-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μισό λεπτό ρε συ φίλε. Οι κυβερνήσεις που ΕΧΟΥΝ λεφτά για πόλεμο (και είναι υπέρογκα τα ποσά θυμίζω), δεν θα έπρεπε να δίνουν και σε αυτούς τους πολίτες τους που έχουν ανάγκη εν ώρα κρίσης? Από ποιον περιμένουν να δώσει? Από το Αφγανιστάν και την Σερβία+Μαυροβούνιο?
Θα έπρεπε.Αλλά αφού η κυβέρνηση είναι αυτή που όλοι ξέρουμε,τι να κάνουμε;Να τους αφήσουμε να πεθάνουνε;
Οι συγκεκριμένοι πολίτες γιατί αφήνουν τόσο κόσμο να σκοτώνεται από τα όπλα της κυβέρνησής τους...;
Καλά αυτό άστο... Αν είναι να πιάσουμε συζήτηση με θέμα τις ευθύνες των πολιτών για την πολιτική της χώρας τους μας παίρνει κι εμάς η μπάλα.
-
Φανερα μπερδευουμε την πολιτκη των ΗΠΑ που δεν αρεσει την αντιπαθουμε κτλ κτλ... Απο την αλη μερια μια και η πολιτικη ειναι τετοια επεκτεινεται και στο καλα να παθουν μια και η κυβερνηση τους εκανε πολεμο στο Ιρακ. Μιλαμε απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.
Αν δινει καποιος κατι το δινει για τον συναθρωπο σου και οχι αφου το φιλτραρεις απο την πολιτικες πεποιθησεις του.
Και θα σου αναφερω περιτρανο παραδειγμα τις δωρεες και τα εφοδια και τους ανθρωπους που πηγαν στον Ιραν απο τις ΗΠΑ. Δεν σκεφτηκαν οπως σκεφτονται μερικοι εδω μεσα. Και το Ιραν εχει δις βαρελια πετρελαιο και πολλα πλουτη και φυσικα σιγουρα δεν τα παει καλα με τις ΗΠΑ. Και ομως ο κοσμος και η κυβερνηση των ΗΠΑ η ιδια ηταν πρωτη να προσφερει βοηθεια.
Φαινεται φανερα οτι ειναι αδυνατον να σκεφτει κανεις χωρις προκαταληψη. Μιλαμε ειμαι τελειως απογοητευμενος.
Νικος
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα λεφτά για τους πολέμους τα ξοδεύουν οι κυβερνήσεις.Τον έρανο θα τον κάνεις για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όχι για την κυβέρνηση.
Μισό λεπτό ρε συ φίλε. Οι κυβερνήσεις που ΕΧΟΥΝ λεφτά για πόλεμο (και είναι υπέρογκα τα ποσά θυμίζω), δεν θα έπρεπε να δίνουν και σε αυτούς τους πολίτες τους που έχουν ανάγκη εν ώρα κρίσης? Από ποιον περιμένουν να δώσει? Από το Αφγανιστάν και την Σερβία+Μαυροβούνιο?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι συγκεκριμένοι πολίτες γιατί αφήνουν τόσο κόσμο να σκοτώνεται από τα όπλα της κυβέρνησής τους...;Το θέμα που ανοίγεις είναι μεγάλο.
Εν συντομία πάντως θα σου πω οτι μπορεί να μην το ξέρουν καν ή να μην το καταλαβαίνουν.
Αλλά δε νομίζω οτι η εκδίκηση αρμόζει σε τέτοια ζητήματα...
Άλλωστε στη Νέα Ορλεάνη ζουν κυρίως φτωχοί άνθρωποι και πολλοί αφροαμερικάνοι που έχουν τόσα προβλήματα. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οι συγκεκριμένοι πολίτες γιατί αφήνουν τόσο κόσμο να σκοτώνεται από τα όπλα της κυβέρνησής τους...;
Το θέμα που ανοίγεις είναι μεγάλο.
Εν συντομία πάντως θα σου πω οτι μπορεί να μην το ξέρουν καν ή να μην το καταλαβαίνουν.
Αλλά δε νομίζω οτι η εκδίκηση αρμόζει σε τέτοια ζητήματα...
Άλλωστε στη Νέα Ορλεάνη ζουν κυρίως φτωχοί άνθρωποι και πολλοί αφροαμερικάνοι που έχουν τόσα προβλήματα.Δεν το θέτω ως εκδίκηση απλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση από την μία να μην τους αφήσουμε να πεθάνουν και από την άλλη τα στρατευμένα παιδιά αυτών των ανθρώπων να αφήνουν να πεθαίνουν Ιρακινοί...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φανερα μπερδευουμε την πολιτκη των ΗΠΑ που δεν αρεσει την αντιπαθουμε κτλ κτλ... Απο την αλη μερια μια και η πολιτικη ειναι τετοια επεκτεινεται και στο καλα να παθουν μια και η κυβερνηση τους εκανε πολεμο στο Ιρακ. Μιλαμε απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.Ε? Δεν είπα ΠΟΤΕ τέτοιο πράγμα Νίκο!!!
Και, από τη δική μου οπτική γωνία, όποιος είπε 'καλά να πάθουν', φωτιά να πέσει να τον κάψει!Τι είπα: θεωρώ, τουλάχιστον από τα νέα όπως τα μαθαίνουμε στην Ευρώπη, ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε στους πληγέντες. Αυτό και ΜΟΝΟ. Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.
Σπύρος.
Φαινεται φανερα οτι ειναι αδυνατον να σκεφτει κανεις χωρις προκαταληψη. Μιλαμε ειμαι τελειως απογοητευμενος.
Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι δεν αναφέρεσαι σ'εμένα. Προκατειλημένος είμαι με ελάχιστα πράγματα! (με τον Π.Α.Ο. ας πούμε, θέλω να χάνει νυν και αεί! )
Και βέβαια, την αξία της ανθρώπινης (και όχι μόνο!) ζωής την έχω πάνω από όλα! Και την αξία μιας καλής και γόνιμης συζήτησης, ΕΠΙΣΗΣ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι συγκεκριμένοι πολίτες γιατί αφήνουν τόσο κόσμο να σκοτώνεται από τα όπλα της κυβέρνησής τους...;γιατι δεν τους νοιαζει (οχι ολους αλλα τους περισσοτερους)
καπου ειχε ο SAXOGUS (αν θυμαμαι σωστα) ενα λινκ με σχετικο περιεχομενο (ειχε σχεση με την ποιοτητα ζωης επι Χιτλερ στη γερμανια)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατι δεν τους νοιαζει (οχι ολους αλλα τους περισσοτερους)
καπου ειχε ο SAXOGUS (αν θυμαμαι σωστα) ενα λινκ με σχετικο περιεχομενο (ειχε σχεση με την ποιοτητα ζωης επι Χιτλερ στη γερμανια)
Δηλαδή τι να κάνει ο πολίτης που δεν συμφωνεί με τη πολιτική της χώρας;
Ούτε εγώ συμφωνώ με πολλά. Τι να κάνω για να τα αλλάξω;Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δημήτρηςyour vote is the answer!
-
Προκατειλημένος είμαι με ελάχιστα πράγματα! (με τον Π.Α.Ο. ας πούμε, θέλω να χάνει νυν και αεί! )
off topic, αλλα:
αξιος!
-
γιατι δεν τους νοιαζει (οχι ολους αλλα τους περισσοτερους)
Δηλαδή τι να κάνει ο πολίτης που δεν συμφωνεί με τη πολιτική της χώρας;
Δημήτρηςδυστυχως ουτε καποιος στην Αμερικη ουτε καποιος στην Ελλαδα (ο καθενας για τη χωρα του) μπορει να κανει κατι περα απο το να εχει επιχειρηματα για τα λαθη και τα στραβα της καθε χωρας (οποιασδηποτε)
αλλα οταν μπροστα απο ΟΛΑ μπαινει το προσωπικο συμφερον αυτα που βλεπουμε ειναι απολυτως φυσικα και λεξεις οπως δημοκρατια (χα) κοινο συμφερον ανθρωπινα δικαιωματα δεν εχουν κανενα νοημα
-
Ούτε εγώ συμφωνώ με πολλά. Τι να κάνω για να τα αλλάξω;
Με εκτίμηση,
ακριβως!
θα ηθελα με την ευκαιρια να μας πεις πως δικαιολογεις εσυ τη πολυ μικρη συμμετοχη των Αμερικανων στις εκλογες. Αληθεια θα ηθελα να μαθω περι αυτου. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με εκτίμηση,
ακριβως!
θα ηθελα με την ευκαιρια να μας πεις πως δικαιολογεις εσυ τη πολυ μικρη συμμετοχη των Αμερικανων στις εκλογες. Αληθεια θα ηθελα να μαθω περι αυτου.οκ . Eγώ ψήφισα. Τώρα τι να κάνω για να τα αλλάξω;
Έχουμε δημοκρατια. Όποιος θέλει ψηφίζει Δεν το θεωρω αυτό κακό. Όποις δεν ψηφίζει δεν αντιπροσωπευει τον λαό.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Με εκτίμηση,
ακριβως!
θα ηθελα με την ευκαιρια να μας πεις πως δικαιολογεις εσυ τη πολυ μικρη συμμετοχη των Αμερικανων στις εκλογες. Αληθεια θα ηθελα να μαθω περι αυτου.οκ . Eγώ ψήφισα. Τώρα τι να κάνω για να τα αλλάξω;
Έχουμε δημοκρατια. Όποιος θέλει ψηφίζει Δεν το θεωρω αυτό κακό. Όποις δεν ψηφίζει δεν αντιπροσωπευει τον λαό.
Φιλικά,
Δημήτρηςδε μου απαντας ομως, ΓΙΑΤΙ δεν ψηφιζουν?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
το θεμα δεν ειναι αν δοθηκαν εκατομυρια η οχι.Το θεμα ειναι η προσφορα. Ενα κοντεινερ με τροφιμα, καποια ρουχα κτλ.
Το οτι οι ΗΠΑ δεν δεχθηκαν βοηθεια απο την Κουβα νομιζω ηταν πολιτικη αποφαση (προσωπικα την θεωρω λαθος αλλα καταλαβαινω γιατι). το παραδειγμα ηταν οτι οταν το Ιραν ειχε το μεγαλο σεισμο οι ΗΠΑ εστειλαν και χρηματα και υλικο και ανθρωπους που το Ιραν το δεχθηκε και ευχαριστησε.
Αν υπηρχε τιποτα πισω απο την αποφαση να μην προσφερουν βοηθεια για την Κατρινα νομιζω ειναι λαθος. Εγω πιστευω οτι μαλλον δεν κινητοποιηθηκε η Ελληνικη κρατικη μηχανη. Το γιατι δεν ξερω μια και ξερω οτι παντα προσφερεται βοηθεια.
Νικος
ΟΚ!
Ας πω και εγω την δικιά μου γνώμη!Ολες οι χώρες που βοήθησαν τις ΗΠΑ σε αυτή την κασταστροφή είναι άξιες συγχαρητηρίων!
Είτε η προσφορά τους ήταν μικρή είτε μεγάλη είτε οι ΗΠΑ δεν την δέχτηκαν (όπως της Κούβας)!
Ο καθένας προσφέρει οτι μπορεί!Δεν μπορείς να βάλεις μεζούρα σε κάτι τέτοιο!Αυτό που θα ήθελα να διευκρινησθεί είναι η ξεχωριστή αναφορά της προσφοράς της Ελλάδας που γίνεται ξεχωριστά, με την σημείωση zero money!
Εγινε κατά λάθος ή σημαίνει κάτι?
'Greece - zero money - 2 cruise ships to house homeless, 2,000 face and body towels, relief supplies, and rescue crews'
Νίκο νομίζω ότι αυτά δεν είναι λίγα!
Δεν είναι χρήματα αλλά κοστίζουν αρκετά χρήματα!Τα πλοία μάλιστα νομίζω ότι είναι υπερπολύτιμα σε μια πόλη που έχει καταστραφει και οι άστεγοι είναι χιλιάδες!
Γι' αυτό θεωρώ ότι καλώς πράξαμε σαν χώρα!
Αλλωστε χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα πια!!!Οσον αφορά τον πλούτο των ΗΠΑ!
Καμιά χώρα, όσο πλούσια και αν είναι, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια καταστροφή!
Και στο κάτω-κάτω, συνάνθρωποι είναι!Η βοήθεια είναι απαραίτητη!Και κάτι τελευταίο, επι προσωπικού Νίκο!
Απογοητευμένος?Γιατι?
Είναι σαν να λες ακριβώς το ίδιο με αυτό που κριτικάρεις!
Απόψεις!Ολοι έχουν μία!
Και όσο προσπαθούν οι 'απο'δω' να αποδείξουν ότι είναι σωστοί,άλλο τόσο και οι 'απο'κει'!Ευτυχώς που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις!Ακόμα και ακραίες!
-
Με εκτίμηση,
ακριβως!
Φιλικά,
ΔημήτρηςΤίποτα Δημήτρη!Οπως και όλοι μας!
Σπύρο εδω ψηφίζουν περισσότεροι?Το 60-65%!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
νομιζω οτι ειναι παραπανω εδω, αλλα δεν εχει και τοση σημασια το ακριβες νουμερο. Το γιατι συμβαινει εδω αυτο ειναι λιγο πολυ γνωστο. Θα με ενδιεφερε ομως να μαθω γιατι συμβαινει και εκει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι ειναι παραπανω εδω, αλλα δεν εχει και τοση σημασια το ακριβες νουμερο. Το γιατι συμβαινει εδω αυτο ειναι λιγο πολυ γνωστο. Θα με ενδιεφερε ομως να μαθω γιατι συμβαινει και εκει.
Πρώτον, λόγω μεγέθους της χώρας.
Δεύτερον, λόγω της αποστασιοποίησης των πολιτών από το Ομοσπονδιακό Κράτος.Αν δεν κάνω λάθος, στις εκλογές για Κυβερνήτες Πολιτειών η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη.
Τρίτον, λόγω της ποικιλίας 'εθνών/καταγωγής' που αποτελούν το Αμερικανικό Εθνος.Αυτά σκέφτομαι πρόχειρα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
To 78% των εγγεγραμενων ψηφισε στις τελευταιες εκλογες.
Αν αφαιρεσεις μεταναστες υπεργηρους και....πεθαμενους βγαινει γυρω στο 82% των εχοντων δικαιωμα ψηφου.... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
To 78% των εγγεγραμενων ψηφισε στις τελευταιες εκλογες.
Αν αφαιρεσεις μεταναστες υπεργηρους και....πεθαμενους βγαινει γυρω στο 82% των εχοντων δικαιωμα ψηφου....Ναι αλλά αυτοί ψηφίζουν υπο την απειλή κυρώσεων.
Ξέρω τουλάχιστον 5-10 άτομα στο περιβάλλον μου που δε θα ψήφιζαν αν δεν ήταν υποχρεωτικό.
Οπότε αν το δικαίωμα της ψήφου γίνει δικάιωμα και όχι υποχρέωση πιστεύω οτι τα ποσοστά θα είναι γύρω στο 50%. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
...
Αν αφαιρεσεις μεταναστες υπεργηρους και....πεθαμενους βγαινει γυρω στο 82% των εχοντων δικαιωμα ψηφου....Ναι αλλά αυτοί ψηφίζουν υπο την απειλή κυρώσεων.
Ξέρω τουλάχιστον 5-10 άτομα στο περιβάλλον μου που δε θα ψήφιζαν αν δεν ήταν υποχρεωτικό.
Οπότε αν το δικαίωμα της ψήφου γίνει δικάιωμα και όχι υποχρέωση πιστεύω οτι τα ποσοστά θα είναι γύρω στο 50%.Aυτο ισχυε οσο υπηρχαν τα εκλογικα βιβλιαρια.τωρα πλεον δεν ισχυει κατι τετοιο γιατι πολυ απλα δεν αποδεικνυεται απο πουθενα οτι ψηφισες μετα τη παροδο δυο μηνων.
Παλιοτερα για να βγαλεις διαβατηριο ζητουσαν εκλ.βιβλιαριο τωρα οχι.Αλλα νομιζω οτι το θεμα μας ειναι αλλο.
Ποιες χωρες εστειλαν βοηθεια στις ΗΠΑ και ποιες οχι.
Και οπως το εθεσε ο συγγραφεας του τοπικ μεμφομενος την Ελλαδα που δεν εστειε χρημα και τη Βοσνια αν δε κανω λαθος που εστειλε μονο 5.000$.....
Συνεισφορες χωρων στις ΗΠΑ μετα απο την Κατρινα