-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Καλά, στην πρώτη περίοδο δεν έχει άδικο. Στην τελευταία περίπτωση τα χαλάει λιγάκι, αλλά τι να κάνεις...
ναι ρε συ,κ εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά 21,000 για auris... αλλά όχι κ το octavia 1.6 καλύτερο...
Ε, όχι πως θ'αγόραζα κάποιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς, ακόμη και το Octavia καλύτερο είναι κι ας μην έχει και turbaki προς το παρόν τουλάχιστον!
Ασε που είναι και φθηνότερο νομίζω...
Αλλά σ' αυτά τα λεφτά, πρέπει να είσαι εντελώς Toyotaκιας για να αγοράσεις κάτι άλλο από TSi, TFSi, 1.6T και σύντομα 1.4T-jet...
Όλα τα παραπάνω είναι ΠΑΝΤΟΥ, μα εντελώς ΠΑΝΤΟΥ καλύτερα από τον Γκιαούρη, εκτός από την εγγύηση και το After Sales της Toyota Hellas βέβαια, κάτι που ισχύει για κάθε Toyota, ακόμη και για το....Paseo (που το θυμήθηκα το έρμο;).Ναι αλλά δεν είναι και λίγο να έχεις τέσσερα χρόνια παραπάνω εγγύηση. 2 έχουν τα VW και μετά αν χαλάσει (που συμβαίνει και είναι και πανάκριβα) κάποιο ηλεκτρονικό μαραφέτι, διαβάζεις το τσεκ της αντιπροσωπείας και σε πιάνει κρύος ιδρώτας. Χώρια που και τα Toyota έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης και αξιοπιστία. Η VW με τους tsi κλπ κινείται σε ένα άλλο πνεύμα. Άλλο ατμοσφαιρικό μοτέρ και άλλο τουρμπίσιο. Είναι διαφορετικές φιλοσοφίες με τα υπέρ και τα κατά της η κάθε μία. Πάντα τα Toyota τα τελευταία χρόνια ήταν όπως και τα Honda ποιο πάνω τιμολογιακά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν είναι το Άουρις η εξαίρεση στην τιμολογιακή της πολιτική.
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
21000E???
Είναι τρελοί...
Βρε παιδιά, με αυτά τα χρήματα παίρνεις ΠΟΛΥ καλύτερα αυτοκίνητα!!Πχ ένα Σκόντα Οκτάβια 5 1.6!!!
+1
Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις focus Titanium (φουλ εξτρα) ή Golf TSI....+2χρονια επεκταση εγγυησης. Μην τρελαθουμε.
Nα τα ξαναπούμε??? --> ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Nα τα ξαναπούμε??? --> ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ.-
+500
Πήγα να το δώ χτες από κοντά γιατί το σκέφτομαι, καθώς έλιωσα στο παλιό μου χωρίς air condition στη διαδρομή Χαιδάρι - Σίδερα... Το έκανα και μια μικρή βολτίτσα, λόγω κίνησης δεν μπόρεσα όμως να το 'πατήσω' ...
Εντυπώσεις... αρχίζουμε:
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης! Αθόρυβο, με ελάχιστους ήχους να περνάνε στην καμπίνα. Το τιμόνι πολύ μαλακό (ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο γαρ) ειδικά αν προέρχεσαι από αμάξι χωρίς υδρ. τιμόνι. Μπορεί να απατώμαι αλλά μου φάνηκε πιό μαλακό ακόμα και από του Avensis... Τα φρένα ικανοποιητικά, γραμμικής απόδοσης θα μπορούσαμε να πούμε, και με τα μπρος-πίσω δισκόφρενα σταματάει πολύ ομαλά.
Η θέση οδήγησης ... φανταστική! Δεδομένου ότι έχω ύψος 2.02, ήταν κάτι που φοβόμουνα πολύ, καθότι σε πάρα πολλά μεσαία αυτοκίνητα έχω πρόβλημα (focus, astra,megane π.χ.). Ψηλή θέση, πολύ μεγάλος χώρος για τον οδηγό, το κάθισμα πολύ άνετο (είμαι και 120 κιλά αλλά με χώραγε μια χαρά), με ρύθμιση και καθ' ύψος. Επίσης το τιμόνι ρυθμίζεται και στο ύψος και τηλεσκοπικά (δεν χρειάστηκε, βολέυτηκα όπως ήταν). Με τη θέση των ταχυτήτων αν και στην αρχή ξενίζει, φαντάζομαι ότι συνηθίζεται έυκολα. Αυτό το αφήνω στο 'κάτι θα ξέρουν...'. Θα δείξει.
Τα πλαστικά... είναι όντως λίγο μείον. Τα μάυρα πλαστικά είναι καλά, ίδια με του Yaris (ε! εμένα μου άρεσαν!) μαλακά και πρακτικά με την έννοια ότι δεν χαράζονται/σπάνε/τρίζουν. Τα ασημί πλαστικά ε, είναι κακά. Για αυτοκίνητο 20.000 θα μπορούσαν γμτ κερατό μου να είναι πιό ποιοτικά σε άισθηση έστω. Δεν λέω ότι είναι αναξιόπιστα ή κακά, αλλά αίσθηση δεν έχουν καλή. δηλαδή ο φίλος σου με το Golf, (το παλιότερο, όχι το καινούριο φλόμπα Fabia wannabe) θα στην πεί και θα έχει και δίκιο. H ποιότητα συναρμολόγησης όμως φαίνεται εξαιρετική, όσο και αν πίεσα και ζούληξα τα πλαστικά, τα έσπρωξα από δώ απο κει με δύναμη κιόλας, όλα, δεν βγήκε το παραμικρό 'κρακ' και δεν το βλέπω να γίνεται και στο μέλλον. Επαναλαμβάνω ότι τα μάυρα είναι ωραία πλαστικά. Α, η trendy έκδοση έρχεται με δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λευγέ, καλό. Whatever, περί ορέξεως... Τα κουμπιά/χειριστήρια κτλ είναι όμως καλοφτιαγμένα, σε καμμία περίπτωση δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι θα χαλάσουν με τον καιρό.
Χώρους πίσω δεν είδα. Πορτ-παγκαζ μεγαλούτσικο για το μέγεθος του. Μέσα στον Ιούνιο υπάρχει προσφορά πακέτου με +500 ευρά δίνει ζάντες αλουμινίου, κάποια χρωμιωμένα τριμ και κάτι άλλο που δεν κράτησα. Καλό πακετάκι. Η premium έκδοση για μένα δε λέει, να δώσεις 1700+ ευρά για το κουμπί να παίρνει μπρος το cruise control κτλ. Η 'μεσαία' (trendy) έκδοση που οδήγησα είναι πολύ καλύτερη από τη βασική (9 αερόσακοι, διζωνικός κλιματισμός, 6 ηχεία κτλ.).
Γενικά μου άρεσε. Διαθεσιμότητα έχει άμεση, για λίγα χρώματα, για ένα περίεργο χρώμα που στάμπαρα σε κανα μήνα. Μάλλον θα το χτυπήσω λόγω της πολύ καλής άνεσης που έχει δεδομένου του μεγέθους μου. Δυστυχώς το focus και το astra που είδα επίσης σε αυτό υστερούσαν αν και υπερτερούσαν σε άλλα.
Νίκος.
-
Ο χρήστης menthol1979 έγραψε:
+500
Πήγα να το δώ χτες από κοντά γιατί το σκέφτομαι, καθώς έλιωσα στο παλιό μου χωρίς air condition στη διαδρομή Χαιδάρι - Σίδερα... Το έκανα και μια μικρή βολτίτσα, λόγω κίνησης δεν μπόρεσα όμως να το 'πατήσω' ...
Εντυπώσεις... αρχίζουμε:
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης! Αθόρυβο, με ελάχιστους ήχους να περνάνε στην καμπίνα. Το τιμόνι πολύ μαλακό (ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο γαρ) ειδικά αν προέρχεσαι από αμάξι χωρίς υδρ. τιμόνι. Μπορεί να απατώμαι αλλά μου φάνηκε πιό μαλακό ακόμα και από του Avensis... Τα φρένα ικανοποιητικά, γραμμικής απόδοσης θα μπορούσαμε να πούμε, και με τα μπρος-πίσω δισκόφρενα σταματάει πολύ ομαλά.
Η θέση οδήγησης ... φανταστική! Δεδομένου ότι έχω ύψος 2.02, ήταν κάτι που φοβόμουνα πολύ, καθότι σε πάρα πολλά μεσαία αυτοκίνητα έχω πρόβλημα (focus, astra,megane π.χ.). Ψηλή θέση, πολύ μεγάλος χώρος για τον οδηγό, το κάθισμα πολύ άνετο (είμαι και 120 κιλά αλλά με χώραγε μια χαρά), με ρύθμιση και καθ' ύψος. Επίσης το τιμόνι ρυθμίζεται και στο ύψος και τηλεσκοπικά (δεν χρειάστηκε, βολέυτηκα όπως ήταν). Με τη θέση των ταχυτήτων αν και στην αρχή ξενίζει, φαντάζομαι ότι συνηθίζεται έυκολα. Αυτό το αφήνω στο 'κάτι θα ξέρουν...'. Θα δείξει.
Τα πλαστικά... είναι όντως λίγο μείον. Τα μάυρα πλαστικά είναι καλά, ίδια με του Yaris (ε! εμένα μου άρεσαν!) μαλακά και πρακτικά με την έννοια ότι δεν χαράζονται/σπάνε/τρίζουν. Τα ασημί πλαστικά ε, είναι κακά. Για αυτοκίνητο 20.000 θα μπορούσαν γμτ κερατό μου να είναι πιό ποιοτικά σε άισθηση έστω. Δεν λέω ότι είναι αναξιόπιστα ή κακά, αλλά αίσθηση δεν έχουν καλή. δηλαδή ο φίλος σου με το Golf, (το παλιότερο, όχι το καινούριο φλόμπα Fabia wannabe) θα στην πεί και θα έχει και δίκιο. H ποιότητα συναρμολόγησης όμως φαίνεται εξαιρετική, όσο και αν πίεσα και ζούληξα τα πλαστικά, τα έσπρωξα από δώ απο κει με δύναμη κιόλας, όλα, δεν βγήκε το παραμικρό 'κρακ' και δεν το βλέπω να γίνεται και στο μέλλον. Επαναλαμβάνω ότι τα μάυρα είναι ωραία πλαστικά. Α, η trendy έκδοση έρχεται με δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λευγέ, καλό. Whatever, περί ορέξεως... Τα κουμπιά/χειριστήρια κτλ είναι όμως καλοφτιαγμένα, σε καμμία περίπτωση δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι θα χαλάσουν με τον καιρό.
Χώρους πίσω δεν είδα. Πορτ-παγκαζ μεγαλούτσικο για το μέγεθος του. Μέσα στον Ιούνιο υπάρχει προσφορά πακέτου με +500 ευρά δίνει ζάντες αλουμινίου, κάποια χρωμιωμένα τριμ και κάτι άλλο που δεν κράτησα. Καλό πακετάκι. Η premium έκδοση για μένα δε λέει, να δώσεις 1700+ ευρά για το κουμπί να παίρνει μπρος το cruise control κτλ. Η 'μεσαία' (trendy) έκδοση που οδήγησα είναι πολύ καλύτερη από τη βασική (9 αερόσακοι, διζωνικός κλιματισμός, 6 ηχεία κτλ.).
Γενικά μου άρεσε. Διαθεσιμότητα έχει άμεση, για λίγα χρώματα, για ένα περίεργο χρώμα που στάμπαρα σε κανα μήνα. Μάλλον θα το χτυπήσω λόγω της πολύ καλής άνεσης που έχει δεδομένου του μεγέθους μου. Δυστυχώς το focus και το astra που είδα επίσης σε αυτό υστερούσαν αν και υπερτερούσαν σε άλλα.
Νίκος.
Αρα, θα παρεις Auris, για ποιο λόγο είπαμε; Επειδή είναι ευρύχωρο και επειδή τα μαύρα πλαστικά είναι καλά;
Δηλαδή δεν υπάρχουν κι άλλα με αυτά τα ...προσόντα στην κατηγορία; Οδήγησες τα υπόλοιπα; Πχ το Golf ; Ή αν όντως δεν χωράς, το Golf Plus; Στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, παίρνεις TSI που είναι ...αιώνες ταχύτερο από το Auris... -
^^^
άντε πάλι -
μ'αρεσει που την λέτε κ σε άτομα που πάνε κ κάνουν κ test drive και κάθονται κ γράφουν τι τους άρεσε κ τι όχι, κ ποιες είναι οι προτεραιότητές τους...
ΕΛΕΟΣ...
-
-
Δηλαδή μικρομεσαία πρέπει να κυκλοφορούν μόνο golf tsi και golf plus tsi για όσους δε χωράνε.
ΟΚ ακριβό το Auris, αλλά απαγορεύεται να αρέσει σε κάποιον να του ταιριάζει, να μη θέλει turbo και να το αγοράσει; Ξανά[αστειάκι]
HighFidelity μήπως κάθε φορά που μένεις στο δρόμο έρχεται φίλος με starlet 20ετίας για βοήθεια και γι'αυτό η χολή για κάθε τι έχει σχέση με ΤΟΥΟΤΑ;
[/αστειάκι] -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Δηλαδή μικρομεσαία πρέπει να κυκλοφορούν μόνο golf tsi και golf plus tsi για όσους δε χωράνε.
έτσι είναι τα πράγματα!
όπως κ η διαφήμιση: 'αμάξι ή golf?'
-
ο καθενας κρινει με τα δικα του γουστα οταν θελει να παρει αμαξι.
τι θεμα της ανεσης παντως ειναι πολυ σημαντικο στην φαση του να μην χωρας.
καλο το Golf δεν λεω αλλα δεν ειναι το μοναδικο αυτοκινητο και δεν ειναι για ολους το turbo kai o κομπρεσορας. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
21000E???
Είναι τρελοί...
Βρε παιδιά, με αυτά τα χρήματα παίρνεις ΠΟΛΥ καλύτερα αυτοκίνητα!!Πχ ένα Σκόντα Οκτάβια 5 1.6!!!
+1
Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις focus Titanium (φουλ εξτρα) ή Golf TSI....+2χρονια επεκταση εγγυησης. Μην τρελαθουμε.
Τι το διαφορετικο εχει το Άουρις απο το φοκους δλδ? Το δευτερο εχει πολυ καλητερο εξοπλισμο σε αυτα τα λεφτά ας πουμε. το πρώτο?
(δεν βάζω στη μεση την οδηγηση την ομορφια κλπ, γιατι η δευτερη ειναι υποκημενικη και το πρώτο αρκετους τους αφηνει αδιαφορους!)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αρα, θα παρεις Auris, για ποιο λόγο είπαμε; Επειδή είναι ευρύχωρο και επειδή τα μαύρα πλαστικά είναι καλά;
Δηλαδή δεν υπάρχουν κι άλλα με αυτά τα ...προσόντα στην κατηγορία; Οδήγησες τα υπόλοιπα; Πχ το Golf ; Ή αν όντως δεν χωράς, το Golf Plus; Στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, παίρνεις TSI που είναι ...αιώνες ταχύτερο από το Auris...Θα σου πώ. Καταρχάς από όλα αυτά που έγραψα σου έμεινε μόνο η ευρυχωρία και τα μαύρα πλαστικά? Το υπόλοιπο πακέτο δε σου κάνει ? Εργονομία, ποιότητα κύλισης, αξιοπιστία, εγγύηση, αξία μεταπώλησης, νέος κινητήρας με 124 άλογα (δε θέλω άλλα). Και αν το πάμε και στις πιό 'λεπτομέρειες' θα βρώ και άλλα.
Όπως είπα οδήγησα και άλλα αυτοκίνητα. Focus και Astra είναι πολύ όμορφα αυτοκίνητα και πολύ καλοκατασκευασμένα (ειδικά το focus) αλλά δυστυχώς από τη θέση οδήγησης εαν οδηγήσω πάνω απο δίωρο την έκατσα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τις δικές μου περίεργες διαστάσεις, οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα είχε πρόβλημα. Το golf πάσχει από το ίδιο συν την εσωτερική ποιότητα που εκεί δεν μπορώ να πώ προσωπικά πάντα ότι υστερεί τόοοοσο πολύ από το Auris. Μου θύμισε το Skoda Fabia ενός φίλου και τίποτα παραπάνω.
παίρνεις TSI που είναι ...αιώνες ταχύτερο από το Auris...
Είναι. Αλλά δεν με ενδιαφέρει. Σε σοκάρω? Α, και είμαι 27 μη νομίσεις ότι είμαι κανένα τζόβενο 60άρης και το λέω.
Φιλικά πάντα.
Νίκος. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
21000E???
Είναι τρελοί...
+1
Τι το διαφορετικο εχει το Άουρις απο το φοκους δλδ? Το δευτερο εχει πολυ καλητερο εξοπλισμο σε αυτα τα λεφτά ας πουμε. το πρώτο?
(δεν βάζω στη μεση την οδηγηση την ομορφια κλπ, γιατι η δευτερη ειναι υποκημενικη και το πρώτο αρκετους τους αφηνει αδιαφορους!)
toyota after sales...
(ναι, για εμένα μετράει πολύ!) -
Για το after sales της ΤΟΥΟΤΑ το μονο που εχω να πω ειναι οτι την τελευταια 5ετια πέφτει....νταξ της ford είναι αναλογα πως εχουν ξυπνησει εκεινη τη μερα!
-
ΟΚ ακριβό το Auris, αλλά απαγορεύεται να αρέσει σε κάποιον να του ταιριάζει, να μη θέλει turbo και να το αγοράσει; Ξανά[αστειάκι]
HighFidelity μήπως κάθε φορά που μένεις στο δρόμο έρχεται φίλος με starlet 20ετίας για βοήθεια και γι'αυτό η χολή για κάθε τι έχει σχέση με ΤΟΥΟΤΑ;
[/αστειάκι]Οχι, με....Hyundai έρχονται και με σώζουν!
Κοίτα, οδηγώ 13 χρόνια, διάφορα...αναξιόπιστα! Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο. Δεν το αποκλείω πάντως και να μείνω, δεν έγινε και τίποτε, θα έρθουν να με μαζέψουν (μάλλον με Mercedes φορτηγό το κόβω πάντως, οι οδικές τέτοια έχουν συνήθως....έχουν μπόλικα πάντως, αν χαλάσει κάποιο... ).
Ποια χολή για τα Toyota; Εδώ παραλίγο να έχουμε και στην οικογένεια Corolla, αν δεν είχε αργή παράδοση; Καμία χολή. Απλά βρίσκω πως είναι ακριβά, με μόνο πλεονέκτημα το After Sales και την εγγύηση. Σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά όχι για όλους: κάποιοι θέλουν και κάτι παραπάνω.
Ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει προφανώς. Εγώ απλώς ρώτησα αν οδήγησε και το Golf. Οι πωλήσεις δείχνουν ότι το Golf σε σχέση με το Auris στην αγορά έχει μια αναλογία πωλήσεων 9 προς 1. Προφανώς, και το Auris έχει λόγω ύπαρξης, μόνον και μόνον το πλεονέκτημα που ανέφερα φτάνει. Απλά, δεν έχει τα καλύτερα πλαστικά, ούτε είναι το πιο άνετο, ούτε έχει το καλύτερο τιμόνι, ούτε ηχομόνωση: αυτά θα τα βρεις κι άλλου! Το ίδιο καλό είναι και τα Focus, Astra, Golf, Cee'd κ.ο.κ σ' αυτά τα σημεία! Δεν είναι πλεονέκτημα του Auris λοιπόν!
Τώρα αν ο φίλος μας χωράει ΜΟΝΟΝ στο Auris, ή θεωρεί πως το After Sales είναι το σημαντικότερο πράγμα, ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το Auris! Εγώ απάντησα χωρίς να γνωρίζω τις προτεραιότητές του.
Φιλικά απαντάω κι εγώ, δεν έχω προφανώς προηγούμενα με κανέναν!
Τέλος, όταν είχε βγει το Golf με τον FSi προφανώς και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν! Πανάκριβο, όχι ιδιαίτερα γρήγορο, έβρισκες τα ίδια αλλού και φθηνότερα.
Απλά με τον TSI άλλαξαν τα πράγματα. Και φυσικά, εκτός από το Golf, υπάρχει και το Astra, το Leon και έρχονται κι άλλα.
ΔΕΝ υποστηρίζω ΜΟΝΟΝ το Golf! Απλά θεωρώ πως είναι το πληρέστερο πακέτο. Κι αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις. -
Εγώ απλώς ρώτησα αν οδήγησε και το Golf. Οι πωλήσεις δείχνουν ότι το Golf σε σχέση με το Auris στην αγορά έχει μια αναλογία πωλήσεων 9 προς 1.Το Auris ξεκίνησε ουσιαστικά πωλήσεις πριν κανένα δίμηνο. Με το 'ουσιαστικά' εννοώ άρχισαν να έρχονται παρτίδες για μαζική πώληση και όχι 200 κομμάτια για τις εκθέσεις.
Προφανώς, και το Auris έχει λόγω ύπαρξης, μόνον και μόνον το πλεονέκτημα που ανέφερα φτάνει. Απλά, δεν έχει τα καλύτερα πλαστικά, ούτε είναι το πιο άνετο, ούτε έχει το καλύτερο τιμόνι, ούτε ηχομόνωση: αυτά θα τα βρεις κι άλλου! Το ίδιο καλό είναι και τα Focus, Astra, Golf, Cee'd κ.ο.κ σ' αυτά τα σημεία! Δεν είναι πλεονέκτημα του Auris λοιπόν!
Τώρα αν ο φίλος μας χωράει ΜΟΝΟΝ στο Auris, ή θεωρεί πως το After Sales είναι το σημαντικότερο πράγμα, ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το Auris! Εγώ απάντησα χωρίς να γνωρίζω τις προτεραιότητές του.Στην 'άνεση' επέτρεψε μου να διαφωνήσω λίγο έως πολύ. Πως είναι όταν έχεις ευαίσθητο στομάχι και τρως κάτι λίγο κακό και σε πιάνει αμέσως? Έτσι πάει και εδώ. Επειδή ο κόσμος, και λογικό είναι, είναι φτιαγμένος για το 90% των ανθρώπινων διαστάσεων, με αυτό έχω πρόβλημα παντού. Από την καρέκλα του γραφείου μου μέχρι το κάθισμα του σινεμά. Αν είναι κακό στην εργονομία είναι θέμα λεπτών να αρχίσει να βαράει γκρίνια ο σπόνδυλος! Believe me...
Σε όλα τα αυτοκίνητα δεν θα το καταλάβεις στα 5 λεπτά. Θέλει ώρα και οδήγηση, γιαυτό και τα πήρα όλα για test drive. Στα υπόλοιπα, λόγω καθίσματος θες , λόγω εργονομίας, λόγω θέσης ένιωθα άβολα. Και έχω σκοπό να είμαι στο αμάξι πολλές ώρες την ημέρα (είδες τη διαδρομή που κάνω κάθε μέρα να πάω στη δουλειά) έως και τα ταξίδια που είναι σε σχεδόν στη βάση του 'κάθε ΣΚ'. Άρα λοιπόν, λογικό είναι η προτεραιότητα να είναι η άνεση σε σχέση με την ταχύτητα! Με αυτή την έννοια δεν με ενδιαφέρουν τα επιπλέον άλογα του golf. Που να τα δώ? Πηγμένος στην Αλεξάνδρας κάθε μέρα? Η στην εθνική, τα 124 δεν μου φτάνουν? Drifting θα κάνω ? Ασε που δεν οδηγώ πάνω από 130 για πολλούς επιπλέον προσωπικούς λόγους.
Φιλικά απαντάω κι εγώ, δεν έχω προφανώς προηγούμενα με κανέναν!
Τέλος, όταν είχε βγει το Golf με τον FSi προφανώς και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν! Πανάκριβο, όχι ιδιαίτερα γρήγορο, έβρισκες τα ίδια αλλού και φθηνότερα.
Απλά με τον TSI άλλαξαν τα πράγματα. Και φυσικά, εκτός από το Golf, υπάρχει και το Astra, το Leon και έρχονται κι άλλα.
ΔΕΝ υποστηρίζω ΜΟΝΟΝ το Golf! Απλά θεωρώ πως είναι το πληρέστερο πακέτο. Κι αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις.Ναι. Αυτό ισχύει για το Golf. Σου απάντησα παραπάνω. Για το Leon ούτε καν. Ούτε απ' έξω που λένε...
Με την άποψη που έγραψα στην αρχή, απλά βάζω στο θρεντ και το σχόλια της άνεσης για τυχόν άτομα δικών μου διαστάσεων. Δεν μπορώ να επιμέινω σε θέματα όπως αβάντες, ρεπριζ κτλ, υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος εδώ που θα μείνει εκεί, με μεγαλύτερη οδηγική εμπειρία από μένα που δεν μπορώ να αμφισβητήσω. Και ένα άλλο συν: Είναι κοινά αποδεκτό πως στις μέρες μας όλα τα αυτοκίνητα είναι 'καλά', και ξέρετε τι εννοώ με το καλά. Ειδικά στα δημοφιλή αυτοκίνητα, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Όταν λέμε ότι έχει π.χ. λιγότερο άνετη θέση, δεν λέμε ότι είναι χάλια. Απλά το άλλο έχει ένα 'κλικ' παραπάνω. Με αυτά τα 'κλικ' επιλέγεις και κρίνεις.
ΠΑΝΤΑ φιλικά,
Νίκος -
Κοίτα, οδηγώ 13 χρόνια, διάφορα...αναξιόπιστα! Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο.
.......
......
Απλά θεωρώ πως είναι το πληρέστερο πακέτο. Κι αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις.Έχω μείνει με την ιδέα από τα κατά τόπους post σου πως όπου σταθείς και όπου βρεθείς κατηγορείς-θάβεις-κράζεις τα Ιαπωνικά γενικά και ειδικά τα ΤΟΥΟΤΑ (προφανώς παίζει και να κάνω λάθος)
Δε μου λες μιας και βλέπω πως στέκεσαι στις πωλήσεις. Όταν το corolla (το προηγούμενο) ήταν πρώτο σε πωλήσεις τι έλεγες τότε;
Aφού είναι πρώτο σε πωλήσεις είναι και καλύτερο πακέτο;Κι εγώ ξαναλέω πως Auris δε θα αγόραζα με τίποτα (εκτός αν βγει κανα 2.0turbo πισωκίνητο που δε το βλέπω ), αλλά μπορώ να κατανοήσω τους διάφορους αγοαστές του...
Εγώ πάντως με αξιόπιστο 5 χρόνια και έχω μείνει
-
Κοίτα, οδηγώ 13 χρόνια, διάφορα...αναξιόπιστα! Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο.
.......
......
Απλά θεωρώ πως είναι το πληρέστερο πακέτο. Κι αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις.Έχω μείνει με την ιδέα από τα κατά τόπους post σου πως όπου σταθείς και όπου βρεθείς κατηγορείς-θάβεις-κράζεις τα Ιαπωνικά γενικά και ειδικά τα ΤΟΥΟΤΑ (προφανώς παίζει και να κάνω λάθος)
Δε μου λες μιας και βλέπω πως στέκεσαι στις πωλήσεις. Όταν το corolla (το προηγούμενο) ήταν πρώτο σε πωλήσεις τι έλεγες τότε;
Aφού είναι πρώτο σε πωλήσεις είναι και καλύτερο πακέτο;Κι εγώ ξαναλέω πως Auris δε θα αγόραζα με τίποτα (εκτός αν βγει κανα 2.0turbo πισωκίνητο που δε το βλέπω ), αλλά μπορώ να κατανοήσω τους διάφορους αγοαστές του...
Εγώ πάντως με αξιόπιστο 5 χρόνια και έχω μείνει
Νομίζω πως καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει γλιτώσει το κράξιμο από μένα!Φυσικά και αυτό είχε αντίκτυπο, αφού είχα με το που μπήκα εδώ μέσα, ομηρικούς καυγάδες με τους...κορεατάκηδες (επειδή έθαψα το Accent, όχι όλα τα κορεάτικα...), μετά ακολούθησε καυγά με τους Seatάκηδες και τους ...Skodaλιμπάν (οι πρώτοι ήταν λιγότεροι, οι δεύτεροι μέχρι που θα έβαζαν για χάρη μου και πληρωμένο δολοφόνο! ), επίσης κατά καιρούς έχω πει διάφορα για τα Renault, για κάποια ιταλικούλια, για μερικά αμερικάνικα και φυσικά για τις παράλογες τιμές κάποιων γερμανικών....
Φυσικά και έχω τις προτιμήσεις μου, αλλά δεν θα διστάσω να θάψω αυτοστιγμί, τα πάντα και συμπεριλαμβάνω και αυτό που οδηγώ...
Αν με είχε αφήσει , φυσικά και θα το έθαβα! Ή αν έβγαζε σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχω και μετοχές του Gruppo, ξέρεις...
Για τα Toyota , έχω πει πως πληρώνουμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ στην Ελλάδα το After Sales, και φυσικά το ίδιο ακριβά πληρώνεται και σε άλλες εταιρείες με μεγάλη εγγύηση αλλά ανύπαρκτες υπηρεσίες (σε σχέση με την Τoyota...). Ο Σαρακάκης με τα Honda και Μitsu του είναι ένα παράδειγμα...
Αν δεις τιμές των Toyota στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα, θα καταλάβεις...
Αλλά είναι πάντα τι προτεραιότητες βάζει κάποιος...
Τώρα για τις πωλήσεις. Τo Corolla πριν 1-2 χρόνια, ήταν το καλύτερο πακέτο στα 1.4 πράγματι! Γι' αυτό και πουλούσε τόσο και γι' αυτό και το 85% που κυκλοφορούν είναι 1.4. Οι γονείς της κοπέλας μου έχουν...2 τέτοια!
Για τρίτο αυτοκίνητο πάντως, αγόρασαν TSI...
Να το θέσουμε διαφορετικά: τότε στα 16Κ, ήταν καλύτερο το Corolla, γι' αυτό και οι πωλήσεις.
Τώρα στα 20Κ, είναι καλύτερο το Golf γι' αυτό και οι πωλήσεις... Δεν μπορεί όλοι να έχουν άδικο!
Γι' αυτό και παλιότερα, στα 9Κ, ήταν καλύτερο το Accent και είχε πωλήσεις. Πήγε στα 11Κ και το...έφαγε το μαύρο σκοτάδι (ευτυχώς, καιρός να βγάλει καλύτερα αυτοκίνητα η μαμά του, αφού μπορεί!).
Κατανοητό;
Αν κάποιος στα 20Κ χωράει μόνον στο Auris, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ. Αλλά όσοι δεν έχουν πρόβλημα ...χωρητικότητας, θα βρουν καλύτερα αυτοκίνητα...
Το Auris έχει πουλήσει καμιά 500αριά από τη στιγμή που ήρθε στην αγορά, 4 μήνες νομίζω... Οχι πως δεν θα πουλήσει περισσότερα... Αλλά υπάρχουν καλύτερα.
Ο ίδιος διάλογος είχε γίνει παλιότερα για το δίλημμα Swift ή Yaris. Εγώ είχα προτείνει Swift γιατί τα 2000 -
Τρομερή η toyota και **δικαίως **πίνουν νερό στο όνομά της! Αυτό εξ ιδίας πείρας. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ρίξει κάπως την ποιότητα και αυτό με χαλάει, παραμένει όμως καλύτερη απο τους κύριους ευρωπαίους ανταγωνιστές που ακόμα δεν έχουν λύσει βασικά προβλήματα μηχανικής φύσης και δεν ξέρουν ούτε πώς να βάψουν τα αμάξια τους...
Επίσης με χαλάει που η πιο πλούσια αυτοκινητοβιομηχανία κατήργησε τη Celica, το MR2, τη Σούπρα και επικεντρώθηκε στα υβριδικά και στα Λέξους. Ο ευρωπαίος θέλει φθηνά γκάζια και όχι ακριβές τεχνολογίες! Το VAG το έπιασε πρώτο το νόημα και τρέχουν ξωπίσω οι υπόλοιποι ασθμαίνοντας να τουρμπίσουν τα σουπερμινι.
Να επισημάνω πως μπορεί οι τεχνοφρικ γιαπωνέζοι να μην ξέρουν μάρκετινγκ αλλά ξέρουν καλύτερα από όλους από μεθόδους παραγωγής και οικονομίες κλίμακος. Ένα βασικό στοιχείο εδώ είναι τα logistics και εκεί δεν παίζονται αφού φτιάχνοντας πιο ποιοτικά προιόντα δεν χρειάζεται να πληρώνουν πολλά (αυτοί και οι πελάτες τους) σε βλάβες.
Και μην πεί κανένας πως οι τζαπς δεν κατέχουν από τούρμπο ή κομπρέσσορα. Αλλά αφού οικονομοτεχνικά δε συμφέρει, γι'αυτό και δε τουρμπίζουν τα mainstream μοντέλα τους αλλά επενδύουν σε ακριβές R&D λύσεις (advanced vtec, valvematic, hybrid, τετρακίνηση και τόσα άλλα). Τα 'βρώμικα' τουρμπίσματα τα κάνουν σε μια νύχτα αμα το αποφασίσουν... και θα το αποφασίσουν όταν τα στοιχεία της αγοράς το πούν!
Και για να μην παρεξηγηθώ και εγώ υπερτροφοδοτούμενο πήρα και δεν το σκέφτηκα καθόλου (βέβαια αν στην Ελλάδα μπορούσαμε να πάμε για >2000κ.εκ. μάλλον ατμόσφαιρα θα παίρναμε όλοι...)
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Και μην πεί κανένας πως οι τζαπς δεν κατέχουν από τούρμπο ή κομπρέσσορα. Αλλά αφού οικονομοτεχνικά δε συμφέρει, γι'αυτό και δε τουρμπίζουν τα mainstream μοντέλα τους αλλά επενδύουν σε ακριβές R&D λύσεις (advanced vtec, valvematic, hybrid, τετρακίνηση και τόσα άλλα). Τα 'βρώμικα' τουρμπίσματα τα κάνουν σε μια νύχτα αμα το αποφασίσουν... και θα το αποφασίσουν όταν τα στοιχεία της αγοράς το πούν!
H υπερτροφοδοτηση ως υλοποιηση υπαρχει εδω και δεκαετιες... αλλαζει απλα ο τροπος με τον οποιο εφαρμοζουμε την λυση καθε φορα. Σιγουρα λοιπον δεν ειναι rocket science και μπορει οποιος το αποφασισει να το εφαρμοσει.
Το μυνημα παντως της αγορας ειναι εδω και λιγο καιρο ξεκαθαρο... και η Toyota εχει δωσει λαθος απαντηση... αυτο νομιζω οτι φαινεται τουλαχιστον.
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007