-
Sorry για το ασχετο, αλλα με βασανιζει αρκετο καιρο και....ψαχνομαι.!!!
Εχετε ακουστα τη ΓΟΠ=Γαστρο Οισοφαγικη Παλινδρομηση???
Ειναι μια ασθενεια του στομαχου που τα συμπτωματα της ειναι παρομοια με του εμφραγματος (οπισθοστερνικος πονος, συναισθημα βαρους στο στηθος κ.λ.π.).
Την εχω τωρα και εγω και μου κολλησε ιδεα για την υγεια μου γενικα...
Εχετε γνωστους που την ειχαν/εχουν?
Την ξεπερασαν και πως?Αν θεωρειτε πως ειναι εντελως ασχετο με το 4TF, ας σβηστει...
-
Ειναι μια ασθενεια του στομαχου που τα συμπτωματα της ειναι παρομοια με του εμφραγματος (οπισθοστερνικος πονος, συναισθημα βαρους στο στηθος κ.λ.π.).
Την ξεπερασαν και πως?Αν θεωρειτε πως ειναι εντελως ασχετο με το 4TF, ας σβηστει...
-
-
Με τετοια θεματα να μην παιζεις. Ασε το φορουμ και σηκω πηγαινε σε ενα νοσοκομειο... Μπορει να μην ειναι τιποτα, αλλα που ξερεις.
Περαστικά. -
ΓΟΠ ειναι η παλινδρομηση γαστρικου περιεχομενου στον οισοφαγο.(η νοσος αυτη αφορα τον οισοφαγο και οχι το στομαχι-αν και εχει σχεση κ με αυτο)
Οι μηχανισμοι προστασιας του βλεννογονου του οισοφαγου ειναι: Το σαλιο,,η προωθηση του περιεχομενου του ταχυτατα στο στομαχι και φυσικα οι σφιγκτηρες του,κυριως δε ο κατω.
Αιτιες που προκαλουν Γοπ ειναι οι διαφραγματοκηλες,η ανεπαρκεια του κατω σφιγκτηρα ή η καταστροφη του,δευτεροπαθως μετα απο εμετους,αναισθησια και καποιες παθησεις συστηματικες.
Τα συμπτωματα ειναι κυριως ο οπισθοστερνικος πονος(καψιμο) οι αναγωγες γαστρικου περιεχομενου και η δυσφαγια αρχικα στα στερεα φαγητα και αργοτερα και σε προχωρημενα σταδια και στα υγρα.
Η θεραπεια ειναι συντηρητικη αρχικα με αποφυγη καπνισματος/οινοπνευματος,μικρα και συχνα γευματα,αντιοξινα(για ελλατωση του υδροχλωρικου οξεως του στομαχου)
Σε προχωρημενα σταδια ειναι χειρουργικη αλλα δεν ξερω τι εγχειρησεις κανουν.
Πηγαινε σε εναν ιατρο και ανεφερε τα συμπτωματα που νοιωθεις....
Οι εξετασεις που κανουν σε τετοιες περιπτωσεις ειναι η οισοφαγογραφια,τεστ ph,μανομετρια και σε προχωρημενες περιπτωσεις η οισοφαγοσκοπηση(δυσκολη εξεταση παντως) -
Ευχαριστω...
Εχω παει σε νοσοκομειο αρκετες φορες (καρδιολογικο), εχω κανει τεστ κοπωσεως και ολα δειχνουν Ο.Κ....
Εχω τα συμπτωματα απο περυσι τον Αυγουστο και οσες φορες πηγα, ολες οι εξετασεις (καρδιογραφημα, αιματολογικες κ.λ.π.) ηταν Ο.Κ....
Γαστρεντερολογος που με εξετασε (γαστροσκοπηση) αποφανθηκε οτι εχω ΓΟΠ και μου εδωσε θεραπευτικη αγωγη, αλλα...συνεχιζει το ιδιο τροπαριο...
Εχουμε κανενα που το ξεπερασε να μας δωσει καμμια συμβουλη??? -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Με τετοια θεματα να μην παιζεις. Ασε το φορουμ και σηκω πηγαινε σε ενα νοσοκομειο... Μπορει να μην ειναι τιποτα, αλλα που ξερεις.
Περαστικά.Προφανώς ο άνθρωπος για να γνωρίζει από τι πάσχει, έχει πάει στο νοσοκομείο και στο γιατρό.
Την έχω ακούσει και εγώ την ασθένεια. Τώρα τελευταία μου φαίνεται ότι πολυακούγεται κιόλας. Νομιζω έγινε και ένα συνέδριο εδώ στην Κρήτη μέσα στο καλοκαίρι.
Από εκεί και μετά, ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου...
Περαστικά... -
Σου εδωσε καποιες γενικες οδηγιες(μικρα και συχνα γευματα,αποφυγη καπνισματος/οινοπνευματος) και φαρμακευτικη αγωγη??
Στις περισσοτερες περιπτωσεις αυτα αρκουν για να μην εχεις προβληματα η για να ελαχιστοποιηθουν....
-
Μου εδωσε φαρμακευτικη αγωγη αλλα με φαρμακα που ''αναιρουν'' το ενα τη δραση του αλλου (αναστολεα πρωτονιακης δρασης και αγχολυτικο-δεν αναφερω μαρκες για ευνοητους λογους), εκανα την αγωγη για πανω απο 6 μηνες αλλα...τιποτε!
Μαλλον θα πρεπει να στραφω σε αλλο γιατρο.... -
Προσπαθησε να τρως πολλες φορες την ημερα μικρα γευματα(οχι 5 φορες απο 1 κιλο παϊδακια πχ ) και αν καπνιζεις κοψε το ή ελλατωσε το οσο περισσοτερο μπορεις.Επισης αν πινεις οινοπνευματωδη σταματησε τα και αυτα....
Μαζι με τα αντιοξινα θα σε βοηθησει παρα πολυ.....Αποκλειεται αν εχεις Γοπ να μην σου τα ειπε αυτα γιατρος...
-
Όπως στα είπε ο clio v6 . Επιπλέον μην ξαπλώνεις μετά από γεύμα , μην τρώς γλυκά και φρούτα και μην πίνεις καφέδες και τσαι μετάαπό γεύμα , μην πίνεις πολλά οινοπνευματώδη σε άδειο στομαχι και μετά από γεύμα , μην πίνεις ανθρακούχα , μην τρώς καφτερά . ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ . Είναι η κύρια πηγή γιατί το στομάχι όταν είναι άδειο εκρίνει γαστρικά υγρά και ερεθίζεται πάρα πολύ . Κάνε συνδιασμό και με αντιπερισταλτικά φάρμακα και φρόντιζε να κρατάς το ph του στομάχου αλκαλικό . (Γάλα , αντιόξινα κυρίως σε μορφή εναιωρήματος) . Αν δεν περάσει ξανακάνε γαστροσκοπηση και ψάξε για διαφραγματοκήλη.
-
Μικρά γεύματα, όχι ρεψογόνα(!) και όταν τρως να μην ξαπλώνεις πριν περάσει αρκετή ώρα. Στην ανάγκη ξάπλωνε σε μισοξαπλωτή στάση ώστε η βαρύτητα να δουλεύει για σένα.
Προσθέτω αν είσαι χοντρός να αδυνατίσεις και γενικά να αποφεύγεις να αυξάνεις την ενδοκοιλιακή πίεση. Πχ να μην σηκώνεις βάρη κλπ που μπορεί να σπρώχνουν τα περιεχόμενα του στομάχου προς τον οισοφάγο ή την κοιλιά μέσω διαφραγματοκήλης προς τον θώρακα. Τότε καθώς μικραίνει η χωρητικότητα των πνευμόνων παρουσιάζεται και δύσπνοια... -
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Όπως στα είπε ο clio v6 . Επιπλέον μην ξαπλώνεις μετά από γεύμα , μην τρώς γλυκά και φρούτα και μην πίνεις καφέδες και τσαι μετάαπό γεύμα , μην πίνεις πολλά οινοπνευματώδη σε άδειο στομαχι και μετά από γεύμα , μην πίνεις ανθρακούχα , μην τρώς καφτερά . ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ . Είναι η κύρια πηγή γιατί το στομάχι όταν είναι άδειο εκρίνει γαστρικά υγρά και ερεθίζεται πάρα πολύ . Κάνε συνδιασμό και με αντιπερισταλτικά φάρμακα και φρόντιζε να κρατάς το ph του στομάχου αλκαλικό . (Γάλα , αντιόξινα κυρίως σε μορφή εναιωρήματος) . Αν δεν περάσει ξανακάνε γαστροσκοπηση και ψάξε για διαφραγματοκήλη.Αντιπερισταλτικα?
Τι ειναι αυτα?
Ολα τα υπολοιπα τα ειχα κανει (εκτος απο το καπνισμα και τα οινοπνευματωδη...-ηθελα κανα δυο ποτακια το βραδυ για να με ζαλιζουν και να μη σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι απο την καρδια...).
Θα παω και σε αλλο γιατρο να δουμε τι θα κανουμε...
Την ιδεα πως κατι εχω ή κατι θα παθω στην καρδια πως θα την αλλαξουμε/καταπολεμησουμε....
Παντως ευχαριστω πολυ. -
Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα εδά και ένα χρόνο περίπου.
Δυστυχώς, αν και η τελευταία αγωγή που έκανα περιελάμβανε αυστηρή δίαιτα (πίκρααα.. ) και φάρμακα δεν είδα κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα. Έχω επισκεφθεί 3 γιατρούς μέσα σε αυτό το διάστημα.
Είχα ακούσει πως είναι επίμονη ασθένεια αλλά το παράκανε!
Τώρα μέλλον είμαι για γαστροσκόπηση, να δούμε 'από κοντά' τι συμβαίνει ακριβώς.
Έχω ακούσει πως σε προχωρημένο στάδιο θεραπεύεται λαπαροσκοπικά, αλλά ας μη προτρέχω καλύτερα.
Κύρια αιτία, όμως, απ' ότι κατάλαβα είναι ο ψυχολογικός παράγοντας και μάλιστα το άγχος. Φίλε nkaragou, αν μπορέσουμε να το μειώσουμε νομίζω πως το πρόβλημα θα λυθεί.. -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Όπως στα είπε ο clio v6 . Επιπλέον μην ξαπλώνεις μετά από γεύμα , μην τρώς γλυκά και φρούτα και μην πίνεις καφέδες και τσαι μετάαπό γεύμα , μην πίνεις πολλά οινοπνευματώδη σε άδειο στομαχι και μετά από γεύμα , μην πίνεις ανθρακούχα , μην τρώς καφτερά . ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ . Είναι η κύρια πηγή γιατί το στομάχι όταν είναι άδειο εκρίνει γαστρικά υγρά και ερεθίζεται πάρα πολύ . Κάνε συνδιασμό και με αντιπερισταλτικά φάρμακα και φρόντιζε να κρατάς το ph του στομάχου αλκαλικό . (Γάλα , αντιόξινα κυρίως σε μορφή εναιωρήματος) . Αν δεν περάσει ξανακάνε γαστροσκοπηση και ψάξε για διαφραγματοκήλη.
Αντιπερισταλτικα?
Τι ειναι αυτα?
Ολα τα υπολοιπα τα ειχα κανει (εκτος απο το καπνισμα και τα οινοπνευματωδη...-ηθελα κανα δυο ποτακια το βραδυ για να με ζαλιζουν και να μη σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι απο την καρδια...).
Θα παω και σε αλλο γιατρο να δουμε τι θα κανουμε...
Την ιδεα πως κατι εχω ή κατι θα παθω στην καρδια πως θα την αλλαξουμε/καταπολεμησουμε....
Παντως ευχαριστω πολυ.Sorry περισταλτικά . Ευνοούν τον περισταλτισμό , δηλαδη την φυσιολογικη σύσπαση του στομαχου και του εντέρου , κίνηση με την οποιά προωθούνται οι τροφές προς τα κάτω .
Συνήθως ο πόνος της καρδιάς είναι πολύ διαφορετικός . Είναι ένα έντονα συσφικτικό βάρος οπισθοστερνικά και αισθάνεσαι ότι δεν σου φτάνει ο αέρας και χρειάζεται απαραίτητα να σταματήσεις ότι κάνεις γιατί νομίζεις ότι θα σκάσεις . Υπάρχουν πολλές εξετάσεις που μπορείς να κάνεις αλλά καλύτερα σε Καρδιολόγο. -
Αποστολε σε ευχαριστω,
θα τα συζητησω με το νεο γιατρο για αυτα τα φαρμακα να δουμε τι θα μου πει.
Θα κανω και εναν υπερηχο στην καρδια (ισως και καρδιογραφημα και τεστ κοπωσεως) για να μου φυγει η ιδεα....
Αστερη, κατα πασα πιθανοτητα φταιει το αγχος (οπως εγραψαν και τα παιδια πιο πανω).
Ισως μια επισκεψη σε καποιον ψυχολογο να μας βοηθησει σε αυτο το θεμα.
Περαστικα μας φιλε...
ΥΓ: Ποιους γιατρους επισκεφτηκες? -
Την είχε ο πρώην μου αυτή την ασθένεια και τον έτρεχα κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομείο μέχρι να βρούμε τι έχει!
Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό. Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου και ό,τι σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. Από ότι κατάλαβα έχεις αγχωθεί (λογικό, αλλά μέγα λάθος!). Θα το χειροτερέψεις έτσι. Από τη στιγμή που όλες οι εξετάσεις σου για καρδιά έχουν βγει ok, δεν υπάρχει πρόβλημα -και στο λέω εγώ που έχω πάει 2 φορές στα επείγοντα για θέμα καρδιάς και ξέρω το άγχος και τον πόνο...
Όχι βαριά φαγητά και δες ποια είναι εκείνα που σε πειράζουν για να τα αποφεύγεις!
Αυτά και περαστικά!!! -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Την είχε ο πρώην μου αυτή την ασθένεια και τον έτρεχα κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομείο μέχρι να βρούμε τι έχει!
Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό. Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου και ό,τι σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. Από ότι κατάλαβα έχεις αγχωθεί (λογικό, αλλά μέγα λάθος!). Θα το χειροτερέψεις έτσι. Από τη στιγμή που όλες οι εξετάσεις σου για καρδιά έχουν βγει ok, δεν υπάρχει πρόβλημα -και στο λέω εγώ που έχω πάει 2 φορές στα επείγοντα για θέμα καρδιάς και ξέρω το άγχος και τον πόνο...
Όχι βαριά φαγητά και δες ποια είναι εκείνα που σε πειράζουν για να τα αποφεύγεις!
Αυτά και περαστικά!!!Ευχαριστω πολυ...
Οπως λες, μαλλον δεν ειναι προβλημα καρδιας αλλα το συναισθημα της δυσφοριας στο στηθος ειναι πολυ ασχημο και σου δημιουργει αναποφευκτα ιδεες...
Ιδωμεν... -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
...(οπισθοστερνικος πονος, συναισθημα βαρους στο στηθος κ.λ.π.)....και επιπλέον κάψιμο στον οισοφάγο, ταχυπαλμίες, σφύξιμο κάτω από το μήλο του Αδάμ .....
Το τεστ κοπώσεως δεν έδειξε τίποτα, παθολογικά μηδεν ευρήματα, εξέταση αίματος αρνητική!
Τελικά, εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε ( ; ) ότι οφειλόντουσαν σε σπασμένο δόντι που χρειαζόταν απονεύρωση! Και η πιθανή επιδείνωση των συμπτωμάτων στο άγχος!
-
Όπως σου είπαν ήδη ΗΡΕΜΗΣΕ. Ακολούθησε την φαρμακευτική αγωγή και απέφευγε την κατάκλιση 2 ώρες μετά το γεύμα. Ένα 2ο μαξιλάρι ίσως βοηθήσει.
Τώρα... καλό είναι να ελεγχθει αν υπάρχει διαφραγματοκήλη. Συνήθως κάνουν βαριούχο γεύμα-έχω την εντύπωση πως δεν μπορεί να ελεχθεί με απλή οισοφαγοσκόπηση.
Αν υπάρχει διαφραγματοκήλη οι γιατροί θα σου πουν αν κρίνουν ότι πρέπει θεραπευτεί χειρουργικά διότι η χρόνια Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές.
ΓΟΠ