-
Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να αγοράσω εντός των ημερών(να το παραγγείλω τουλάχιστον)το Fiesta ST.Είμαι όμως σχετικά ψείρας και (λίγο) δύσπιστος σε ότι αφορά δηλώσεις πωλητών.Τι εννοώ:Το μοτερ (duratec) είναι ή όχι το ίδιο με αυτό του Focus RS?Και εννοώ πιό συγκεκριμένα αν θα μπορέσω στο μέλλον να περάσω απροβλημάτιστα πολλά από τα καλούδια του Focus πάνω στο δικό μου π.χ. turbo κ.α. ή αν τελικά είναι τελείως ασύμβατα οπότε τουλάχιστον να το ξέρω πριν το κλείσω ή να το σκεφτώ πιο σοβαρά..Αν υπάρχει κάποιος που είναι (ευτυχής) κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου,please ας postαρει τις εντυπώσεις του για να έχω μια καλύτερη άποψη.ThanX
-
Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να αγοράσω εντός των ημερών(να το παραγγείλω τουλάχιστον)το Fiesta ST.Είμαι όμως σχετικά ψείρας και (λίγο) δύσπιστος σε ότι αφορά δηλώσεις πωλητών.Τι εννοώ:Το μοτερ (duratec) είναι ή όχι το ίδιο με αυτό του Focus RS?Και εννοώ πιό συγκεκριμένα αν θα μπορέσω στο μέλλον να περάσω απροβλημάτιστα πολλά από τα καλούδια του Focus πάνω στο δικό μου π.χ. turbo κ.α. ή αν τελικά είναι τελείως ασύμβατα οπότε τουλάχιστον να το ξέρω πριν το κλείσω ή να το σκεφτώ πιο σοβαρά..Αν υπάρχει κάποιος που είναι (ευτυχής) κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου,please ας postαρει τις εντυπώσεις του για να έχω μια καλύτερη άποψη.ThanX
-
-
Ο χρήστης tsitoudi έγραψε:
Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να αγοράσω εντός των ημερών(να το παραγγείλω τουλάχιστον)το Fiesta ST.Είμαι όμως σχετικά ψείρας και (λίγο) δύσπιστος σε ότι αφορά δηλώσεις πωλητών.Τι εννοώ:Το μοτερ (duratec) είναι ή όχι το ίδιο με αυτό του Focus RS?Και εννοώ πιό συγκεκριμένα αν θα μπορέσω στο μέλλον να περάσω απροβλημάτιστα πολλά από τα καλούδια του Focus πάνω στο δικό μου π.χ. turbo κ.α. ή αν τελικά είναι τελείως ασύμβατα οπότε τουλάχιστον να το ξέρω πριν το κλείσω ή να το σκεφτώ πιο σοβαρά..Αν υπάρχει κάποιος που είναι (ευτυχής) κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου,please ας postαρει τις εντυπώσεις του για να έχω μια καλύτερη άποψη.ThanXΈχουμε συζητήσει για το ST σε αυτό το topic.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=13031
Εγώ μάλιστα το έχω οδηγήσει και έχω γράψει μερικά σχόλια εκεί... -
Το μοτέρ του είναι ίδιο με του Mondeo 2,0.
Σε καμία περίπτωση δεν βάζεις απλά το τούρμπο και αποκτάς το μοτέρ του Focus RS. Θέλει ΠΟΛΛΑ λεφτά και εκτεταμένες μετατροπές.
Αυτό που ζητάς, θα το βρεις μόνο στο Ibiza (FR ή Cupra). Πιθανώς και στο Colt με τον 1,5 turbo...
-
Διάβασα στο autocar(αν θυμάμαι καλά)ότι το 2006 βγαίνει το FIESTA RS.Μπορείς να περιμένεις λίγο αν θες φόρντ.
-
Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να αγοράσω εντός των ημερών(να το παραγγείλω τουλάχιστον)το Fiesta ST.Είμαι όμως σχετικά ψείρας και (λίγο) δύσπιστος σε ότι αφορά δηλώσεις πωλητών.Τι εννοώ:Το μοτερ (duratec) είναι ή όχι το ίδιο με αυτό του Focus RS?Και εννοώ πιό συγκεκριμένα αν θα μπορέσω στο μέλλον να περάσω απροβλημάτιστα πολλά από τα καλούδια του Focus πάνω στο δικό μου π.χ. turbo κ.α. ή αν τελικά είναι τελείως ασύμβατα οπότε τουλάχιστον να το ξέρω πριν το κλείσω ή να το σκεφτώ πιο σοβαρά..Αν υπάρχει κάποιος που είναι (ευτυχής) κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου,please ας postαρει τις εντυπώσεις του για να έχω μια καλύτερη άποψη.ThanXΑν θές παιχνιδιάρικο και απολαυστικό αμάξι στα στροφιλίκια, Fiesta ST.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ του να τουρμπίζεις ένα αυτοκίνητο. Αν θέλεις turbo και καλές επιδόσεις στην ευθεία τότε Ibiza FR ή Colt CZT.
Όλα αυτά βέβαια για κάτω από 20.000 Ευρώ.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Διάβασα στο autocar(αν θυμάμαι καλά)ότι το 2006 βγαίνει το FIESTA RS.Μπορείς να περιμένεις λίγο αν θες φόρντ.To project Fiesta RS ακυρώθηκε πριν λίγους μήνες.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
To project Fiesta RS ακυρώθηκε πριν λίγους μήνες.Φίλε Pai Mei αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να πω.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ του να τουρμπίζεις ένα αυτοκίνητο. Αν θέλεις turbo και καλές επιδόσεις στην ευθεία τότε Ibiza FR ή Colt CZT.
Συμφωνώ και πιστεύω ότι το τούρμπισμα είναι υποκειμενικό-Εγώ ζητάω νεύρο και περισσότερη δύναμη γιατί γνωρίζω ότι την χρειάζεται(φάνηκε και στο test-drive).Το πως θα το πάρω είναι άλλη ιστορία για αυτό και ρώτησα για το μοτέρ..
Το Ibiza cupra είναι οκ αλλά πάει πολύ παραπάνω και το FR είναι πιό 'γυμνό'
από το Fiesta και λιγότερο όμορφο(χωρίς παρεξήγηση και πάντα υποκειμενικά μιλώντας)
Τέλος το Colt πλησιάζει πολύ τα γούστα μου με το πολύ όμορφο και μοντέρνο εσωτερικό του(κάνοντας μια μικρή παραχώρηση για το πολυμορφικό του εξωτερικού-αυτή η ενιαία κολώνα από τα μπροστινά φώτα μέχρι την οροφή δεν μου κάθεται πολύ καλά) αλλά με χαλάει λίγο το μή απενεργοποιούμενο ESP. -
Φίλε μου τσέκαρε την Seat γιατί πιθανώς να δίνουν το Cupra στην τιμή του FR. Από την προηγούμενη αντίστοιχη προσφορά εξαιρούνταν το Cupra όμως ξαναάκουσα πρόσφατα τη διαφήμιση η οποία υποννοεί ότι αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα Ibiza.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φίλε μου τσέκαρε την Seat γιατί πιθανώς να δίνουν το Cupra στην τιμή του FR. Από την προηγούμενη αντίστοιχη προσφορά εξαιρούνταν το Cupra όμως ξαναάκουσα πρόσφατα τη διαφήμιση η οποία υποννοεί ότι αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα Ibiza.Μεγάλε λες να μην το είδα?Αλλά δυστυχώς δεν ισχύει.Θα το ξαναδώ πάντως γιατί έχει ένα ενδιαφέρον..Βέβαια μου είπαν(σχεδόν ανεπιβεβαίωτο) ότι η προσφορά σταμάτησε για όλα τα μοντέλα της SEAT.Ίδωμεν.....
-
Τέλος το Colt πλησιάζει πολύ τα γούστα μου με το πολύ όμορφο και μοντέρνο εσωτερικό του(κάνοντας μια μικρή παραχώρηση για το πολυμορφικό του εξωτερικού-αυτή η ενιαία κολώνα από τα μπροστινά φώτα μέχρι την οροφή δεν μου κάθεται πολύ καλά) αλλά με χαλάει λίγο το μή απενεργοποιούμενο ESP.
Ναί το μή απενεργοποιούμενο ESP χαλάει αρκετούς , εμένα όμως όχι, γιατί την έχω πατήσει σε στροφή και επομένως δεν θα το απενεργοποιούσα ούτος η άλλος. Είναι αλήθεια όμως ότι το ESP χαλάει λίγο το παιχνίδι στα στροφιλίκια....
Γενικά η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι λίγο ιδιόμορφη, αλλά καλαίσθητη κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη. Όταν το έβλεπα στα περιοδικά στην αρχή η μούρη του δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά μετά το είδα από κοντά σε κόκκινο και κάτι άλλαξε. Ειδικά όταν του έκανα και test drive ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο. Ε, τελικά το παρήγγειλα
-
Ο χρήστης DurinVIII έγραψε:
Ειδικά όταν του έκανα και test drive ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο.Αυτό ακριβώς, αν δεν οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο δε μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς μπορεί να κάνει.
Αυτό έχω να πω σαν προτροπή στον 'tsitoudi', κάνε μια βόλτα και τα δύο.
Αν τελικά έχεις καταλήξει στο Ford, μάλλον ναι, τότε απλά καλοτάξιδο. -
Φίλε μου τσέκαρε την Seat γιατί πιθανώς να δίνουν το Cupra στην τιμή του FR. Από την προηγούμενη αντίστοιχη προσφορά εξαιρούνταν το Cupra όμως ξαναάκουσα πρόσφατα τη διαφήμιση η οποία υποννοεί ότι αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα Ibiza.
Μεγάλε λες να μην το είδα?Αλλά δυστυχώς δεν ισχύει.Θα το ξαναδώ πάντως γιατί έχει ένα ενδιαφέρον..Βέβαια μου είπαν(σχεδόν ανεπιβεβαίωτο) ότι η προσφορά σταμάτησε για όλα τα μοντέλα της SEAT.Ίδωμεν.....
Ρώτα κάθε αντιπροσωπεία ξεχωριστά,υπάρχουν διαφορές στις προσφορές που κάνει καθεμία.Πάντως αν σου αρέσει κάποιο άλλο περισσότερο είναι κρίμα να πάρεις άλλο,επειδή είναι πιο φθηνό για 2000Ε για παράδειγμα.Μπορέις να πετύχεις διακανονισμό για το επιπλέον ακόμα και άτοκο(όλες οι εταιρείες να πουλήσουν θέλουν,εκεί μπορείς να τις χτυπήσεις)εγώ 2 αυτοκίνητα που έχω αλλάξει πάντα τα αγόρασα με έκπτωση που δεν υπήρχε στα χαρτιά,αλλά ήρθε μετά από ψηστήρι,παρακάλια κλπ.
Για το φιεστα η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με το ότι ενώ εξωτερικά φωνάζει ότι είναι ειδική έκδοση,ο κινητήρας δεν ακολουθεί.Δηλαδή παίρνεις ένα ειδικό αυτοκίνητο(μη διακριτικό),το οποίο όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει τα περισσότερα πυραυλάκια.Φυσικά αυτά αν σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις,αλλιώς μια χαρά αμάξι είναι -
Έχω τη χαρά να έχω οδηγήσει για 3000-4000 χιλιόμετρα το Fiesta St.
Οι εντυπώσεις πολύ καλές, ειδικά βάζωντας στην εξίσωση την τιμή!
Σε γκάζι δεν κόβει τον δρόμο αλλά πάει πάρα πολύ καλά, σε καμπες και παρατεταμένες των πολλών χιλιομέτρων είναι πολύ σταθερό και σου δίνει απίστευτη σιγουριά, σε στενό κομάτι με φοβίζει, σα να έχει μια κάποια ασάφεια......έλειψη πληροφόρησης το τιμόνι!Επίσης το δεξί μου πόδι βρίσκει στην κονσόλα!
Κοίτα τι παίζει απο πλευράς διαθεσιμότητας γιατί μέχρι πριν 5-10 μέρες δεν υπήρχε κάτι ετοιμοπαράδωτο (πως σκατα γράφεται ) ή υπήρχαν ελάχιστα κομμάτια.
Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι στα -20.000 € αυτό θα επέλεγα και ας μην δούλευα στη Ford!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κοίτα τι παίζει απο πλευράς διαθεσιμότητας γιατί μέχρι πριν 5-10 μέρες δεν υπήρχε κάτι ετοιμοπαράδωτο (πως σκατα γράφεται ) ή υπήρχαν ελάχιστα κομμάτια.
Ναί για δες και την παράδοση.........εγώ π.χ. για το κόκκινο Colt CZT περίμενα 4 μήνες..............
-
Ο χρήστης DurinVIII έγραψε:
Ναί για δες και την παράδοση.........εγώ π.χ. για το κόκκινο Colt CZT περίμενα 4 μήνες..............
Ημερομηνία παράδοσης απλά...δεν υπάρχει!!Λογικά πάντως,μου είπαν από 2-4
μήνες-κοινώς...κλάφτα Χαράλαμπε!!!Δηλαδή παίρνεις ένα ειδικό αυτοκίνητο(μη διακριτικό),το οποίο όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει τα περισσότερα πυραυλάκια.Φυσικά αυτά αν σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις,αλλιώς μια χαρά αμάξι είναι
Δεν είναι το πρώτο μου μέλημα να αποδείξω σε κάποιους ότι είμαι γρήγορος ή ότι αξίζει τα λεφτά του το αμάξι.Θέλω να καλύπτει εμένα και να το γουστάρω εξ΄ου και το post..Πάντως φίλε GTI_ ευχαριστώ για την συμβουλή καθώς συμφωνώ ότι για πολλούς παίζει σημαντικό ρόλο το παραπάνω οπότε καλό θα είναι για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως
-
file tsitoudi symfwnw me sena ! to aytokinhto gia mena einai proswpikh eyxaristhsh ! moy aresei kalytera na me xaneis o allos stis kleistes diadromes(px eparxiakous dromous, blepe anarthsh st) para stis eytheies !
na shmeiwsw pws eimai kai egw enas mellontikos agorasths toy st kai thermos yposthrisths ths m sport ! h epilogh toy aytokinhtoy ginetai analogws apo to ti zhtaei o kauenas . allos thelei gazi ,allos krathmata , allos xlida ktl.
pisteyw oti to st sto tomea tw n epidosewn einai arketa kalo alla sto ston tomea thw anarthshs ejairetiko (apo oti exw diabasei).otan to kanw test drive pisteyw na to diapistwsw !
twra me problhmatises! ypologizw na exw to st gyrw ston aprilh alla gia na to exw ton marth opows les prepei na to paraggeilw apo arxes ianoyarioy!
oson afora to st ena pragma poy me problhmtizei einai ta telh kykloforias(372 eyro me 14 forologisimoys ippoys). -
Ο χρήστης gregorym έγραψε:
pisteyw oti to st sto tomea tw n epidosewn einai arketa kalo alla sto ston tomea thw anarthshs ejairetiko (apo oti exw diabasei).otan to kanw test drive pisteyw na to diapistwsw !
Επειδή τυχαίνει να το έχω οδηγήσει,να σου πω ότι το γκάζι δείχνει όντως λίγο.Στον τομέα της ανάρτησης τώρα,το μόνο που λίγο με ξένισε ήταν οι κλίσεις του αμαξώματος-όχι τίποτα το τραγικό-οι οποίες όμως είναι αναπόφευκτες με βάσει την φιλοσοφία της ανάρτησης:αρκετά σφικτή,πολύ καλή ποιότητα κύλισης(στις ευθείες με πολλά διαβάζει το δρόμο υποδειγματικά και με άριστη πληροφόριση)και καλή πλευρική πρόσφυση.Γενικά με ικανοποίησε πλήρως για αυτά που ζητάω..
twra me problhmatises! ypologizw na exw to st gyrw ston aprilh alla gia na to exw ton marth opows les prepei na to paraggeilw apo arxes ianoyarioy!
oson afora to st ena pragma poy me problhmtizei einai ta telh kykloforias(372 eyro me 14 forologisimoys ippoys).Αυτό είναι πολύ σχετικό αφού εξαρτάται από το χρώμα,τα stripes,ηλιοροφή κτλ..Γενικά αυτό που μου έχουν πει είναι ότι δεν υπάρχει ημερομηνία παράδοσης,φέρνουν συνέχεια κομμάτια.αλλά λίγα την φορά.Από το νέο έτος ενδέχεται να βελτιωθεί οπότε δεν χάνεις τίποτα με ένα παραπάνω τηλεφώνημα .Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτεται .Είναι σοβαρό μείον αυτό έναντι ενός αυτοκινήτου 1.8.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Κοίτα κάτω αριστερά στον κίτρινο πίνακα...
Ford Fiesta ST 2.0