ημιάκαμπτος είναι φτηνότερος στην κατασκευή δεν αρκεί,
πρέπει να αντανακλά και σε σεβαστή διαφορά στην τιμή
ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που γίνεται οδηγικός συμβιβασμός.
Και στην αγορά υπάρχουν μικρομεσαία με πολλαπλούς που είναι αρκετά φτηνότερα από άλλα με ημιάκαμπτο, λοιπόν;...Και τί να το κάνεις να ρυθμίσεις μια εξ ορισμού κακή ανάρτηση... ,
δε σώνεται η κατάσταση, συν ότι δεν εξαλείφονται όλα τα προβλήματα .Και αν θέλουν να μειώσουν το βάρος, να μη βρίσκουν δικαιολογίες
γιατί υπάρχουν πολλά άλλα σημεία στο αυτοκίνητο που ζυγίζουν αδικαιολόγητα πολύ,
ώστε οι αναρτήσεις να είναι το τελευταίο στο οποίο θα λυπηθούν το βάρος.Έτσι είναι, και όχι να πάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα επειδή αγαπάμε μια μάρκα!
Και μετά μας φταίνε το vag, οι κορεάτες, η BMW, η Ford, η Alfa romeo και όποιοι άλλοι
και δε φταίει η Toyota, η Opel, η Renault, η PSA, οι Fiat-Lamcia και οι λοιποί...Θεωρίες συνωμοσίας μετά σου λέει ότι τους πολεμάει και ο τύπος...
(όχι ότι είναι άγιοι οι δημοσιογράφοι, πολλούς δε από τους 'ημιάκαμπτους' τους γλύφουν κιόλας... )(Παραπάνω έχω κάνει ένα λάθος στην ιπποδύναμη κατά τη μετατροπή που αποδεικνύει ποσο επιεικής είμαι στον TCE...
Είμαι κουρασμένος.
Ενημερωτικά φαίνεται ότι υπάρχει TCE Euro4 και Euro5 με λίγο διαφορετική επίσημα ανακοινωμένη ιπποδύναμη. ) -
Στα μικρομεσαία με κατάλληλο σχεδιασμό υπάρχει αρκετός όγκος ώστε να μην φάει ζωτικό χώρο μια ανάρτηση πολλαπλών. Στα B seg αυτό είναι αρκετά δύσκολο κι αυτός είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που δεν έχουμε δει τέτοιο B segment αμάξι. Για να βάλεις πολλαπλούς σε μήκος κάτω των 4 μέτρων πρέπει απαραίτητα να φας από τον χώρο αποσκευών και επιβατών. Θέμα κόστους δεν είναι τόσο, γιατί στηριζόμενος σε αυτή την ιδιαιτερότητα ότι δλδ έχεις πολλαπλούς, το χρυσοπουλάς σε σχέση με τον ανταγωνισμό και βγαίνεις και κερδισμένος Αλλά σε all around (δλδ όχι fashion item στυλ mini) αμάξι δύσκολα θα το δούμε αυτό γιατί απλά δεν χωράει
-
Δες πχ c30
-
Το θέμα ξέρεις ποιο είναι;
Ότι για να μην τρώει χώρο, χρειάζεται επιπλέον χρόνος και κόστος εξέλιξης.
Βάλε και το κόστος του multilink καθεαυτό και να πού κάνουν την τσιγγουνιά...
Και μετά πάνε να μας το πλασάρουν δήθεν για το καλό μας.Και το vag τσιγγουνιά κάνει και δε βάζει multilink στα μικρά.
Βέβαια εκεί το περιθώριο κέρδους είναι και μικρότερο.
Να δούμε τί θα γίνει με την MQB... -
Με βάση αυτή τη λογική είναι όντως έτσι...
Εγώ όμως έχω μια άλλη απορία. Αν η vw κατάφερνε να φτιάξει πολλαπλούς συνδέσμους που να μη πιάνουν χώρο, να είναι απο ανθρακονήματα και να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά το polo θα κόστιζε 30.000 ευρώ. Η vw δεν θα είχε τσιγγουνευτεί χρήματα. Όμως νομίζω ότι εμείς (οι αγοραστές) θα το κάναμε...
Τι θα ήθελε η vw? Να φτιάξει ένα τέλειο μικρό (αλλά ακριβό) που θα κάνει 100.000 πωλήσεις ή να φτιαξει ένα φθηνότερο με μερικά ελλείματα, που όμως θα εκμεταλεύεται όσο το δυνατόν καλύτερα την τεχνόλογια του, και να κάνει 1.000.000 πωλήσεις?
Δεν είναι θέμα τσιγγουνίας. Είναι θέμα φιλοσοφίας της κάθε εταιρίας και marketing.
-
Σαφώς και είναι θέμα έρευνας αγοράς που κάνουν οι εταιρείες, target group, marketing κλπ.
Άλλωστε και εγώ αυτό είπα όταν αναφέρθηκα στο ότι το περιθώριο κέρδους στα μικρά είναι μικρότερο.Από την άλλη, είναι διαφορετικό το θέμα πως η vw δε λειτουργεί μόνη της αλλά ως vag
μαζί με τα υπόλοιπα brands του group, βλέπε AUDI-SEAT-Skoda κά...
Και έτσι καταφέρνει και κάνει τις αναγκαίες οικονομίες κλίμακας
που δεν μπορούν να τις κάνουν οι άλλοι κατασκευαστές για να μοιράσουν το κόστος.
Και ενώ οι άλλοι κατασκευαστές μένουν πίσω,
το vag είναι σε θέση να προσφέρει το maximum με μικρό σχετικά κόστος.
Και μετά μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας...Αυτός ήταν και ο λόγος που η ακριβή πλατφόρμα ανάγκασε το facelift του Golf 5 να βαφτιστεί Golf 6,
το ότι δηλαδή έπρεπε να αποσβεστεί το υψηλό κόστος της πλατφόρμας του Golf V.
Όπως και το ότι το AUDI A3 II, το SEAT Leon II και το Skoda Octavia II , που μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα ,
είναι τόσα χρόνια στην αγορά χωρίς να έχουν αντικατασταθεί από νέο μοντέλο.Και τώρα η VW μάλιστα πάει το παιχνίδι σε τελείως άλλο επίπεδο με τις μελλοντικές πλατφόρμες,
χάρη στις οποίες οι οικονομίες κλίμακας θα μοιράσουν το κόστος σε πάρα πολλά μοντέλα του γκρουπ ανεξάρτητα από segments... -
Περιμένουμε B segment από Porsche σιγά σιγά, με πάτωμα από το επόμενο Polo και caron Multilink αναρτήσεις 5 σημείων Μόνο έτσι βλέπω να έρχονται πολλαπλοί σε αυτή την κατηγορία, αλλιώς σιγά μην ασχοληθεί κανείς να πληρώσει κερατιάτικα για να εξελίξει ανάρτηση πολλαπλών Και να το πουλάει 35000 βέβαια.
Διαφορετικά άντε το πολύ να μπει κανένας watt -
Εκτός εάν η πλατφόρμα του επόμενου Polo είναι αυτή του επόμενου Golf...
-
Καταλαβαίνω τι εννοείς Καλά αυτό είναι δεδομένο ότι θα γίνει, δλδ Porschοgolf σε μερικά χρονάκια.
Κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε νέα πράματα στην κατηγορία λογικά.
Είδωμεν -
διαβασες καλα τι εγραψα, η απλα αρχισες με τη μια να κατεβαζεις τα σεντονια..??
αμφεβαλα εστω και λιγο για την αποτελεσματικοτητα του 1,2TSI???
το εγραψα μαλιστα σε 2 ποστ για να μπορουν και ατομα σαν και σενα που το μονο που θελουν ειναι να επιβληθούν χωρις πρωτα να διαβαζουν αποψεις, να το δουν καθαρα, οτι παρολες τις 8 βαλβιδες του δεν θεωρω τον 1,2TSI παρωχημενο κινητηρα η κατι άλλο αρνητικοκανονικα, θα επρεπε να σε παραπεμψω ξανα στα ποστ μου για να καταλαβεις μονος σου σε πιο σημειο στεκομαι, αλλά θα το γραψω για 3η φορα μπας και γινει κατανοητο
το ζητημα ειναι οτι οι φιλοι του vag επειδη η αγαπημενη τους εταιρια δεν χρησιμοποιει τα τελευταια 7 χρονια ημιακαμπτο, βγαζει ολο το κομπλεξ της σε εταιριες και μοντελα που χρησιμοποιουν αυτη τη διαταξη και με πλυση εγκεφαλου προσπαθουν οπως ακριβως κανεις και εσυ να μας πεισουν οτι αφου το vag δεν το χρησιμοποιει ειναι ξεπερασμενο τεχνολογικα
τρεμω και μονο στην ιδεα του τι θα λεγατε εσεις και τα περιοδικα αν βρισκόταν μια άλλη εταιρία εκτος group εν ετει 2009 να βγαλει κινητηρα με 8 βαλβίδες, **ασχετα αν οντως η επιλογη αυτη ηταν σωστη και δικαιωσε τους μηχανικούς οπως π.χ στο πολο τωρα **
ο ημιακαμπτος σε πολλα μοντελα ειναι τοσο καλα ρυθμισμένος, που πρακτικα εξαλείφει τα θεωρητικα του μειωνεκτηματα στο ελάχιστο, δικαιωμα σου βεβαια να μην το πιστευεις, αλλά να ξερεις οτι επειδη κατι το λεει στους 4Τ δεν σημαινει οτι το λενε ολοι και ποσω μαλλον οτι ισχυει, και προφανος η διαταξη πολλαπλων συνδεσμων δε λεει τιποτα από μόνη της
ολα αυτα τα σεντονια που εγραψες για να αποδειξεις τι? και σε ποιον? μαλλον σε εναν rafi κατα φαντασιαν εχθρο που εγραψε την αποψη του για το ποσο απολυτοι και στενομυαλοι ειναι οι vageληδες... το μονο που καταφερες ειναι να επιβεβαιωσεις αυτον τον κανονα και απλα παπαγαλιζεις στερεοτυπα και υπερασπιζεσαι των επιλογων του group σου χωρις να κανεις εποικοδομητικο διαλογο
με ρωτας αν οδηγησα το polo και μου φανηκε μουφα ο κινητηρας.... δεν εγραψα ποτε τεοιο πραγμα... προσπαθεις να βγαλεις τον κινητρα της renault κατωτερο με καθε τροπο, που και γω συμφωνω μαζι σου, αλοίμονο, 3 χρονων κινητηρας να ειναι καλυτερος απο εναν καινούριο, αλλα παντως να ξερεις και φαινεται και από οσα εγραψα οτι δεν επεδιωκα τετοια αντιπαραθεση
για την ιστορια δυο σχολιακια,1. τα megane/astra με ημιακαμπτο πουλιουνται αρκετα φτηνοτερα από το golf, οποτε ακυρο το οτι δε σε νοιαζει που η εταιρια ξοδευει πολλά για τους πολλαπλούς γιατι ξερεις ποιος εν τελει δινει τα κερατιατικα... ευτυχως που εχει πιασει το παραμυθι και τα σκατε για μια ανωτερη διαταξη και δεν κανετε παραχωρησεις στην οδικη συμπεριφορα οπως αλλοι που αγοραζουν τα χρεπια εκτος vag
2.τα 9 δευτερολεπτα 0-100 το polo απο πότε..?? δυστυχως για σενα χερακι χερακι πανε σε επιδοσεις απο οτι λέγεται, αν και πιστευω πως στις ρεπριζ θα τα σπαει το polo..
α, και ο TCe ειναι 1150 κυβικα -
Ωραίο το σεντονάκι σου που απλώνεις στο νήμα του Polo.
Κανένα κόμπλεξ εγώ ούτε ανάγκη έχω να επιβληθώ ,
ούτε μετοχές έχω, ούτε με ξέρεις όπως δε σε ξέρω και δε με νοιάζει να σε μάθω όπως θες εσύ.Επί της ουσίας μερικά κυβικά διαφορά από τα 1149 ;...
Και για τους πολυβάλβιδους κινητήρες επιμένεις να μην καταλαβαίνεις...Ούτε επίσης απολειστικά και μόνο το vag έχει υιοθετήσει τους πολλαπλούς στα μικρομεσαία,
είναι και οι πολλοί άλλοι εκτός vag κατασκευαστές με πολλαπλούς.
Το πρόβλημα είναι με τους φτηνιάρηδες που επιμένουν στον ημιάκαμπτο
και με τους οπαδούς τους που δέχονται ό,τι δικαιολογία τους πλασάρουν.Επίσης δεν είναι αλήθεια ότι το vag έχει υιοθετήσει μόλις τα τελευταία 7 χρόνια τους πολλαπλούς...
Κατά τα λοιπά επαναλαμβάνω στην αγορά υπάρχουν μικρομεσαία με πολλαπλούς φτηνότερα από άλλα με ημιάκαμπτο,
και η διαφορά τιμής δεν είναι ικανή που να δικαιολογεί την έλλειψη πολλαπλών στον πίσω άξονα
και από την άλλη αλίμονο κι αν δεν υπήρχε.
Ας βάλει και φύλλα σούστας η αγαπημένη σου μάρκα...Καλά καλά λοιπόν... αφού φάσκες και αντιφάσκεις
για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου ,
μού χρεώνεις πράγματα που δεν είπα, χωρίς να κρύβεις το θυμό σου.@Neos
Και μετά θα λέμε πάλι θεωρίες ότι o τύπος γλύφει τα μικρά vag με τους πολλαπλούς ,
γιατί τα παίρνουν από τη vw .(Ότι η Porsche θα κατέβει segment, είναι αλήθεια ότι ακούγεται...)
-
ωραιος, αλλα λογια να αγαπιομαστε
αν διαβασεις προσεκτικοτερα το τι γραφω, τοτε ισως και να καταλαβεις για πιο θεμα συζηταω εγω και οτι απεχει κατι τις απο το θέμα που θες να συζητησεις εσυ (αγαπημενη μου μαρκα, αναρτησεις, οτι σου χρεωνω πραγματα που πρωτα τα ειπες και μετα στα χρεωσα, οτι εγω θελω να σε μαθω??? κ.α)
τελειωνει εδω απο εμενα
-
Καλό βράδυ.
VW Polo 2009